Κάνει ή όχι;

michaela

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η michaela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 181 μηνύματα.
κατι που απασχολει πολλους ιδιοκτητες γατων ετσι και εμενα μου δημιουργιθηκε η εξης απορια:"κανει να ζευγαρωνουμε τους γιους με τις μητερες του και τις κορες με τους πατεραδες"λοιπον τι εχετε να πειτε? κανει ή οχι?:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ξερω αν κανει αλλα εγω δεν θα τα αφηνα...Αν εχουν ζησει ομως μαζι δε νομιζω να ζευγαρωνουν....:down::(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ζευγαρώνουν άνετα...:( τώρα τί θα γίνει απο άποψης αιμομιξίας, ασθενειών κλπ..
και πού θα βρεθούν αυτά και τα παιδιά αυτών, είναι άλλο καπέλο...

οχι δεν κανει απο οτι ξερω γιατι ως συνηθως τα ζωα που προερχονται απο αιμομιξιες δεν ζουν πολλα χρονια λογω καποιας σοβαρης ασθενειας κ μπορει να δημιουργηθουν κ τερατογενεσεις κατι παρομοιο συμβαινει κ με τους ανθρωπους!:)

Από γενετικής απόψεως νομίζω πρόβλημα υπάρχει μόνο στην περίπτωση ζευγαρώματος αδελφών. Νομίζω πατέρας με κόρη και μάνα με γιο δεν έχουν πρόβλημα. Έχω την εντύπωση ότι μ' αυτή τη μέθοδο δημιουργήθηκαν και οι διάφορες ράτσες αρχικά...

Η πιθανότητα εμφάνισης γενετικών προβλημάτων είναι αυξημένη όπου υπάρχει περιορισμένο gene pool (άρα και στην περίπτωση πατέρα-κόρης ή μάνας-γιού, όπως και αδελφών).
Οι ράτσες δημιουργήθηκαν μετά από πολύ προσεκτικά ζευγαρώματα, σχεδιασμένα έτσι ώστε να παγιωθούν μεν τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, αλλά να ελαχιστοποιηθούν τα προβληματικά γονίδια. Και πάλι όμως, συγκεκριμένες ράτσες παρουσιάζουν τάση για την εμφάνιση ορισμένων προβλημάτων ή ευαισθησιών, ακριβώς λόγω της μικρής γονιδιακής δεξαμενής από την οποία προέρχονται.
Δεν νομίζω πάντως η michaela να προτίθεται να υποβάλει σε ανάλυση DNA τις γάτες της πριν τις ζευγαρώσει...

Η πιθανότητα εμφάνισης γενετικών προβλημάτων είναι αυξημένη όπου υπάρχει περιορισμένο gene pool (άρα και στην περίπτωση πατέρα-κόρης ή μάνας-γιού, όπως και αδελφών).
Οι ράτσες δημιουργήθηκαν μετά από πολύ προσεκτικά ζευγαρώματα, σχεδιασμένα έτσι ώστε να παγιωθούν μεν τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, αλλά να ελαχιστοποιηθούν τα προβληματικά γονίδια. Και πάλι όμως, συγκεκριμένες ράτσες παρουσιάζουν τάση για την εμφάνιση ορισμένων προβλημάτων ή ευαισθησιών, ακριβώς λόγω της μικρής γονιδιακής δεξαμενής από την οποία προέρχονται.
Δεν νομίζω πάντως η michaela να προτίθεται να υποβάλει σε ανάλυση DNA τις γάτες της πριν τις ζευγαρώσει...
Αυτο με τις ευαισθησιες στις ρατσες το ειχα δει κ σε ντοκιμαντερ.Πολλες ρατσες σκυλων εχουν μεγαλη ταση να παρουσιασουν ψυχαναγκαστικες συμπεριφορες,συγκεκριμενες παθησεις κτλ. Ειδατε τι καναμε?:(:(:(

ετσι κι αλλιως δεν ειχα καμια προθεση να τα ζευγαρωσω....εκανα απλως μια ερωτηση...που θα βοηθουσε ολους αυτους που δεν ξερουν αν κανει ή οχι...οπως ενημερωσε κι εμενα...:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back