Desdemona
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drusilia
Διάσημο μέλος
Εγώ δεν θα ανησυχούσα πολύ στη θέση σου, αν ειναι υγιης κατά τα άλλα άστον να τρωει οσο θέλει, ας ειναι και λιγο πιο αδυνατουλης.
Κι ο Ραουλ μου πέρασε διάφορες φάσεις μεγλώνοντας. Απο παχουλός, γύρω στους 5-6 μήνες είχε αδυνατήσει κάπως και μετά απο λίγο επέστρεψε στο παχουλός.
Η κονσέρβες απλά έχουν πιο πολλά υγρά και ίσως τον χορταίνουν πιο γρήγορα. Αλλά το "αέρας κοπανιστός" μου φαίνεται λιγο κουφο.

Εγώ πάντως ημουν πάντα υπερ της κροκέτας. Αν οχι για τίποτα άλλο, για τα δόντια...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Desdemona
Διάσημο μέλος
Κι εγώ του δίνω κροκέτες και τρώει ικανοποιητική ποσότητα, δεδομένου πάντα ότι τρώει και μαλακή τροφή.
Όταν σταματήσει να ψηλώνει (γιατί μου έχει γίνει Φασούλας) θα πάρει βάρος;
drusilia
Διάσημο μέλος

Αλλα καλυτερα να ειναι αδυνατούλης παρά να χρειάζεται δίαιτα... πίστεψέ με... καλυτερα και για αυτον και για ε΄σενα!
avtwvia
Διάσημο μέλος

anesperos13
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Με τροφή για μικρά γατάκια (να έχει την ένδειξη Kitten επάνω).

2 χρονών kitten???? Αλίκη μήπως διάβασες 2 μηνών???

Νομίζω adult θέλει...
zorica
Διάσημο μέλος
Δεν της κανεις και καμια εξεταση αιματος μην εχει τιποτα που να χρειαζεται ιδιαιτερη φροντιδα?στο κήπο φροντίζω μια γάτα που τραυματίστηκε πριν λίγο καιρό κ την πηγα σε κτηνίατρο για εμβόλιο κ είναι πολύ αδύνατη. Περίπου 2 κιλά. Κ ο γιατρός είπε είναι 2 χρόνων. Πως να την παχύνω;;
Μου ακουγεται πολυ λιγο τα 2 κιλα...ξερω και `γω,απλα ρωτα...
julia
Διακεκριμένο μέλος
Δεν της κανεις και καμια εξεταση αιματος μην εχει τιποτα που να χρειαζεται ιδιαιτερη φροντιδα?
Μου ακουγεται πολυ λιγο τα 2 κιλα...ξερω και `γω,απλα ρωτα...
Λιγο ειναι
το νορμαλ για 2 χρονών γατι αρσενικο ειναι τουλάχιστον 3-3,5 κιλα....

και για θυληκο λιγο λιγοτερο......
Μαλλον ειναι ταλαιπορημένο απο το ζευγαρωμα....
βλέπω πολλά γατάκια μεσα στην ταλαιπωρία αυτην την εποχη....

julia
Διακεκριμένο μέλος
Η γατούλα μιας φίλης μου είναι 7 μηνών και 3 περίπου κιλά. Είναι πολύ αδύνατη αλλά και μεγαλόσωμη. Επίσης, τρέχει συνέχεια σα διάολος της ταζμανίας. Μήπως το μικρούλι σου τρέχει σα διαολάκι;
Και μένα 6 μηνών ειναι αρσενικό και ειναι 3,5κ και τρέχει όλη μέρα!!!

anesperos13
Εκκολαπτόμενο μέλος
Sof
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Φρίξος είναι πολύ-πολύ αδύνατος. Σε ξεγελάει εύκολα γιατί είναι όλο τρίχα ο τρίχας μου
Αλλά όταν τον ζουλάω πιάνω κόκκαλα! 
Τον ζυγίσαμε στον αιλουρο και είναι 1.400 και 3μησι μηνών.

Το θέμα μου είναι πως θέλαμε να τον μάθουμε στην ξηρά τροφή. Τις πρώτες μέρες την έτρωγε, αλλά τώρα αναγκάζομαι να του δίνω φακελάκι Hills για να βάζω το φάρμακο του μέσα. Το καταπίνει σε χρόνο μηδέν ο άτιμος. Εγώ ήθελα να του το δίνω σαν λιχουδιά μια στο τόσο...αλλά τώρα του δίνω κάθε βράδυ με το φάρμακο.
Αποτέλεσμα...να μην τρώει όλη μέρα και να περιμένει το βράδυ να φάει τη κονσέρβα.
Και όλο αυτά ενώ προσπαθω απεγνωσμένα να τον παχύνω.

Όρεξη έχει και πολύ...οπότε δεν τίθεται θέμα εκεί. Απλά την κρατάει για τη κονσέρβα.
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Από τη μια θέλω να τον μάθω να τρώει σωστά (κροκέτες κυρίως), από την άλλη να τον παχύνω.
Τι θα κάνατε στη θέση μου? Προς το παρόν του δίνω ένα φακελάκι τη μέρα (ξεκινήσαμε με μια κουταλιά αλλά μόνο που δεν ανέβαινε στο κεφάλι μας από τη λύσσα!
).Να υποκύψω και να τον ταίζω κονσέρβα συχνότερα?
ruko
Διάσημο μέλος
Τι στο καλό, εδώ οι υπόλοιποι ιδρώνουμε να αδυνατίσουμε τα δικά μας, και εσύ γκρινιάζεις που είναι αδύνατος;
@Sof:Η γνώμη μου είναι να συνεχίσεις με την κονσέρβα για όσο πρέπει να παίρνει το φάρμακό του. Όταν γίνει καλά, θα έχεις όλο το χρόνο να τον κάνεις θρεφταράκι!

Μπορείς όμως από τώρα να δοκιμάσεις να του αναμιγνύεις την κονσέρβα με ξηρά, αυξάνοντας σιγά-σιγά την αναλογία, ώστε να μην του έρθει απότομα η αλλαγή.
zorica
Διάσημο μέλος

Ga-takis
Νεοφερμένο μέλος
Και το νεο του ονομα, Φαγάνας (οποιος βλεπει Στρουμφακια ισως τον θυμαται), αποψε μου εκλεψε 2-3 σπορια απο τον πασατεμπο που ετρωγα και πριν προλαβω να αντιδρασω τα εφαγεΟ Φρίξος είναι πολύ-πολύ αδύνατος. Σε ξεγελάει εύκολα γιατί είναι όλο τρίχα ο τρίχας μουΑλλά όταν τον ζουλάω πιάνω κόκκαλα!
.............
Να υποκύψω και να τον ταίζω κονσέρβα συχνότερα?

zorica
Διάσημο μέλος
Αχχχχχ...Και το νεο του ονομα, Φαγάνας (οποιος βλεπει Στρουμφακια ισως τον θυμαται), αποψε μου εκλεψε 2-3 σπορια απο τον πασατεμπο που ετρωγα και πριν προλαβω να αντιδρασω τα εφαγε![]()
Βρε Ga-takis ειστε απιστευτοι

stellak
Διάσημο μέλος
Ήθελα να ανοίξω τοπικ, αλλά βρηκα αυτό...οπότε ας ρωτήσω εδώ.
Ο Φρίξος είναι πολύ-πολύ αδύνατος. Σε ξεγελάει εύκολα γιατί είναι όλο τρίχα ο τρίχας μουΑλλά όταν τον ζουλάω πιάνω κόκκαλα!
Το θέμα μου είναι πως θέλαμε να τον μάθουμε στην ξηρά τροφή. Τις πρώτες μέρες την έτρωγε, αλλά τώρα αναγκάζομαι να του δίνω φακελάκι Hills για να βάζω το φάρμακο του μέσα. Το καταπίνει σε χρόνο μηδέν ο άτιμος. Εγώ ήθελα να του το δίνω σαν λιχουδιά μια στο τόσο...αλλά τώρα του δίνω κάθε βράδυ με το φάρμακο.
Αποτέλεσμα...να μην τρώει όλη μέρα και να περιμένει το βράδυ να φάει τη κονσέρβα.
Και όλο αυτά ενώ προσπαθω απεγνωσμένα να τον παχύνω.
Όρεξη έχει και πολύ...οπότε δεν τίθεται θέμα εκεί. Απλά την κρατάει για τη κονσέρβα.
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Από τη μια θέλω να τον μάθω να τρώει σωστά (κροκέτες κυρίως), από την άλλη να τον παχύνω.
Τι θα κάνατε στη θέση μου? Προς το παρόν του δίνω ένα φακελάκι τη μέρα (ξεκινήσαμε με μια κουταλιά αλλά μόνο που δεν ανέβαινε στο κεφάλι μας από τη λύσσα!).
Να υποκύψω και να τον ταίζω κονσέρβα συχνότερα?
Νομίζω ότι αν του ανακάτευες λίγη κονσέρβα προκειμένου να του δίνεις το φάρμακο, μαζί με ξηρά τροφή, να μην τη νιώθει και τον ενοχλεί, θα τα έτρωγε και τα 2 μια χαρά. Κόλπα θέλουν κι αυτά, σαν τα παιδάκια, και ξεγελάσματα
Για κάνε μια προσπάθεια σήμερα και πες μαςΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Sof
Εκκολαπτόμενο μέλος
Νομίζω ότι αν του ανακάτευες λίγη κονσέρβα προκειμένου να του δίνεις το φάρμακο, μαζί με ξηρά τροφή, να μην τη νιώθει και τον ενοχλεί, θα τα έτρωγε και τα 2 μια χαρά. Κόλπα θέλουν κι αυτά, σαν τα παιδάκια, και ξεγελάσματαΓια κάνε μια προσπάθεια σήμερα και πες μας
Μπα...το προσπάθησα. Ξεδιαλέγει τις κροκέτες και τις φτύνει έξω από το πιάτο του

Και τα ανακατεύω πολύ καλά....δεν ξέρω πως τα καταφέρνει

Χθες πήρα τηλ. στον αίλουρο και ρώτησα. Μου είπαν προκειμένου να πάρει βάρος να του δίνω ότι θέλει προς το παρόν.
Το κακό είναι πως αν μάθει έτσι το βλέπω πολύ δύσκολο να ξε-μάθει αργότερα.
Αλλά τι να γίνει...προκειμένου να παχύνει λίγο θα του κάνω τα χατήρια.
Το Σάββατο τον ξαναπάω στον γιατρό, θα δουμε μήπως πήρε κανένα γραμμάριο...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool