Κάνουν κακό οι κροκέτες;;

το μούλιασμα είναι για μικρά μικρά που μόλις έβγαλαν δοντάκια και δοκιμάζουν για πρώτη φορά, αν μπορούν να τις φάνε σκέτες δεν υπάρχει λόγος:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πρέπει να τον προλάβω τον μικρό γιατί μου φαίνεται κακόμαθε στο μαλακό φαγάκι! του είχα από χθες το βράδυ στο μπολάκι του κροκέτες αρκετές. Ξυπνάω λοιπόν το πρωί και τον βλέπω με ένα πονεμένο βλ΄ρμα "μαμά πεινάω, άντε!" κάτω απ το κρεβάτι μου και μετά να χαΪδεύεται στα πόδια μου. Σασ πληροφορώ ότι αν και είχε φάει αρκετές κροκέτες, το μπολ είχε ακόμα αρκετές. Μετά του ανακάτεψα κονσέρβα με κροκέτες και άκουσα πολλά *κριτς* *κρατς* που σημαίνει ότι έφαγε ΚΑΙ κροκέτες...

άντε να δούμε...:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πρέπει να τον προλάβω τον μικρό γιατί μου φαίνεται κακόμαθε στο μαλακό φαγάκι! του είχα από χθες το βράδυ στο μπολάκι του κροκέτες αρκετές. Ξυπνάω λοιπόν το πρωί και τον βλέπω με ένα πονεμένο βλ΄ρμα "μαμά πεινάω, άντε!" κάτω απ το κρεβάτι μου και μετά να χαΪδεύεται στα πόδια μου. Σασ πληροφορώ ότι αν και είχε φάει αρκετές κροκέτες, το μπολ είχε ακόμα αρκετές. Μετά του ανακάτεψα κονσέρβα με κροκέτες και άκουσα πολλά *κριτς* *κρατς* που σημαίνει ότι έφαγε ΚΑΙ κροκέτες...

άντε να δούμε...:/:
Ειδες,κακομαθαινουν πολυ γρηγορα...:/:μείωνε σταδιακά την ποσοτητα της κονσερβας και στο τελος βάζε μόνο του ζουμάκι της με κροκετες.Θα συνηθισει και θα ξεγελιέται.Επισης,μπορεις να του αλλαζεις τις γευσεις στις κροκετες για να του φαινονται πιο γευστικες και να τις προτιμαει.

Ειδες,κακομαθαινουν πολυ γρηγορα...:/:μείωνε σταδιακά την ποσοτητα της κονσερβας και στο τελος βάζε μόνο του ζουμάκι της με κροκετες.Θα συνηθισει και θα ξεγελιέται.Επισης,μπορεις να του αλλαζεις τις γευσεις στις κροκετες για να του φαινονται πιο γευστικες και να τις προτιμαει.

αν του πάρω Royal Canin λέτε να του αρέσουν; οικονομικά δεν έχω κανένα πρόβλημα, αρκεί να τρώει σωστά:|

αν του πάρω Royal Canin λέτε να του αρέσουν; οικονομικά δεν έχω κανένα πρόβλημα, αρκεί να τρώει σωστά:|

Τα δικά μου πάντως αυτές τις κροκέτες τις αγαπούν περισσότερο και από τους "μεζέδες" πχ κονσερβάκια:P Και είναι και καλής ποιότητας, οπότε κοίτα μήπως βρεις δειγματάκι, το δοκιμάζετε (όχι μαζί, το γατί να τις δοκιμάσει, ε!:lol:) και αναλόγως πράττεις!:)

Αφού οικονομικά δε σε πειράζει,μην το σκέφτεσαι καθόλου.Εμένα με αυτές ξεκίνησε,και του δίνω εναλλάξ αυτές ή τις Hill's.Τις λάτρευε,και τώρα μασουλάει τη σακούλα άμα θέλει κι άλλες.:)

Συγνώμη, αν κατάλαβα καλά, καλό είναι η γάτα να τρώει μόνο κροκέτες και όχι κονσέρβες; Γιατί είχα την αντίθετη άποψη. Κάποιος μου είχε πει ότι οι πολλές κροκέτες δημιουργούν προβλήματα στους νεφρούς λόγω του αυξημένου νατρίου που περιέχουν ( κοινώς άλας).
Αν του δείνεις του ζώου και λίγη τροφή από φαγητό που τρώμε υπάρχει πρόβλημα; Γιατί παλιά έτσι τις ταίζανε...
Απορίες απλά.

Συγνώμη, αν κατάλαβα καλά, καλό είναι η γάτα να τρώει μόνο κροκέτες και όχι κονσέρβες; Γιατί είχα την αντίθετη άποψη. Κάποιος μου είχε πει ότι οι πολλές κροκέτες δημιουργούν προβλήματα στους νεφρούς λόγω του αυξημένου νατρίου που περιέχουν ( κοινώς άλας).
Αν του δείνεις του ζώου και λίγη τροφή από φαγητό που τρώμε υπάρχει πρόβλημα; Γιατί παλιά έτσι τις ταίζανε...
Απορίες απλά.
Οι κροκέτες που ειναι ειδικά μελετημένες και καλής μάρκας δενπεριέχουν αλάτι.Οι κονσέρβες έχουν σάλτσες που κατακάθονται στα δόντια και δημιουργούν πέτρα,ενω τα δοντάκια της γάτας τρίβονται πάνω στις κροκέτες καθως τις μασάει και δεν γίνεται το ίδιο.Οι ανθρώπινες τροφές περιέχουν πολλά συστατικά που δεν κάνουν καλό στις γάτες,όπως αλάτι,πιπέρι,καρυκευματα,σκόρδο,κρεμμύδι...Επίσης,δεν περιέχουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για μια πλήρη και υγιή ανάπτυξη.Συμφωνώ ότι πιο παλιά τέτοια τις τάιζαν,αλλά αυτο δε σημαίνει ότι ήταν και σωστό.:/:

οι κροκέτες του σουπερμέρκετ έχουν άλατα και για αυτό δεν είναι καλές, αν του πάρεις όμως Royal Canin ή Hills δεν έχουν και είναι ότι καλύτερο

που και που μια κονσερβούλα ως λιχουδιά οκ αλλά όχι για κύρια διατροφή

ΟΚ. Κατάλαβα. Ευχαριστώ πολύ.

Οι ανθρώπινες τροφές περιέχουν πολλά συστατικά που δεν κάνουν καλό στις γάτες,όπως αλάτι,πιπέρι,καρυκευματα,σκόρδο,κρεμμύδι...Επίσης,δεν περιέχουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για μια πλήρη και υγιή ανάπτυξη.Συμφωνώ ότι πιο παλιά τέτοια τις τάιζαν,αλλά αυτο δε σημαίνει ότι ήταν και σωστό.:/:

Και αν του δίνω ψάρι-κρέας-κοτόπουλο απλά βρασμένο σε νερό; Και πιο πολύ μιλάω για ψάρι.
Γιατί δεν θα βαρεθεί συνέχεια κροκέτες-κροκέτες; Ειδικά τώρα που είναι μωρό.( 1 μηνός και κάτι).

Eρώτηση! Εγώ βρε παιδιά έχω 9 γάτες σπίτι μου στην Πάτρα και 2 τώρα στην Σαλόνικα. Ενταξει να τους πάρω ροyal kanin στις 2 (πόσο κοστίζει ξέρει κανείς??), αλλά στην Πάτρα τους παίρνουμε purina που είναι πολλές δυστυχώς και τρώνε μία φορά τη μέρα λίγη κονσέρβα. Κακώς όλα αυτά?? Πάντως υγιέστατα είναι!
Έχεις δίκιο σ' αυτό που λες τις Ρουαγιαλ εγώ τις πέρνω 20Ε αλλά έχω μόνο δύο γάτες αν είχα όσες εσύ ούτε κ εμένα θα έφτανε η τσέπη μου να ταίζω τόσες γάτες κροκέτες των 20 ευρώ

Εμένα όλα μου τα γατάκια και όσα ειχα στο παρελθόν πάντα προτιμούσαν τις κονσέρβες η το κανονικό φαι από τα μπισκοτάκια. Μέχρι 4ων εβδομάδων δεν τα άγγιζαν καν, ούτε μουλιασμένα. Αλλά τελικά όλα θέμα συνήθειας είναι. Πλέον μπορούν να τρεφονται αποκλειστικά και μόνο με κροκετες κι έχουν και τρομερή ενέργεια. Προτίνω τα Friskies παντως ;)

Έβαλα λίγη σάλτσα από κονσέρβα Friskies με κοτόπουλο και καρότο στις κροκέτες του και ξεγελάστηκε κάπως! Ανακάτεψα κροκέτες με διάφορες γεύσεις της Whiskas και Perfect Fit-IN-HOME (αφυδατωμένη πρωτεϊνη πουλερικών (κοτόπουλο min. 24%), γλουτένη αραβοσίτου σε σκόνη, αλεύρι αραβοσίτου, ζωικό λίπος, αφυδατωμένες πρωτεϊνες, αραβόσιτος, ελύρι σόγιας, ρύζι, πρωτεϊνες ρυζιού, κυτταρίνη, αφυδατωμένος πολτός από πατζάρι, αλάτι, μαγιά, χλωριούχο κάλιο, αλύρι καλέντουλας, εκχύλισμα γιουκας...κτλ) και ακολουθεί μια εξίσου μακροσκελής λίστα με βιταμίνες και έλαια. θα τα ποστάρω πιο αναλυτικά σε κανένα review γιατί φαίνονται αρκετά καλές.
Εν ολίγοις ψιλοξεγελάστηκε..:happy: αλλά όταν του βάχω μόνο κονσέρβα ή τροφή με μαλακά κομμάτια και ζουμάκι την εξαφανίζει...:blink:

Έβαλα λίγη σάλτσα από κονσέρβα Friskies με κοτόπουλο και καρότο στις κροκέτες του και ξεγελάστηκε κάπως! Ανακάτεψα κροκέτες με διάφορες γεύσεις της Whiskas και Perfect Fit-IN-HOME (αφυδατωμένη πρωτεϊνη πουλερικών (κοτόπουλο min. 24%), γλουτένη αραβοσίτου σε σκόνη, αλεύρι αραβοσίτου, ζωικό λίπος, αφυδατωμένες πρωτεϊνες, αραβόσιτος, ελύρι σόγιας, ρύζι, πρωτεϊνες ρυζιού, κυτταρίνη, αφυδατωμένος πολτός από πατζάρι, αλάτι, μαγιά, χλωριούχο κάλιο, αλύρι καλέντουλας, εκχύλισμα γιουκας...κτλ) και ακολουθεί μια εξίσου μακροσκελής λίστα με βιταμίνες και έλαια. θα τα ποστάρω πιο αναλυτικά σε κανένα review γιατί φαίνονται αρκετά καλές.
Εν ολίγοις ψιλοξεγελάστηκε..:happy: αλλά όταν του βάχω μόνο κονσέρβα ή τροφή με μαλακά κομμάτια και ζουμάκι την εξαφανίζει...:blink:
Σιγά σιγά θα συνηθίσει,καλά του κάνεις.Μην περιμένεις να το μάθει κι απο τη μια μερα στην άλλη...

Και αν του δίνω ψάρι-κρέας-κοτόπουλο απλά βρασμένο σε νερό; Και πιο πολύ μιλάω για ψάρι.
Γιατί δεν θα βαρεθεί συνέχεια κροκέτες-κροκέτες; Ειδικά τώρα που είναι μωρό.( 1 μηνός και κάτι).
Οι γάτες έχουν πολύ λιγότερους γευστικούς κάλυκες απο ότι οι άνθρωποι,οποτε και την ίδια ξηρά να τρώει όλη του τη ζωή,δεν υπάρχει πρόβλημα.Αυτά ως προς τη γεύση.Και συγκεκριμένα,επειδη ειναι μωρο ακριβως,το βρασμένο κοτόπουλο,κρέας ή ψάρι,δεν το καλύπτει διατροφικά σε καμία περίπτωση.Μια γάτα παίρνει σχεδόν όλο το μέγεθός της για την ενήλικη ζωή της μέχρι τους 6 ή 8 μήνες.Φαντάσου να έπαιρνες εσυ ολο σου το μπόι μέχρι τα τέσσερά σου.Ζόρικη δουλειά ε;Οποτε πρέπει να τρεφεται πλήρως,και με τις βιταμίνες της,και με τα ιχνοστοιχεία της,και οι τροφές οι δικές μας δεν την καλύπτουν.Φαντάσου πόσους ιστούς και κόκκαλα πρέπει να δημιουργήσει ο οργανισμός της.:/:

Οι γάτες έχουν πολύ λιγότερους γευστικούς κάλυκες απο ότι οι άνθρωποι,οποτε και την ίδια ξηρά να τρώει όλη του τη ζωή,δεν υπάρχει πρόβλημα.Αυτά ως προς τη γεύση.Και συγκεκριμένα,επειδη ειναι μωρο ακριβως,το βρασμένο κοτόπουλο,κρέας ή ψάρι,δεν το καλύπτει διατροφικά σε καμία περίπτωση.Μια γάτα παίρνει σχεδόν όλο το μέγεθός της για την ενήλικη ζωή της μέχρι τους 6 ή 8 μήνες.Φαντάσου να έπαιρνες εσυ ολο σου το μπόι μέχρι τα τέσσερά σου.Ζόρικη δουλειά ε;Οποτε πρέπει να τρεφεται πλήρως,και με τις βιταμίνες της,και με τα ιχνοστοιχεία της,και οι τροφές οι δικές μας δεν την καλύπτουν.Φαντάσου πόσους ιστούς και κόκκαλα πρέπει να δημιουργήσει ο οργανισμός της.:/:

Ευχαριστώ, με καλυψες και με έπεισες.
Πιο πολύ το είπα γιατί θεωρούσα ότι είναι πιο αγνά τα κρέατα και ψάρια από τις τεχνικά φτιαγμένες κροκέτες και κονσέρβες. Είναι πιο κοντά στη φύση της γάτας δηλαδή, που ουσιαστικά με τα βασικά της ένστικτα κυνηγάει και τρώει το θήραμά της.

Ευχαριστώ, με καλυψες και με έπεισες.
Πιο πολύ το είπα γιατί θεωρούσα ότι είναι πιο αγνά τα κρέατα και ψάρια από τις τεχνικά φτιαγμένες κροκέτες και κονσέρβες. Είναι πιο κοντά στη φύση της γάτας δηλαδή, που ουσιαστικά με τα βασικά της ένστικτα κυνηγάει και τρώει το θήραμά της.
Χαίρομαι!
Είναι σίγουρα πιο αγνά,απλά δεν περιέχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά.Επίσης,οι φθηνες τροφές του μάρκετ,περιέχουν σε μεγάλο ποσοστό φυτικές ίνες όπως τα σιτηρά,και μειωμένη ποσότητα πρωτεϊνης,όπως κρέας.Αποσκοπούν δηλαδή στο να φουσκώσει το ζώο,κι όχι στο να είναι καλής ποιότητας η τροφή που λαμβάνει.Πιο φτηνό ειναι το σιτάρι,παρά το μοσχαρίσιο κρέας...;)Οποτε γι'αυτο συνιστούμε μια τροφή καλή κι ας είναι πιο ακριβή,δεν θα περιέχει χρώματα,λίπος,και άλλες άχρηστες ουσίες που αρχικά δεν τρέφουν σωστά,και αργότερα δημιουργούν προβλήματα στο ζωάκι.Ότι γλιτώνεις απο την τροφή,το δίνεις μετά σε κτηνιάτρους όπως είπα και παραπάνω.Ρίξε μια ματιά στις κριτικές γατοτροφών,παρατίθενται όλοι οι πίνακες με τα συστατικά τους.Άνοιξε δίπλα δίπλα της friskies και της royal canin και θα καταλάβεις για τι διαφορά μιλάμε.;)

Ρίξε μια ματιά στις κριτικές γατοτροφών,παρατίθενται όλοι οι πίνακες με τα συστατικά τους.Άνοιξε δίπλα δίπλα της friskies και της royal canin και θα καταλάβεις για τι διαφορά μιλάμε.;)

Αυτή μου προτείναν να πάρω όντως. Και φυσικά δεν θέλω να βασανίσω το ζωάκι δημιουργόντας του πρόβλημα στους νεφρούς του από όλα τα άχρηστα στοιχεί και το άλας που περιέχουν οι φθηνές τροφές.
Θα τις δίνω μόνιμα Ρουαγιάλ Κάνιν κροκέτες. Ξέρετε πόσο περίπου στοιχίζουν, έτσι για να πάρω μια ιδέα τι έξοδα θα έχω το μήνα;

Αυτή μου προτείναν να πάρω όντως. Και φυσικά δεν θέλω να βασανίσω το ζωάκι δημιουργόντας του πρόβλημα στους νεφρούς του από όλα τα άχρηστα στοιχεί και το άλας που περιέχουν οι φθηνές τροφές.
Θα τις δίνω μόνιμα Ρουαγιάλ Κάνιν κροκέτες. Ξέρετε πόσο περίπου στοιχίζουν, έτσι για να πάρω μια ιδέα τι έξοδα θα έχω το μήνα;
Χμ...Θύμισέ μου λίγο πόσο είναι;Ένα θα έχεις μόνο;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back