Θύμα - γάτα

Raktia

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Κάτια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 1.814 μηνύματα.
Μόλις πριν λίγο γύρισα από την Κρήτη και δεν ξερω από που να αρχίσω με τους βλάχους ρε γαμώτο. Και για να μην βιαστέιτε ορισμένοι να με κατασπαράξετε, να πώ ότι έχω και εγώ καταγωγή από εκεί, αλλά μερικές φορες δεν ξέρω πως να τους χαρακτηρίσω. Και ξεκινάω:
Γατες, παντού γάτες! Μια απίστευτη γατόπλημμύρα και γατοκατάνυξη! Η χαρά της γάτας θα σκεφτεί κανεις ότι είναι, αλλά το θέαμα ήταν τουλάχιστον θλιβερό. Καμία μα καμία γάτα δεν ήταν στηρωμμένη.
Άκουγα καθε μέρα και μια ιστορία με μερικά σκοτωμένα γατάκια. Βέβαια όλοι τα αγαπάνε αλλά αν ακούσετε μόνο με τι ευκολία και τι άνεση περιγράφανε τους σκοτωμούς τους θα τρελενόσασταν.
Πριν από ένα χρόνο περίπου ο θειος μου, στον οποίο έμεινα, έχασε από φόλα περίπου 15 γάτες. Δεν τις είχε όλες μέσα στο σπίτι βέβαια αλλά τις τάιζε. Φέτος που πήγα βρήκα ήδη περίπου 7-9 γατες και επιπλέον μια μάνα με 5 μικρά που μόλις άνοιξαν τα μάτια τους και τα έχει, για λίγο καιρό ακόμα, μέσα στο σπίτι, και 3 μικρά που είναι ίδιας σοδιάς με τα άλλα και είναι έξω.
Από τις 7-9 γάτες οι 3 τουλάχιστον, είναι σε κατάσταση αναμονής και άγνωστο τι καρπούς θα φέρουν. Υπήρχαν μέσα σε αυτά και 3 που είχαν τσιμπλίτσες στα μάτια και βήχα και φτέρνισμα έντονο, αλλά η μόνη τύχη που είχαν, ήταν να τους βάζουν tobrex και vibramycin σε όσα κάθονται να τα πιάσουν και όποτε μπορούσαν.:mad:
Και αυτή ήταν η καλή πλευρά των πραγμάτων.
Σε ένα σπίτι που πήγα χθες, βρήκα μια μανούλα με 2 μικρά την ώρα που τρώγανε. Το ένα μικρό -δεν θα ήταν πάνω από ενός μήνα- είχε κλειστό το ένα μάτι και δάκρυ κιτρινωπό να τρέχει από αυτό και το άλλο του ματάκι ήταν θολό. Η ιδιοκτήτρια με μια απάθεια μου είπε "ε και τι να τους κάνω; δεν μπορώ να τα κυνηγάω όλη την ώρα. πρέπει να τους βάζω 4 φορές την μέρα σταγόνες αλλά αυτά τα τινάζουν και δεν μπορώ όλη την ώρα να ασχολούμαι". Με περίσσια απάθεια μου είπε ότι "ήταν και ένα ακόμα μικρό αυτής της γάτας αλλά είχε και αυτό το ίδιο πράγμα στα ματάκια του και μια μέρα βγήκε στο δρόμο και όταν έκανε όπισθεν ο άντρας μου με το αυτοκίνητο δεν έφυγε αυτό και το πάτησε. Α! και άλλο ένα που το καημένο το έφαγε ο σκύλος μπροστά στα μάτια μου. Πωπω! πολύ στεναχωρήθηκα"
Τι θα ρωτάγατε εσείς μετά από όλα αυτα; Λέω και εγώ: "και αφού την κατάληξη την ξέρετε γιατί δεν στειρώνετε την μάνα τουλάχιστόν να μην κάνει άλλα;" "ναι μωρέ αλλά πολλά λεφτά. κάποια στιγμή ίσως"
Μιλάμε γύρισα τούρμπο από τους ηλίθιους. Όλοι την ίδια νοοτροπία. Τα έχουν τα γατιά για να τους τρώνε τα ποντίκια και τις κατσαρίδες αλλά ούτε κουβέντα για να δώσουν κανένα φράγκο για την υγεία τους.:down:
Πως να βάλει μυαλό κανείς σε αυτούς;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και δεν είναι μόνο εκεί, είναι σχεδόν παντού η ίδια ιστορία. Οι περισσότεροι δεν βάζουν μυαλό, τόσο τους κόβει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και εδώ τα ίδια... είμαι μόνη μου. Το κερασάκι της τούρτας... δεν ξέρουν κάν την λέξη στείρωση... ΑΠΟστείρωση το λένε.. και με ρωτάνε και γιατί???:mad:

Και εδώ τα ίδια... είμαι μόνη μου. Το κερασάκι της τούρτας... δεν ξέρουν κάν την λέξη στείρωση... ΑΠΟστείρωση το λένε.. και με ρωτάνε και γιατί???:mad:

:blink::blink::blink: Στην αρχή με έπιασαν τα γέλια... αλλά όσο το σκέφτομαι μου έρχεται να κλαίω! :(

Είναι απίστευτοι οι άνθρωποι. Πραγματικά δεν έχω λόγια να τους περιγράψω. Φανταστείτε ότι την κυριακή που γινόταν χαμός από κρέατα, το μόνο που πέταγαν στα γατιά ηταν τα κόκκαλα. Και όταν έκανα την ανοησία να ρωτήσω τι θα φάνε τα γατιά από το κόκκαλο, η απάντηση ήταν ότι θα βρούνε αυτά να φάνε και εξάλλου, το αρνί δεν ήταν για τις γάτες!
ΣΚΕΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΓΑΝ. Πιάστηκε η ψυχή μου εκεί.
Τι σκατα ψυχή έχουν η κ***βλαχοι;

Τα ίδια έζησα το Πάσχα στο χωριό μου. Άκουσα ένα σωρό παραπλήσιες ιστορίες και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αλλάξουν μυαλό και νοοτροπία. Το χειρότερο όμως που άκουσα είναι ότι χωρίς κάνενα πρόβλημα όταν μαζευτούν πολλά μωρά πετάνε και μερικά σ ένα πηγάδι:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:. Η ιδέα να ζει η γάτα μέσα στο σπίτι τους φαίνεται παρανοική! Σιχαίνονται να κάτσουν στους καναπέδες επειδή κάθονται τα γατιά μου που είναι χίλες φορές πιο καθαρά και μοσχοβολιστά από αυτούς! Έμενα με φωνάζουν η τρελή με τα γατια:lol:. Το μόνο καλό είναι ότι τα παιδιά τους που πάιξαν με τα γατιά μου τώρα τους ζητάν γατάκια και ελπίζω οτι η επόμενη γενιά θα είναι καλύτερη! Όλα τα ανηψάκια μου περιμένουν να περάσουν πανεπιστήμιο για να γεμίσουν τα σπίτια τους με κατοικίδια. Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε με τα χωριά ? Είναι τρελή φρίκη αυτό που συμβαίνει:(:(:(

Υπάρχει ένας ακατονόμαστος καραγκιόζης στο χωριό που έμεινα που έμαθα -από δυστυχώς έμπιστη πηγή- ότι τα μικρά τα πετάει σε βαρέλι με φωτιά και άλλη μια που τα πνίγει σε νερό όταν γεννιούνται.
Δηλαδή μετά από αυτά τι να πει κανεις;;;;

Εγώ έχω ζήσει το άλλο το κουλό. Οικογένεια σε νησί η οποία είχε πάρα πολλές γάτες μόνιμες στο σπίτι αλλά και άλλες που μπαινόβγαιναν στο σπίτι, όταν η γάτα τους γεννούσε γατάκια ο πατέρας μου είχε πει μια φορά ότι τα εξαφανίζει. Η κόρη του αντιδρούσε σε αυτό αλλά τι να λέει:mad:.
Από την μια τα αγαπούσαν και τα τάιζαν και από την άλλη

δυστυχως δεν συμβαινει μονο στην κρητη αλλα σε ολη την επαρχια. Στην πολη μου δεν θα βρεις ποτε γατακια στα σκουπιδια επειδη τα πετανε στο ποταμι. Οσο για στειρωση, τους ειναι αγνωστη λεξη και οταν ταιζα πολλες γατες με κοροιδευαν. Ακομα και τωρα που θα κατεβω ελλαδα και λεω στην μανα μου οτι θα ταιζω τα αδεσποτα μου λεει "θες να λενε οι γειτονες οτι εισαι η τρελη με τις γατες;" Τουλαχιστον αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι αυτοι που κακομεταχειριζονται και δηλητηριαζουν τα ζωα το πληρωνουν πολυ ακριβα στη ζωη τους.

Το έχω ξαναγράψει κάπου, αλλά μου το θυμίσατε. Στην Ηλεία, στο χωριό της μαμάς μου, θεωρούν ότι η πρώτη γέννα της γάτας θα λυσσάξει και για το λόγο αυτό τα πετάνε στα ρέματα και στο ποτάμι. Μια χρονιά είχε γεννήσει μια νεαρή γατούλα τα πρώτα της γατάκια και τα είχε κρύψει σε ένα βαρέλι στην αποθήκη και θυμάμαι τους "μεγάλους" να προσπαθούν όλο το Πάσχα που ήμουν εκεί να τα εντοπίσουν για να τα πνίξουν και να φύγει η μόλυνση από το σπίτι. Και πιο παλιά, είχα βρει με τα ξαδέρφια μου μικρά γατάκια πεταμένα στο ρέμα και τα κρύψαμε στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου για να τα πάρουμε κρυφά στο σπίτι, αλλά τα άκουσε ο θείος μου και τα ξαναπέταξε στο ρέμα, παρά τα κλάμματα και τα παρακάλια μας. :(

και δυστυχως αυτα ειναι ενα μερος στις προαλλες στη γειτονια μου που οι μισοι ειναι ζωοφιλοι και αλλοι μισοι κτηνη αποκεφαλισαν 3 γατακια πανω που ξεκινησαν να τρωνε στερεα τροφη και κανενας δε ξερει τιποτα δεν ειδε τιποτα!ντρεπομαι που ειμαι ανθρωπος και η αγανακτηση μου εχει κτυπησει κοκκινο!δεν υποχρεωνω κανεναν να τα ταιζει γιατι δεν ειναι υποχρεωμενος αλλα οχι και ετσι!ημαρτον!και μετα λενεν που παει ο κοσμος ελα ντε?

αηδία για όλους αυτούς

Δεν είναι θέμα βλαχιάς το όλο θέμα...Είναι θέμα επιπεδου μορφωσης και δεν εννοω σχολικής αλλα κοινωνικής....Κατα τ'αλλα είμαστε ευρωπαιοι...Στις επαρχίες οι άνθρωποι τα ζώα τα έχουν μόνο για δουλειά και για τιποτε άλλο.Όταν σταματήσουν να εξυπηρετούν τα σκοτώνουν,και αυτή είνια η ευτυχέστερη κτάληξη και λέω "ευτυχέστερη" γιατι ποτέ δε θα ξεχάσω του κυνηγούς που κρεμάνε τα σκυλιά που δεν "εξυπηρετούν" μέχρι να ξεψυχήσουν η που δένουν τα γέρικα γαϊδουράκια σε ένα δένρο μακρια μεχρι να πεθανουν και αυτά.Τα γατιά είναι ενας τρόπος ψυχαγωγίας.Μεχρι δυναμίτη του βάζουν στον πρωκτό και καθώς τρέχουν να γλιτώσουν......καταλαβαίνεται τι γίνεται.'Εχω κουραστεί να ζώ ανάμεσα σε τέρατα-ανθρώπους.Έχοντας ζήσει αλλα και ταξιδέψει σε πολλές πραγματικά ευρωπαικές χώρες αγανακτώ.Εκεί ουτε κουνούπι που λεει ο΄λόγος δεν βλέπεις αδέσποτο.Αλλα εκει υπάρχει και μία τεράστια διαφορά ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΙ!!!Οι άνθρωποι είναι συνειδητοποιημένοι και φιλόζωοι και όσοι απο αυτούς δεν είναι δεν τολμούν να κάνουν τιποτα γιατί αν τους πιάσουν πανε μέσα!!!Το ξέρετε οτι όταν αγοράζεις ένα κατοικίδιο περνάς απο έλεγχο απο τη φιλοζωική ανα τακτά διαστήματα και άν αντιληφθούν το παραμικρό στο παιρνουν το ζώο.Όπως καταλαβαίνεται ή μικρή μας Ελλαδίτσα είναι έτη φωτός πίσω απο τον πολιτισμό.Μπορεί χιλιλαδες χρόνια πίσω αυτη η μικρή χώρα να έδωσε τόσα πολλά στον πολιτισμό όλης της γής να αποτέλεσε την αρχή της περίφημης δημοκρατίας αλλα το dna μάλλον μεταλλάχθηκε ΄και γεννήθηκαν τέρατα που βασανίζουν την πιο αγνή μορφή ζωής,τα ζώα.Και τελικά δεν νιωθω καθόλου τύψεις που λέω πως τα ζώα πεθαίνουν ενω οι άνθρωποι "ψοφάνε" γιατί έτσι κι αλλιως εγω γι'αυτους είμαι η σκυλού, η γατού και τετοια για τα οποία είμαι περίφανη!!!

Κλαίω ποτάμια ολόκληρα κάθε φορά που ακούω μια ιστορία με θύμα ένα ζωάκι που δυστυχώς έτυχε να πέσει στα χέρια ένός αρρωστημένου δίποδου. Δυστυχώς, όσο σκληρό και αν ακούγεται, η ζωή δίνεται και σε αυτούς που δεν τους αξίζει να την έχουν. Δεν είμαι βέβαια εγώ αυτή που θα αποφασίσει ποιός θα έπρεπε να ζει, αλλά η δική μου λογική λέει ότι αυτοί που δεν εκτιμούν ότι την έχουν, την αφαιρούν χωρίς ενδιασμούς και δεύτερες σκέψεις, χωρίς αναστολές και χωρίς σεβασμό για κάτι που είναι τόσο πολύτιμο κι όμως δανεικό.
Συγνώμη που γίνομαι τοσο μελό αλλά άκουσα σήμερα διάφορες "εκπαιδετικές" ιστορίες και πραγματικά νιώθω τόσο θυμό και οργή που δεν ξέρω που να τον ξεσπάσω.

Δεν είναι θέμα βλαχιάς το όλο θέμα...Είναι θέμα επιπεδου μορφωσης και δεν εννοω σχολικής αλλα κοινωνικής....Κατα τ'αλλα είμαστε ευρωπαιοι...Στις επαρχίες οι άνθρωποι τα ζώα τα έχουν μόνο για δουλειά και για τιποτε άλλο.Όταν σταματήσουν να εξυπηρετούν τα σκοτώνουν,και αυτή είνια η ευτυχέστερη κτάληξη και λέω "ευτυχέστερη" γιατι ποτέ δε θα ξεχάσω του κυνηγούς που κρεμάνε τα σκυλιά που δεν "εξυπηρετούν" μέχρι να ξεψυχήσουν η που δένουν τα γέρικα γαϊδουράκια σε ένα δένρο μακρια μεχρι να πεθανουν και αυτά.Τα γατιά είναι ενας τρόπος ψυχαγωγίας.Μεχρι δυναμίτη του βάζουν στον πρωκτό και καθώς τρέχουν να γλιτώσουν......καταλαβαίνεται τι γίνεται.'Εχω κουραστεί να ζώ ανάμεσα σε τέρατα-ανθρώπους.Έχοντας ζήσει αλλα και ταξιδέψει σε πολλές πραγματικά ευρωπαικές χώρες αγανακτώ.Εκεί ουτε κουνούπι που λεει ο΄λόγος δεν βλέπεις αδέσποτο.Αλλα εκει υπάρχει και μία τεράστια διαφορά ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΙ!!!Οι άνθρωποι είναι συνειδητοποιημένοι και φιλόζωοι και όσοι απο αυτούς δεν είναι δεν τολμούν να κάνουν τιποτα γιατί αν τους πιάσουν πανε μέσα!!!Το ξέρετε οτι όταν αγοράζεις ένα κατοικίδιο περνάς απο έλεγχο απο τη φιλοζωική ανα τακτά διαστήματα και άν αντιληφθούν το παραμικρό στο παιρνουν το ζώο.Όπως καταλαβαίνεται ή μικρή μας Ελλαδίτσα είναι έτη φωτός πίσω απο τον πολιτισμό.Μπορεί χιλιλαδες χρόνια πίσω αυτη η μικρή χώρα να έδωσε τόσα πολλά στον πολιτισμό όλης της γής να αποτέλεσε την αρχή της περίφημης δημοκρατίας αλλα το dna μάλλον μεταλλάχθηκε ΄και γεννήθηκαν τέρατα που βασανίζουν την πιο αγνή μορφή ζωής,τα ζώα.Και τελικά δεν νιωθω καθόλου τύψεις που λέω πως τα ζώα πεθαίνουν ενω οι άνθρωποι "ψοφάνε" γιατί έτσι κι αλλιως εγω γι'αυτους είμαι η σκυλού, η γατού και τετοια για τα οποία είμαι περίφανη!!!
αγαπητη μου το σχολιο σου με καληψε απολητα.οι κολοβλαχοι του ΚΕΡΑΤΑ στα χωρια δεν φτανει που οι γατες τους ξεβρωμιζουν απο ποντικια φιδια σαυρες ΚΛΠ τις εχουν και για πεχνιδι τις βασανιζουν και τις σκοτωνουν για να γελανε..εγω θα ελεγα οτι τα ζωα ψωφανε και οι ανθρωποι πεθαινουν . μονο που ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ θεορω τα ζωα που μας αγαπουν και μενουν για παντα πειστη μας φιλοι.ποιο ΖΩΩ ΑΝΘΡΩΠΟΣ το κανει αυτο. τα καλα και συφεροντα ειναι ολοι και ιδιετερα οι ΚΟΛΟΒΛΑΧΟΙ

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back