Ιδέες για πρωτοχρονιάτικο τραπέζι!!!

skai-animals

Δραστήριο μέλος

Η skai-animals αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 733 μηνύματα.
λοιπόν...μιας και αυριο λέω να πάω για ψώνια για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι...και φαντάζομαι πολλοί θα κάνουν το ίδιο, λέω να βάλουμε εδώ τις σκέψεις μας σχετικά με το τι πρόκειται να ετοιμάσουμε...(για να παίρνουμε και ιδεες!!!)

λοιπόν, εσείς τι θα φτιάξετε???????:hmm::hmm::hmm:εγώ ακόμη είμαι ανάμεσα σε διάφορα και δεν έχω αποφασίσει...πάντως, κάτι χορτοφαγικό με στυλ!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγω θα φτιαξω kare udon με βοδινο και okonomiyaki για appetizers, nigirizushi με καπνιστο σολωμο για κυριως γευμα και chocolate swirl cheesecake για επιδορπιο. Μετα απο ολα αυτα στις 2 του μηνος θα λιωνω στο elliptical και στον διαδρομο :lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγω θα φτιαξω kare udon με βοδινο και okonomiyaki για appetizers, nigirizushi με καπνιστο σολωμο για κυριως γευμα και chocolate swirl cheesecake για επιδορπιο. Μετα απο ολα αυτα στις 2 του μηνος θα λιωνω στο elliptical και στον διαδρομο :lol:

χαχα! ωραία ιδέα! μην νομίζεις, και εγώ κάτι σε κρεατικό σκεύτομαι, απλά θα είναι ψευτο-κρεας, από σόγια:up: - γιατί οι καλεσμένοι θα είναι κρατοφάγοι πάλι...:redface:

αυτά που μαύρισα, τι είναι???

χαχα! ωραία ιδέα! μην νομίζεις, και εγώ κάτι σε κρεατικό σκεύτομαι, απλά θα είναι ψευτο-κρεας, από σόγια:up: - γιατί οι καλεσμένοι θα είναι κρατοφάγοι πάλι...:redface:

αυτά που μαύρισα, τι είναι???

το 1ο ειναι σουπα με udon noodles, μοσχαρι, καρυ, καροτα, πατατες και μηλο και το αλλο ειναι κατι μεταξυ ομελετας και pizza το οποιο αποτελειται απο αυγα, αλευρι, λαχανο, και απο πανω βαζεις ειτε μπεικον (ή λεπτες φετες χοιρινο/μοσχαρι), ειτε θαλασσινα (χταποδι, γαριδες, καλαμαρι), tempura flakes (αν εχεις δοκιμασει tempura, ειναι το τραγανιστο μερος γυρω γυρω απο την γαριδα) και τριμμενο nori (ψημμενο φυκι). Σερβιρεται με σαλτσα okonomiyaki επανω και μαγιονεζα :D

Τον χριστο στη φατνη τον ζεσταιναν τα χν΄ωτα των ζωων βοδια και αγελαδες και αλογα, πως ειναι δυνατον εμεις να εχουμε φτασει να σφαζουμε αυτα τα ιδια ζωα για να γιορτασουμε τη χριστου-γεννα?Τελειως παράλογο

Τον χριστο στη φατνη τον ζεσταιναν τα χν΄ωτα των ζωων βοδια και αγελαδες και αλογα, πως ειναι δυνατον εμεις να εχουμε φτασει να σφαζουμε αυτα τα ιδια ζωα για να γιορτασουμε τη χριστου-γεννα?Τελειως παράλογο

καποιοι απο εμας δεν πιστευουμε σε κανεναν θεο :) Επιπλεον το κρεας καλυπτει τις ενεργειακες μας αναγκες. Δε νομιζω οι εσκιμωοι (ινιουιτ, γιατι η λεξη εσκιμωος ειναι προσβλητικη) να σκεφτονται "α δεν θα φαω αυτον τον ταρανδο γιατι ζεσταινε τον χριστουλη... ουτε αυτη την φωκια γιατι ειναι τρισχαριτωμενη... η δε beluga ειναι τοσο ασπρη που δεν μπορεις να την σκοτωσεις".

Ασημινα να φανταστω οτι ο ιδιος ο Χριστος τον οποιο ζεσταιναν οι αγελαδες και τα βοδια δεν τα ετρωγε οταν μεγαλωσε;Απο οσο ξερω ακομα και το χοιρινο που δεν ετρωγαν τοτε δεν το εκαναν επειδη δεν υπηρχαν γουρουνακια γυρω απο τη φατνη του Χριστου οταν γεννηθηκε,αλλα επειδη το θεωρουσαν ακαθαρτη σαρκα.Δε θελω να φανω ουτε προσβλητικη,ουτε εριστικη,αλλα βαρεθηκα καθε φορα που λεμε για φαγητο καποιος να σχολιαζει οτι οσοι τρωμε κρεας ειμαστε παραλογοι,δεν αγαπαμε τα ζωα,θα παθουμε χιλιες δυο ασθενειες κτλ.Ο καθενας κανει τις επιλογες του,και νομιζω οτι πρεπει να υπαρχει σεβασμος και απο τις δυο πλευρες.
Skai-animals και Ηρω δωστε και καμια συνταγη,μη μας αφηνετε στο σκοταδι!:PΦανταζομαι οτι οι περισσοτεροι ουτε χορτοφαγικες συνταγες για πρωτοχρονιατικο τραπεζι γνωριζουν,ουτε ασιατικες.(ελπιζω να μην ειπα πατατα).Αντε μονοφαγουδες,μην τις κρατατε για τον εαυτο σας!:P

λοιπόν...μιας και αυριο λέω να πάω για ψώνια για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι...και φαντάζομαι πολλοί θα κάνουν το ίδιο, λέω να βάλουμε εδώ τις σκέψεις μας σχετικά με το τι πρόκειται να ετοιμάσουμε...(για να παίρνουμε και ιδεες!!!)

λοιπόν, εσείς τι θα φτιάξετε???????:hmm::hmm::hmm:εγώ ακόμη είμαι ανάμεσα σε διάφορα και δεν έχω αποφασίσει...πάντως, κάτι χορτοφαγικό με στυλ!!!
σουφλε με ελαφρως τηγανισμενες ροδελες πατατας στο φουρνο με τυρια, κρεμα γαλακτος, ενα αυγουλακι και ροδελες χρωματιστων πιπεριων ολα αυτα σε στρωσεις...εγω θα βαλω και μπεικον...εσυ οχι:P:lol:

Μερικές προτάσεις από τις συνταγές που έχω μαζέψει:

timthumb.php

ρολά μελιτζάνας με τόφου, τερικάκι και κάσιους από τον Gordon Ramsay

quinoatimbales.jpg

τιμπάλ με κινόα, σταφίδες και λιαστή ντομάτα (αν δεν έχετε κινόα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αραβικό κους κους)

3723551988_a4724e13b7.jpg

λαζάνια με κολοκυθάκια Αρέσουν σε όλους!:P

520417430_b087de68dc.jpg

ρεβύθια με σάλτσα από αμύγδαλα και σαφράνι
(Μικρή παρένθεση: αυτή η συνταγή είναι από την Καταλονία και πρέπει να έχει μεσαιωνικές καταβολές, αν κρίνουμε από τα αμύγδαλα στη σάλτσα. Πάντως είναι υπέροχη και αξίζει να τη δοκιμάσετε)

ρατατούιγ με πατατούλες

Και φυσικά να μην ξεχνάμε τα διάφορα ελληνικά παραδοσιακά: Πολίτικοι λαχανοσαρμάδες με σταφίδες, κουκουνάρια και κανέλα (κλασικός πρωτοχρονιάτικος μεζές), μανιταροκεφτέδες, ντοματοκεφτέδες, μελιτζανοκεφτέδες και γενικά ό,τι μπορείτε να σκεφτείτε σε κεφτέ,:P μαϊντανοσαλάτα Σύρου, αϊβάρ.

Καλή χρονιά!:)

Ρουλα τα λατρευω τα ρεβυθια!Την εχεις κανει,ειναι δυσκολη;

Ρουλα τα λατρευω τα ρεβυθια!Την εχεις κανει,ειναι δυσκολη;
τα εχω κανει...ειναι εξαιρετικα στο πηλινο...ευκολα ειναι Δωρα...απλα εχουν μια προετοιμασια απο το βραδυ στο νερο και μετα ξεφλουδισμα...

Καλα ετσι κι αλλιως τα ρεβυθια θελουν φουσκωμα απο το βραδυ,απλα ρωταω γιατι στι συνταγη που εβαλε η Ρουλα εχει χρησιμοποιησει κονσερβα,με τα κανονικα ειναι ιδια η διαδικασια;Θελουμε να κρατανε;Επισης τα αμυγδαλα τα περναμε στο μουλτι;

https://vegan.thisblueplanet.net/forum/index.php?topic=1535.0

μπορεις να βρεις πολλες παραλλαγες...

Εγώ προτιμώ την τεμπέλικη λύση και παίρνω ξεφλουδισμένα ρεβύθια.:P
Επίσης υπάρχουν και ρεβύθια σε κονσέρβα, αν και είναι κάπως δυσεύρετα. Εγώ τα έχω βρει σε ένα αραβικό σούπερ μάρκετ στην Αθηνάς (το Κλεοπάτρα για όσους ενδιαφέρονται). Είναι ό,τι πρέπει για τέτοιες συνταγές, που δεν σε ενδιαφέρει να κρατήσεις το ζουμί των ρεβυθιών.;)
Δώρα, η συγκεκριμένη συνταγή είναι πανεύκολη, απλώς χτυπάς τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ.

https://vegan.thisblueplanet.net/forum/index.php?topic=1535.0

μπορεις να βρεις πολλες παραλλαγες...
Αυτα δεν εχουν την ιδια σαλτσα ομως Γιουλιτσκα...τα ξερω,τα κανουν και στην Καλυμνο.;)

Εγώ προτιμώ την τεμπέλικη λύση και παίρνω ξεφλουδισμένα ρεβύθια.:P
Επίσης υπάρχουν και ρεβύθια σε κονσέρβα, αν και είναι κάπως δυσεύρετα. Εγώ τα έχω βρει σε ένα αραβικό σούπερ μάρκετ στην Αθηνάς (το Κλεοπάτρα για όσους ενδιαφέρονται). Είναι ό,τι πρέπει για τέτοιες συνταγές, που δεν σε ενδιαφέρει να κρατήσεις το ζουμί των ρεβυθιών.;)
Δώρα, η συγκεκριμένη συνταγή είναι πανεύκολη, απλώς χτυπάς τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ.
Παιρνεις τα αποφλοιωμενα και τα βραζεις μεχρι να κρατανε λιγο Ρουλα;Πω πω τι μου κανετε τωρα,αν δεν ηθελαν φουσκωμα θα τα εκανα σημερα...

Καταπληκτικές συνταγές Ρούλα!
Ειδικά τα λαζάνια και τα ρεβύθια μπαίνουν σε άμεσο to-do list. :up:

Καλα ετσι κι αλλιως τα ρεβυθια θελουν φουσκωμα απο το βραδυ,απλα ρωταω γιατι στι συνταγη που εβαλε η Ρουλα εχει χρησιμοποιησει κονσερβα,με τα κανονικα ειναι ιδια η διαδικασια;Θελουμε να κρατανε;Επισης τα αμυγδαλα τα περναμε στο μουλτι;

Τώρα είδα την απάντησή σου, ναι, είναι η ίδια διαδικασία. Το πόσο μαλακά είναι το κανονίζεις ανάλογα με το γούστο σου. Πάντως, τα ξεφλουδισμένα μπορείς να τα φτιάξεις και την ίδια μέρα, χωρίς μούλιασμα (με τέτοια είχα κάνει τη συνταγή), απλώς θέλουν περισσότερο βράσιμο.

Τώρα είδα την απάντησή σου, ναι, είναι η ίδια διαδικασία. Το πόσο μαλακά είναι το κανονίζεις ανάλογα με το γούστο σου. Πάντως, τα ξεφλουδισμένα μπορείς να τα φτιάξεις και την ίδια μέρα, χωρίς μούλιασμα (με τέτοια είχα κάνει τη συνταγή), απλώς θέλουν περισσότερο βράσιμο.
ΠΑω μετα τη δουλεια να προλαβω μαρκετ!
Θελουν εξι ωρες οπως λεει;

Δώρα, εμένα με βολεύει πολύ η χύτρα ταχύτητας για τα ρεβύθια. Τα βάζω να μουλιάσουν το πρωί πριν φύγω για το γραφείο και όταν γυρίσω τα βράζω μισή ωρίτσα με 40 λεπτά περίπου στη χύτρα και είναι έτοιμα.

Κάτι που δοκίμασα πρόσφατα κ μου άρεσε πολύ
[FONT=&quot]Πατατόσουπα Τσεχίας[/FONT]

[FONT=&quot]Υλικά:[/FONT]

• [FONT=&quot]3 μεγάλες πατάτες σε κύβους[/FONT]
  • [FONT=&quot]1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο[/FONT]
  • [FONT=&quot]2 μέτρια καρότα σε κύβους[/FONT]
  • [FONT=&quot]1 1/2 φλιτζάνι μανιτάρια σε φέτες[/FONT]
  • [FONT=&quot]1 γεμάτη κουταλιά βούτυρο[/FONT]
  • [FONT=&quot]1 αυγό[/FONT]
  • [FONT=&quot]1/2 κουταλάκι σπόρους carraway[/FONT]
  • [FONT=&quot]αλάτι και πιπέρι[/FONT]
[FONT=&quot]Εκτέλεση:[/FONT]

• [FONT=&quot]Σωτάρετε τα λαχανικά στο βούτυρο. Ανακατεύετε συνεχώς γιατί η πατάτα έχει την τάση να κολλάει στην κατσαρόλα.[/FONT]
  • [FONT=&quot]Προσθέτετε νερό (περίπου 2 λίτρα), αλατοπίπερο και το carraway και αφήνετε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά (περίπου 45').[/FONT]
  • [FONT=&quot]Πολτοποιείτε λίγα από τα λαχανικά είτε απ' ευθείας μέσα στην κατσαρόλα (με το μαγικό ραβδί-μηχάνημα) είτε στο μπλεντεράκι (οπότε ρίχνετε τον πολτό και πάλι στην κατσαρόλα με τη σούπα).[/FONT]
  • [FONT=&quot]Χτυπάτε το αυγό, το ανακατεύετε με λίγο ζωμό (από τη σούπα) και όλο μαζί το ρίχνετε στη σούπα (όπως με το αυγολέμονο).[/FONT]
  • [FONT=&quot]Τη σερβίρετε αμέσως.[/FONT]
[FONT=&quot]Σημειώσεις:[/FONT]

• [FONT=&quot]Στο σερβίρισμα μπορείτε να προσθέσετε και λίγο μπούκοβο σε κάθε πιάτο.[/FONT]
  • [FONT=&quot]Σερβίρεται μέσα σε καρβέλι από ψωμί, από το οποίο έχετε αφαιρέσει την ψύχα.[/FONT]

Συνημμένα

• Prague Kolkovna 01.jpg
    Prague Kolkovna 01.jpg
    38,8 KB · Εμφανίσεις: 7

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back