fockos
Επιφανές μέλος
Τα πεθερικά σου δικαιολογημένα δεν θέλουν το γατί αφού υπάρχουν λόγοι υγείας. Και λόγους υγείας να μην υπήρχαν και πάλι δικαιολογημένοι θα ήταν. Πάρε τη γάτα στη Κύπρο και μάθε της να ζει έξω από το σπίτι. Φρόντισε να έχει εξωτερικά ένα χώρο και να προστατεύεται από το κρύο. Περιφράξεις κ.λπ. εγώ δεν θα έβαζα στη θέση σου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Pandwra θα σου πω το εξής: μπορεί να ειπώθηκαν κάποιες υπερβολές στο θέμα σου, αλλά νομίζω ότι είναι ηλίου φαεινότερον ότι αυτό συνέβη όχι από πρόθεση κάποιου να θίξει είτε εσένα και τον αρραβωνιαστικό σου, είτε τα μέλλοντα πεθερικά σου και φυσικά είναι σαφές ότι κανείς μας δεν γνωρίζει, τι είδους άνθρωποι είστε. Είπες ένα περιστατικό και ειπώθηκαν γνώμες. Ναι πολλές περιέχουν προσωπικά βιώματα (κοινώς ο καθένας απαντάει με βάση τον καημό του/εσύ βρίσκεις την πεθερά σου μια χαρά άνθρωπο και η άλλη σου γράφει για κακιασμένες πεθερές). Κανείς δεν έκρινε.΄. το περισσότερο που έκαναν κάποιοι από εδώ,ήταν να υποθέσουν με βάση τα περιστατικά, που εσυ δημοσιοποίησες.
Αν εσύ από την άλλη πάλι δεν μπορείς να καταλάβεις ότι με το δικό σου μήνυμα θίγεις όλους εμάς, που προβληματιστήκαμε με το πρόβλημα σου και ασχοληθήκαμε με το να σε βοηθήσουμε να βρεις μια λύση(οχι για να μας πεις ευχαριστώ-αλλά λόγω της κοινής μας αγάπης για τις γάτες) τότε όντως δεν είσαι κατάλληλη για forums. Kαι ναι ok ο καθένας έδωσε την συμβουλή του με τον δικό του τρόπο, (η άλλη που έχει κακοπεράσει με την πεθερά της, λέει την δική σου κακιασμένη και σε συμβουλεύει μακριά-κάποια που δεν έχει τέτοια θέματα σου λέει αν είναι θέμα υγείας κάνε πισω κλπ) αλλά έτσι δεν γίνεται πάντα?? Ακούς περισσότερες γνώμες και στο τέλος κρατάς και επεξεργάζεσαι κάποιες από αυτές που τις αισθάνεσαι πιο σωστές και αντικειμενικές.Με το να μηδενίζεις ένα ολόκληρο φόρουμ και τα μέλη του δεν κερδίζεις κάτι και δεν υπερασπίζεσαι κανέναν..ούτε καν τον εαυτό σου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Τα πεθερικά σου δικαιολογημένα δεν θέλουν το γατί αφού υπάρχουν λόγοι υγείας. Και λόγους υγείας να μην υπήρχαν και πάλι δικαιολογημένοι θα ήταν. Πάρε τη γάτα στη Κύπρο και μάθε της να ζει έξω από το σπίτι. Φρόντισε να έχει εξωτερικά ένα χώρο και να προστατεύεται από το κρύο. Περιφράξεις κ.λπ. εγώ δεν θα έβαζα στη θέση σου.
Και γιατί δεν θα έβαζες περίφραξη, Γιώργο;
Δηλαδή μια γάτα η οποία μένει αποκλειστικά εκτός σπιτιού κινδυνεύει μόνο από το κρύο και πρέπει να την προφυλάξουμε μόνο από αυτό;
Εν πάσει περιπτώσει, διαφωνώ κάθετα με την συγκεκριμένη τοποθέτηση σου και δεν την κατανοώ, ελπίζω να έχω καταλάβει εγώ λάθος...
mulan1
Εκκολαπτόμενο μέλος
marina289
Περιβόητο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

fockos
Επιφανές μέλος
Ναι σωστά..δεν υπάρχει κανένας λόγος για περίφραξη..το κρύο είναι το πρόβλημα. Και μπροστά σε λεωφόρο να είναι το σπίτι η περίφραξη περιττεύει..fockos πραγματικά θα ήθελα να μου εξηγήσεις τον λόγο για τον οποίο η περίφραξη δεν σου φαίνεται χρήσιμη.
Και γιατί δεν θα έβαζες περίφραξη, Γιώργο;..
Πως να το περιφράξεις το σπίτι. Δεν είναι μπαλκόνι. Εκτός από το κόστος το θεωρώ μη αποτελεσματικό. Κάπως θα βρει το τρόπο το γατί να βγει (λίγα εκατοστά αρκούν), μετά δεν θα μπορεί να μπει μέσα και τότε είναι που θα τα χάσει και θα κινδυνεύει.
Η γάτα μπορεί εύκολα να μάθει να αποφεύγει τα αυτοκίνητα και να βρίσκει το δρόμο της για το σπίτι. Δεν είναι σκύλος για να χρειάζεται λουρί. Δεν λέω ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αλλά δεν βλέπω άλλη λύση.
mulan1
Εκκολαπτόμενο μέλος
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
δεν ξερω τι σημαινει να εισαι ανθρωπος των φορουμ,χαχα δλδ πως ειναι οι ανθρωποι των φορουμ?αλοκοτοι,παραξενοι,εξωγηινοι?ολοι λιγο πολυ,γραψαμε την αποψη μας,το κακο με εμενα ειναι οτι εκρινα εξ ιδιων,κι αν αυτο ενοχλησε συγνωμη,δεν εχω ουτε ορεξη,ουτε ειναι του χαρακτηρα μου να προσβαλω κανεναν.απλα ετυχε να εχω περασει την ιδια φαση ακριβως,και πορωθηκα,αν δλδ με ρωταγε μια φιλη,παλι τα ιδια θ απαντουσα.
δεν ξερω αν αυτο που μας ενωνει σ ενα φορουμ ειναι η φιλια,δε θρεφω αυταπατες,αλλα στο συγκεκριμενο μας ενωνει η κοινη αγαπη για τις γατουλες μας ετσι δεν ειναι?κι εφοσον περασα την ιδια φαση,ειπα να γραψω την ιστορια μου.δεν εκρινα τα πεθερικα σου,την πεθερα μου εκρινα χαχα,το χω αυτο το δικαιωμα πιστευω.και ουτε να χωρισεις ειπα,το τονισα μαλιστα,ουτε εγω τον χωρισα,τον ακολουθησα,κι ακομα οταν βλεπω πορτοκαλι γατουλες κλαιω,και παντα πορτοκαλι θελω να εχω απο τυψεις για εκεινο,που το αφησα στη μαμα μου,μετα το πηγαν στη γιαγια μου και λοιπα,και λοιπα δε θελω να τα θυμαμαι,στεναχωριεμαι.
ευχομαι να τα καταφερετε με η χωρις γατουλα,και να κανεις αυτο που τραβαει η ψυχη σου.δεν ειμαστε εδω για να κρινουμε,αλλα για να πουμε την γνωμη μας,αυτο δεν ζητησες?τωρα αν δεν επιασες το χιουμορ μου,οκ εμενα δε με πειραζει,κι επειδη ουτε κι εγω ειμαι ανθρωπος των φορουμ,δε ξερω απ αυτα,και βλεπω τους παντες εδω σα φιλαρακια,κι οπως θα τα λεγα στο φιλο μου,ετσι τα γραφω κι εδω,που θα παει θα μαθω!
τωρα γιαυτο που εγραψες το αν ειμαστε λιγες για τις πεθερες μας και για τα παιδια τους χαχαχαχχαα δεν απαντω,θα μεγαλωσεις! και παλι καλη τυχη!
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Πως να το περιφράξεις το σπίτι. Δεν είναι μπαλκόνι. Εκτός από το κόστος το θεωρώ μη αποτελεσματικό. Κάπως θα βρει το τρόπο το γατί να βγει (λίγα εκατοστά αρκούν), μετά δεν θα μπορεί να μπει μέσα και τότε είναι που θα τα χάσει και θα κινδυνεύει.
Η γάτα μπορεί εύκολα να μάθει να αποφεύγει τα αυτοκίνητα και να βρίσκει το δρόμο της για το σπίτι. Δεν είναι σκύλος για να χρειάζεται λουρί. Δεν λέω ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αλλά δεν βλέπω άλλη λύση.
Όντως κοστίζει το να περιφράξεις την αυλή ή τον κήπο γιατί είναι πολύ μεγαλύτερη η έκταση από το μπαλκόνι.
Σε αυτή όμως την περίπτωση προσωπικά βλέπω 2 λύσεις.
Είτε έχω την γάτα μέσα στο σπίτι αποκλειστικά εφόσον δε μπορώ να περιφράξω τον εξωτερικό χώρο είτε δεν αναλαμβάνω την φροντίδα της.
Ως άνθρωπος δεν θα μπορούσα να αναλάβω την ευθύνη να φροντίσω μια γάτα και να την αφήσω έξω στην αυλή, την οποία δεν θα έχω περιφράξει και να περνάει η κάθε μέρα κι εγώ να νιώθω ότι η γάτα είναι τυχερή που δεν έπαθε κάτι για ακόμη μια ημέρα.
Μακάρι να μπορούσα να πιστέψω ότι η γάτα μπορεί εύκολα να αποφεύγει τα αυτοκίνητα αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα και νομίζω πως όλοι λίγο - πολύ έχουμε γίνει μάρτυρες αρκετών τέτοιων περιστατικών...
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Δεν θες να με κρίνεις, αλλά ωραιότατα το κάνεις και εσύ και ορισμένοι άλλοι που απάντησαν στο ποστ μου... Μας κρίνετε (εμένα, την οικογένεια του αρραβωνιαστικού μου και τον ίδιο), χωρίς να μας ξέρετε καν, παρά κρίνοντας από ένα μόνο περιστατικό. Είμαι ευγενικός άνθρωπος γενικά, αλλά και η αντοχή έχει τα όρια της.
Και για να πούμε και το λόγου το αληθές... επειδή, λοιπόν ορισμένες-ορισμένοι από εσάς είστε πεθεροπληκτοί με στριγκλές και κακιασμένες πεθερές να σας υπενθύμησω ότι δεν είναι όλες το ίδιο. Επειδή έτυχε να είναι μαμάκιας και να βάζει την μανούλα του πάνω από εσάς, δεν πάει να πει ότι το κάνουν όλοι.Επειδή, μπορεί εν τέλει να φανηκάτε λίγοι - λίγες για τον παιδί της εκάστοτε μάνας ( καλώς ή κακώς ) δεν σημαίνει ότι όλοι αντιδρούν έτσι. Επειδη, μπορεί να μην αγαπήσατε κάποιον τόσο όσο του να μπορείτε να πεθάνετε για να ζήσει αυτός, και θα μπορούσατε άνετα να τον χωρίσετε για να μείνετε με την πολυαγαπημένη κατά τ΄ άλλα γατούλα σας, επειδή προφανώς το ζώο σας φέρεται πιο καλά από εκείνον δεν σημαίνει ότι όλοι κάνουν το ίδιο.
Ceres και mulan..χαίρομαι πραγματικά την καλή σας πρόθεση..αλλά αυτό το μήνυμα δεν είναι απάντηση στην Δημητρούλα όπως και να έχει. Και ναι αν θέλετε πείτε με υπερβολική αλλά εγώ θίχτηκα..γιατί προσπάθησα να βοηθήσω, γιατί είχα καλή πρόθεση και γιατί διαβάζω το μήνυμα της πανδώρα λκαι αυτομάτως με κάνει να νιώθω ηλίθια.Οι άνθρωποι που γράφουν σε ένα φόρουμ λοιπον..δεν είναι ένα ενιαίο σύνολο ούτε μπαίνουν στο ίδιο καλούπι..οπότε πρέπει να αντιμετωπίζονται ξεχωριστά σαν αυθύπαρκτες οντότητες, όπως και είναι στην πραγματικότητα. Όταν λοιπόν δεν διακρίνεις και αναφέρεις αόριστα "εσύ και κάποιοι άλλοι εδώ μέσα" χωρίς να μπεις στον κόπο να απευθυνθείς προσωπικά σε αυτόν που είπε κάτι που σε πείραξε, τους συμπεριλαμβάνεις όλους όσους σου απάντησαν, έτσι με κατηγοριοποιείς και δεν γουστάρω, πως να το κάνουμε.
Τέλος πάντων..μάλλον δεν έχει σημασία..η κοπέλα μας δίκασε, μας καταδίκασε και το θέμα τελείωσε. Τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε!!
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Η κοπέλα εκνευρίστηκε και σας "την είπε".
Εσείς με την σειρά σας θιχτήκατε και της "την είπατε".
Συνεχίστε να ρίχνετε βέλη η μια στην άλλη να δω τι θα κερδίσετε από όλο αυτό.
Και στην τελική η κοπέλα ζήτησε λύσεις για το πρόβλημα της, δεν ζητησε να της πούμε πόσο θα σκοτώσει την σχέση της η συμβίωση με τα πεθερικά της ούτε πόσο κακιασμένη και φιλοχρήματη είναι η πεθερά της. Ούτε ζήτησε να την κρίνουμε σχετικά με τις επιλογές της. Για όσους αμφισβητούν τι έχει ειπωθεί, ρίξτε μια ματιά στα αρχικά μηνύματα.
Πάντως δεν θεωρώ ότι η κοπέλα προσέβαλλε όλα τα άτομα που πήραν μέρος σε αυτό το θέμα. Αν ονόμαζε τα άτομα που θεώρησε ότι την έθιξαν θα την ήταν προσωπική επίθεση. Φυσικά συμφωνώ με τον Γιώργο, ότι ο καβγάς έπρεπε να μεταφερθεί στα ΠΜ και όχι εδω.
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
fockos
Επιφανές μέλος
Όντως κοστίζει το να περιφράξεις την αυλή ή τον κήπο γιατί είναι πολύ μεγαλύτερη η έκταση από το μπαλκόνι.
Σε αυτή όμως την περίπτωση προσωπικά βλέπω 2 λύσεις.
Είτε έχω την γάτα μέσα στο σπίτι αποκλειστικά εφόσον δε μπορώ να περιφράξω τον εξωτερικό χώρο είτε δεν αναλαμβάνω την φροντίδα της...
Η πρώτη λύση είναι άκυρη καθώς τα πεθερικά της pandwra δεν θέλουν γάτα μέσα στο σπίτι.
Η δεύτερη λύση δεν την καταλαβαίνω. Πως να μην αναλάβει τη φροντίδα της αφού την έχει αναλάβει ήδη.
kstinion
Νεοφερμένο μέλος
σορυ αν εκανα κριτικη αλλα εφοσον δημοσιευσες ολο το ιστορικο του προβληματος σου τοτε ισως θα επρεπε να αναμενεις και τετοιες απαντησεις.
dimitroula0208
Νεοφερμένο μέλος
ε εφοσον την εχει αναλαβει θα πρεπει να δεχτει και το βαρος τον συνεπειων.γιατι δεν περιμενεις αλλο ενα εξαμηνο πχ σε αποσταση με τον φιλο σου να μαζεψετε κι αλλα λεφτα και οταν τα εχετε να πατε κατευθειαν σε δικο σας σπιτι.και σορυ κιολας αλλα αν την γατα την θεωρεις τοσο ασυμαντη τοτε γιατι την ιοθετησες;σκεψου το εξης.μιλαμε για ενα γατακι ιδιοτροπο οπως ειπες.το οποιο αναγνωριζει μονο εσενα σαν αφεντικο του και το οποιο πολυ πιθανον να μη δεχτει μια νεα οικογενεια μπορει να παθει καταθληψη να σταματησει να τρωει ακομα και να βρεθει στο δρομο και να μη την ξαναδεις ποτε!το αγορι σου αμα βρεθει χωρις εσενα τι θα παθει;σε καμια περιπτωση κατι τοσο κακο.καταλαβαινω το διλλημα σου αλλα εφοσον ιοθετησες την γατα και την εχεις υπ ευθυνη σου ετσι πρεπει να μεινει μεχρι το τελος της.η γατουλα αυτη δε φταιει σε τιποτα να υποστει τις συνεπειες των δικων σου επιλογων.για μενα περιμενε μαζεψε τα λεφτα και πηγαινετε κατευθειαν στο σπιτι σας στη λευκοσια.η αλλιως βρες μια μονυμη οικογενεια για την γατα και αστην εκει να ζησει ευτυχισμενη.σορι κιολας αλλα η γατα δεν ειναι βαλιτσα.
σορυ αν εκανα κριτικη αλλα εφοσον δημοσιευσες ολο το ιστορικο του προβληματος σου τοτε ισως θα επρεπε να αναμενεις και τετοιες απαντησεις.
Κι εγώ κάτι τέτοιο ήθελα να πω, το εξέφρασα όμως εν γνώσει μου (γι'αυτό είπα "θα γίνω κακός άνθρωπος") με ακραίο τρόπο, περιμένοντας την ανάλογη αντίδραση από την κοπέλα, διότι - όπως είπε - το έχει "σαν παιδί της". Με άλλα λόγια θα έθετε τέτοια διλήμματα για το παιδί της. Δε νομίζω ότι της είπα τι να κάνει. Ούτε της είπα ότι δεν θέλω να την κρίνω. Είπα ότι δεν βιάζομαι να την κρίνω, καθώς κι εγώ έχω παρόμοιο περιστατικό (δηλαδή κατανοώ τη δύσκολη κατάσταση όσον αφορά τη σχεση της και τη μετακόμιση). Όμως κρίνω και αρνούμαι να κατανοήσω έναν άνθρωπο που επειδή ανυπομονεί να συμβιώσει με το έτερον ήμισυ, προτίθεται να εγκαταλείψει ένα ζώο που τόσο τον έχει ανάγκη. Δηλαδή χτίζουμε την ευτυχία μας θυσιάζοντας κάποιον άλλο. Το ξαναλέω, είμαι κακός άνθρωπος...!
*Τα άλλα περί ανθρώπων των φόρουμ ούτε καν μπαίνω στη διαδικασία να τα κρίνω. Δεν με ενδιαφέρει τι λέει η δεσποινίδα, με ενδιαφέρει τι κάνει, όσον αφορά ένα ανυπεράσπιστο ζώο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Havana
Διάσημο μέλος
θα πρέπει με το αρραβωνιαστικό σου να ανατρέξετε σε άλλη λύση λοιπόν
Το σπίτι των γωνιών του δεν αποτελεί λύση λοιπόν εφόσον δεν μπορεί να δεχθεί και τα 3 μέλη της οικογενειας σου, δλδ εσένα την Πανδώρα και τον αραρβωνιαστικό σου.
Στα 8 χρόνια που έχω την Αβάνα , έχω αλλάξει σπίτια, έχω φιλοξενηθεί, έχω γνωρίσει αλλεργικους φίλους, συμπεθερες, πεθερές, ξέρεις τι έμεινε απο όλα αυτά? Η Αβάνα και η αλήθεια της, δεν θα την έδινα ποτέ για καμία βολή του κόσμου, θα δουλευα και 4 δουλειες αν χρειαζοταν προκειμενου να μενουμε μαζι σε μια γκαρσονιερα με τη γατα μου και να μην εχω κανεναν να μου υποδειξει που θα μενει το γατί μου... Είσαστε 2.. μπορείτε να τα καταφερετε , εφόσον δεν εχετε παιδια μπορειτε να ζησετε μια χαρα δουελευοντας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool