Ismini
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος

Και ευτυχώς στη γειτονιά μας δεν έχουμε τέτοιους και οι γάτες αφθονούν!
Αν εγώ γινόμουν μάρτυρας τέτοιας πράξης (
δύσκολο, γιατί το κάνουν κρυφά) θα έλεγα αμέσως ότι είναι παράνομο και υπάρχουν ποινικές ευθύνες/κυρώσεις κ.λ.π. Αυτοί οι άνθρωποι δε θα καταλάβαιναν από "ευαισθησίες", μόνο για δική τους τιμωρία μπορεί να φοβηθούν!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anabou
Διάσημο μέλος
Αυτό είναι συνήθως το πρόβλημα ότι δεν μπορείς να αποδείξεις ότι το έκανε αυτός! Δεν ξέρω για τις άλλες γειτονιές στην δικη μου πάντως υπάρχει! Έχω μία γειτόνισα (μεγάλης ηλικίας) η οποία πάντα έχει γατάκια στην αυλή της και τα φροντίζει. Τα τελευταία χρόνια κάποιος της τα φαρμακώνει, υποψιάζεται ποιος είναι αλλά δεν μπορεί να αποδείξει τίποτα! Επίσης ακριβώς δίπλα από το σπίτι μου υπάρχει ένας ξυλουργός ο οποίος έχω βάσιμες υποψίες ότι ευθύνεται για την εξόντωση και των 3 αδερφών και της μαμάς του Σάκη που ζούσαν στην αυλή μου και φρόντιζα. Ο τελευταίος επιζών (δεν ζει πια) είχε γυρίσει κάποιες φορές χτυπημένος (όχι δαγκωμένος) και υποψιάζομαι ότι ήταν αυτός αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Του έχω μιλήσει αλλά δεν παραδέχεται τίποτα! Με έχει συγχίσει απίστευτα αυτή η κατάσταση! Το να μην αγαπάς τα ζώα μπορώ να το καταλάβω το να θες να τους κάνεις κακό όμως όχι!Για ποινικες ευθυνες και κυρωσεις τον εχουν προειδοποιησει και αλλοι αλλα δεν υπαρχουν αποδειξεις οτι ειναι αυτος.
Ismini
Διάσημο μέλος
anabou
Διάσημο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
anabou
Διάσημο μέλος
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος

Gemini
Εκκολαπτόμενο μέλος
Aν όμως τον πιάσεις στα πράσα και τον πετύχεις την στιγμή που το κάνει, τότε το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να το χρησιμοποιήσεις για να τον φοβήσεις. Πιστεύω ότι τέτοιοι άνθρωποι είναι απίστευτα θρασύδειλοι. Aν λοιπόν τον τρομάξεις και του πεις οτι π.χ. τον έβγαλες φωτογραφίες την ώρα που φαρμάκωνε τις γάτες και ότι με την 1η ευκαιρία θα τις πας στην αστυνομία, τότε είμαι σίγουρη ότι δεν πρόκειται να το ξανακάνει.
Oι άνθρωποι που το "παίζουν" μάγκες στα ζώα, είναι απ'τα χειρότερα είδη.
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
!!! Πολυ καλο αυτο!O Zωοφιλικός Σύλλογος Xολαργού (Eλπινίκη) είναι και ακτιβιστικός. Παρακολουθούν με κάμερα νυχτερινή και όταν έχουν αποδεικτικά στοιχεία αναλαμβάνουν δράση...![]()
ψωρόγατο
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
anabou
Διάσημο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Συμφωνω. Εμενα λιγο απιθανο θα μου τυχει γιατι ο Σιβα ειναι πολυ δυσκολος στο φαγητο του και σιγα μη φαει φολα. Αλλα ειναι κακο να δρουν τετοιοι ανθρωποι ατιμωρητοι. Και για μας. Οχι μονο για τα ζωα.Έχω καταλήξει στο ότι καλό είναι να μην σου τύχει γιατί έτσι και σου τύχει άστα να πάνε!
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Μου είπε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία τα ζώα θεωρούνταν "ρες" (πράγμα) και ο ιδιοκτήτης είχε δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει. Ποινικοποιήθηκαν κάποια στιγμή η θανάτωση άνευ λόγου και η εγκατάλειψη, αλλά με πολύ ελαφρές ποινές. Με πολλές αποδείξεις ίσως τελικά επιβληθεί κάποιο πρόστιμο. Δεν καταλήγει ποτέ σε φυλάκιση (κι ας γράφτηκε από κάποιον εδώ ότι υπάρχει εξάμηνη ποινή φυλάκισης).
Ο ίδιος ο γιατρός είχε δει στις διακοπές του προπορευόμενο αυτοκίνητο να εγκαταλείπει σκύλο στο δρόμο (κι αυτός να τρέχει από πίσω
) και όταν έφτασε τον οδηγό του είπε "ξεχάσατε το σκύλο σας" για να λάβει τη γνωστή νεοελληναράδικη απάντηση "τι θες ρε; κοίτα τη δουλειά σου!" Μόνο ξύλο που δεν έφαγε...Εμείς πάλι κοντέψαμε κάποτε να φάμε ξύλο από αυτοκινητιστή που σε φανάρι πράσινο για πεζούς έστριβε κοντεύοντας να πατήσει έναν ηλικιωμένο πεζό που τον έβρισε και ο αυτοκινητιστής ....κατέβηκε να τον δείρει!!! Μπροστά στα μάτια μας! Φυσικά και πήγε ο Δημήτρης να τον σταματήσει και του την είπε (εγώ φώναζα "αίσχος!") και ο τύπος άφησε το γέρο και ήρθε να δείρει εμάς! Όχι ότι κατάφερε τίποτα δηλαδή, μόλις φώναξα "Αστυνομίαααα" εξαφανίστηκε!
Αυτά για να σας προσγειώσω και πάλι στην (ελληνική) πραγματικότητα. Όχι ότι δε θα'κανα τίποτε έτσι και έβλεπα να πετάνε φόλα σε ζώα, αλλά αυτοί που κάνουν τέτοια πράγματα δεν πρόκειται να καταλάβουν τίποτε απ'ό,τι θα τους λέγαμε. Θα πετούσα τις απειλές και ό,τι έπιανε... Πάντως, χωρίς πολλές ελπίδες!
ψωρόγατο
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ είμαι αυτή που το είπε για ποινές φυλακίσεις και αυτό γιατί έχω ρωτήσει φίλο δικηγόρο. Το δύσκολο και πάλι λέω είναι ότι πρέπει να αποδείξεις και τις κακές προθέσεις του άλλου, ότι δηλαδή έβαλε τη φόλα για να σκοτώσει τις γάτες.
Ismini
Διάσημο μέλος
ψωρόγατο
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool