Κάνει φασαρία όταν νυχτώσει!

Το καλύτερο μάλιστα είναι όταν πιάνουν χώρο στο κρεβάτι (όταν είναι 2 ειδικά. είμαι παθούσα) και κάθονται πάνω στα μαξιλάρια. Και όταν πας να τους σηκώσεις για να βρεις κι εσύ μια θέση στο κρεβάτι (χωρίς κιόλας να απλωθείς βρε αδερφέ) γίνεται σφαγή: γκρινιάζουν και γριλίζουν.:mad::mad::mad::mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σας γατόφιλοι!!!! Μόλις πήρα ενα πανέμορφο θηλυκό γατάκι! Του έμαθα κιόλας να χρησιμοποιεί την άμμο του, δεν ξέρω όμως πως να του μάθω να κοιμάται στο μαξιλάρι του...Χτες μόλις έσβησα τα φώτα, ήρθε αμέσως πάνω στο κρεβάτι δίπλα μου και κοιμήθηκε ανενόχλητο, ενώ εγώ, απο φόβο μήπως το πλακώσω, επείδή ειναι μόλις 2 μηνών, δεν έκελεισα μάτι!!!!

Παρακάλω, στείλε τε μου μνμ, που να μου εξηγείτε , πως θα την εκπαιδεύσω, να πηγαίνει απο μόνη της στο μαξιλάρι και να κοιμάται εκει, γαι να ξαναβρω και γω τον ύπνο μου!!!

Ευχαριστώ!!!!
Γεια σου Νικο!Ειναι αξιολατρευτο αυτο που σου συμβαινει αν εξαιρεθουν βεβαια οι μαυροι κυκλοι.....!!Το γατουλι αισθανεται ασφαλεια διπλα σου,ειναι μικρουλι κ φοβαται.Η αποψη μου ειναι να απολαυσεις αυτον τον λιγο καιρο που θα κοιμαται στο προσκεφαλι σου.Μην ανησυχεις,οι πιθανοτητες να το πλακωσεις ειναι μηδαμινες!Το μωρο θα μεγαλωσει κ θα βρεθεις εσυ να ζητας να ερχεται στο μαξιλαρι..!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παρακάλω, στείλε τε μου μνμ, που να μου εξηγείτε , πως θα την εκπαιδεύσω, να πηγαίνει απο μόνη της στο μαξιλάρι και να κοιμάται εκει, γαι να ξαναβρω και γω τον ύπνο μου!!!

Ευχαριστώ!!!!

Αγαπητέ Νίκο,
θα προσθέσω και εγώ ότι θα γίνει πάντα...
Θα εκπαιδευτείς μάλλον ΕΣΥ... και θα την δέχεσαι στο κρεβάτι σου. ;)
Το μόνο που ίσως καταφέρεις να της μάθεις είναι να κοιμάται στα πόδια σας... Κατα τα άλλα.. δεν υπάρχει θεραπεία γιατρέ...:up::up:

Ασε βρε που ερχεται και χειμωνας, και θα σε ζεσταινει .. και θα δεις.. θα σ'αρεσει!!!:happy:

και θα σε νανουριζει με τα γουργουρητα της........τυχερέ!!
να σου ζήσει η μικρή!!:):)

Θα εκπαιδεύσει εσένα και όποιον άλλο θα μείνει μαζί σου! Εδώ εκπαιδεύτηκε ο άντρας μου και η Μένια τον στριμώχνει σε μια γωνίτσα για να έχει το μισό κρεβάτι δικό της!! (στην άλλη γωνίτσα κοιμάμαι εγώ!):D
Στη φώτο ο Νίκος διαβάζει πριν τον ύπνο και η Μένια έχει πάρει θέση και περιμένει πότε θα σβήσουμε τα φώτα!

Συνημμένα

• MENIA_NIKOS.jpg
    MENIA_NIKOS.jpg
    14,5 KB · Εμφανίσεις: 395
η φωτο που εχεις Μενια μου θυμιζει κατι πολυ οικειο...κριμα που ο 'μπαμπας' δεν αφηνει να την ανεβασουμε

Ο τίτλος του topic αυτού είναι ο καθημερινός καημός δικός μου και του άντρα μου εδώ και 6 μήνες.

Όλο αυτό το καιρό δεν έχουμε κοιμηθεί ούτε μια βραδιά σερί.

Κάθε μια ώρα μας ξυπνάει η Μαριλού και αν δεν μας γλύψει σε όλο το πρόσωπο δεν ησυχάζει.
Κάνει και ένα χουρ χουρ που ακούγεται μέχρι το άλλο τετράγωνο.

Ρωτήσαμε τον Κο Πάνο και μας είπε τα εξής : Noμίζει πως είναι η μαμά μας (!!!) και θέλει να μας γλύψει γύρω σπο τη μύτη και το στόμα γιατί εκεί αφήνουν οι μαμάδες τη μυρωδιά τους στα μικρά τους. Θα ηρεμεί μόνο όταν μας καθαρίσει και αφήσει καλά-καλά τη μυρωδιά της.:|

Περνάμε πολύ καλά κάθε βράδυ.:|

Ο τίτλος του topic αυτού είναι ο καθημερινός καημός δικός μου και του άντρα μου εδώ και 6 μήνες.

Όλο αυτό το καιρό δεν έχουμε κοιμηθεί ούτε μια βραδιά σερί.

Κάθε μια ώρα μας ξυπνάει η Μαριλού και αν δεν μας γλύψει σε όλο το πρόσωπο δεν ησυχάζει.
Κάνει και ένα χουρ χουρ που ακούγεται μέχρι το άλλο τετράγωνο.

Ρωτήσαμε τον Κο Πάνο και μας είπε τα εξής : Noμίζει πως είναι η μαμά μας (!!!) και θέλει να μας γλύψει γύρω σπο τη μύτη και το στόμα γιατί εκεί αφήνουν οι μαμάδες τη μυρωδιά τους στα μικρά τους. Θα ηρεμεί μόνο όταν μας καθαρίσει και αφήσει καλά-καλά τη μυρωδιά της.:|

Περνάμε πολύ καλά κάθε βράδυ.:|
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::up:

εχω φοβερο προβλημα με τον γατο μου 5 μηνων.. :devil:
ενω κοιμαται ολη την μερα το βραδυ μετα τις 11 σεληνιαζεται. περναει απο ολα τα επιπλα και οτι βρει το πεταει κατω.. δαγκωνει και γρατζουναει, νιαουριζει.. καταλαβαινω πως θελει να παιξει αλλα αυτες τις ωρες που το επιλεγει ειναι αδυνατο.. μας εκανε παρατηρηση και η απο κατω και με το δικιο της η γυναικα.. αφηστε που θα παθω συγκοπη καμια ωρα την ωρα που κοιμαμαι να ακουω βαζα να σπανε..
δεν ξερω τι να κανω.. απο πολυ μικρη ειχα γατες, αλλα αυτο δν μου εχει ξανασυμβει..
παρακαλαω δωστε μου συμβουλες..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Κάνει φασαρία μετά τις 11.00

Καλημερα.:)
Ειναι φυσιολογικη αυτη η συμπεριφορα ειδικα σε νεαρες γατες.Μην ξεχναμε οτι η γατα ειναι νυχτοβιο ζωο ως επι το πλειστον.Με τον καιρο θα ηρεμισει και θα προσαρμοστει στο δικο σου ωραριο.Λιγη υπομονη τωρα στην αρχη.
Καλο θα ειναι να παιζεται αρκετα κατα την διαρκεια της ημερας,και κυριως πριν πας για υπνο.Αν κοιμαται ολη την ημερα ειναι πολυ λογικο να θελει να ξεμουδιασει το βραδυ.
Επισης ουτως ή αλλως θα πρεπει να βαλεις σε ασφαλη σημεια βαζα και αντικειμενα που σπανε,ετσι ωστε να μην εχει προσβαση εκει.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mavrh Gata, η συμπεριφορά του είναι όντως απολύτως φυσιολογική.
Αφενός λόγω του νεαρού της ηλικίας του κι αφετέρου επειδή η γάτα είναι νυχτόβιο ζώο.
Όπως σου είπε κι η Έφη, να παίζετε όσο πιο πολύ γίνεται κι ειδικά λίγο πριν νυχτώσει ώστε να κοιμηθεί μετά και να μην έχει τόση ενέργεια για παιχνίδια.
Όταν εκδηλώνει αυτή την συμπεριφορά, αυτό που θέλει να καταλάβεις είναι ότι θέλει να παίξετε. ;)

Εχετε δικιο, και το ξερω πως οτι κανει το κανει για να παιξει μαζι μου. Και εγω χαιρομαι να παιζω μαζι του, αρκει βεβαια να μην γρατζουναει αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.. Προσπαθω κατα τη διαρκεια της ημερας να παιζω μαζι του, αλλα δεν ειναι τοσο ευκολο καθως λειπω και αρκετα...
Θα προσπαθησω να περναμε πιο πολυ χρονο με τα παιχνιδια του λοιπον, και θα σας γραψω νεα!!!

Είχαμε θριαμβο.. ολη τη μερα που κοιμοταν δεν παιξαμε γιατι δεν μπορουσα να τον ξυπνησω με τιποτα.. αλλα οταν τον επιασε παλι εδεσα ενα κασκολ στην μεση μου, εδεσα και στην ακρη του ενα παιχνιδι του και απλα χορευα μεσα στο σπιτι και αυτος με κηνυγαγε!!! σταματησαμε οταν κουραστηκε και νιαουριζε για αγκαλιτσα.. ξεθεωθηκα κι εγω! κοιμηθηκε παλι για μια ωρα και τωρα ξαναδαιμονιστηκε, οποτε πρεπει παλι να στρωθω στο χωρο!!!:P:P:P

τα γατάκια προσπαθούν με διάφορους τρόπους να μας τραβήξουν την προσοχή. θέλουν παιχνίδια αλλά και πολλά χάδια. η Τιτίκα μου ένα διάστημα το βράδυ ήθελε παιχνίδια και χοροπήδαγε στο κρεβάτι μου κι εγώ έπεσα στην παγίδα της και έπαιζα μαζί της στις 3 ή 5 το πρωί.....
μετά κατάλαβα ότι δεν είναι δυνατόν να με κάνει το γατάκι μου ότι θέλει και .....αντιστάθηκα;). δεν της έδινα σημασία όσο κι αν επέμενε.
τώρα κοιμάται κοντά μου ήσυχη, όλο το βράδυ, και έχουμε τη μέρα δική μας για παιχνίδια και πολλά πολλά χάδια.

Δεν ειναι ομως δυσκολο να μην της δινεις σημασια;;; Δηλαδη ενταξει ας πουμε πως δεν αντιδρω, ο δικος μου ειναι κινητη κατατσροφη, δεν γινεται να μην το μαλωσω οταν κανει κατι επικίνδυνο.. Πιο πανω μου γραψατε να βαλω οτι ειναι πολυτιμο σε καποιο σημειο ασφαλες, πραγμα που εκανα αλλα ακομα τα φτανει ο κερατας!!!
Ποσο καιρο σσου πηρε εσενα να μαθεις την τιτικα σου να προσαρμοστει στο δικο σου προγραμμα;

είναι δύσκολο από την άποψη ότι όλοι θέλουμε να κάνουμε χάδια στο γατάκι μας και . αλλά θα πρέπει να καταλάβουν οι μικροί μας φίλοι ότι υπάρχουν όρια τα οποία βέβαια τα βάζουμε εμείς. όταν το καταλάβουν αυτό είναι πλέον κερδισμένη η υπόθεση. θα πρέπει να είμαστε σταθεροί σε αυτό που έχουμε αποφασίσει, χωρίς πισωγυρίσματα.

Απάντηση: Γρατζουνάει και δαγκώνει!!!

Γειά σε όλη την παρέα, γατο-"μαμάδες" και γατο-"μπαμπάδες"!:)
Είμαι νέο μέλος και τυχαία ανακάλυψα αυτό το site ψάχνοντας στο google, μιας και είμαι μια ακόμα φρέσκια και υπερήφανη γατο-μαμά.
Βρήκα τον μικρούλη μου τον Τιγρουλίνο στο διάζωμα της λεωφόρου που είναι μπροστά από το σπίτι μου, λιγώτερο από 2 μηνών να έχει πλαντάξει από το κλάμα. Προφανώς κάποιοι τον παράτησαν εκεί. Πήγα από περιέργεια και... από εκείνο το Σάββατο στις 23 Ιουνίου (2 μήνες περίπου) συγκατοικούμε. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία... που θα παραθέσω στην κατάλληλη σελίδα, όταν θα έχω πια εξοικειωθεί πλήρως με το site.
Σε γενικές γραμμές δεν είναι δύσκολο γατούνι, μόνο ζωηρό, ατίθασο και περίεργο, σαν νεαρό που είναι. Τώρα είναι 4 μηνών.
Τον πήγα στην κτηνίατρο, του δώσαμε αντιβίωση, κάναμε αποπαρασίτωση, αντιβίωση για ένα πρόβλημα που είχε με το ματάκι του που δάκρυζε και
προσπαθώ να τον μεγαλώσω με αγάπη, υπομονή και σεβασμό.
΄Οπως όλα τα ζωντανά πλάσματα, έχει τον χαρακτήρα του κι αυτό: Τις "καλές" και τις "κακές" του στιγμές και τα προβλήματά του.
Όπως, λ.χ. οτι δαγκώνει, αλλά επ'αυτού έπαψα πλέον να έχω απορίες, η παρέα εδώ φρόντισε να μου λυθούν και σας ευχαριστώ όλους και όλες.
Όμως μια απορία την έχω, σχετικά με τη συμπεριφορά του (την είχα αντιμετωπίσει και στο μακρυνό παρελθόν με ένα θηλυκό γατάκι που είχα πάλι
μαζέψει από το δρόμο): Το βράδυ αργά, λίγο πριν πάμε για ύπνο, το γατί..."δαιμονίζεται" στην κυριολεξία: Αρχίζει κι έχει υπερδιέγερση, παίρνει
φόρα και τρέχει αλαφιασμένο, σαν να έχει συσσωρευμένη ενέργεια, ή σα να κυνηγά αόρατο εχθρό, "αγριεύει" (όχι μ'εμάς) αλλά το βλέπω να
τρέχει παντού, να πηδάει πολυθρόνες, καναπέδες, γύρω γύρω με φοβερή ταχύτητα, με μάτια τεράστια (όχι, δεν είναι τρόμος), σα να του έχουμε δώσει...αμφεταμίνες! Και να πω οτι δεν του αφιερώνουμε χρόνο για παιχνίδι? Τον ασκούμε, τον χαϊδεύουμε, έχει τα παιχνίδια του..
Μετά, όταν κλείνουμε τα φώτα, ησυχάζει... Το έκανε από την αρχή αυτό. Πάντα το βράδυ αργά, και πολύ σπάνια και όχι τόσο έντονα το πρωί...
Μήπως μπορεί κανείς να μου πει γιατί αλαφιάζεται έτσι? Κάθε βραδυ, πριν κοιμηθούμε. Μένουμε σε διαμέρισμα στον 4ο όροφο και κλείνουμε τις πόρτες που οδηγούν στο μπαλκόνι. Αλλά και πριν τις κλείσουμε το κάνει.
(ευχαριστώ εκ των προτέρων για την υπομονή, ήταν τεράστιο το μήνυμά μου...:redface:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Α,και τα δικά μου δαιμονίζονται το βράδυ! Οι γάτες είναι πιο πολύ νυκτόβια ζώα, εμένα με ξυπνάνε και κατά τις 3 γιατί τρέχουν πάνω κάτω και τις ακούω και σίγουρα κατά τις 5-6 με γουργουρητά! Τα πιάνει το βράδυ ένα τέτοιο πράγμα να νομίζουν ότι βρίσκονται σε μαραθώνα, δε ξέρω γιατί, αλλά όσους ξέρω με γάτες το ζουν κι αυτοί!Νομίζω ότι 'ξυπνάνε' το βράδυ και έχουν πολλή ενέργεια να διοχετεύσουν και το κάνουν με το να τρέχουν σαν τρελά..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς ήλθες στο MyCat, little devil! :)
Η συμπεριφορά του είναι πολύ φυσιολογική, εάν σκεφθείς το γεγονός ότι οι γάτες είναι νυκτόβια πλάσματα και τις νύχτες "ξεσαλώνουν"! :hehe:
Το ίδιο έκανε κι η μεγάλη μου όταν την είχα πρωτοπάρει, που ήταν περίπου στην ηλικία του δικού σου.
Άρχιζε να τρέχει πέρα - δώθε μόλις ετοιμαζόμουν να κοιμηθώ, φούντωνε την ουρά της και μετά από λίγο ηρεμούσε κι ερχόταν στο κρεβάτι.
Απλώς παίζει, δεν είναι ότι αγριεύει με κάτι.
Ένας καλός τρόπος για να το σταματήσει αυτό είναι να παίζετε μαζί της αρκετά πριν πέσετε για ύπνο.
Έτσι θα "χορτάσει" παιχνίδια και θα κουραστεί πιο εύκολα, οπότε μετά θα κοιμηθεί όταν πέσετε κι εσείς για ύπνο. :)
Εγώ αυτό είχα δοκιμάσει κι είχε αποδώσει. ;)

Εύχομαι να μας συστηθείτε και "επίσημα" με το δικό σας θέμα στην Κατηγορία Οι γάτες μου. :D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back