Ιδανικό βάρος

Μπα...το προσπάθησα. Ξεδιαλέγει τις κροκέτες και τις φτύνει έξω από το πιάτο του :mpliaks:

:D:lol: Το παλιοτομαράκι (δώσ'του ένα φιλάκι που είναι έξυπνος!) Καλή τύχη σου εύχομαι, θα τη χρειαστείς μαζί του...:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

είναι πολύ αδύνατη. Περίπου 2 κιλά. Κ ο γιατρός είπε είναι 2 χρόνων. Πως να την παχύνω;;

Με τροφή για μικρά γατάκια (να έχει την ένδειξη Kitten επάνω).

:blink::blink::blink: 2 χρονών kitten????
Αλίκη μήπως διάβασες 2 μηνών??? :hmm:
Νομίζω adult θέλει...

Όχι, Julia, το είδα ότι είναι ενήλικη!:) Αλλά αν είναι τόσο αδύνατη, χρειάζεται οπωσδήποτε κάτι πολύ θρεπτικό, όπως είναι οι τροφές για μικρά γατάκια. Αν δεν είναι στειρωμένη, δεν θα της κάνουν κανένα κακό. Άλλωστε, ενδείκνυνται και για ενήλικες γατούλες που θηλάζουν, για να δυναμώσουν.;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπα...το προσπάθησα. Ξεδιαλέγει τις κροκέτες και τις φτύνει έξω από το πιάτο του :mpliaks:
Και τα ανακατεύω πολύ καλά....δεν ξέρω πως τα καταφέρνει:mad:

:blink::blink:
Μήπως να δοκιμάσεις με άλλη μάρκα; Έχουν κι αυτά τις παραξενιές τους.:cool:

Sof....εγω του δινω το φαρμακο ανακατεμενο με το τζελ για τις τριχομπαλες....το hairball remedy που εχει ωραια γευση και το τρωει απο το δαχτυλο μου....
Επισης υπαρχει ενα συμπληρωμα διατροφης για αδυνατα γατακια το calo-pet με βιταμινες και ωμεγα 3. Για ρωτησε τον γιατρο σου αν μπορει να το παρει, βοηθαει και να μην μαδαει πολυ.

Οδηγός βάρους για γάτες

Βρήκα στο ίντερνετ αυτόν τον ωραίο οδηγό βάρους για γάτες που συντάχθηκε από το site www.petsgetslim.co.uk . Το βάρος δίνεται ανάλογα
1. με τη ράτσα και
2. με το αν το γατί είναι μικρόσωμο, μεσαίο ή μεγαλόσωμο.
Σημειώνω ότι ο οδηγός αυτός αφορά μόνο ενήλικα γατιά, όχι γατάκια.

Για τους μη αγγλόφωνους, τα κεραμιδόγατα είναι τα moggy cross breed (πρώτα-πρώτα στον πίνακα, πάνω από τις Abyssinian, δηλαδή τις γάτες Αβυσσηνίας).
Επίσης, για τους μη αγγλόφωνους πάλι, τονίζω αυτό που τονίζουν και οι συγγραφείς του οδηγού στην αρχή του: δίαιτα στο γατί μόνο σε συνεργασία με τον κτηνίατρο!
Ορίστε, λοιπόν:

www.petsgetslim.co.uk/site-media/images/modules/advice/Cat_weights.pdf

Εαν ο γατουλης ειναι υπερβαρος και λιγουρης πως ειναι εφικτο να τον επαναφερουμε στο φυσιολογικο βαρος???

Εαν ο γατουλης ειναι υπερβαρος και λιγουρης πως ειναι εφικτο να τον επαναφερουμε στο φυσιολογικο βαρος???
Σ' αυτό ο πρώτος που μπορεί να σε βοηθήσει είναι ο κτηνίατρος, που θα σου πει ακριβώς την ημερήσια ποσότητα που πρέπει να τρώει ο γάτος για να αδυνατίσει υγιεινά (ανάλογα με την ηλικία του, την γενική κατάσταση της υγείας του και επίσης ανάλογα με το αν έχεις κι άλλα γατιά στο σπίτι εκτός από τον αφρατούλη! :)).
Άλλα γατιά προτιμούν να τρώνε αυτή την ποσότητα σε ένα γεύμα, άλλα σε δύο ή τρία, κι άλλα να τσιμπολογάνε λίγο-λίγο όλη μέρα...

Το μόνο βέβαιο είναι πως πρέπει να ξεκινήσεις πηγαίνοντας τον γατούλη μια επίσκεψη στον γιατρό του.

Βρε Ζωή μου, εδώ τον κανακάρη μου τον χαρακτηρίζει "obese". Είδες εσύ κανένα obesity πάνω στο παιδί μου;:mad::cry:

Εμενα τον Σειριο τον δειχνει στο average αλλα το Μοϊρακι μαλλον ειναι πολυ αδυνατουλι...Μπορει να παχυνει,αν και η γιατρος μας ειπε οτι δεν θα μεγαλωσει αλλο.

Βρε Ζωή μου, εδώ τον κανακάρη μου τον χαρακτηρίζει "obese". Είδες εσύ κανένα obesity πάνω στο παιδί μου;:mad::cry:

Εμενα τον Σειριο τον δειχνει στο average αλλα το Μοϊρακι μαλλον ειναι πολυ αδυνατουλι...Μπορει να παχυνει,αν και η γιατρος μας ειπε οτι δεν θα μεγαλωσει αλλο.
Μην ανησυχείτε, Πρεστομάνα και Σειριο-Μοϊρομάνα. Είναι απλώς ένας οδηγός. Πρεστομάνα, obese θα ήταν αν ξεπερνούσε τα 6,1 κιλά κι αν δεν ήταν ο τεράαααστιος, γίγαντας, ξανθός Βίκινγκ γάτος που είδα με τα μάτια μου. Αν όμως ο Beeb μου ήταν 6 κιλά, θα ήταν παιδοβούβαλο με τα όλα του!

Όποιος/όποια νομίζει ότι το γατί του είναι πολύ χοντρό ή πολύ αδύνατο, πρέπει να συμβουλεύεται τον κτηνίατρο. Το ιδανικό βάρος αλλάζει ανάλογα με το φύλο και ανάλογα με άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Αυτό που έχουμε εδώ είναι ένας πολύ γενικός οδηγός που χρησιμεύει ως μπούσουλας!

Πρεστομάνα, obese θα ήταν αν ξεπερνούσε τα 6,1 κιλά κι αν δεν ήταν ο τεράαααστιος, γίγαντας, ξανθός Βίκινγκ γάτος που είδα με τα μάτια μου.
Ε, δεν είμαστε και πολύ μακριά, 6 κιλά...:redface:
Αλλά ναι, είμαστε και τεράστιοι και γίγαντες και ξανθοί και Βίκινγκ :inlove::inlove::inlove::inlove:
Σας αγαπούμε πολύ, Ασπρομπιμπομάνα :P

Toν Frodo τον βγάζει μάλλον ...γατοβούβαλο!! Σύμφωνα με τον οδηγό θα έπρεπε να ήταν 5,1 ενώ αυτός ζυγίζει 6,5 κ. :hmm:
Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου, αλλά εμένα μου φαίνεται παίδαρος και μάλλον δεν βλέπω κάτι υπερβολικό πάνω του.. Ισως μου αρέσουν πολύ τα μεγαλόσωμα γατιά!!:redface:

Στο σάιτ www.petsgetslim.co.uk έχει κάπου άλλον έναν οδηγό για να κρίνει κάποιος οπτικά αν το γατί του είναι υπερβολικά... τροφαντό. Ένα που θυμάμαι είναι: όταν βλέπεις το γατί από πάνω, πρέπει να κάνει στοιχειώδη "μέση", δηλαδή να μη φαίνεται η πλάτη του φαρδιά σε όλο το μήκος, σαν διάδρομος προσγείωσης σε αεροπλανοφόρο! :lol::lol::lol:

Κάθε γατί έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Η Ρρράου μου, όσο ζούσε, ήταν μια χαρά γύρω στα 5 κιλά. Όταν η Άσπρη έφτασε πέρισυ τα 4,95 κιλά, φαινόταν ΧΟΝΤΡΗ. Όμως η Ρρράου ήταν πιο μεγαλόσωμη γάτα από την Άσπρη και είχε πιο στιβαρή κατασκευή...

Εμεις που πιανομαστε για αεροδιαδρομος κατα μηκος κι οχι κατα πλατος πρεπει να παρουμε μαλλον λιγο βαρος...:lol:

Εμεις που πιανομαστε για αεροδιαδρομος κατα μηκος κι οχι κατα πλατος πρεπει να παρουμε μαλλον λιγο βαρος...:lol:
Κοίταξε, κόρη μου ,στη μπλε ρωσσική, ο Σείριος έχει α κ ρ ι β ώ ς τα δέοντα κιλά!!!:up::up:Και μη μου πεις, τώρα ότι ο Σείριος δεν είναι μπλε Ρώσος;), τα χαρακτηριστικά βγαίνουν και επτά γενιές μετά:D:D

Για ρωσσικη μπλε ειναι βαρυς,αλλα ειναι οτι πρεπει για κορατ.Το κουφο ξερεις ποιο ειναι;Οτι διαβασα οτι στα περισσοτερα κορατ εμφανιζεται πρασινο στεφανι γυρω απο την κορη του ματιου γυρω στο χρονο.Για δες τις κοντινες του τις φωτο τις σημερινες...

:blink::blink::blink:
o δικος μου που ειναι περιπου 9 μηνων και ζυγιζει 6.5kg. Συμφωνα με τον οδηγο, θα πρεπε να ηταν 5.4. Αλλα δεν ειναι χοντρος με τιποτα!!!! Αντιθετως ειναι αδυνατος. Ξερω οτι ειναι μισος himalayan, αλλα και παλι ζυγιζει περισσοτερο απο μια himalayan. Ετσι οπως εχει αρχισει να τρωει τελευταια τον βλεπω να φτανει τα 8 κιλα μεχρι να γινει 1 ετους. Μηπως να αρχισω να ανησυχω; Ειναι τεραστιος παντως, πολλες φορες σηκωνεται στα πισω ποδια και το κεφαλι του φτανει στο τραπεζι της κουζινας (74cm). Λετε να εχει γονιδια ragdoll (εχει μεγαλο σκελετο, χαλαρωνει τελειως οταν τον εχω αγκαλια και εχει το χαρακτηριστικο λιπος που κρεμεται στην κοιλια του); :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο Πάρης είναι 3 χρόνων και 12 κιλά. Μάλλον είναι πολύ βαρύς.;) Τι λέτε; O Γιατρός μου είπε να του δίνω τροφή για στειρωμένους γάτους που δεν κινούνται πολύ και θα δούμε. Πάντως είναι μέσ΄την καλή χαρά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πλακα κανεις...:confused:Τι 12 κιλα,αυτος θα παθει εμφραγμα!:down:

12kg?! Μ'αρεσε που ανησυχουσα για τον δικο μου χαχαχα! Παντως αν δεν ειναι maine coon θελει επειγοντως διαιτα! Εδω δειχνει πως πρεπει να ειναι μια γατα: https://www.iams.com/iams/pet-health/body-condition.jsp
ο δικος μου ειναι underweight :cry:
τι να κανω για να παρει βαρος; Τρωει αρκετα, αλλα οχι τοσο οσο λεει πισω η κονσερβα. Για το βαρος του και την ηλικια του θα πρεπε να τρωει 2 κονσερβες τον 374g ενω αυτος τρωει μια και με το ζορι. Τρωει και λιγες κροκετες orijen (περιπου 500g την εβδομαδα). Αν αυξησω την ποσοτητα δεν θα το φαει ολο, μηπως να αυξησω τα γευματα σε 5-6 την ημερα;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back