Δαντέλα
Νεοφερμένο μέλος
Όπως και οι άνθρωποι, έτσι και οι γάτες έχουν ανάγκη από τακτικό έλεγχο στα δόντια τους και ιδιαίτερα μετά την ηλικία των τριών ετών.
Ίσως έχει έρθει λοιπόν ο καιρός να πάτε τη γάτα σας για έναν καλό έλεγχο στα δόντια της, ώστε μετά να μπορείτε να χαμογελάτε και οι δύο!
Συμπτώματα προβλημάτων στα δόντια:
1. Κακοσμία
2. Απώλεια δοντιών
3. Απώλεια όρεξης
4. Εκνευρισμός
Προληπτικά μέτρα για την καλή υγιεινή των δοντιών:
1. Χρήση "οδοντόκρεμας για γάτες" -ενημερωθείτε από τον κτηνίατρό σας για τον τρόπο χρήσης της
2. Επιλογή ξηράς τροφής με έμφαση στην προστασία των δοντιών (dental care).
3. Τακτικά τσεκ-απ των δοντιών με την πραγματοποιήση των εμβολίων

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Ευχαριστούμε πολύ για την πρόθεση να βοηθήσεις

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chrisidor
Δραστήριο μέλος
Η αναπνοή του μυρίζει άσχημα και τα ούλα του είναι κόκκινα.Προς το παρόν βάζω στα ούλα του με κομπρέσα calendula tincture μέρα παρά μέρα. Αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση μέχρι τέλος του μηνός μάλλον θα χρειαστεί αντιβίωση. Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο;
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Το μάθαμε μόλις χθες που πήγαμε επίσκεψη στο γιατρό. Μου έδειξε τι πρέπει να κάνω για να συνηθήσει ο Χιόνης να του πιάνω τα δόντια και σε λίγο καιρό θ'αρχήσουμε να τα καθαρίζουμε με οδοντόβουρτσα και την ειδική οδοντόπαστα με γεύση κοτόπουλο

Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
Κι εμένα ο Χίονης έχει ουλίτιδα και μυρίζει η αναπνοή του!![]()
Το μάθαμε μόλις χθες που πήγαμε επίσκεψη στο γιατρό. Μου έδειξε τι πρέπει να κάνω για να συνηθήσει ο Χιόνης να του πιάνω τα δόντια και σε λίγο καιρό θ'αρχήσουμε να τα καθαρίζουμε με οδοντόβουρτσα και την ειδική οδοντόπαστα με γεύση κοτόπουλο![]()
Α εγώ τη σκυλίτσα μου τη Θάλεια της έπλενα τα δοντάκια της με κανονική οδοντόκρεμα Crest και ξετρελαινόταν!

mimikaki
Διάσημο μέλος
aspasiapef
Διάσημο μέλος
mimikaki
Διάσημο μέλος
chrisidor
Δραστήριο μέλος
Ασπασία, σου είπε ο γιατρός σου εάν η ουλίτιδα θεραπεύεται; Θα πρέπει να του πλένεις τα δόντια για πάντα; Και κάθε πότε;
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Δαντέλα
Νεοφερμένο μέλος
και η αλήθεια είναι ότι αν δεν μπορείς να τους πλύνεις τα δόντια έστω και κάθε 2-3 μέρες αναγκαστικά πρέπει να γίνεται καθαρισμός από κτηνίατρο με νάρκωση εγώ πλέον το έχω καθιερώσει περίπου κάθε ενάμισυ χρόνο (ανάλογα και τα οικονομικά μας, είμαστε μεγάλη οικογένεια βλέπετε)!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
myrtos
Δραστήριο μέλος
Συνημμένα
gattina
Νεοφερμένο μέλος
Εσείς δεν ανησυχείτε με τη νάρκωση; Δεν είναι επίπονο για τις γατούλες να πηγαίνουν κάθε 1 ή 2 χρόνια για καθαρισμό και να υφίστανται τη διαδικασία της νάρκωσης; Ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί με τα δοντάκια; Να της πέσουν και να μείνει φαφούτα; Να κάνει πληγή στο στόμα και να μην μπορεί να φάει;
Δεν μπορώ να βγάλω άκρη και είμαι πολύ διστακτική με τον καθαρισμό. Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις δικές σας εμπειρίες - απόψεις...
mimikaki
Διάσημο μέλος

Vana Balafa
Δραστήριο μέλος
Ξέρετε καμιά αλλη τροφή να τού δοκιμάσω?
aretha
Περιβόητο μέλος
evelynaRoidou
Νεοφερμένο μέλος
Δέν θα της κάνει την ίδια νάρκωση με τη στείρωση.Θα της κάνει "προνάρκωση" μια ήπια κατάσταση κατά την οποία η γάτα αντιλαμβάνεται εν μέρει αλλά δε μπορεί να αντιδράσει με γρατζουνίσματα και δαγκωματιές.Ξυπνάνε σύντομα.Σε κανά 2 ώρες το πολύ.Και η δική μου η γατούλα έχει ουλίτιδα και πέτρα. Για την ώρα, αυτό δεν φαίνεται να της δημιουργεί κανένα πρόβλημα. Είναι όμως σχετικά μικρούλα σε ηλικία και ο γιατρός πρότεινε καθαρισμό και με την προοπτική αυτή, της έκανε πρώτα μία ενέση κορτιζόνης και στη συνέχεια, της έδωσα αντιβίωση για μια εβδομάδα. Ωστόσο, δεν παρατήρησα καμία βελτίωση μέσα στο στόμα και συγκεκριμένα, στην κόκκινη γραμμή που έχουν τα ούλα. Δυστυχώς, εγώ έπειτα μετάνιωσα και αποφάσισα πως δεν θέλω να γίνει ο καθαρισμός γιατί δεν αντέχω στη σκέψη της νάρκωσης. Πρώτη και τελευταία φορά που ναρκώθηκε η γατούλα μου ήταν στη στείρωσή της, όπου έπαθε κάτι σαν μικρή επιπλοκή και δεν μπορούσε να ξυπνήσει. Πόσο είχα τρομάξει! Οπότε, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι μπάχαλο η κατάσταση. Σκέφτηκα να αλλάξω την ξηρά της τροφή (που φυσικά δεν τιμάει τόσο όσο τις κονσέρβες, γι' αυτό και έχει ουλίτιδα) με κάποια ειδική για τα δόντια.
Εσείς δεν ανησυχείτε με τη νάρκωση; Δεν είναι επίπονο για τις γατούλες να πηγαίνουν κάθε 1 ή 2 χρόνια για καθαρισμό και να υφίστανται τη διαδικασία της νάρκωσης; Ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί με τα δοντάκια; Να της πέσουν και να μείνει φαφούτα; Να κάνει πληγή στο στόμα και να μην μπορεί να φάει;
Δεν μπορώ να βγάλω άκρη και είμαι πολύ διστακτική με τον καθαρισμό. Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις δικές σας εμπειρίες - απόψεις...
kittycat irene
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η μαγγι δεν τρωει καλα εδω και 3 μηνες...Μπορει να φταει αυτο??Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool