Κάνει εμετό!!!

FOXYFREAK

Νεοφερμένο μέλος

Η FOXYFREAK αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αιγάλεω (Αττική). Έχει γράψει 97 μηνύματα.
Γειά σας,

η γατούλα μου η Μίκα αυτές τις μέρες είχε οίστρο δεν την έχω στειρώσει ακόμα. Παρατήρησα ότι 2 μέρες τώρα δεν έχει ακουμπήσει το φαγητό της και εχτές το βράδυ που γύρισα στο σπίτι είδα ότι έκανε εμμετό αλλά μόνο σάλια έβγαζε. Σήμερα 3 μέρα πάλι δεν έφαγε κ εξακολουθούσε να κάνει εμμετό. Δεν την βγάζω έξω ούτε έφαγε κάτι διαφορετικό. Τι μπορεί να συμβαίνει???:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αν τρεις μερες εχει να φαει ειναι σοβαρο,πρεπει να μιλησεις με κτηνιατρο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

επειδη δεν έχω το τηλέφωνο του κτηνίατρου μαζί μου τώρα είμαι στην δουλειά απλά είπα να πάρω μια γνώμη απο εσάς πρώτα. Μήπως υπάρχει περίπτωση να έχει τριχόμπαλες; γιατί μαδάει πολύ λόγο καλοκαιριού.

πηγαινε στο google,βαλε το ονομα του κτηνιατρου και μπορει να βρεις το τηλ αλλιως παρε το 11888,
περαστικα!

Καμιά φορά οι τριχόμπαλες προκαλούν μια γενική αδιαθεσία, αλλά δεν νομίζω να μένει η γάτα νηστική για 3 μέρες λόγω τριχόμπαλας...:/:
Επειδή ο εμετός είναι σύμπτωμα με χίλιες δυό αιτίες, από ασήμαντες μέχρι πολύ σοβαρές, συμφωνώ κι εγώ με την Αγγελική: κτηνίατρος το συντομότερο δυνατόν.
Περαστικά!

Σε μια ωρίτσα σχολάω οπότε θα δώ και πως τα πάει η γατούλα και θα την πάω στον γιατρό. Σ'ευχαριστώ πολύ :-)

Εγώ σου προτείνω να επικοινωνήσεις άμεσα με κτηνίατρο! Το ότι αρνείται να φάει τόσες μέρες υπάρχει ενδεχόμενο να είναι πολύ σοβαρό. Είχα παρόμοια εμπειρία με το γάτο μου πριν ένα μήνα και κόντεψα να τον χάσω. Η κάθε περίπτωση βέβαια είναι μοναδική και καλό είναι να μη κάνουμε τέτοιου είδους συγκρίσεις (άλλωστε διάγνωση από μακριά ούτε κτηνίατρος μπορεί να κάνει πόσο μάλιστα εμείς) αλλά το σίγουρο είναι ότι η άρνηση τροφής για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα δείχνει ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα και δεν πρέπει να το αναβάλεις.

Απο τις τριχομπαλες μπορει να ειναι ο εμετος,η ανορεξια λογω οιστρου.Η δικη μου μια εβδομαδα δεν ετρωγε παρα ελαχιστα.:(

επειδή δεν είχα το τηλέφωνο του κτηνίατρου μαζί μου πήρα κάποιον άλλον και ρώτησα μήπως είναι απο τριχόμπαλες; μου είπε ότι ειναι μικρή για να έχει πρόβλημα τέτοιο. Τώρα που γύρησα σπίτι προσπάθησα να την ταϊσω αλλα τίποτα. Μόνο λίγο νεράκι πηγε να πιεί και αυτό με το ζόρι. Περιμένω να πάει 5:30 να πάρω τον γιατρό τηλέφωνο και να πάω απο κεί. Μόλις μάθω νέα θα ενημερώσω.

καλησπέρα,

πήγα την γατούλα στον γιατρό του εξήγησα τι συμβαίνει και την εξέτασε. Μου λέει ότι δεν βλέπει κάτι ανησιχιτικό και της έκανε ένα αντιεμμετικό εμβόλιο. Μου έδωσε και μία συνταγή για να πάρω το primperan είναι αντιεμμετικό σιρόπι για 2 μέρες κάθε 12 ώρες. Σήμερα είναι η τέταρτη μέρα και δεν έχει φάει τίποτα, μόνο λίγο νερό. Δεν ξέρω τι να κάνω να πώ την αλήθεια. Πήγα να την δελεάσω με φαγητό που κανονικά θα τρελενόταν αλλά τίποτα. Ανησυχώ πραγματικά... τι μου προτείνετε?

εξετασεις αιματος εκανε?(π.χ για νεφρα?)ποσο χρονων ειναι η γατουλα?

Δεύτερη γνώμη, οπωσδήποτε. Δες τη λίστα με τους προτεινόμενους κτηνιάτρους και κλείσε αύριο πρωί πρωί ραντεβού. Εκτός από τις εξετάσεις αίματος που σου είπε η Αγγελική, η γατούλα χρειάζεται και ορό για θρέψη και ενυδάτωση, άμεσα. (Στη λίστα θα βρεις και κλινικές που λειτουργούν και Κυριακές -οι τιμές είναι φυσικά υψηλότερες, αλλά εγώ στη θέση σου δεν θ'άφηνα κι άλλη μέρα νηστική τη γάτα, από την έλλειψη νερού και τροφής μπορεί να πάθουν ζημιά ζωτικά όργανα, όπως το συκώτι).:/:

Και ίσως τάισμα με το ζόρι απο σένα....:hmm:

Κάτι δεν πάει καλά....

η Μίκα είναι 1 χρονού. Νερό πίνει αλλά το φαγητό ούτε που της κάνει αίσθηση. Σήμερα όμως την βλέπω πιό ζωντανή από τις υπόλοιπες μέρες. Πως να την ταϊσω με το ζόρι; τα κρακερακια αν τις βαλω στο στόμα τα φτινει. Εξετάσεις αίματος δεν έκανε το μόνο που έκανε ο γιατρός ήταν να την ψιλαφίσει παντού και το αντιεμμετικό εμβόλιο.

Καλημερα!Θα σου προτεινω κι εγω να παρεις 2η γνωμη:).

πήρα τον γιατρό τηλέφωνο και του είπα οτι δεν έχει φάει τίποτα αλλά η διάθεσή της ήταν κάπως καλύτερη. Πήγα από το ιατρείο και μου έδωσε ένα σωληνάριο με βιταμήνη που είναι σαν παστούλα. Πήρα και μία κονσέρβα που είναι πατέ μπάς και την πείσω. Της πασάλιψα τα πατουσάκια με την βιταμήνη και μετα από μια ώρα με πατέ. όταν το φέρνω το φαγητό μπροστά της κάνει σαν να της προκαλεί αηδία και βγάζει την γώσσα έξω. Το καλό είναι οτι έγλυφε τα πατουσακια της και πίνει συχνά νεράκι. Δυστηχώς έχω οικονομική δυσκολία και δεν μπορώ ακόμα να την πάω έστω και για δεύτερη γνώμη.

το στομα της το ειδε ο κτηνιατρος??μηπως εχει καποια στοματιτιδα ή χαλασμενο δοντι και ποναει?να την ξαναπας στον ιδιον να δει και το στομα,εαν δεν το εχει δει.
οσο για την οικονομικη δυνατοτητα,οταν περνουμε ενα ζωακι αναλαμβανουμε την ευθυνη της ζωης του,αλλιως εαν δεν μπορουμε να του προσφερουμε σε ωρααναγκηςκαλο ειναι να μην περνουμε....

Το στόμα της το κοίταξε και είναι μιά χαρά. Μου τόνισε ο γιατρός όταν την ψηλάφισε ότι αν υπήρχε κάτι θα το ένιωθε. Απλά λόγο το ότι είχε οίστρο οι θυληκιές καμιά φορά αντιδρούν έτσι. Έχει ζωντανέψει από το πρωί και μάλλον επειδή δεν νιώθει ακόμα καλά της φέρνει τάση εμμετού όταν πλησιάζω το φαγητό δίπλα της. Φροντίζω να της πασαλείβω τα πατουσάκια συνεχώς με λίγο τροφή και βιταμήνη και τα γλύφει στην συνέχεια.
Αγαπητή Αγγελική οικονομική άνεση δεν νομίζω να έχουμε όλοι μας αλλά πίστεψέ με ότι προσπαθώ το καλύτερο για τα 2 γατάκια μου. Απλά με πέτυχε σε μία άσχημη στιγμή δεν είναι ανάγκη να τα ισοπεδώνουμε όλα. Ξέρω πολύ καλά ότι είναι ευθύνη και φροντίζω όσο μπορώ. Δεν μου άρεσε το σχόλιο σου να πω την αλήθεια γιατί δεν με ξέρεις. Δεν θέλω να δημιουργηθεί όμως θέμα απλά επειδή υπάρχει αυτό το υπέροχο φορουμ είπα μήπως έχετε να προτείνετε κάποιες λύσεις για να με βοηθήσετε, και τα έχω λάβει υπόψην. Ευχαριστώ.

ευτυχώς όλα καλά, σήμερα έφαγε κανονικά. Τι σαββ/κο και αυτό !!

Αντε τοτε βουρ για στειρωση,για να μην ταλαιπωρειται ετσι σε καθε οιστρο!;)Περαστικα!:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back