Tinacat
Νεοφερμένο μέλος
πάντως δεν ξέρω και πολλά για το πως να το μεγαλώσω! το πήγα στον κτηνίατρο και μου είπε ότι είναι περίπου 3-4 μηνών! το πρόβλημα που διαπίστωσα σήμερα είναι το εξής: του πήρα για πρώτη φορα την άμμο τις ever clean την πράσινη και προσπάθησα να το κάνω να καταλάβει ότι εκεί πρέπει να κάνει ΜΟΝΟ την ανάγκη του και τίποτα άλλο! το θέμα είναι ότι μόλις την έβαλα αυτό πήγε και στρογγυλοκάθισε πάνω στην άμμο και δεν κουνιότανε με τίποτα! μετά από λίγο που το έβγαλα από εκεί , κατάφερε και πήγε κι έκανε την ανάγκη του, αφού την έκρυψε μετά από μερικά λεπτά ξαναπήγε και κάθισε ξανά! πως μπορώ να του μάθω ότι εκεί πρέπει να πηγαίνει ΜΟΝΟ για την ανάγκη του και για τίποτα παραπάνω???παρακαλώ βοήθεια!!!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MissKit
Επιφανές μέλος

Πρέπει να ξέρεις ότι οι γάτες, ανάλογα το χαρακτήρα, μπορεί να είναι αρκετά κλειστές μέχρι να μάθουν το συν-γάτοικό τους. Μην ανησυχείς. Μόλις το γατάκι σου νιώσει άνετα με το χώρο θα αρχίσει να κινείται και στο υπόλοιπο σπίτι. Δεν έκανες κάτι λάθος, ούτε τρομοκρατήθηκε επειδή το έβαλες στην άμμο. Απλώς θέλει το χρόνο του να συνηθίσει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Tinacat
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MissKit
Επιφανές μέλος
Τώρα για την άμμο, υπάρχουν δύο πράγματα που μπορείς να κάνεις. Το πρώτο είναι να πάρεις κλειστή αμμοδόχο, σαν αυτή ένα πράγμα και το δεύτερο είναι να τοποθετήσεις κάποιο ειδικό χαλάκι μπροστά από την πορτούλα. Έτσι, θα βγαίνουν πολύ λιγότερα χαλίκια έξω, αν και η άμμος που επέλεξες είναι πολύ ψιλή και σκορπίζει παντού.
Tinacat
Νεοφερμένο μέλος
! έχεις μήπως να μου προτείνεις κάποια καλύτερη που να μην σκορπίζεται τόσο πολύ , να μην μένει στο τρίχωμα τους , να σταθεροποιεί τις ακαθαρσίες τους και να είναι και αρωματική; Μήπως ζητάω πολλά ;
;ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσειςΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MissKit
Επιφανές μέλος
Εδώ μπορείς να βρεις κριτικές για μερικές άμμους. Μη ζητάς συγγνώμη. Χαρά μας να βοηθάμε νέους γατογονείς!Αγοράκι ή κοριτσάκι είναι το γατάκι σου; Όνομα του έχεις δώσει;
Καμία φωτογραφία να το δούμε;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Tinacat
Νεοφερμένο μέλος
RoulaBilly
Νεοφερμένο μέλος
Την αφηνω να κατσει λιγο να γρεμησει και μετα βγαινει ορεξατη για παιχνιδια....
Μην στεναχωριεσαι δεν ειναι τιποτα!!!!
Να σου ζησειιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!!!!
Tinacat
Νεοφερμένο μέλος
Δηλαδή από ότι καταλαβαίνω μπόρα είναι θα περάσει ,δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να του υποδείξουμε να μην πηγαίνει εκεί θα το καταλάβει μόνο του; ή κάνω λάθος ;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RoulaBilly
Νεοφερμένο μέλος
Εγω την αφηνω και βγαινει μονη της αλλα εαν κατσει πολυ της βαζω λιγο φαγητο και ετσι βγαινει τρεχοντας γιατι ειναι πολυ πολυ πολυ λιχουδα η ατιμη!!!!!
stagonitsaa
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είναι θηλυκό ! είναι ασπρόμαυρο βασικά αλλά είναι τόσο χαδιαρικο και παιγνιδιάρικο πραγματικά ! συνέχεια γουργουρίζει από ικανοποίηση !Μάλλον πέρασε δύσκολα στο σκονισμένο γεμάτο υγρασία υπόγειο και με το που το φέραμε εδώ ενθουσιάστηκε λες και πήγε σε ξενοδοχείο πολυτελείας! Το μόνο που με στεναχωρεί είναι ότι ο κτηνίατρος διαπίστωσε κάποια παράσιτα στην κοιλία που μεταφέρθηκαν από την μαμά του! Μας έδωσε φαρμακευτική αγωγή και είπε να το πάμε να το δει ξανά σε μερικές μέρες μόλις τελειώσουν τα χαπάκια του! Ελπίζω πραγματικά να γίνει εντελώς καλά! Τώρα όσον αφορά την φωτογραφία με την πρώτη ευκαιρία θα τις περάσω στον υπολογιστή
Καλώς ήλθες στον υπέροχο γατόκοσμο!

Αν το πρόβλημα που βρήκε η κτηνίατρος στο πρώην αδεσποτάκι, είναι μόνο τα παράσιτα και τίποτα άλλο,τότε αντί να στεναχωριέσαι,θα πρέπει να είσαι πολύ ευτυχισμένη για το υγιές γατάκι σου!
Ξέρεις πόσες ασθένειες μεταδίδονται στα αδέσποτα,είτε απο τις άλλες γάτες,είτε και απο την ίδια τους τη μητέρα?Αν το μόνο του πρόβλημα είναι τα παράσιτα,τότε το γατάκι σου είναι πολύ τυχερό!!!!!

Όσο για το γεγονός οτι κρύβεται στην αμμολεκάνη,απλώς,χρειάζεται το χρόνο του να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον!Μη σε απασχολεί,όταν αισθανθεί άνετα και νιώσει ασφαλές,τότε θα αλωνίζει μέσα στο σπίτι σου.Είναι καθαρά θέμα χρόνου!

Ένα μεγάλο μπράβο που του έδωσες την ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον και μια ευτυχισμένη ζωή!
Αξιέπαινη η πράξη σου!
Για ότι χρειαστείς,μή διστάσεις να ρωτήσεις και να ζητήσεις βοήθεια.Τα μέλη του mycat είναι πάντα πρόθυμα να βοηθήσουν με χαρά!
Καλωσήλθες λοιπόν!
Tinacat
Νεοφερμένο μέλος
! τα λόγια σου ομολογώ ότι με καθησύχασαν να είσαι καλά και να χαίρεσαι και εσύ τα γατάκια σουΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Οπως ακριβως σου ειπαν οι υπολοιπες.Μαλλον νιωθει περισσοτερη ασφαλεια εκει μεσα.Να φανταστεις οτι ο δικος μου ειναι 8 χρονων σχεδον,και πριν ενα χρονο περιπου που εκανα μετακομιση.και ενιωθε ανασφαλεια στο καινουργιο σπιτι,ξημεροβραδυαζοταν στην αμμολεκανη ο κακομοιρης.Μη στεναχωριεσαι..σιγουρα θα το σταματησει.Επισης να ξερεις οτι τα μικρα..αποκτουν διαφορες περιεργες συνηθειες και συμπεριφορες,που μετα τις σταματουν.
Ανυπομονουμε για φωτο..

ΥΓ.Σκουλικακια..ολα σχεδον τα αδεσποτακια εχουν.Εμενα η θηλυκια μου ηταν..φυσκα..
..μην αγχωνεσαι..με το φαρμακο θα φυγουνΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Να σου ζήσει. Του έδωσες όνομα η μου διέφυγε στο διάβασμα?? Αν υπάρχει η δυνατότητα πάρτου ένα σπιτάκι σαν της φωτογραφίας κάτω (είναι όλο από ύφασμα και βάλτο δίπλα στη λεκάνη σάμπως και το ξεγελάσεις να πηγαίνει εκεί.

Uploaded with ImageShack.us
Tinacat
Νεοφερμένο μέλος
Η Tina λοιπόν μέρα με την μέρα κάθετε όλο και πιο λίγο στην αμμοδόχο της . Της άλλαξα και το σπιτάκι και της έβαλα ενα καλαθάκι με ενα μαξιλαράκι και φαίνεται πως της αρέσει πιο πολύ. Τώρα όμως έχω έναν άλλο προβληματισμό . Την πρώτη φορά που επεξεργάστηκε την άμμο για να κάνει την ανάγκη της , έσκαψε τόσο πολύ που έβγαλε τον μισό άμμο έξω , με τις ευλογίες βέβαια τις δικές μου μιας και την άφησα ελεύθερη για να καταλάβει τον σκοπό της αμμοδόχου. Εκ τότε όταν πήγαινε για την ανάγκη της , έσκαβε πολύ λιγο και δεν πετούσε τίποτα απ'έξω.( έλεγα απο μέσα μου ωραία , το κατάλαβε
) Χθές πήγα να καθαρίσω την αμμοδόχο με το ειδικό φτυαράκι , την καθάρισα εξονυχιστικά δεν άφησα καμία ακαθαρσία ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα ! Έφτασε λοιπόν η ώρα να κάνει την ανάγκη της στην καθαρή αμμοδόχο. Έπαθε σαν τρελή, έσκαβε από εδώ έσκαβε από εκεί πέταξε πάλι τον μισό άμμο απ'έξω , σε κάποια φάση με κοίταξε με ένα παράπονο και έκανε ''μιάου'' σαν να έλεγε ''μα που είναι επιτέλους'' μέχρι που κάτω κάτω πέτυχε μια ακαθαρσία που εγώ είχα ξεχάσει και ξαλάφρωσε ,, τα κανε εκεί . Τα ερώτημα μου είναι το εξής : Γιατί είχε αυτή την αντίδραση; Μήπως κάθε φορά που θα καθαρίζω την αμμοδόχο θα πρέπει να αφήνω επίτηδες μια δυο ακαθαρσίες ;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stagonitsaa
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το όνομα της είναι TinaΗ Tina λοιπόν μέρα με την μέρα κάθετε όλο και πιο λίγο στην αμμοδόχο της . Της άλλαξα και το σπιτάκι και της έβαλα ενα καλαθάκι με ενα μαξιλαράκι και φαίνεται πως της αρέσει πιο πολύ. Τώρα όμως έχω έναν άλλο προβληματισμό . Την πρώτη φορά που επεξεργάστηκε την άμμο για να κάνει την ανάγκη της , έσκαψε τόσο πολύ που έβγαλε τον μισό άμμο έξω , με τις ευλογίες βέβαια τις δικές μου μιας και την άφησα ελεύθερη για να καταλάβει τον σκοπό της αμμοδόχου. Εκ τότε όταν πήγαινε για την ανάγκη της , έσκαβε πολύ λιγο και δεν πετούσε τίποτα απ'έξω.( έλεγα απο μέσα μου ωραία , το κατάλαβε
) Χθές πήγα να καθαρίσω την αμμοδόχο με το ειδικό φτυαράκι , την καθάρισα εξονυχιστικά δεν άφησα καμία ακαθαρσία ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα ! Έφτασε λοιπόν η ώρα να κάνει την ανάγκη της στην καθαρή αμμοδόχο. Έπαθε σαν τρελή, έσκαβε από εδώ έσκαβε από εκεί πέταξε πάλι τον μισό άμμο απ'έξω , σε κάποια φάση με κοίταξε με ένα παράπονο και έκανε ''μιάου'' σαν να έλεγε ''μα που είναι επιτέλους'' μέχρι που κάτω κάτω πέτυχε μια ακαθαρσία που εγώ είχα ξεχάσει και ξαλάφρωσε ,, τα κανε εκεί . Τα ερώτημα μου είναι το εξής : Γιατί είχε αυτή την αντίδραση; Μήπως κάθε φορά που θα καθαρίζω την αμμοδόχο θα πρέπει να αφήνω επίτηδες μια δυο ακαθαρσίες ;
χαχαχα να τη χαίρεσαι την Τίνα σου!!!

Όχι δε χρειάζεται να αφήνεις καμία ακαθαρσία μέσα!Και ΙΔΙΩΣ τα περιττώματα δε θα τα αφήνεις ΠΟΤΕ πάνω απο μία μέρα μέσα!
Μην ανησυχείς,η μυρωδιά της στην αμμολεκάνη έχει ήδη μείνει,οπότε δε χρειάζεται να αφήνεις κάτι μέσα.
Μη σε προβληματίζει το βάθος του σκαψίματος,σκάβουν μέχρι εκεί που θεωρούν οτι πρέπει να σκάψουν κάθε φορά!

Και να φροντίζεις το πάχος της άμμου να είναι πάντα 7 εκατοστά περίπου.
Κατά τη γνώμη μου,όσο είναι μικρή ακόμα,άλλαξε της αμμολεκάνη,πάρτης μία κλειστή με φίλτρο,1ον για να μή σου γεμίζει τον τόπο με πετραδάκια και 2ον για να μή μυρίζει ο χώρος.Συνδύασέ το και με το ειδικό πλαστικό πατάκι που μπαίνει μπροστά απο τη λεκάνη και έτσι δε θα σου λερώνει ΚΑΘΟΛΟΥ και αν πάρεις την απόφαση να πάρεις κλειστή,κάντο όσο το δυνατόν νωρίτερα,πρίν μάθει στην ανοιχτή γιατί μετά θα ζορίστείς να τη βάλεις εύκολα μέσα!
Περιμένουμε να δούμε και φωτογραφίες απο το ζουζούνι σου

danai_ns
Εκκολαπτόμενο μέλος
Λοιπόν φίλη, θα πάρεις μια κλειστή αμμολεκάνη (πήραμε τη δική μας 22 €) και ένα χαλάκι για την είσοδό της (δώσαμε γύρω στα 5 €) και θα ξενοιάσεις. Βέβαια ελάχιστη άμμος στα πατουσάκια πάντα θα μεταφέρεται, αναγκαστικά και εκ των πραγμάτων, αλλά δεν πειράζει, είναι φυσιολογικό, δεν νομίζω ότι θα ενοχλεί. Από τη σκορπισμένη άμμο πάντως και τις κάθε λογής μυρωδιές σου εγγυώμαι ότι θα ξενοιάσεις.
Tinacat
Νεοφερμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool