ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Η ANNA KATΣΑΡΟΥ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 59 ετών και μας γράφει από Κέρκυρα (Κέρκυρα). Έχει γράψει 2.622 μηνύματα.
31-12-09
13:06
Κορίτσια κι εγώ χύτρα χρησιμοποιώ και έχω σωθεί..το φαγητό και ειδικά τα όσπρια χωρίς χύτρα δεν βράζουν ποτέ...Παρακάτω σας βάζω μια καταπληκτική χειμωνιάτικη σουπα...δικής μου έμπνευσης...
Τζινζερόσουπα της Άννας λοιπόν...
Μπορεί να γίναι και για κρεατοφάγους και για χορτοφάγους.
Θα τους κρεατοφάγους θα χρειαστούμε:
1 κοτόπουλο ή ένα ολόκληρο μπούτι γαλοπούλας.
1 ματσάκι σέλινο
1 κρεμύδι
1σκελίδα σκόρδο
μισό ματσάκι μαιντανό
θυμάρι,δεντρολίβανο,ρίγανη αποξηραμένα.
3 καρότα
μισή χειμωνιάτικη κολοκύθα (αυτές με το πορτοκαλί χρώμα)
λίγη ρίζα τζίντζερ.(όσο ένα δάκτυλο περίπου)
Βράζουμε το κοτόπουλο με το σέλινο τον μαιντανό το κρεμμύδι, το σκόρδο, και τα μυρωδικά.
Μόλις βράσει σουρώνουμε το ζωμό,κρατάμε μόνο το κρέας στην άκρη και ρίχνουμε μέσα την κολοκύθα κομμένη σε κύβους τα καρότα σε ροδέλες και την ρίζα τζίντζερ καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομματάκια.Ρίχνουμε αλάτι...και καθόλου πιπέρι.
Μόλις βράσουν περνάμε όλο το μείγμα από το μλέντερ και θα μας βγάλει μια πορτοκαλιά πηχτή σουπίτσα λίγο καυτερή και ευωδιαστή από το τζίνζερ.
Οσοι δεν τρώνε κρέας ας βάλουν 2 βιολογικούς κύβους.
Με το κρέας πάντως είναι πολύ πιο νόστιμη...
Σημ.Όσο περισσότερη κολοκύθα βάλουμε τόσο πιο πορτοκαλιά και πιο πηχτή και γλυκια γίνεται η σούπα..εγώ βάζω περίπου 1.5 κιλό..
Τζινζερόσουπα της Άννας λοιπόν...
Μπορεί να γίναι και για κρεατοφάγους και για χορτοφάγους.
Θα τους κρεατοφάγους θα χρειαστούμε:
1 κοτόπουλο ή ένα ολόκληρο μπούτι γαλοπούλας.
1 ματσάκι σέλινο
1 κρεμύδι
1σκελίδα σκόρδο
μισό ματσάκι μαιντανό
θυμάρι,δεντρολίβανο,ρίγανη αποξηραμένα.
3 καρότα
μισή χειμωνιάτικη κολοκύθα (αυτές με το πορτοκαλί χρώμα)
λίγη ρίζα τζίντζερ.(όσο ένα δάκτυλο περίπου)
Βράζουμε το κοτόπουλο με το σέλινο τον μαιντανό το κρεμμύδι, το σκόρδο, και τα μυρωδικά.
Μόλις βράσει σουρώνουμε το ζωμό,κρατάμε μόνο το κρέας στην άκρη και ρίχνουμε μέσα την κολοκύθα κομμένη σε κύβους τα καρότα σε ροδέλες και την ρίζα τζίντζερ καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομματάκια.Ρίχνουμε αλάτι...και καθόλου πιπέρι.
Μόλις βράσουν περνάμε όλο το μείγμα από το μλέντερ και θα μας βγάλει μια πορτοκαλιά πηχτή σουπίτσα λίγο καυτερή και ευωδιαστή από το τζίνζερ.

Οσοι δεν τρώνε κρέας ας βάλουν 2 βιολογικούς κύβους.Με το κρέας πάντως είναι πολύ πιο νόστιμη...
Σημ.Όσο περισσότερη κολοκύθα βάλουμε τόσο πιο πορτοκαλιά και πιο πηχτή και γλυκια γίνεται η σούπα..εγώ βάζω περίπου 1.5 κιλό..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
skai-animals
Δραστήριο μέλος
Η skai-animals αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 733 μηνύματα.
31-12-09
13:08
να σας δροσίσω και λίγο...
Για το ποτό μας…
[FONT="]Στα μπλέντερ πολτοποιούμε φράουλες, βατόμουρα και προσθέτουμε ρούμι λεμόνι λίγο. Τα αλέθουμε όλα μαζί και τοποθετούμε στο ψυγείο. Έπειτα στο σερβίρισμα βάζουμε ένα παγάκι σε κάθε ποτηράκι.[/FONT]
Για το ποτό μας…
[FONT="]Στα μπλέντερ πολτοποιούμε φράουλες, βατόμουρα και προσθέτουμε ρούμι λεμόνι λίγο. Τα αλέθουμε όλα μαζί και τοποθετούμε στο ψυγείο. Έπειτα στο σερβίρισμα βάζουμε ένα παγάκι σε κάθε ποτηράκι.[/FONT]
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Η Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7.937 μηνύματα.
31-12-09
13:09
Όντως, αν τα φασόλια είναι αρχαιολογίες, δεν θα μαλακώσουνε ποτέ. Για να πω την αλήθεια, ούτε εγώ εντυπωσιάστηκα από τα βιολογικά. Είχα πάρει καστανό ρύζι, αλλά η υφή του δεν ήταν πολύ καλή.
Ηρώ, τον ξερό αρακά που λες ξέρω ότι τον βάζουνε σε σούπες (τα λεγόμενα broth) που θέλουν πολύωρο βράσιμο, συνήθως μαζί με κριθάρι ή άλλα σιτηρά. Δεν νομίζω ότι μπορείς να τον κάνεις όπως τον φτιάχνουμε εμείς.
μαλλον οπως τα λες ειναι γιατι μετα τον αλεθουν οποτε και σκληρος να ειναι μαλακωνει. Εγω η αμοιρη πηγα να τον βρασω σκετο για γαρνιτουρα και δεν εβραζε

Ουτε εμενα μου αρεσει το καστανο ρυζι ή το αγριο ρυζι
Ειδικα το αγριο ειναι πολυ χαλια, δεν το συνιστω ουτε για δοκιμη. Ειναι σκληρο, εχει περιεργη γευση και κανει παρα πολυ ωρα για να βρασει 
starter
Δραστήριο μέλος
Η starter αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Εύοσμος (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 607 μηνύματα.
31-12-09
13:41
μα...δεν μιλαω μονο για φασολια...για ολα τα οσπρια μιλαω...ουτε οι φακες δεν μου βραζουν......τι στο καλο...δεν μπορω να καταλαβω τι συμβαινει...για αυτο και εγω θα δοκιμασω την χυτρα...μπας και φαω κανα οσπριο της προκοπης βρε παιδια..
![]()
Δοκίμασε να τα μουλιάσεις απο βραδύς σε χλιαρό νερό με λίγη μαγειρική σόδα μέσα και όταν τα μαγειρεύεις άσε πρώτα να μαλακώσουν και μετά να προσθέσεις αλάτι και ντομάτα.Αν τα βάλεις απο την αρχή σκληραίνουν τα όσπρια ειδικά τα αναποφλείωτα.
Giannis-Vivi
Δραστήριο μέλος
Η Βιβή αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει από Χαλκίδα (Εύβοια). Έχει γράψει 687 μηνύματα.
31-12-09
14:05
καλη χρονια καταρχην να χουμε ολοι,με αγαπη και υγεια...
εμας το μενου εχει λαχανοντολμαδες,μια σαλατα απο φασολια μαυροματικα,ροκα,καπαρι,λιαστη ντοματα,κουκουναρι,καριδι,ροκ φορ και μπαλσαμικο ξυδι με μελι( ενα ποτιρακι του κρασιου μπαλσαμικο και ριχνουμε ενα κουταλακι του γλυκου μελι) ,ρολο στο φουρνο με πουρε (το ρολο το γεμιζουμε με διαφορες πιπεριες ) και καροτακια στο φουρνο ,και ωτια (ποντιακο ) αλμυρα με μπεικον και παριζα...
εμας το μενου εχει λαχανοντολμαδες,μια σαλατα απο φασολια μαυροματικα,ροκα,καπαρι,λιαστη ντοματα,κουκουναρι,καριδι,ροκ φορ και μπαλσαμικο ξυδι με μελι( ενα ποτιρακι του κρασιου μπαλσαμικο και ριχνουμε ενα κουταλακι του γλυκου μελι) ,ρολο στο φουρνο με πουρε (το ρολο το γεμιζουμε με διαφορες πιπεριες ) και καροτακια στο φουρνο ,και ωτια (ποντιακο ) αλμυρα με μπεικον και παριζα...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum