mar1alena
Νεοφερμένο μέλος

Είμαι καινούρια στην παρέα σας και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το πρόβλημά μου για να με βοηθήσετε όπως μπορείτε. Έχω έναν γατούλη, τον Mailo. Είναι 8 μηνών πολύ ζωηρός και δραστήριος.
Τον έχω μέσα στο σπίτι και στο μπαλκόνι, δεν έχει επαφή με άλλα ζωάκια. Πριν από κάποιες μέρες κι ενώ ήταν μια χαρά, άρχισε να κάνει πολλές φορές εμετό μέσα σε μια μέρα. Οτιδήποτε έτρωγε, αμέσως το έκανε εμετό. Ανησύχησα και απευθύνθηκα αμέσως στον γιατρό του, ο οποίος μου είπε να του δώσω Primperan και να μην φάει τίποτα. Την επόμενη μέρα ήταν σαν σε κώμα! Με το ζόρι άνοιγε τα μάτια του και δεν κουνιόταν καν. Τον πήγα στον γιατρό και διαπιστώσαμε ότι είχε 41 πυρετό.
Του έκανε κάποιες ενέσεις και έπειτα τον πήρα πίσω. Την επόμενη μέρα ήταν ακόμα χειρότερα. Η αναπνοή του ήταν πολύ βαριά, δεν έπινε ούτε νερό. Τον ξαναπήγα στον γιατρό και τον κράτησε εκεί με ορό μέχρι να καταφέρουμε να βρούμε τι έχει. Του έκανε ένα σωρό εξετάσεις και διαπιστώσαμε μετά από 3 μέρες - όπου ο πυρετός δεν έπεφτε με τίποτα
- ότι έχει ίκτερο και προήλθε από κάποιο μικρόβιο που δημιουργεί το ιστόπλασμα. Αυτό πιθανόν το μικρόβιο το πήρε από τα παπούτσια μας, μου είπε. Το μικρόβιο αυτό όπως μου το 'πε αυτολεξή <<έχει τσακίσει το ανοσοποιητικό του σύστημα>>, κάτι που σημαίνει ότι θέλει μεγάλη προσοχή για να μην αρρωσταίνει συχνά.Θα ήθελα λοιπόν να μου πείτε αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει κάποιο παρόμοιο πρόβλημα και τι έκανε μετά. Φοβάμαι μήπως όταν τον ξαναπάρω σπίτι πάθει πάλι το ίδιο κ δεν ξέρω τι μέτρα θα ήταν καλύτερα να πάρω για να 'ναι καλά.
Δεν ξέρω καν τι είναι αυτό που έχει πάθει και αν και ψάχνω στο internet δεν έχω καταφέρει να βγάλω κάποια άκρη. Δεν μπορώ να τον ξαναδώ να ταλαιπωρείται έτσι και θέλω να κάνω ότι είναι δυνατόν για να μην ξαναπάθει τίποτα. Οποιαδήποτε απάντηση θα είναι πολύ χρήσιμη!! Ευχαριστώ πολύ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mar1alena
Νεοφερμένο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Θα σου ελεγα να σταματησει τελειως να κοιμαται στο μπαλκονι και να μπει μονιμα μεσα. Τωρα ειδικα που χειμωνιαζει, θελει πολλη προσοχη με το κρυο.
Αν τον φροντιζετε καλα, δηλαδη καλο και σωστο φαγητο, διαβιωση εσωτερικη για να μην κινδυνευει απο κρυο και υγρασιες και προστασια απο το να μην κολλησει τιποτα, ολα θα πανε καλα πιστευω. Ρωτα και τον γιατρο του για τα ανοσοδιεγερτικα που σου ειπα νωριτερα, γιατι θα τον προστατευουν extra.
mar1alena
Νεοφερμένο μέλος

mar1alena
Νεοφερμένο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Αν μαζευεις αμεσως τα κακακια του και αεριζεις λιγο καθε φορα που τα κανει, δεν θα εχεις προβλημα. Βεβαια ειναι ενα θεμα το βραδυ, αλλα μεσα στον υπνο σου δεν θα το καταλαβαινεις και με τον καιρο θα συνηθισεις. Εγω ειχα για 7 χρονια αμμο στην κρεββατοκαμαρα, καποιες φορες ειναι δυσκολο, αλλα οχι παντα.Κάτι ακόμα θέλω να ρωτήσω... Τώρα θα έχω τον γατούλη μέσα στο δωμάτιο μου μόνο κι όχι σε όλο το σπίτι. Τι μπορώ να κάνω με την άμμο του ώστε να μην μυρίζει; Σίγουρα δεν μπορώ να αγοράσω οτιδήποτε καινούριο γιατί το οικονομικό είναι πολύ δύσκολο...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

mar1alena
Νεοφερμένο μέλος

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Στο μπάνιο θα μπορούσε να πάει η αμμολεκάνη; Και να έχετε το παραθυράκι του μπάνιου ανοικτό για να αερίζεται ο χώρος;
mar1alena
Νεοφερμένο μέλος

Πουπουλίνα έχω διαβάσει τα καλύτερα από τους γατογονείς για τις κλειστές αμμολεκάνες, αλλά από την άλλη έχω διαβάσει πως δεν είναι τόσο ευχάριστο για τη γάτα, που η μυρωδιά εγκλωβίζεται μέσα στον χώρο της τουαλέτας της, μιας που η γάτα είναι πολύ καθαρό ζώο και δεν ανέχεται τη βρωμιά. Έχεις υπόψιν σου κάτι για το θέμα;
Μαριαλένα επίσης, σίγουρα βολεύει η επιλογή σου να την κρατήσεις αποκλειστικά στο δωμάτιο; Όταν εσύ θα είσαι στην κουζίνα ή θα κάθεσαι στο σαλόνι η γατούλα θα μένει μόνη; Μήπως θα ήταν καλύτερο για την ψυχολογία της να βρίσκεται στο χώρο που βρίσκεσαι κι εσύ τη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας; Τα παπούτσια μπορείς να τα βγάζεις μόλις μπεις σπίτι και έπειτα να τα αφήνεις στο μπαλκόνι, δεν είναι μια λύση; Δεν ξέρω, προτάσεις κάνω κι εγώ! Να βοηθήσουμε όλοι όπως μπορούμε! Καλή και γρήγορη ανάρρωση στο μωρούλι σου!

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Για το θέμα της δυσοσμίας της άμμου, το είχα κι εγώ που την ανοιχτή αμμολεκάνη την έχω στο καθιστικό κοντά στο παράθυρο
που βγαίνει στο μπαλκόνι, καθότι η διαρρύθμιση του διαμερίσματός μου δεν βολεύει για άλλο χώρο.
Αυτό που έκανα, ήταν να αλλάξω μάρκα της άμμου και να πάω σε λίγο καλύτερη ποιότητα και όχι αυτή των σούπερ μάρκετ.
Από πετ σοπ την πήρα.
Πολύ καλή: σε αρκετή ποσότητα η συσκευασία, ελαφρά αρωματική που κάνει ακόμα και τα "τσίσα" σβώλους και είναι πιο εύκολη στο καθάρισμα. Περίπου στα 10 ευρώ, αλλά τελικά τη βρήκα πολύ πιο οικονομική από την προηγούμενη που είχα και βρωμοκοπούσε με το παραμικρό κι έπρεπε να την αντικαθιστώ ολόκληρη από την αμμοδόχο συχνά, με αποτέλεσμα να αγοράζω κάθε βδομάδα και καινούργια
.Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να πω τη μάρκα, αλλά αν ενδιαφέρεσαι να δοκιμάσεις, πες να σου στείλω προσωπικό μήνυμα.
mar1alena
Νεοφερμένο μέλος
Ευτυχώς τις περισσότερες ώρες τις ημέρας είμαι στο δωμάτιό μου γιατί έχω το γραφείο μου και καναπέ εκεί
. Γι' αυτό αποφάσισα ο γατούλης να μείνει εκεί μαζί μου
. Το αν θα κυκλοφορεί στο υπόλοιπο σπίτι θα εξαρτηθεί από το τι θα μου πει ο γιατρός. Του έκανε εξετάσεις για κάποια κληρονομική ασθένεια για να δει αν φταίει αυτή που το ανοσοποιητικό του σύστημα ήταν τόσο πεσμένο. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο σημαίνει ότι θέλει τεράστια προσοχή αλλιώς θα αρρωσταίνει συνέχεια. Ο λόγος που θέλω να τον απομονώσω στο δωμάτιό μου είναι γιατί στο υπόλοιπο σπίτι μπαινοβγαίνει κόσμος (εκτός της οικογένειας) και θεωρώ λίγο άκομψο να τους αναγκάζουμε να βγάζουν τα παπούτσια τους έξω.
Ενώ στο δωμάτιό μου μπαίνω εγώ μόνο και δεν μου είναι κόπος να το διατηρώ όσο πιο καθαρό μπορώ ούτε να μην μπαίνω με παπούτσια μέσα. 
Σε ευχαριστώ πολύ alcyone!!!

Έχω πάρει κι εγώ μια άμμο καλύτερης ποιότητας, από pet shop. Όχι τόσο καλή ώστε να δημιουργεί σβώλους, αλλά έχω μείνει ευχαριστημένη γιατί όντως δεν μυρίζει όσο οι άλλες κοινές άμμοι. Ίσως να μην είναι τόσο έντονη η μυρωδιά όπως μου λέτε και να είναι στο μυαλό μου. Μια δοκιμή θα μας πείσει
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πάντως, για τα παπούτσια των ξένων έχεις και τη δικαιολογία του χειμώνα τώρα αν χρειαστεί, μη σου γεμίσουν λάσπες κλπ! Χμ, τώρα που το σκέφτομαι κι εγώ, μέσα στο σπίτι τα βγάζω τα παπούτσια μου αβίαστα , μάλλον θα αναθεωρήσω.... Καλή επιτυχία, και να ζήσετε μια όμορφη, χαρούμενη και υγιή ζωή μαζί!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mar1alena
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστούμε πολύ πολύ!!!
Κι εσείς το ίδιο!!!! 
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool