isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ
Ο ιός προκαλεί σοβαρές διαταραχές στο αιμοποιητικό και το ανοσοποιητικό σύστημα της γάτας. Τα συμπτώματα δεν είναι ειδικά (χρόνια διάρροια, πυρετός, ουλίτιδα, ανορεξία, κ.λπ.). Η νόσο οδηγεί αργά ή γρήγορα στο θάνατο. Η γάτα μπορεί να έχει για πολύ καιρό τον ιό χωρίς να εμφανίζει συμπτώματα. Υπάρχουν ειδικά ορολογικά τεστ για τη διάγνωση της νόσου.
Οι μόνοι τρόποι πρόληψης είναι η διατήρηση της γάτας μέσα στο σπίτι, μακριά από επαφή με μολυσμένες γάτες και ο εμβολιασμός. Μόνο οι γάτες που δεν είναι φορείς πρέπει να εμβολιάζονται. Ωστόσο, ακόμα και οι εμβολιασμένες γάτες δεν προστατεύονται πλήρως από τη νόσο. Ο κτηνίατρός σας είναι αρμόδιος να σας ενημερώσει για το εμβολιακό πρόγραμμα.
Δεν έχει διαπιστωθεί μετάδοση του FeLV στον άνθρωπο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
1. Επίσης, μπορεί να μεταδοθεί και από τη μητέρα στα γατάκια.
Αυτό σημαίνει ότι έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να ελέγχουμε τα γατάκια μας γιατί δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι φορέσς η μητέρα τους;
2. Πέρα απο αυτό το εμβόλιο κατά της ιογενούς λευχαιμίας είναι στα λεγόμενα υποχρεωτικά εμβόλια ανεξάρτητα με τις συνήθειες της γάτας;
isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ
Αρχική Δημοσίευση από NERINA:1. Επίσης, μπορεί να μεταδοθεί και από τη μητέρα στα γατάκια.
Αυτό σημαίνει ότι έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να ελέγχουμε τα γατάκια μας γιατί δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι φορέσς η μητέρα τους;
Όταν από το ιστορικό δεν έχουμε ενδείξεις μόλυνσης, π.χ. όταν τα γατάκια έχουν γεννηθεί από μητέρα που δεν βγήκε ποτέ έξω από το σπίτι, δεν υπάρχει λόγος ελέγχου.
2. Πέρα απο αυτό το εμβόλιο κατά της ιογενούς λευχαιμίας είναι στα λεγόμενα υποχρεωτικά εμβόλια ανεξάρτητα με τις συνήθειες της γάτας;
Δεν είναι στα υποχρεωτικά. Οι γάτες που ζουν αποκλειστικά μέσα στο σπίτι δεν χρειάζεται να εμβολιάζονται. Όσες όμως, έστω και παροδικά, έρχονται σε επαφή με αδέσποτες γάτες πρέπει να εμβολιάζονται.
remaster74
Νεοφερμένο μέλος
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
remaster74
Νεοφερμένο μέλος
Ευτυχώς η ασθένεια που περιγράφετε δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Ιογενή Λευχαιμία. Δυστυχώς η Ιογενής Λευχαιμία είναι ότι το δικό μας aids για τις γάτες. Η δική σας γάτα υποφέρει από κοκκίωμα ούλων. Η ασθένεια παρατηρείται και στους ανθρώπους και κυρίως στις γυναίκες. Δεν είναι κολλητική από ότι ξέρω και αν προσέξετε την γάτα σας τότε θα ζήσει αρκετά. Περισσότερες πληροφορίες βέβαια θα πάρετε από τον κτηνίατρό σας. Ρωτήστε για καλό και για κακό, περισσότερους από έναν. Εύχομαι η γάτα σας να γίνει καλά. Είχα γάτο με καρκίνο που θεραπεύθηκε και μπορώ να πιστεύω σε θαύματα αλλά και να διαβεβαιώ ότι κάποια γίνονται.
ladycat
Διάσημο μέλος
μην μπερδευεσε καλη μου αυτο που λες εσυ ειναι το FIV κ οχι αυτο που παραθετει ο ιωαννηςΕυτυχώς η ασθένεια που περιγράφετε δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Ιογενή Λευχαιμία. Δυστυχώς η Ιογενής Λευχαιμία είναι ότι το δικό μας aids για τις γάτες. Η δική σας γάτα υποφέρει από κοκκίωμα ούλων. Η ασθένεια παρατηρείται και στους ανθρώπους και κυρίως στις γυναίκες. Δεν είναι κολλητική από ότι ξέρω και αν προσέξετε την γάτα σας τότε θα ζήσει αρκετά. Περισσότερες πληροφορίες βέβαια θα πάρετε από τον κτηνίατρό σας. Ρωτήστε για καλό και για κακό, περισσότερους από έναν. Εύχομαι η γάτα σας να γίνει καλά. Είχα γάτο με καρκίνο που θεραπεύθηκε και μπορώ να πιστεύω σε θαύματα αλλά και να διαβεβαιώ ότι κάποια γίνονται.
evelynaRoidou
Νεοφερμένο μέλος
Παρόλη την αρχική μας αντιπαράθεση για το θέμα της Valentina,θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως εάν μπορούσατε να απαντήσετε ως κτηνίατρος σε κάποια ερωτήματα μου.
Εχω δύο γατούλες.Τη μία από αυτές την πήρα αδέσποτη και ενήλικη από τη γειτονιά.Είναι εμβολιασμένη με το τετραπλό γάτας καθώς και με το αντιλυσσικό.Αν και στειρωμένη, την βλέπω ότι επιθυμεί να βγεί έξω βόλτα στη γειτονιά.Αναρωτιόμουν εάν πρέπει να την εμβολιάσω για την ιογενή λευχαιμία και για το Aids της γάτας πριν της επιτρέψω να κάνει τις βόλτες της, καθώς επίσης και αν θα πρέπει να εμβολιάσω και τη δεύτερη γατούλα μου η οποία εκδηλώνει πλήρη αδιαφορία για τη ζωή έξω από το σπίτι.
Επειδή ακριβώς όμως γεννήθηκε και μεγάλωσε στο δρόμο, υπάρχει περίπτωση να είναι ήδη φορέας και τα εμβόλια αντί να τη βοηθήσουν να τη βλάψουν εν τέλει;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
εγω εχω 2 γατες με aids και η μια εχει και λευχαιμια και το εχω ψαξει αρκετα το θεμα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynaRoidou
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Επίσης οσον αφορα τα εμβολια δεν παρεχουν πληρη καλυψη σε ολες τις περιπτωσεις.
Για το Aids της γατας υπάρχουν πληροφορίες εδω
Επισης καθως εψαχνα για aids βρηκα αυτο (οχι ασχετο) Πρέπει να βγαίνει η γάτα εξω;
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
https://www.mypetz.gr/threads/to-aids-της-γάτας-fiv.219758/
aretha
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drusilia
Διάσημο μέλος

Μην στενοχωριέσαι όμως, με την κατάλληλη φροντίδα και μέσα στο σπίτι θα είναι καλά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RedCat
Διάσημο μέλος

Jeannine
Δραστήριο μέλος
Σίγουρα όμως με τις φροντίδες σου και την αγάπη σου θα τα καταφέρει!
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
ομοιοπαθουσα....λυπαμαι πολυ.μηπως ειχες κανει το εμβολιο για την λευχαιμια πιο πριν??αν ναι,τα αντισωματα πολυ πιθανον να ειναι απο αυτο.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Αγγελική μου, όχι, τον ιό τον εντοπίσαμε κάνοντας το τεστ πριν από το εμβόλιο. Επιπλέον, αυτό το τεστ δεν εντοπίζει αντισώματα, αλλά τον ίδιο τον ιό.
Έχω αρχίσει να το ψάχνω πάντως λίγο παραπάνω, θα δούμε τι θα βγει.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool