Κάντε τη γάτα σας να χαμογελάσει

Δαντέλα

Νεοφερμένο μέλος

Η Δαντέλα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Μία πρόσφατη έρευνα στη Μεγάλη Βρεττανία έδειξε ότι πάνω από το 1/3 των γατών που ελέγχθηκε από κτηνιάτρους, παρουσίασαν σημαντικά προβλήματα στα δόντια τους. Αφορμή στάθηκε η ανακήρθξη του Μαϊου ως μήνα ¨Pet Smile¨.
Όπως και οι άνθρωποι, έτσι και οι γάτες έχουν ανάγκη από τακτικό έλεγχο στα δόντια τους και ιδιαίτερα μετά την ηλικία των τριών ετών.
Ίσως έχει έρθει λοιπόν ο καιρός να πάτε τη γάτα σας για έναν καλό έλεγχο στα δόντια της, ώστε μετά να μπορείτε να χαμογελάτε και οι δύο!
Συμπτώματα προβλημάτων στα δόντια:
1. Κακοσμία
2. Απώλεια δοντιών
3. Απώλεια όρεξης
4. Εκνευρισμός
Προληπτικά μέτρα για την καλή υγιεινή των δοντιών:
1. Χρήση "οδοντόκρεμας για γάτες" -ενημερωθείτε από τον κτηνίατρό σας για τον τρόπο χρήσης της
2. Επιλογή ξηράς τροφής με έμφαση στην προστασία των δοντιών (dental care).
3. Τακτικά τσεκ-απ των δοντιών με την πραγματοποιήση των εμβολίων:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

curlywestie μετέφερα εδώ το άρθρο σου μιας και ήταν πολύ μικρό για να μπει στα Άρθρα. :)
Ευχαριστούμε πολύ για την πρόθεση να βοηθήσεις :D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο Ζαχαρίας έχει ουλίτιδα δυστυχώς!
Η αναπνοή του μυρίζει άσχημα και τα ούλα του είναι κόκκινα.Προς το παρόν βάζω στα ούλα του με κομπρέσα calendula tincture μέρα παρά μέρα. Αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση μέχρι τέλος του μηνός μάλλον θα χρειαστεί αντιβίωση. Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο;

Κι εμένα ο Χίονης έχει ουλίτιδα και μυρίζει η αναπνοή του!:(
Το μάθαμε μόλις χθες που πήγαμε επίσκεψη στο γιατρό. Μου έδειξε τι πρέπει να κάνω για να συνηθήσει ο Χιόνης να του πιάνω τα δόντια και σε λίγο καιρό θ'αρχήσουμε να τα καθαρίζουμε με οδοντόβουρτσα και την ειδική οδοντόπαστα με γεύση κοτόπουλο:happy:

Κι εμένα ο Χίονης έχει ουλίτιδα και μυρίζει η αναπνοή του!:(
Το μάθαμε μόλις χθες που πήγαμε επίσκεψη στο γιατρό. Μου έδειξε τι πρέπει να κάνω για να συνηθήσει ο Χιόνης να του πιάνω τα δόντια και σε λίγο καιρό θ'αρχήσουμε να τα καθαρίζουμε με οδοντόβουρτσα και την ειδική οδοντόπαστα με γεύση κοτόπουλο:happy:

Α εγώ τη σκυλίτσα μου τη Θάλεια της έπλενα τα δοντάκια της με κανονική οδοντόκρεμα Crest και ξετρελαινόταν!:blink: :rolleyes:

εχει και πετρα????

Αν ρωτάς για τον Χιόνη μου, ναι. Και μου είπε ο γιατρός ότι απο τη στιγμή που με αφήνει να του πιάνω τα δόντια είναι καλύτερα να του τα πλένω, παρά κάθε λίγους μήνες να τον ναρκώνουμε για να κάνουμε καθαρισμό...:down:

εμενα εχει κανει καθαρισμο πετρας αλλα τον συντηρω με τροφη ειδικη για τα δοντια γιατι για να κατσει να του πλυνω τα δοντια ειναι αδυνατο!!! παρολλα αυτα μυριζει η ανασα του πολλες φορες... εχω παρει και κατι λιχουδιες με μεντα που βοηθανε αλλα δεν τις τρωει παντα!

Εμένα δεν έχει πέτρα, μόνο ουλίτιδα. Το μόνο που φοβάμαι είναι να μην εξελιχθεί σε κοκίωμα ούλων, γιατί μια άλλη μου γατούλα είχε και είχε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ. Δυστυχώς δεν είναι θεραπεύσιμο. Της βγάλαμε τα δόντια και έκανε κάθε μήνα ένεση κορτιζόνης. Ήταν ένα δράμα.
Ασπασία, σου είπε ο γιατρός σου εάν η ουλίτιδα θεραπεύεται; Θα πρέπει να του πλένεις τα δόντια για πάντα; Και κάθε πότε;

Θεραπεύεται. Για το κάθε πότε και για πόσο θα πλένουμε τα δόντια δεν το συζητήσαμε καθόλου. Επειδή μου είπε τι να κάνω για να συνηθήσει να του πιάνω τα δόντια και όταν τα καταφέρω θα πάω να μου δώσει οδοντόβουρτσα και οδοντόπαστα δεν φτάσαμε στο καθε πότε και για πόσο. Σε κανένα μήνα θα πάω για αντιλυσσικό και θα το συζητήσουμε.

Παιδιά τα έχω και εγώ αυτά (και στη σκυλίτσα μου και στη γατούλα μου όσο ζούσε);) και η αλήθεια είναι ότι αν δεν μπορείς να τους πλύνεις τα δόντια έστω και κάθε 2-3 μέρες αναγκαστικά πρέπει να γίνεται καθαρισμός από κτηνίατρο με νάρκωση εγώ πλέον το έχω καθιερώσει περίπου κάθε ενάμισυ χρόνο (ανάλογα και τα οικονομικά μας, είμαστε μεγάλη οικογένεια βλέπετε)!

Στο Μυρτο δίνω πολύ καλή τροφή για τα δόντια εκτός των άλλων. Στο σκύλο μου που είναι και 12 χρόνων και έχει λίγο πρόβλημα χρησιμοποιώ την dentisept .Είναι μια αλοιφή που απλά την περνάς πάνω από τα δόντια .Το ζωάκι την γλύφει και την απλώνει παντού. Κάνει και για γάτες

Συνημμένα

• DENTISEPT.jpg
    DENTISEPT.jpg
    619,5 KB · Εμφανίσεις: 137
Και η δική μου η γατούλα έχει ουλίτιδα και πέτρα. Για την ώρα, αυτό δεν φαίνεται να της δημιουργεί κανένα πρόβλημα. Είναι όμως σχετικά μικρούλα σε ηλικία και ο γιατρός πρότεινε καθαρισμό και με την προοπτική αυτή, της έκανε πρώτα μία ενέση κορτιζόνης και στη συνέχεια, της έδωσα αντιβίωση για μια εβδομάδα. Ωστόσο, δεν παρατήρησα καμία βελτίωση μέσα στο στόμα και συγκεκριμένα, στην κόκκινη γραμμή που έχουν τα ούλα. Δυστυχώς, εγώ έπειτα μετάνιωσα και αποφάσισα πως δεν θέλω να γίνει ο καθαρισμός γιατί δεν αντέχω στη σκέψη της νάρκωσης. Πρώτη και τελευταία φορά που ναρκώθηκε η γατούλα μου ήταν στη στείρωσή της, όπου έπαθε κάτι σαν μικρή επιπλοκή και δεν μπορούσε να ξυπνήσει. Πόσο είχα τρομάξει! Οπότε, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι μπάχαλο η κατάσταση. Σκέφτηκα να αλλάξω την ξηρά της τροφή (που φυσικά δεν τιμάει τόσο όσο τις κονσέρβες, γι' αυτό και έχει ουλίτιδα) με κάποια ειδική για τα δόντια.
Εσείς δεν ανησυχείτε με τη νάρκωση; Δεν είναι επίπονο για τις γατούλες να πηγαίνουν κάθε 1 ή 2 χρόνια για καθαρισμό και να υφίστανται τη διαδικασία της νάρκωσης; Ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί με τα δοντάκια; Να της πέσουν και να μείνει φαφούτα; Να κάνει πληγή στο στόμα και να μην μπορεί να φάει;
Δεν μπορώ να βγάλω άκρη και είμαι πολύ διστακτική με τον καθαρισμό. Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις δικές σας εμπειρίες - απόψεις...

εμενα μια φορα εκανε και μετα με την ειδικη τροφη τη γλυτωσε και δεν εχει ξαναπαει.....;)

και ο δικός μου ο Ρούπι έχει πέτρα, μας το είπε ο γιατρός μας τις προάλλες, έχω σκοπό τώρα που θα του κάνω την νάρκωση για να βγεί η βίδα απο το ποδαράκι του, να του καθαρίσει και τα δόντια απο την πέτρα! υπάρχει και μια τροφή για Σιάμ, της Royal Cannin που φροντίζει τα δόντια και όλο το πεπτικό σύστημα, αλλά ενώ στην αρχή την έτρωγε, τώρα κάνει πείσματα!!
Ξέρετε καμιά αλλη τροφή να τού δοκιμάσω?

Υπάρχουν και λιχουδιές που καθαρίζουν την πέτρα, παρόμοιες με αυτές που δίνουν στα σκυλιά. Τέτοια έχει η felix π.χ., είναι σε ένα μικρό σακκουλάκι και λέγονται DentaPaw. Λογικά θα πρέπει να του αρέσουν...

Και η δική μου η γατούλα έχει ουλίτιδα και πέτρα. Για την ώρα, αυτό δεν φαίνεται να της δημιουργεί κανένα πρόβλημα. Είναι όμως σχετικά μικρούλα σε ηλικία και ο γιατρός πρότεινε καθαρισμό και με την προοπτική αυτή, της έκανε πρώτα μία ενέση κορτιζόνης και στη συνέχεια, της έδωσα αντιβίωση για μια εβδομάδα. Ωστόσο, δεν παρατήρησα καμία βελτίωση μέσα στο στόμα και συγκεκριμένα, στην κόκκινη γραμμή που έχουν τα ούλα. Δυστυχώς, εγώ έπειτα μετάνιωσα και αποφάσισα πως δεν θέλω να γίνει ο καθαρισμός γιατί δεν αντέχω στη σκέψη της νάρκωσης. Πρώτη και τελευταία φορά που ναρκώθηκε η γατούλα μου ήταν στη στείρωσή της, όπου έπαθε κάτι σαν μικρή επιπλοκή και δεν μπορούσε να ξυπνήσει. Πόσο είχα τρομάξει! Οπότε, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι μπάχαλο η κατάσταση. Σκέφτηκα να αλλάξω την ξηρά της τροφή (που φυσικά δεν τιμάει τόσο όσο τις κονσέρβες, γι' αυτό και έχει ουλίτιδα) με κάποια ειδική για τα δόντια.
Εσείς δεν ανησυχείτε με τη νάρκωση; Δεν είναι επίπονο για τις γατούλες να πηγαίνουν κάθε 1 ή 2 χρόνια για καθαρισμό και να υφίστανται τη διαδικασία της νάρκωσης; Ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί με τα δοντάκια; Να της πέσουν και να μείνει φαφούτα; Να κάνει πληγή στο στόμα και να μην μπορεί να φάει;
Δεν μπορώ να βγάλω άκρη και είμαι πολύ διστακτική με τον καθαρισμό. Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις δικές σας εμπειρίες - απόψεις...
Δέν θα της κάνει την ίδια νάρκωση με τη στείρωση.Θα της κάνει "προνάρκωση" μια ήπια κατάσταση κατά την οποία η γάτα αντιλαμβάνεται εν μέρει αλλά δε μπορεί να αντιδράσει με γρατζουνίσματα και δαγκωματιές.Ξυπνάνε σύντομα.Σε κανά 2 ώρες το πολύ.

:/:Η μαγγι δεν τρωει καλα εδω και 3 μηνες...Μπορει να φταει αυτο??

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back