Ιντερφερόνη και πιθανές παρενέργειες

alexianna

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο alexianna αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 130 μηνύματα.
Καλησπέρα σας,

έχω μία γατούλα με aids που εδώ και 4 μήνες ζει μέσα στο σπίτι και γενικά ήταν καλά (όταν ήταν έξω ανέβαζε πυρετό επειδή προφανώς κολλούσε συνεχείς λοιμώξεις). Πριν λίγο καιρό εμφάνισε στοματίτιδα και έτσι άρχισα να σκέφτομαι τη θεραπεία με ιντερφερόνη (virbagen omega). Ο κτηνίατρος ήταν ουδέτερος γιατί λέει δεν έχει δει ιδιαίτερα αποτελέσματα αλλά επειδή μία γνωστή μου είχε δει θεαματικά αποτελέσματα στα δικά της γατάκια είπα να το δοκιμάσω. Η γατούλα έκανε 3 ενέσεις (επειδή είναι πανάκριβο φάρμακο ξεκίνησα με μικρή δόση να δουμε πώς πάει).
Την Τετάρτη έκανε την τελευταία της ένεση και από τότε ταλαιπωρείται με πυρετό που έρχεται και φεύγει και ανορεξία. Χωρίς να της δίνω τίποτα ο πυρετός και η ανορεξία φεύγουν και είναι μια χαρά η γατούλα και μετά από μερικές ώρες πάλι τα ίδια. Τώρα έχει να φάει μια μέρα αλλά το μεσημέρι που τη μέτρησα δεν είχε πυρετό. Έχω ακούσει ότι η ιντερφερόνη μπορεί να κάνει παρενέργειες αλλά κοντεύει πια μία βδομάδα που τελείωσε η αγωγή και έχω απελπιστεί.
Φυσικά αύριο θα την πάω στον κτηνίατρο, απλώς αφενός ο κτηνίατρός μου δεν ξέρει πολύ καλά τα της ιντερφερόνης (του είχε κάνει εντύπωση που είχε κάνει πυρετό, όταν αυτό είναι πολύ συνήθης παρενέργεια της ιντερφερόνης) και αφετέρου τώρα μέσα στις διακοπές είναι μόνο η βοηθός του εκεί. Και άλλοι αξιόλογοι κτηνίατροι που ξέρω -συμπεριλαμβανομένου και του Αίλουρου- έχουν κλείσει για διακοπές και όσο για τα νοσοκομεία που είναι συνέχεια ανοικτά δεν έχω καθόλου καλή εμπειρία. Οπότε γενικά είμαι απελπισμένη σχετικά με το ποιος μπορεί να χειριστεί ένα τέτοιο ζήτημα.
Είχε κάποιος παρόμοια εμπειρία με την ιντερφερόνη και τις πιθανές παρενέργειες;
Ευχαριστώ πολύ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα μπορούσες να ρωτήσεις στο θέμα του γιατρού του φόρουμ, αν και νομίζω πως κι εκείνος λείπει διακοπές.
Εγώ προσωπικά δεν έχω καμμιά εμπειρία με ιντερφερόνη, ξέρω όμως από την πείρα μου πως οι αντιδράσεις ενός ζώου ποικίλουν ανάλογα με τον οργανισμό και κυρίως ανάλογα με την ηλικία. Μια γατούλα νεαρή θα ξεπεράσει πολύ πιο εύκολα μια τέτοια κατάσταση από μια ηλικιωμένη.
Η γατούλα σου τι ηλικία έχει;
Και βέβαια επιβαρύνει πολύ την κατάσταση και το aids.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

6 ετών είναι. Αύριο θα την πάω στο γιατρό σίγουρα γιατί νομίζω ότι η στοματίτιδά της είναι σε έξαρση και πονάει η καημένη. Και ας ελπίσουμε η ιντερφερόνη να βοηθήσει...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back