Κάνει η γάτα μου να φάει....;

Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω... Από φρούτα ξέρω σίγουρα ότι δεν κάνει να φάνε σταφύλι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα δικά μας τα τσακάλια επιτρέπεται να τρώνε λαχανικά (εξαιρώντας ντομάτα, και σπανάκι και κρεμμύδι που ξέρω σίγουρα πως δεν κάνει) και φρούτα?

Αυτό με τα λαχανικά και τα φρούτα το έχω κ εγώ απορία!
Πάντως τη ντομάτα που λες γιατί δεν κάνει; Όχι οτι τους δίνω αλλά αν καμιά φορά κόψω ντομάτα τρελαίνονται και οι δύο να γλύφουν ό,τι περισσέψει!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οχι ντοματες,δεν κανει.Δειτε εδω τι δεν επιτρεπεται να δινουμε στη γατα μας.:)

Πάει και αυτό!Γιατί αυτά τα γατούλια θέλουν όλα τα απαγορευμένα;:)

Ευχαριστώ Πουπουλίνα!

Σκέφτομαι καιρό τώρα, να τους δίνω που και που κανένα φρουτάκι...
Η ιδέα μου ήρθε όταν είδα μία φίλη μου να ταίζει τον σκύλο της με μήλο.. Της το είχε πει ο κτηνίατρος.. να του δίνει μήλο και από λαχανικά κανένα καρότο..
Τα δικά μας τα τσακάλια επιτρέπεται να τρώνε λαχανικά (εξαιρώντας ντομάτα, και σπανάκι και κρεμμύδι που ξέρω σίγουρα πως δεν κάνει) και φρούτα?
O δικος μου γατουλης τρελαινεται να τρωει πεπονι! 3 χρονια τωρα το εχουμε καθιερωσει και καθε καλοκαιρι ειναι στανταρ στο μενου μας :) Η ντοματα ειναι δυσπεπτη και με υψηλη οξυτητα, οποτε ενδεχεται να προκαλεσει στομαχικες διαταραχες.

Και τι μπορω να του δινω εκτος απο ξηρα, χωρις να του δημιουργησει προβλημα? τον στειρωσα πριν 2 μηνες κ δεν σκεφτεται τπτ αλλο εκτος απο το φαι!!!!! κατι να του κοβει την ορεξη κ να μη του δινει θερμιδες......
Πολυ γνωστη γατοτροφη, σε μωβ συσκευασια (δεν ξερω αν επιτρεπεται να πω τη μαρκα), η οποια εχει και anti-hairball προιοντα, εχει βγαλει ενα τυπου dental stick που εχουν και τα σκυλακια, σε διαφορες γευσεις. Στα δικα μου αρεσει πολυ και καθονται και μασουλανε με τις ωρες. Τα μικρα μου τουλαχιστον, γιατι ο μεγαλος δεν εχει και τοση υπομονη!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
......να τρώει γκαζόν;

Κάνουν σαν τρελά για τα φυτά τα λίγα που έχω στις γλάστρες
και τις περισσότερες φορές που τα αναζητούν ξερνάν κι ένα μασούρι τρίχες

Άλλοι λένε απαγορεύεται να τρώνε να δίνεις defur um
και άλλοι πως καλό τους κάνει.

Εγώ βλέπω ότι τους οδηγεί η φύση και τους βοηθά να ξελαφρώνουν.

Εσείς με την εμπειρία σας και ο "φιλόγατος" κτηνίατρος τι λέτε;

Συγκεκριμενα για γκαζον δεν ξερω,ομως χορτο σιγουρα κανει να τρωνε,επιβαλλεται κιολας απο τη φυση τους,για να αποβαλλουν τριχομπαλες,αλλα παιρνουν και καποιες βιταμινες ετσι.
Ομως δεν ειναι ολα τα χορταρικα καταλληλα.πχ δαφνοφυλλα δεν κανει...ειναι τοξικα για τις γατες.
Καλυτερα να παρεις σπορακια γατοχορτου(πουλανε στα κτηνιατρεια και πετ σοπ),να μασουλανε απο εκει.:)

γεια σας και παλι!
η παντα πειναλεα Μουγκα μου,το κανε παλι το θαυμα της...
εχθες εκει που επλενα τα πιατα κ αυτη τριβοταν στα ποδια μου κλασσικα,καπου την εχασα,και γυρναω μετα απο λιγο...
και τι ειχε κανει το τερας...

ειχε πηδηξει πανω στην κουζινα που ηταν το τηγανι με το λαδι και επινε το λαδι..
το οποιο ηταν φρεσκο ελαιολαδο απο το χωριο και ειχα τηγανησει κατι πατατες νωριτερα.
μετα απο λιγο ηταν καπως ανορεχτη,της εβαλα πολυ λιγες κροκετουλες και επεσε για υπνο,και σημερα το πρωι τα ιδια..
ειναι καπως down και δεν εχει ορεξη για πολλα πολλα...
στην αμμο της δεν ειδα να εχει παει ακομα παντως.
πως το βλεπετε?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μήπως σου φαίνεται λίγο?πόσο προλαβε να φάει?δε φανταζομαι κ πολύ..εννοείται να την έχεις διαρκώς υπό την επίβλεψή σου..απλά εγώ έχω καταλάβει πως έχουν πολύ γερό στομάχι οι αφιλότιμες.εμένα τις προάλλες έφαγε σχεδόν ένα τέταρτο ροκφορ!άβυσσος...θα έλεγα απλά να περιμένεις λίγο κι αν συνεχίσει να είναι υποτονική κτηνίατρο.να μας ενημερώνεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

επειδη η λιχουδια της και η λαιμαργια της δεν εχει προηγουμενο..

για πειτε τη γνωμη σας..

τηγανισαμε χθες κατι λουκανικα και αφησαμε το τηγανι στην κουζινα.
και σημερα που εκανα κατι δουλεις,τη βλεπω ειχε ανεβει πανω και επινε το λαδι..η αχορταγη!ολη μερα λιχουδιες και κερασματα,το λαδι βρηκε...
καθεται τωρα κακοκεφη στον καναπε..
το χει κανει ποτε κανα δικο σας γατι?
λογικα αυριο θα ναι κομπλε..δε νομιζω οτι πρεπει ν ανησυχω για κατι ετσι?
ελεολαδο ηταν btw..

και ελεος!

α τωρα ειδα οτι το χω ξαναγραψει...
και θυμηθικα οτι οντως το ξανακανε..
μπας και βαλει μυαλο..
τι ν αυτη ρε γμτ!

Κι η δική μου το έχει κάνει κάποια φορά. Είχε ανεβεί στον πάγκο στην εστία που ήταν αφημένο το τηγάνι με το καμένο λάδι, (το οποίο είχε στο μεταξύ κρυώσει) και είχε αρχίσει να γλύφει το λάδι, ενώ πρόλαβε κι έφαγε κι ένα καμένο υπόλειμα τα μπιφτέκια που είχαν πριν τηγανιστεί.
Λίγο μετά καθόταν άκεφη και ανόρεχτη για κάποιες ώρες, πιθανότατα γιατί είχε βαρυστομαχιάσει. Έκτοτε δεν ξανα-επιχείρησε να δοκιμάσει.
Η ειρωνεία είναι οτι το φρέσκο ελαιόλαδο, που κάνει και καλό, δεν το καταδέχεται όταν της βάζω ελάχιστο στο φαγητό.

Αν πάντως δεις οτι η λιχούδα σου παρόλ'αυτά δεν βάζει μυαλό, μπορείς όταν τελειώνει το μαγείρεμα και μέχρι να πλυθεί το τηγάνι, να το σκεπάζεις μ'ένα καπάκι κατσαρόλας ανάλογης διαμέτρου.

Σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο το τηγανιτο λαδι.Προσπαθησε να μην το κανει.Οταν τηγανιζεις μετα το τηγανισμα βαζε καπου το τηγανι,πχ σε ενα ντουλαπι,ριχνε το λαδι στον νεροχυτη κλπ..για να μην το κανει.Δεν ξερω τι ακριβως μπορει να παθει,αλλα ουτε το ΠΟΛΥ λαδι κανει καλο,ποσο μαλλον το τηγανιτο πιυ ακομα και ελαιολαδο οσο και να ειναι εχει τοξινες .:/:

συνηθως το πεταω με την πρωτη..αυτη τη φορα δεν προλαβα,με προλαβε αλλη...

κοιμαται τωρα..δεν εφαγε..εγινε και χαλια από τη λαιμαργια της και την καθαριζα.

Μέχρι αύριο θα είναι εντάξει. Θα ξυπνήσει πάλι με όρεξη, μην ανησυχείς:)

Δεν νομίζω να πάθει κάτι, απλά όντως αφού το χει κάνει πια δύο φορές, πάει να πει ότι κάτι βρήκε και της άρεσε αυτηνής, ίσως η γεύση που άφησαν τα λουκάνικα; Όπως και να χει, απομάκρυνε το λάδι άμεσα την επόμενη φορά.

Παιδιά, εμένα μ' έχει πιάσει άγχος με το γκαζόν που φυτέψαμε. Ρίξαμε λίπασμα την Παρασκευή το πρωί, το ποτίζω για να βοηθήσω στην απορρόφησή του και δεν έχω αφήσει ακόμα τον μικρό έξω. Διάβασα ότι πρέπει να μείνει μακριά για 48 ώρες. Η μεγαλύτερη μου έγνοια όμως είναι οι ψεκασμοί. Μας είπαν ότι το γρασίδι θα θέλει κάποιες φορές ψέκασμα για να αποφευχθούν τα σκουλίκια και γενικά κάποια παράσιτα. Όμως, πρόσεξα ότι ο Disney το τρώει, έτσι δεν πρόκειται να επιτρέψω ψεκασμούς. Θα κοιτάξω να βρω φυσικούς τρόπους διατήρησης της υγείας του κήπου μου κι αν δεν τα καταφέρω, ας ζήσουν και τα σκουλίκια στην αυλή. Εσείς τι λέτε;

μην αφησεις να ψεκασουν,θα γινει ακριβως αυτο που λες..το εχουμε παθει κ αυτο δυστυχως..εφαγε κατι κορφες απο χορταρακια που ειχαν ψεκασει ενα "μη τοξικο για ζωα" φυτοφαρμακο και τρεχαμε παλι.

επισης αν θες επισης μη βαλεις γκαζον που ειναι παρα πολυ ευαισθητο και θελει ολη την ωρα φροντιδα και ραντισματα,αλλα ρωτα τους για αγριαδα,που γινεται σαν ταπητας πολυ πυκνη και ειναι υπερανθεκτικη,ακομα κ αμαξι να περναει απο πανω η να παιζουν παιδια πχ,και θελει μονο ποτισμα και κουρεμα.

στο αλλο θεμα τωρα με το λαδι,ακομα σημερα κοιμοταν ανορεχτη.βγηκε ομως λιγο τεντωθηκε και πηγε τουαλετα για διαροια οπως ηταν αναμενομενο.
τωρα αλλαξε μερια πηγε την επεσε αλλου..
και την αλλη φορα ετσι εκανε..

χτυπησε παλι το τερας..
πειραζει που εφαγε 3-4 πατατες μαγειρεμενες απο ψαροσουπα?

Χαχαχαχαχ! Και εκλεκτικότατη τη βρίσκω! Δε νομίζω να πάθει κάτι πάντως με μία φορά! ;)

εννοειται οτι αρπαξε και ψαρακι,αλλα για τις πατατες ανησυχησα...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back