Κάνουν κακό οι κροκέτες;;

WhiteDrum

Διάσημο μέλος

Η Κατίγκω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.839 μηνύματα.
:confused: μήπως οι κροκετούλες-ακόμα και αυτές που είναι για νινάκια- κάνουν κακό; εμένα το δικό μου το νινί (1 μηνός περίπου) τις αντιπαθεί και δυσκολεύεται να τις καταπιεί, γιατί και εγω ως πρωτάρα μανούλα :cool: του έδωσα κροκετούλες μια μέρα και τις έσπασα-μούλιασα κιόλας να δω αν τις προτιμάει, μιας και τα δοντάκια του μια χαρά μου ροκανίζουν τα πόδια ενώ κοιμάμαι! Αλλά σήμερα το πρωί μου είχε τελειώσει η γατοτροφή με ζουμάκι/απαλά κομμάτια και του έβαλα κροκετούλες και τις έτρωγε με το ζόρι και μετά νιαούριζε και κυνηγούσε το μπόλ με τα δημητριακά μου!
:down: τελικά ο δικός μου τις αντιπαθεί γιατί όταν άνοιξα συσκευασία (100gr) Whiskas-ψάρια ωκεανού/στον ατμό κτλ, μόνο που δεν έφαγε το πόδι μου από τη λεμαργία να του το βάλω στο πιατάκι.
Γνωρίζεται αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα; η απλά κάποια γατάκια δεν τις συμπαθούν;
Ε΅φοδιάστηκα με ποικιλία κονσέρβας και φακελάκια Γουίσκας:rolleyes:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όχι το αντίθετο μάλιστα,οι κονσέρβες κάνουν κακό στα δοντάκια,τα οποια καθαρίζονται καθώς κρατσανίζει τις κροκέτες.Αν δοκιμαζες κάποιας άλλης εταιρίας,ή άλλη γεύση;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όχι το αντίθετο μάλιστα,οι κονσέρβες κάνουν κακό στα δοντάκια,τα οποια καθαρίζονται καθώς κρατσανίζει τις κροκέτες.Αν δοκιμαζες κάποιας άλλης εταιρίας,ή άλλη γεύση;

μα μήπως είναι πολύ μικρούλι για να ροκανίζει κροκέτες;

Μπα,ο Σειριος άρχισε απο τριώνς εβδομάδων να τρώει μουλιασμένες,μην ανησυχείς.Αν δεις ότι δυσκολευεται να μασήσει,βρέξε τις με λίγο catmilk ή με σάλτσα απο κονσέρβα.Αλλά μην του αρχίσεις κονσέρβες αποκλειστικά,μετά δεν θα τρώει τις κροκέτες.

τα 6 μικρά που φιλοξενώ είναι δεν είναι 3ων εβδομάδων, δοκίμασα να τους δώσω κροκέτες που είχα μουλιάσει σε ζουμάκι από βραστό κοτόπουλο, κάποια έφαγαν μόνα τους και άλλα έφαγαν με το που τους τις έβαζα μπροστά στο στόμα

αν το γατάκι σου τρώει κονσέρβα δοκίμασε να του μουλιασεις τις κροκέτες σε ζουμάκι από κονσέρβα, αν μπερδεφτούν οι μυρωδιές με κάτι που του αρέσει ακόμα και γάλα και μουλιάσουν αρκετά ώστε να είναι μαλακές θα δοκιμάσει, δοκίμασε να του τις δώσεις και με το χέρι

το θέμα είναι να γίνει η αρχή, πρέπει να μάθει να τις τρώει γιατί είναι ότι καλήτερο για τα δοντάκια του και την υγεία του σε όλη την διάρκεια της ζωής του

Μήπως να μειώνεις σιγά σιγά την κονσέρβα και στο δίπλα μπωλ να έχει ξηρά τροφή για να ικανοποιεί την πέίνα του;

Μήπως να μειώνεις σιγά σιγά την κονσέρβα και στο δίπλα μπωλ να έχει ξηρά τροφή για να ικανοποιεί την πέίνα του;

όντως σήμερα που ξύπνησα και γκρίνιαζε για φαγάκι του έβαλα και κροκέτες και τις έφαγε καθώς εγώ δίπλα του διάβαζα ότι κάνουν καλό στα δόντια, στα μάτια κ στο τρίχωμα. Whiskas κοτόπουλο.;) Όντως θα προσπαθήσω να το συνηθίσω και στις κροκέτες

Και καλό θα ήταν να μην του δίνεις Whiskas και Friskies.Διάλεξε μια τροφή κτηνιατρική,μπορει να είναι πιο τσιμπημένες,αλλά χορταίνουν με λιγοτερη ποσοτητα και βλεπεις πραγματικά τεράστια διαφορά στο τρίχωμα και στην αναπτυξη.;)

Και καλό θα ήταν να μην του δίνεις Whiskas και Friskies.Διάλεξε μια τροφή κτηνιατρική,μπορει να είναι πιο τσιμπημένες,αλλά χορταίνουν με λιγοτερη ποσοτητα και βλεπεις πραγματικά τεράστια διαφορά στο τρίχωμα και στην αναπτυξη.;)

δεν έχω βρει ακόμα κάτι τέτοιο. και ειδικά στα κάστρα στη Θεσσαλονίκη που μένω, ένα pet shop είχαμε πριν 3-4 μήνες και έκλεισε και αυτό. Όταν πάω κέντρο, σε κανένα καλό κατάστημα (ή σε έναν μήνα που θα τον πάω στον γιατρό) θα το κοιτάξω αυτό που λες. Γιατί προς το παρόν αγοράζω τροφή απ'το σούπερ μάρκετ που έχει μεν και καλές μάρκες αλλά και κάποιες τελείως αμφίβολης ποιότητας. Θα δοκιμάσω τις Purina τροφές μόλις γυρίσω από διακοπές. Μιας κ στο σπίτι που θα τον αφήσω η φίλη μου δίνει στα μικρά γατοτροφές Julia :confused:

δεν έχω βρει ακόμα κάτι τέτοιο. και ειδικά στα κάστρα στη Θεσσαλονίκη που μένω, ένα pet shop είχαμε πριν 3-4 μήνες και έκλεισε και αυτό. Όταν πάω κέντρο, σε κανένα καλό κατάστημα (ή σε έναν μήνα που θα τον πάω στον γιατρό) θα το κοιτάξω αυτό που λες. Γιατί προς το παρόν αγοράζω τροφή απ'το σούπερ μάρκετ που έχει μεν και καλές μάρκες αλλά και κάποιες τελείως αμφίβολης ποιότητας. Θα δοκιμάσω τις Purina τροφές μόλις γυρίσω από διακοπές. Μιας κ στο σπίτι που θα τον αφήσω η φίλη μου δίνει στα μικρά γατοτροφές Julia :confused:
Είναι πολύ εύκολο να βρεις τέτοιες τροφές στη Θεσσαλονίκη,έχουν όλα τα πετ σοπ.Όσο πιο μικρός τις αρχίσει,τόσο καλύτερα.Εγώ βλέπω τεράστια διαφορά στο τρίχωμα του Σειριου που τρώει τέτοιες,απο την Αμελί μας που ζει στην αυλή και τρώει whiskas.Το Σειριάκι λάμπει.;)

Συμφωνώ κι εγώ με τη Moukelis. Καλύτερα καλής ποιότητας ξηρή τροφή παρά τις φτηνιάρικες και - σαβουρέ - των σούπερ μάρκετ. Αν είναι να του δίνεις ένα πράγμα και καλό, πάρε Royal Canin;)

Συμφωνώ κι εγώ με τη Moukelis. Καλύτερα καλής ποιότητας ξηρή τροφή παρά τις φτηνιάρικες και - σαβουρέ - των σούπερ μάρκετ. Αν είναι να του δίνεις ένα πράγμα και καλό, πάρε Royal Canin;)
Συμφωνώ κι εγώ με τις δύο τους από πείρα επειδή την πάτησα με τον έναν γατούλη μου...Μόνο καλή τροφή και ας είναι τσιμπημένη σε λεφτά και ας την τρώνε σε ελάχιστο χρόνο..;)

Συμφωνώ και εγώ μ αυτές που συμφωνούν:D, επίσης να σου πω ότι οι μουλιασμένες κροκέτες δεν αρέσουν σε όλα τα γατάκια (κανένα τουλάχιστον απ όσα έσωσα εγώ δεν τις έφαγε)καλύτερα να πάρεις Κίτεν για μικρά γατάκια κ να του τα δώσεις χωρίς να τα μουλιάσεις επίσης έχω καταλάβει ότι η Ρουγιαλ Κανιν πρέπει να έχει τις πιο νόστιμες κροκέτες γιατί δεν υπάρχει γατάκια που να αντιστέκεται στις κροκέτες αυτές το μόνο μείον είναι ότι είναι πιο ακριβές από τις άλλες

συμφωνω κι εγω με την Σλιθεριν που συμφωνει με αυτες που συμφωνουν:P
απο την πειρα μου οι Hill's ειναι οι πιο ακριβες αλλα πραγματικα καταλαβαινω μεγαλη διαφορα στο τριχωμα, γινεται πολυ απαλο!!!!
ουτε στον δικο μου αρεσουν οι μουλιασμενες κροκετες..παρε κροκετες και αφησε τες εκει μεχρι να πεινασει και να τις φαει.Το ξερω πως ειναι δυσκολο να σε κοιταει με λυπημενο βλεμμα τυπου -μανα πειναω,τι γαι ειναι αυτο σημερα?δεν το θελω-αλλα αυτο θα κρατησει για 2-3 μερες.Στην αρχη θα φαει λιγο,μετα λιγο περισσοτερο και τελος θα συνηθησει.Μην το λυπηθεις και του δωσεις κοσερβα,την εχεις πατησει.
Εγω στην αρχη δεν ηξερα τπτ απο γατες και του εδινα συνεχεια κονσερβες.Μετα που εμαθα οτι κανουν κακο στα δοντια και δεν του προσφερουν τπτ ουσιαστικο απο θεμα βιταμινων επεμεινα στις κροκετες,η αντιδραση ηταν αυτη που σου περιεγραψα πιο πανω,αλλα πετυχε!!!!τωρα και κονσερβα να του βαλω δεν την τρωει..:D

Μούλιασε τις κροκέτες και σταδιακά μείωσε την μαλακιά τροφή, άμα καλομάθουν με το junk food μετά δεν θέλουν τις κροκέτες! Και επέλεξε τις επώνυμες που είναι σε διάφορες γεύσεις για αρχή.

ευχαριστώ για τις συμβουλές αν και άρχισε να τρώει κροκετούλες σιγά σιγά :) όσο για κονσέρβα του πήρα μια για νινάκια με κοτόπουλο και καρότο της Friskies (νομίζω) έτσι για αλλαγή.:happy:

Eρώτηση! Εγώ βρε παιδιά έχω 9 γάτες σπίτι μου στην Πάτρα και 2 τώρα στην Σαλόνικα. Ενταξει να τους πάρω ροyal kanin στις 2 (πόσο κοστίζει ξέρει κανείς??), αλλά στην Πάτρα τους παίρνουμε purina που είναι πολλές δυστυχώς και τρώνε μία φορά τη μέρα λίγη κονσέρβα. Κακώς όλα αυτά?? Πάντως υγιέστατα είναι!

Καλημέρα, στα γατάκια στη δουλειά μου τους δίνω την pro plan kitten της purina. O Prince μου όμως τρώει ειδική για τη ράτσα του. Και η pro plan Kitten ειναι σχετικά καλή και όχι ιδιαίτερα ακριβή (εκτός αν είναι μακρύτριχο το γατί σου γιατί τότε δεν θα το καλύπτει ιδιαίτερα).

Eρώτηση! Εγώ βρε παιδιά έχω 9 γάτες σπίτι μου στην Πάτρα και 2 τώρα στην Σαλόνικα. Ενταξει να τους πάρω ροyal kanin στις 2 (πόσο κοστίζει ξέρει κανείς??), αλλά στην Πάτρα τους παίρνουμε purina που είναι πολλές δυστυχώς και τρώνε μία φορά τη μέρα λίγη κονσέρβα. Κακώς όλα αυτά?? Πάντως υγιέστατα είναι!
Εξαρτάται τι ηλικίας είναι τα γατάκια σου,ποιας κατηγορίας τροφή θα πάρεις(έχεις για διάφορες ανάγκες διαφορετικών ρατσών),κι αν θα διαλέξεις την οικονομική συσκευασία ή τη δίκιλη.Εγώ με τη δίκιλη για μωρά(12,50 ευρώ) βγάζω μήνα και παραπάνω.Οποτε δεν είναι πολύ πιο ακριβή απο τις του σούπερ μάρκετ,αν σκεφτείς ότι παίρνεις και κροκέτες και κονσέρβες απο εκεί.Όσο είναι μικρά μπορει να μην έχουν τιποτα,αλλά όσο μεγαλώνουν μπορει να βγάλουν διάφορα.Οποτε προτιμω να ειμαι σίγουρη και να του δίνω το καλύτερο,παρά να δώσω τα χρήματα που θα γλιτώσω απο την τροφή σε κτηνιάτρους διπλά και τρίδιπλα.;) προβλήματα.Βέβαια,εξαρτάται κι από τον οργανισμό του ζώου,κι ο σκύλος μας δεν έχει φάει ποτέ τέτοιες τροφές,είναι 13 και οι εξετάσεις του είναι άψογες.:/:

Αυτό που ειπώθηκε για τις μουλιασμένες κροκέτες ισχύει. Ότι, δηλαδή, δεν τους αρέσουν έτσι. Κάποια στιγμή μούλιασα κι εγώ κροκέτες όταν ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τροφή λόγω στείρωσης, καθώς οι νέες ήταν μεγαλύτερου μεγέθους από τις παλιές και δεν μπορούσε να τις δαγκώσει. Δεν άρεσαν, όμως, στη γάτα μου βρεγμένες. Κόλλαγαν στα δόντια της (πώς να καθαρίσει τα δόντια μια μαλακή κροκέτα; ) και αλλοιωνόταν η γεύση τους. Μια μέρα φεύγοντας για τη δουλειά ξέχασα να της βάλω τροφή και στο πιάτο είχαν μείνει λίγες κροκέτες από την προηγούμενη μέρα. Ε, σας πληροφορώ ότι έφαγε τις παλιές και τις καινούριες χωρίς μούλιασμα και είπε κι ένα τραγούδι κι από πάνω:P Τα γατιά θέλουν και λίγο πίεση.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back