Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Αν δεν καθεται η γατα να τις βουρτσισετε τα δοντια, παρτε τις οδοντοβουρτσες που μπαινουν στο δαχτυλο. Τις ανεχονται πιο ευκολα. Παραδοξως στον δικο μου του αρεσει η οδοντοκρεμα

Εχω ακουσει οτι αν δινεις ωμο κρεας με κοκκαλακι πανω και tendons, λειτουργουν σαν οδοντικο νημα και κανει καλο στα δοντια. Δεν ξερω αν ισχυει, αλλα οταν καμμια φορα του δινω ωμο κοτοπουλο τον βλεπω να ζοριζεται στο μασημα και να μασαει μια απο την μια, μια απο την αλλη πλευρα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Εγώ εννοούσα ότι η κονσέρβα δεν περιέχει σε μεγάλο ποσοστό τα θρεπτικά συστατικά (πρωτείνες,βιταμίνες, μεταλλικά άλατα κ.α).
Θυμάμαι όταν ήταν μικρή η Μυρτούλα, που τρελλενόταν για κονσέρβα, με συμβούλευε ο κτηνίατρος ότι αν τρώει περισσότερο κονσέρβα θα πρέπει να της δίνω και διατροφικό συμπλήρωμα(βιταμινούχο πάστα).Ενώ με τις κροκέτες δεν θα χρειάζεται.![]()
Να πω την αλήθεια, αυτό μου ακούγεται λίγο μούσι. Αν η κονσέρβα γράφει επάνω ότι είναι πλήρης τροφή, τότε είναι, δεν χρειάζονται διατροφικά συμπληρώματα. Δεν λέω ότι ο κτηνίατρός σου είναι κακός, αλλά, ως γνωστόν, οι εταιρίες κάνουν τρελή προπαγάνδα υπέρ της κροκέτας και πολλά από τα υποτιθέμενα οφέλη τους είναι μάλλον παραφουσκωμένα.
Να ακούτε εμένα που τα πιάνω απ' τις κονσέρβες!

Να προσθέσω σ'αυτό που είπε η Julia ότι η μεγάλη διαφορά της κροκέτας με την κονσέρβα είναι οτι με την κροκέτα αναγκάζεται η γάτα να μασάει με τα δοντάκια της και να βάλει σε λειτουργία όλα το μασητικό της σύστημα.
Μα η Τζούλια είπε το αντίθετο, ότι οι γάτες απλώς σπάνε τις κροκέτες, δεν τις μασάνε. Νομίζω, άλλωστε, πως δεν διαθέτουν μασητήρες (ή όπως τα λέτε εσείς οι οδοντίατροι).
Αλλά και η ίδια η διαδικασία της μάσησης, όπως την περιγράφεις, δεν αφήνει κατάλοιπα τροφής στα δόντια; Όσο για τις γάτες της κυρίας που τους έπεσαν τα δόντια, αυτό μπορεί να οφείλεται σε χίλιες δυο αιτίες (κληρονομικότητα, άλλες παθήσεις, διατροφικές ελλείψεις - αν π.χ. τις τάιζε με δικό της μαγειρευτό φαγητό κ.λπ.) Ένα σωρό γάτες μεγάλωσαν τρεφόμενες κυρίως με κονσέρβα και δεν έχασαν τα δόντια τους - οπότε μάλλον άλλος είναι ο ένοχος.

Εχω ακουσει οτι αν δινεις ωμο κρεας με κοκκαλακι πανω και tendons, λειτουργουν σαν οδοντικο νημα και κανει καλο στα δοντια. Δεν ξερω αν ισχυει, αλλα οταν καμμια φορα του δινω ωμο κοτοπουλο τον βλεπω να ζοριζεται στο μασημα και να μασαει μια απο την μια, μια απο την αλλη πλευρα.
Το ωμό κρέας δεν προτείνεται κυρίως για τη δική μας ασφάλεια. Επίσης, θυμάμαι πως ένας κτηνίατρος εδώ είχε γράψει ότι, αν τα κόκαλα, ωμά ή μαγειρεμένα, καταποθούν, μπορεί να προκαλέσουν εντερικές διαταραχές. Αυτό με τους τένοντες μου ακούγεται λίγο ράδιο αρβύλα.

(συγγνώμη, είμαι σε φάση αποδόμησης σήμερα. Τώρα πάω να πάρω τη μίζα μου απ' τη whiskas)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Καπου ειχα δει οτι με τις κροκετες παχαινουν περισσοτερο απο οτι αν τρωνε κονσερβες, επειδη οι κροκετες εχουν περισσοτερους υδατανθρακες. Δεν ξερω αν ισχυει κατι τετοιο. Βασικα κυκλοφορουν πολλες φημες, δεν ξερεις τι ισχυει και τι οχι. Επισης εχω ακουσει οτι πολλες εταιριες ζωοτροφων (στην αμερικη κυριως) χρηματοδοτουν κτηνιατρικες σχολες και κτηνιατρους και προωθουν τα προιοντα τους μεσω αυτων.
Ξερω επισης περσικη chinchilla γατουλα, γυρω στα 16 ειναι τωρα που δεν εχει φαει ποτε στη ζωη της κροκετα και τρεφεται μονο με κονσερβες (sheba). Μονο ενα δοντι εχει χασει και δεν εχει παρουσιασει ποτε προβληματα υγειας (ισως επειδη ο ιδιοκτητης της ειναι οδοντιατρος;
)Ισχυει οτι σε γατακια που τρεφονται μονο με κροκετες πρεπει να τις μουσκευουμε πρωτα;
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
δεν εχει αποδειχτει οτι οι κροκετες προστατευουν τα δοντια, αφου πολλες γατες τις καταπινουν (λχ ο δικος μου). Ξερω οτι ειναι ελαχιστα καλυτερες απο τις κονσερβες. Αυτο που κανω για να προστατευω τα δοντακια του ειναι να βαζω λιγες κροκετες ανακατεμμενες στην κονσερβα, να του βουρτσιζω τα δοντια μια φορα τη μερα και να του δινω κατι κοκκαλακια για γατες (ειδος treat) να τα μασουλαει και να καθαριζει τα δοντια του. Επισης επειδη εχει την ταση να δαγκωνει, εχω την εντυπωση οτι και αυτος ειναι ενας τροπος να προσεχει τα δοντια του. Ως τωρα δεν εχει εμφανισει προβληματα παντως. Τα δοντακια του ειναι καθαρα, τα ουλα του οπως πρεπει και δεν μυριζει η ανασα του.
Αν δεν καθεται η γατα να τις βουρτσισετε τα δοντια, παρτε τις οδοντοβουρτσες που μπαινουν στο δαχτυλο. Τις ανεχονται πιο ευκολα. Παραδοξως στον δικο μου του αρεσει η οδοντοκρεμα![]()
Εχω πάρει ένα σετ για σκύλο(αυτό βρήκα εδώ στην Θεσ/νίκη) που έχει αυτήν την οδοντόβουρτσα που λες. Αλλά πουθενά μα πουθενά δεν βρήκα οδοντόκρεμα για γάτες.Μαλλόν δεν εισάγονται στην Ελλάδα.
Είχα πάρει τότε μια για σκύλους(ήταν μεσ' το σετ) αλλά φυσικά ούτε κατά διάνοια να την δεχτεί η Μυρτούλα.Το καλοκαίρι μια κτηνίατρος μου έδωσε ένα σπρευ χλωρέξιδινης(10% όπως τα στοματικά διαλύματα για τον άνθρωπο) που υπιτίθεται είναι για σκύλο και γάτα.Αλλά και για αυτό γίνεται πόλεμος για έναν ψεκασμό.Εχω βρεί και τις Dental paw (συμπλήρωμα) ένώ στην αρχή ενουθσιάστηκε η Μυρτούλα, τώρα δεν τις αγγίζει.
Μήπως θα μπορούσες να μου γράψεις την οδοντόκρεμα για γάτες
μάρκα και εταιρεία ,να ξανακάνω μια απόπειρα να την βρώ (ή να την παραγγείλω) και να ξαναπροσπαθήσω να βουρτσίσω τα δόντια της Μυρτούλας.
Ευχαριστώ
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Να πω την αλήθεια, αυτό μου ακούγεται λίγο μούσι. Αν η κονσέρβα γράφει επάνω ότι είναι πλήρης τροφή, τότε είναι, δεν χρειάζονται διατροφικά συμπληρώματα. Δεν λέω ότι ο κτηνίατρός σου είναι κακός, αλλά, ως γνωστόν, οι εταιρίες κάνουν τρελή προπαγάνδα υπέρ της κροκέτας και πολλά από τα υποτιθέμενα οφέλη τους είναι μάλλον παραφουσκωμένα.
Να ακούτε εμένα που τα πιάνω απ' τις κονσέρβες!![]()
Μα η Τζούλια είπε το αντίθετο, ότι οι γάτες απλώς σπάνε τις κροκέτες, δεν τις μασάνε. Νομίζω, άλλωστε, πως δεν διαθέτουν μασητήρες (ή όπως τα λέτε εσείς οι οδοντίατροι).Αλλά και η ίδια η διαδικασία της μάσησης, όπως την περιγράφεις, δεν αφήνει κατάλοιπα τροφής στα δόντια;
Όσο για τις γάτες της κυρίας που τους έπεσαν τα δόντια, αυτό μπορεί να οφείλεται σε χίλιες δυο αιτίες (κληρονομικότητα, άλλες παθήσεις, διατροφικές ελλείψεις - αν π.χ. τις τάιζε με δικό της μαγειρευτό φαγητό κ.λπ.) Ένα σωρό γάτες μεγάλωσαν τρεφόμενες κυρίως με κονσέρβα και δεν έχασαν τα δόντια τους - οπότε μάλλον άλλος είναι ο ένοχος.
Το ωμό κρέας δεν προτείνεται κυρίως για τη δική μας ασφάλεια. Επίσης, θυμάμαι πως ένας κτηνίατρος εδώ είχε γράψει ότι, αν τα κόκαλα, ωμά ή μαγειρεμένα, καταποθούν, μπορεί να προκαλέσουν εντερικές διαταραχές. Αυτό με τους τένοντες μου ακούγεται λίγο ράδιο αρβύλα.
(συγγνώμη, είμαι σε φάση αποδόμησης σήμερα. Τώρα πάω να πάρω τη μίζα μου απ' τη whiskas)
Ρούλα με βάση αυτά που αναγράφονται στην συσκευασία της κροκέτας σαφώς και υπερτερεί της κονσέρβας.Τώρα το κατά πόσο τα περιέχει όλα αυτά(και το αυξημένο ποσοστό των πρωτεινών) είναι άλλο θέμα.
Οπως επίσης σε τι ποσοστό απορροφά ο οργανισμός τα συμπληρώματα αυτά, που εμπλουτίζουν την κροκέτα.
Υπάρχουν έρευνες στον άνθρωπο που λένε ότι τις βιταμίνες, φυτικές ίνες κ.α που λαμβάνει σε μορφή συμπληρώματος τα απορροφά σε πολύ μικρότερο ποσοστό σε σχέση με την προσληψή τους απο την φυσική τροφή.Αλλά και οι ερεύνες η μία αναιρεί την άλλη.Δεν ξέρεις τι να πιστέψεις.

Η μητέρα μου έχει ανεβασμένο το ποσοστό της οστεοπώρωσης.Εδώ και μερικά χρόνια πέρει σε καθημερινή βάση ασβέστιο σε αναβράζοντα δισκία.Προσφάτα διάβασα μια έρευνα που έλεγε οτι με αυτόν το τρόπο το ποσοστό του ασβεστίου που απορροφάται από τον οργανισμό είναι πολύ μικρό.Καλύτερα είναι να προτιμάς τα γαλακτοκομικά εμπουτισμένα με ασβέστιο.Η πρώτη μου σκέψη ήταν η "Νουνού calci plus" χρηματοδότησε την έρευνα!
Δύσκολα να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα.
Τώρα για τον όρο μάσηση, μ'αλλον δεν είναι δόκιμος για γάτα,
(αθελά του, παρασύρεται κανείς και χρησιμοποιεί "ανθρώπινους" όρους) ο τεμεχισμός που είπε η Julia είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Αλλά αναφερόμαστε στο ίδιο πράγμα, δηλαδή στις κάθετες δυνάμεις που ασκούνται με τις κινήσεις των γνάθων που συμβάλουν στην διαδικασία της επαναδόμησης του οστου γύρω από την ρίζα του δοντιού(ενεργοποιούνται οι οστεοβλάστες).Αυτά ισχύουν για τον άνθρωπο και φαντάζομαι και για τα υπόλοιπα θηλαστικά.Δεν είμαι κτηνίατρος να ξέρω αν υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες στην γάτα.

Επειδή η Μυρτούλα μου είναι τεμπέλα και βαριέται να "πολυμασάει" και μια που έχει σχημασίσει ήδη πέτρα στα δοντάκια της, της παίρνω και τις Dental της Royal Canin.Ακόμη και να μην ισχύουν όλα αυτά που γράφει η συσκευάσια με το μεγάλο τους μέγεθος και μόνο, θέλει δεν θέλει πρέπει να τις σπάει και όχι να τις καταπίνει ολόκληρες.

Φυσικά και είναι δεδομένο ότι όλες οι γάτες δεν θα έχουν προόβλημα με ουλίτιδες(όπως και οι άνθρωποι άλλωστε
) ανάφερομαστε πάντα στις γάτες που έχουν προδιάθεση να σχηματίζουν πιο εύκολα πέτρα.Υ.Γ Ρούλα μην φας τα λεφτά απο την whiskas, περίμενε να τα πάρω και εγώ από την Royal Canin και χτυπάμε μπουζούκια!

julia
Διακεκριμένο μέλος
χμμμ, αν δωσεις μεγαλα κοκκαλακια που δεν μπορουν να τα σπασουν και να τα καταπιουν δε νομιζω να υπαρχει προβλημα. Απλα να εχουν κατι σκληρο να μασουλανε.
Καπου ειχα δει οτι με τις κροκετες παχαινουν περισσοτερο απο οτι αν τρωνε κονσερβες, επειδη οι κροκετες εχουν περισσοτερους υδατανθρακες. Δεν ξερω αν ισχυει κατι τετοιο. Βασικα κυκλοφορουν πολλες φημες, δεν ξερεις τι ισχυει και τι οχι. Επισης εχω ακουσει οτι πολλες εταιριες ζωοτροφων (στην αμερικη κυριως) χρηματοδοτουν κτηνιατρικες σχολες και κτηνιατρους και προωθουν τα προιοντα τους μεσω αυτων.
Ξερω επισης περσικη chinchilla γατουλα, γυρω στα 16 ειναι τωρα που δεν εχει φαει ποτε στη ζωη της κροκετα και τρεφεται μονο με κονσερβες (sheba). Μονο ενα δοντι εχει χασει και δεν εχει παρουσιασει ποτε προβληματα υγειας (ισως επειδη ο ιδιοκτητης της ειναι οδοντιατρος;)
Ισχυει οτι σε γατακια που τρεφονται μονο με κροκετες πρεπει να τις μουσκευουμε πρωτα;
Αν δώσεις μεγάλα κόκαλα, οι γάτες ΔΕΝ θα ασχοληθούν. Θα γλύψουν όσο γλύψουν και μετά θα το παρατήσουν. Αυτό που λές είναι ιδιότητα του σκύλου. Η γάτα προσέχει ΠΟΛΥ μην σπάσει τα δόντια της. Αν καταλάβει ότι δεν μπορεί να σπάσει το κόκκαλο, δεν θα κάνει καν την προσπάθεια.
Το κοτόπουλο είναι μέσα στα κυβικά τους, αλλά υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να πνίγουν ή να τραυματιστούν εσωτερικά, ακριβώς επειδή είναι μαλακό και σπάει.
Ο Κίκης, ο ασπρόμαυρός μου είναι τόσο φοβητσιάρης, μην σπάσει κανένα δόντι που καταπίνει ολόκληρες τις κροκέτες. Σπάνια θα δαγκώσει να τεμαχίσει...προτιμάει βλέπεις να τεμαχίζει ζωντανό κρεατάκι των χεριών μου.....

Μια φορά βρήκαν τα δικά μου κόκαλα μεγάλου ψαριού.. ξιφία, και ραχοκοκαλιά απο μπακαλιαράκι μάλλον. Ε, τα έγλυψαν και δεν ασχολήθηκαν παραπάνω.

Τις κροκέτες τις μουσκέυουμε μόνο όταν η γάτα έχει θέμα με τα ούλα ή τα δόντια.. ή είναι μικρά ακόμα και δεν έχουν βγάλει ακόμα όλα τα δόντια.
Μια βρεγμένη κροκέτα, αφήνει κατάλοιπα όπως περίπου μια κονσέρβα.

Επίσης, όταν μιλάμε για κροκέτες και κονσέρβες, εννοούμε πάντα καλών εταιριών, και όχι τύπου wiskas, frskies, και no name φυσικά.
Και πάντα να τηρείτε η κατάλληλη προτεινόμενη δοσολογία απο τον κατασκευαστή. (Κάθε κροκέτα, και κάθε κονσέρβα, παχαίνει αν υπερβάλλουμε....ακόμα και οι light j
)Μπορεί όντως η 16χρονη γατούλα που ξέρεις να μήν είχε θέμα με τα δόντια της,(και να μην είχε βάλει το χεράκι ο οδοντίατρος) αλλά είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Λογικά όπως και σε μάς υπάρχουν άνθρωποι με καλά και ευαίσθητα δόντια.
Εγώ σκέφτομαι πάντα, τί δόντια θα είχαμε εμείς, αν δεν τα πλέναμε ποτέ, με αυτά που τρώμε...

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Εχω πάρει ένα σετ για σκύλο(αυτό βρήκα εδώ στην Θεσ/νίκη) που έχει αυτήν την οδοντόβουρτσα που λες. Αλλά πουθενά μα πουθενά δεν βρήκα οδοντόκρεμα για γάτες.Μαλλόν δεν εισάγονται στην Ελλάδα.Είχα πάρει τότε μια για σκύλους(ήταν μεσ' το σετ) αλλά φυσικά ούτε κατά διάνοια να την δεχτεί η Μυρτούλα.Το καλοκαίρι μια κτηνίατρος μου έδωσε ένα σπρευ χλωρέξιδινης(10% όπως τα στοματικά διαλύματα για τον άνθρωπο) που υπιτίθεται είναι για σκύλο και γάτα.Αλλά και για αυτό γίνεται πόλεμος για έναν ψεκασμό.Εχω βρεί και τις Dental paw (συμπλήρωμα) ένώ στην αρχή ενουθσιάστηκε η Μυρτούλα, τώρα δεν τις αγγίζει.
Μήπως θα μπορούσες να μου γράψεις την οδοντόκρεμα για γάτες
μάρκα και εταιρεία ,να ξανακάνω μια απόπειρα να την βρώ (ή να την παραγγείλω) και να ξαναπροσπαθήσω να βουρτσίσω τα δόντια της Μυρτούλας.
Ευχαριστώ
παιρνω την petrodex (St Jon Labs) για γατες και το στοματικο διαλυμα (παλι petrodex) σε μορφη σπρευ για τις μερες που δεν προλαβαινω να του βουρτσισω τα δοντακια. Παρε το κιτ που εχει οδοντοκρεμα, οδοντοβουρτσα και 2 οδοντοβουρτσες για το δαχτυλο και θα εισαι καλυμενη για αρκετο καιρο. Εχω βρει και αλλη μια μαρκα, οταν ξαναπαω στο pet shop θα στην δωσω και εκεινη σε περιπτωση που δεν μπορεις να βρεις την petrodex. Παντως στο ενα pet store εδω κοντα μου δεν εχει για γατες, στο αλλο δεν τολμαω να μπω γιατι ξερω οτι εχει τσιμπημενες τιμες και στο αλλο που ειναι λιγο μακρια εχει μονο 2 μαρκες για γατες και 532423436 για σκυλια. Κανουν διακρισεις

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
παιρνω την petrodex (St Jon Labs) για γατες και το στοματικο διαλυμα (παλι petrodex) σε μορφη σπρευ για τις μερες που δεν προλαβαινω να του βουρτσισω τα δοντακια. Παρε το κιτ που εχει οδοντοκρεμα, οδοντοβουρτσα και 2 οδοντοβουρτσες για το δαχτυλο και θα εισαι καλυμενη για αρκετο καιρο. Εχω βρει και αλλη μια μαρκα, οταν ξαναπαω στο pet shop θα στην δωσω και εκεινη σε περιπτωση που δεν μπορεις να βρεις την petrodex. Παντως στο ενα pet store εδω κοντα μου δεν εχει για γατες, στο αλλο δεν τολμαω να μπω γιατι ξερω οτι εχει τσιμπημενες τιμες και στο αλλο που ειναι λιγο μακρια εχει μονο 2 μαρκες για γατες και 532423436 για σκυλια. Κανουν διακρισεις![]()
Σε ευχαριστώ πολύ.

Μόνο που εγώ μένω στην Ελλάδα(Θεσσαλονίκη) και όχι στον Καναδά! Σε όποιο πετ σοπ και να πάω μάλλον θα με κοιτούν σαν ...εξωγήινη!

Πάντος θα το ψάξω από το νετ.

Ευχαριστώ και πάλι.

Νίκη
julia
Διακεκριμένο μέλος

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Ή την επόμενη φορά που θα έρθει η sakura-chan Ελλάδα... σου φέρνει ένα κοντέινερ (και γίνεσαι και πλούσια....![]()
χαχαχαχαχα αρκει να μη με κρατησουν σε κανενα τελωνειο με τις ωρες

Δεν παιζει να πουλανε οι κτηνιατροι οδοντοκρεμες;
Υπαρχουν και κατι treats για τα δοντια που τα μασουλανε με τις ωρες και νομιζω εχουν ουσιες κατα της πλακας, τερηδονας κα.Ασχετο, ο δικος μου οταν ηταν 7 μηνων ειχε διπλους κυνοδοντες και τωρα τα δοντακια του ειναι λιγο στραβα (οσο παταει η γατα). Να προσεχετε τα μικρα για τετοιες περιπτωσεις γιατι αν μετα απο ενα διαστημα δεν πεσουν τα δοντακια χρειαζονται εξαγωγες
Καλα ειναι οταν ειναι μικρα να μασουλανε σκληρα πραγματακια για τα δοντια τους.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Ασχετο, ο δικος μου οταν ηταν 7 μηνων ειχε διπλους κυνοδοντες και τωρα τα δοντακια του ειναι λιγο στραβα (οσο παταει η γατα). Να προσεχετε τα μικρα για τετοιες περιπτωσεις γιατι αν μετα απο ενα διαστημα δεν πεσουν τα δοντακια χρειαζονται εξαγωγεςΚαλα ειναι οταν ειναι μικρα να μασουλανε σκληρα πραγματακια για τα δοντια τους.
Κροκέτες μήπως???

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

darkjudith
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σε ευχαριστώ πολύ.Μόνο που εγώ μένω στην Ελλάδα(Θεσσαλονίκη) και όχι στον Καναδά! Σε όποιο πετ σοπ και να πάω μάλλον θα με κοιτούν σαν ...εξωγήινη!
Πάντος θα το ψάξω από το νετ.
Ευχαριστώ και πάλι.
Νίκη
Νίκη, μια οδοντόκρεμα που κυκλοφορεί στην Ελλάδα σίγουρα και την συστήνουν πολλοί κτηνίατροι είναι η Dentisept της Graueb, δεν χρειάζεται καν βούρτσισμα ή ξέπλυμα, αφρίζει στο στόμα της γάτας και καθαρίζει τα δοντάκια.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Νίκη, μια οδοντόκρεμα που κυκλοφορεί στην Ελλάδα σίγουρα και την συστήνουν πολλοί κτηνίατροι είναι η Dentisept της Graueb, δεν χρειάζεται καν βούρτσισμα ή ξέπλυμα, αφρίζει στο στόμα της γάτας και καθαρίζει τα δοντάκια.
Σ'ευχαριστώ πολύ.
Εχω ξανακούσει για την Dentisept αλλά εδώ σε μας ,ακόμη δεν την βρήκα.Θα ξανακοιτάξω, μάλλον θα την παραγγείλω να μου την φέρουν.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool