Κάθε γειτονιά έχει και κάποιον που βάζει φόλες;

Ismini

Διάσημο μέλος

Η Ismini αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 54 ετών. Έχει γράψει 3.561 μηνύματα.
Λογω της ιστοριας με τον Ερμη (βλ.νεο γατακι HELPPPPP) εμαθα το εξης τραγικο απο την κυρια που τον εχει. Υπαρχει καποιος ΚΑΙ στη γειτονια μου ο οποιος ριχνει φολες. Οχι μονο στο δρομο οπου υπαρχουν πολυ λιγες γατες (αυτες που εμειναν?), αλλα πολυ προσφατα εριξε και στο μπαλκονι της με αποτελεσμα να παθει η αλλη της γατα δηλητηριαση και να την σωσει στο τσακ. Η αληθεια ειναι οτι εγω ειμαι προσφατη στη γειτονια και δεν εχω παρατηρησει τιποτα ακομα. Ξερει ομως κανεις τι μπορω να κανω σε περιπτωση που γινω μαρτυρας σε κατι τετοιο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευτυχώς η κυρά του Ερμή κατάφερε και έσωσε την άλλη της γάτα! Έχω ακούσει ότι είναι σχεδόν ακατόρθωτο...:mad:

Και ευτυχώς στη γειτονιά μας δεν έχουμε τέτοιους και οι γάτες αφθονούν!
Αν εγώ γινόμουν μάρτυρας τέτοιας πράξης (:hmm:δύσκολο, γιατί το κάνουν κρυφά) θα έλεγα αμέσως ότι είναι παράνομο και υπάρχουν ποινικές ευθύνες/κυρώσεις κ.λ.π. Αυτοί οι άνθρωποι δε θα καταλάβαιναν από "ευαισθησίες", μόνο για δική τους τιμωρία μπορεί να φοβηθούν!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για ποινικες ευθυνες και κυρωσεις τον εχουν προειδοποιησει και αλλοι αλλα δεν υπαρχουν αποδειξεις οτι ειναι αυτος.

Για ποινικες ευθυνες και κυρωσεις τον εχουν προειδοποιησει και αλλοι αλλα δεν υπαρχουν αποδειξεις οτι ειναι αυτος.
Αυτό είναι συνήθως το πρόβλημα ότι δεν μπορείς να αποδείξεις ότι το έκανε αυτός! Δεν ξέρω για τις άλλες γειτονιές στην δικη μου πάντως υπάρχει! Έχω μία γειτόνισα (μεγάλης ηλικίας) η οποία πάντα έχει γατάκια στην αυλή της και τα φροντίζει. Τα τελευταία χρόνια κάποιος της τα φαρμακώνει, υποψιάζεται ποιος είναι αλλά δεν μπορεί να αποδείξει τίποτα! Επίσης ακριβώς δίπλα από το σπίτι μου υπάρχει ένας ξυλουργός ο οποίος έχω βάσιμες υποψίες ότι ευθύνεται για την εξόντωση και των 3 αδερφών και της μαμάς του Σάκη που ζούσαν στην αυλή μου και φρόντιζα. Ο τελευταίος επιζών (δεν ζει πια) είχε γυρίσει κάποιες φορές χτυπημένος (όχι δαγκωμένος) και υποψιάζομαι ότι ήταν αυτός αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Του έχω μιλήσει αλλά δεν παραδέχεται τίποτα! Με έχει συγχίσει απίστευτα αυτή η κατάσταση! Το να μην αγαπάς τα ζώα μπορώ να το καταλάβω το να θες να τους κάνεις κακό όμως όχι!

Ουτε και γω Anabou. Tι τον πειραζει η γατα στο μπαλκονι της γειτονισσας του? Εγω παντως θα εχω το νου μου για να τον πιασω στα πρασα.

Εγώ δυστυχώς δεν έχω αυτή τη δυνατότητα! Οι γάτες είναι αυτές που πάνε στο ξυλουργείο του πιθανόν για να ζεσταθούν τον χειμώνα, πιθανόν γιατί έχει ποντίκια και κατσαρίδες και κυνηγούν, δεν ξέρω. Κι αυτός δεν τις θέλει γιατί λέει λερώνουν! Προτιμά ποντίκια και κατσαρίδες από γάτες τι να πεις;

τουλαχιστον ελπιζω οχι οι δικες σου γατες anabou....γιατι δυστυχως ειναι αδυνατον να προφυλαξουμε πληρως τις αδεσποτες.

Ο Σάκης ευτυχώς δεν πάει προς τα εκεί και η Μίτσυ όταν έρχεται Αθήνα δεν μπορει να την κοπανήσει λόγω ηλικίας! Προς το παρόν δεν κινδυνεύουν. Όσο για τα υπόλοιπα γατάκια που χάθηκαν νιώθω τρομερές τύψεις που δεν μπόρεσα να κάνω κάτι!

O Zωοφιλικός Σύλλογος Xολαργού (Eλπινίκη) είναι και ακτιβιστικός. Παρακολουθούν με κάμερα νυχτερινή και όταν έχουν αποδεικτικά στοιχεία αναλαμβάνουν δράση... Kαταλαβαίνετε τι εννοώ, ε;;; Δεν θα πω άλλα μην κάνω και κακό στους ανθρώπους.:)

Έχω την εντύπωση ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα εκτός αν είσαι αυτόπτης μάρτυρας της αποτρόπαιας πράξης. Ή αν ο θύτης αφήσει πίσω του ενοχοποιητικά στοιχεία, π.χ. δακτυλικά αποτυπώματα. Aλλιώς θα είναι απλά ο λόγος σου εναντίον του δικού του. Σ' αυτή την περίπτωση δεν νομίζω ότι θα βγάλεις άκρη.
Aν όμως τον πιάσεις στα πράσα και τον πετύχεις την στιγμή που το κάνει, τότε το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να το χρησιμοποιήσεις για να τον φοβήσεις. Πιστεύω ότι τέτοιοι άνθρωποι είναι απίστευτα θρασύδειλοι. Aν λοιπόν τον τρομάξεις και του πεις οτι π.χ. τον έβγαλες φωτογραφίες την ώρα που φαρμάκωνε τις γάτες και ότι με την 1η ευκαιρία θα τις πας στην αστυνομία, τότε είμαι σίγουρη ότι δεν πρόκειται να το ξανακάνει.
Oι άνθρωποι που το "παίζουν" μάγκες στα ζώα, είναι απ'τα χειρότερα είδη.

Συμφωνώ κι εγώ ότι το δύσκολο στην ιστορία αυτή είναι η απόδειξη!

O Zωοφιλικός Σύλλογος Xολαργού (Eλπινίκη) είναι και ακτιβιστικός. Παρακολουθούν με κάμερα νυχτερινή και όταν έχουν αποδεικτικά στοιχεία αναλαμβάνουν δράση... :)
!!! Πολυ καλο αυτο!

Εμείς στη γειτονία έχουμε 2 τέτοιους, έναν άντρα και μια γυναίκα και οι δύο έχουν κόρες δικηγόρους. Πάντως από ότι ξέρω πρέπει να έχεις αποδείξεις ότι το έβαλαν αυτοί και ότι η πρόθεση τους είναι να σκοτώσουν τις γάτες. Γιατί μπορούν να πουν ότι το έβαλαν για τα ποντίκια και ότι δεν το έβαλαν για τις γάτες. Δύσκολο, αλλά αν το αποδείξεις έχει μέχρι και ποινή φυλάκισης χωρίς εξαγόραση! Ωραία ακούγεται!!!! :up: :up: :up:

Απο τη στιγμη που το πετανε σε μπαλκονια αλλαζουν τα πραγματα.

Έχω καταλήξει στο ότι καλό είναι να μην σου τύχει γιατί έτσι και σου τύχει άστα να πάνε!

Έχω καταλήξει στο ότι καλό είναι να μην σου τύχει γιατί έτσι και σου τύχει άστα να πάνε!
Συμφωνω. Εμενα λιγο απιθανο θα μου τυχει γιατι ο Σιβα ειναι πολυ δυσκολος στο φαγητο του και σιγα μη φαει φολα. Αλλα ειναι κακο να δρουν τετοιοι ανθρωποι ατιμωρητοι. Και για μας. Οχι μονο για τα ζωα.

Είχαμε μια συζήτηση με τον κτηνίατρο, τη μέρα τη στείρωσης.
Μου είπε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία τα ζώα θεωρούνταν "ρες" (πράγμα) και ο ιδιοκτήτης είχε δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει. Ποινικοποιήθηκαν κάποια στιγμή η θανάτωση άνευ λόγου και η εγκατάλειψη, αλλά με πολύ ελαφρές ποινές. Με πολλές αποδείξεις ίσως τελικά επιβληθεί κάποιο πρόστιμο. Δεν καταλήγει ποτέ σε φυλάκιση (κι ας γράφτηκε από κάποιον εδώ ότι υπάρχει εξάμηνη ποινή φυλάκισης).
Ο ίδιος ο γιατρός είχε δει στις διακοπές του προπορευόμενο αυτοκίνητο να εγκαταλείπει σκύλο στο δρόμο (κι αυτός να τρέχει από πίσω :() και όταν έφτασε τον οδηγό του είπε "ξεχάσατε το σκύλο σας" για να λάβει τη γνωστή νεοελληναράδικη απάντηση "τι θες ρε; κοίτα τη δουλειά σου!" Μόνο ξύλο που δεν έφαγε...
Εμείς πάλι κοντέψαμε κάποτε να φάμε ξύλο από αυτοκινητιστή που σε φανάρι πράσινο για πεζούς έστριβε κοντεύοντας να πατήσει έναν ηλικιωμένο πεζό που τον έβρισε και ο αυτοκινητιστής ....κατέβηκε να τον δείρει!!! Μπροστά στα μάτια μας! Φυσικά και πήγε ο Δημήτρης να τον σταματήσει και του την είπε (εγώ φώναζα "αίσχος!") και ο τύπος άφησε το γέρο και ήρθε να δείρει εμάς! Όχι ότι κατάφερε τίποτα δηλαδή, μόλις φώναξα "Αστυνομίαααα" εξαφανίστηκε!
Αυτά για να σας προσγειώσω και πάλι στην (ελληνική) πραγματικότητα. Όχι ότι δε θα'κανα τίποτε έτσι και έβλεπα να πετάνε φόλα σε ζώα, αλλά αυτοί που κάνουν τέτοια πράγματα δεν πρόκειται να καταλάβουν τίποτε απ'ό,τι θα τους λέγαμε. Θα πετούσα τις απειλές και ό,τι έπιανε... Πάντως, χωρίς πολλές ελπίδες!

[Μου είπε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία τα ζώα θεωρούνταν "ρες" (πράγμα) και ο ιδιοκτήτης είχε δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει. Ποινικοποιήθηκαν κάποια στιγμή η θανάτωση άνευ λόγου και η εγκατάλειψη, αλλά με πολύ ελαφρές ποινές. Με πολλές αποδείξεις ίσως τελικά επιβληθεί κάποιο πρόστιμο. Δεν καταλήγει ποτέ σε φυλάκιση (κι ας γράφτηκε από κάποιον εδώ ότι υπάρχει εξάμηνη ποινή φυλάκισης).]

Εγώ είμαι αυτή που το είπε για ποινές φυλακίσεις και αυτό γιατί έχω ρωτήσει φίλο δικηγόρο. Το δύσκολο και πάλι λέω είναι ότι πρέπει να αποδείξεις και τις κακές προθέσεις του άλλου, ότι δηλαδή έβαλε τη φόλα για να σκοτώσει τις γάτες.

Δεν θα ειναι δυσκολο εαν βρω φολα και στο δικο μου μπαλκονι. Βλεπετε ο τυπος μενει απεναντι μου και δεν το θεωρω απιθανο εαν εχει εξοντωσει τοσες αδεσποτες και εχει πεταξει φολα σε αλλο μπαλκονι, να πεταξει και στο δικο μου. Εαν υπαρχουν δυο μαρτυρες δεν αρκει?

Πρέπει να αποδείξεις ότι η πρόθεση του είναι να σκοτώσει τη γάτα σου. Και το άλλο, αν τον πιάσεις να πετάει φόλα στο μπαλκόνι σου και αν έχεις παιδιά ή αν είχες παιδιά και έπιαναν και έβαζαν τη φόλα στο στόμα τους τότε τι θα γινόταν;;;;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back