Κάποιος ρίχνει φόλες

kastratos

Νεοφερμένο μέλος

Ο kastratos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 27 μηνύματα.
Μένω κορυδαλλό και δουλεύω σε μία εταιρεία στην Λέυκα στόν Πειραιά.
Εκεί υπάρχούν ή μάλλον υπήρχαν πολλές αδέσποτες γάτες καθώς και σκύλια.
Καθημέρινά μαζί με τον άνδρα μου πήγαίνοντας στήν εργασία μου παίρνω από το σπίτι ότι αποφάγια περισεύουν απο το τραπέζι μας για τα άμοιρα ζωάκια.μαζί με εμένα είναι και άλλη μια κυρία που φροντίζει τα αδέσποτα. στό σημείο που τους δίνουμε τροφή και νέρο ακριβώς απένατι κατοικεί ένα κτήνος όπου αυτό δέν του αρέσει. πρίν μία εβδομάδα και αφού υπήρχαν συνολικά δώδεκα γάτες και οκτώ σκυλια αυτή τη στίγμη ζουν μόνο τρεις γάτες και τέσσερα σκυλια. Έχω μαρτηρία από γειτονικό πρόσωπο που είδε αυτό το τέρας να ρίχνει (φαγητό) στά ζώα και μετά απο λίγες ώρες να τα παίρνει νεκρά με το αμάξι του και να εξαφανίζεται. Πώς μπορούμε να τον πίασουμε τήν ώρα που το κάνει και να του κάνουμε μηνυσή?
Σας παρακάλω αν μπορεί κάποιός ας με βοηθήσει να κάνουμε κάτι . είναι φρικτό αυτο το πράγμα.το έχω ζήσεί πολλές φορές και δεν αντεχεται.

Σας ευχάριστώ πολύ για το χρόνο που διαθέσατε να διαβάσετε αυτό το κείμενο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αφου εχεις μαρτυρα ειναι πιο ευκολο. Επικοινωνησε εχω δικηγόρο πολύ φιλόζωο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Με αφορμη το μνμ σου Καστρατο,ηθελα κι εγω να αναφερω οτι μου εχει κανει τρομερη εντυπωση και ανησυχια το γεγονος οτι εχουν εξαφανιστει ΟΛΑ τα αδεσποτα της γειτονιας μου τους τελευταιους 5-6 μηνες..Μεχρι πριν τα Χριστουγεννα ειχαμε πολλες αδεσποτες γατουλες κ καποια σκυλακια.Ενα ψιλικατζιδικο 3 τετραγωνα πανω απ'το σπιτι μου ειχε χρονια μια γλυκυτατη γατουλα,αρκετα μεγαλη σε ηλικια και ηταν τυφλη η καημενη..:(Ηταν ομως τοσο φιλικη κ ησυχη κ οποιος πηγαινε να ψωνισει,την χαιδευε κ γουργουριζε ολο ευτυχια..Μια μερα πηγα να ψωνισω κ ελειπε,μολις ρωτησα μου ειπαν οτι την βρηκαν νεκρη,καποιος της ειχε ριξει φολα..:mad::mad::mad:Μετα απο ενα μηνα,μαζεψαν απ'το δρομο ενα μικρο καταλευκο γατακι κ ηταν ξετρελαμενοι!Ε,δεν περασε ουτε βδομαδα κ ειχε την ιδια τυχη..:down:Πολυ φοβαμαι οτι καποιος/καποιοι στην γειτονια μου μισουν τα ζωα(και τη ζωη την ιδια μαλλον) κ σκορπανε φολες(για να μη σκεφτω τιποτα χειροτερο:mad: ).Εγω λειπω αρκετα απ'το σπιτι κ γενικα δεν εχω πολλα-πολλα με τη γειτονια,δεν ειναι κ πολυ φιλικοι..Δεν εχω δει κατι περιεργο παντως..Υπαρχει καποιος τροπος να εξιχνιασω την ''υποθεση'';Θα μου πεις,τωρα που ''εξαφανιστηκαν'' ολα τα ζωακια,πως θα το κανω..:hmm:Παντως,οποτε βγαζω εξω τα μικρα μου στο μπαλκονι με λουρακι,παρακολουθω τριγυρω μηπως δω τιποτα περιεργο,κανενα περιεργο βλεμμα στους γατους η' σ'εμενα κ τετοια..Καλα,απ'τον φοβο μου μη γινει καμια μ... ,και για πιπι μου να παω,τα βαζω μεσα στο σπιτι 2 λεπτα κ ΜΟΝΟ οταν τα επιβλεπω,τα βγαζω..Ο διαολος εχει πολλα ποδαρια!:mad:;)

ΝΑΙ... μίλα με yasmin!!!!!!!!!!!:mad::mad:

Δυστυχώς έτσι είναι όταν κάπου υπάρχουν πολλά ζώα.. αρχίζουν και ενοχλούν....και μετά η εύκολη λύση είναι η φόλα.... :(

γιαυτό και τρέχουμε εμείς και στειρώνουμε ότι κινείτε....;)

Οκ Julia,θα της στειλω pm.Ναι,οι υπανθρωποι..:mad:

καλο θα ηταν πρωτα ρωτησεις τον ανθρωπο που το ειδε αυτο αν θελει να καταθεσει γι αυτα που ειδε μερικοι δεν θελουν για να μην υπαρξει προβλημα στις σχεση τους με τον γειτονα αν παρεις το οκ επικοινωνησε με εναν δικηγορο και κανε μυνηση υπαρχουν νομοι για τα αδεσποτα και τουλαχιστον με το προστιμο που θα παρει θα το σκεφτει πολυ αν θα ξαναριξει φολα στα ζωα

Φυλλάδιο φόλας

Καλημέρα και από μένα. Μένω στη Θεσσαλονίκη και εδώ είχαμε προβλήματα με φόλες, με πολλά θύματα. Τουλάχιστον 50 ζώα. Ανάμεσα σε αυτά και οικόσιτα. Δύστυχος αυτοί που βάζουν φόλα, δεν έχουν τη αίσθηση στο τι κάνουν και είναι πολύ δύσκολο να σταματήσουν νομίζουν ότι επιτελούν κάποιο σημαντικό έργο και ότι κάνουν καλό στην κοινωνία. Aλλοι πάλι τούς ενοχλεί και μόνο η ιδέα των ζώων.

Είναι σημαντικό να καταλάβουν οι δήμοι, ότι πρέπει να δράσουν με στειρώσεις. Εμείς κάναμε καταγραφή των θυμάτων καθώς και αυτών που την γλύτωσαν. Με σκοπό, να συντάξουμε ένα κείμενο και να υπογράψουμε, αφού το υπογράψουμε θα το δώσουμε στο δημαρχείο για να αφυπνιστεί.

Καταγράψε τα γεγονότα με τις ημερομηνίες.

Εχθές είδα τον φίλο μου, που έχασε και τα δυο του σκυλιά από φόλα, το Πάσχα. Είχε πάει στη αστυνομία για μήνυση κατά αγνώστου, κάντε το ίδιο. Πριν δυο ημέρες ήρθε η αστυνομία στο σπίτι του, οι γυναίκες που βάζουν φόλα άρχισαν να φοβούνται, ξερόυν ποιες τις βάζουν, υπάρχει μαρτυράς αλλά φοβάσαι να πάει στα δικαστήρια.

Κάντε κάτι πρώτου θρηνήσουμε και παιδάκια εκτός από σκυλάκια και γατάκια

Οι άνθρωποι που βάζουν φόλες, είναι μεγάλης ηλικίας και από τις έρευνες που έχω κάνει, με την καταγραφή, διαπίστωσα ότι σε κάθε γειτονιά υπάρχουν διαφορετικοί άνθρωποι και αυτό που με λυπεί είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι, αν είναι άνθρωποι, λειτουργούν σε ομάδες των δυο και των τριών ατόμων, στη πλειοψηφία τους γυναίκες. Λόγω μεγάλης ηλικίας των ατόμων αυτών, τα γράμματα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλα για να μπορούν να τα βλέπουν.

Εμείς, κολλήσαμε αυτό το φυλλάδιο στις γειτονιές.

Αν θέλετε, βγάλτε το μια φωτοτυπία και κάντε και εσείς το ίδιο, δώστε το και σε άλλους, για να το κολλήσουν.

Καλή επιτυχία.

Συνημμένα

Οι άνθρωποι που θανατώνουν ζώα για τη πλάκα τους για εμένα δεν τα έχουν καλά ούτε με τον ίδιο τους τον εαυτό! Είναι απάνθρωπο αυτό που γίνεται. Έχω αρκέτες προσωπικές εμπειρίες. Όταν ήμουν μικρή είχα βρει μεσα σε ένα κάδο σκουπιδιών 2 κουταβάκια κλεισμένα μέσα σε μια πλαστική σακούλα! Δεν μπορούσε να το συλλάβει ο νούς μου ποιός "άνθρωπος" θα μπορούσε να κάνει μία τέτοια πράξη.. Αν δεν τα ήθελε στη τελική ας τα άφηνε σε ένα pet shop ή έστω σε μία πόρτα. Φυσικά το ένα κουταβάκι είχε πεθάνει από ασφυξία και το άλλο τρομερά ταλαιπωρημένο έζησε μόνο μία μερα. Άλλο ένα περιστατικό που θυμάμαι και που έχει μείνει έντονα χαραγμένο στη μνήμη μου ήταν μιά μέρα που γύριζα από το σχολείο στο σπίτι, παίρνοντας τη συνηθισμένη μου πορεία κάποια στιγμή στη άκρη του δρόμου είδα έναν τύπο ,παιδί για την ακρίβεια να κλωτσάει κάτι με μανία.. καθώς τον πλησίαζα συνειδητοποιήσα οτι αυτό που κλωτσούσε ήταν ένα γατάκι!!! Δεν ήξερα τι να κάνω. Άρχισα να φωνάζω για να σταματήσει. Αυτός γύρισε με είδε και απτόητος έφυγε.. Το γατάκι έκανε μερικά βήματα ,έπεσε κάτω με σπασμούς και στο τέλος ξεψύχησε. Είχα πάθει σοκ! Έκανα πολλές μέρες να το ξεπεράσω. Τέτοιες εικόνες και ειδικά στα μάτια ένος παιδίου είναι τραυματικές και τις θυμάσαι για πάντα. Άνθρωποι σαν και αυτούς τους λυπάμαι πραγματικά γιατί ποτέ δεν θα είναι ευτυχισμένοι να νοιώσουν το γουργούρισμα μιας γάτας...

Οι άνθρωποι που θανατώνουν ζώα για τη πλάκα τους για εμένα δεν τα έχουν καλά ούτε με τον ίδιο τους τον εαυτό! Είναι απάνθρωπο αυτό που γίνεται. Έχω αρκέτες προσωπικές εμπειρίες. Όταν ήμουν μικρή είχα βρει μεσα σε ένα κάδο σκουπιδιών 2 κουταβάκια κλεισμένα μέσα σε μια πλαστική σακούλα! Δεν μπορούσε να το συλλάβει ο νούς μου ποιός "άνθρωπος" θα μπορούσε να κάνει μία τέτοια πράξη.. Αν δεν τα ήθελε στη τελική ας τα άφηνε σε ένα pet shop ή έστω σε μία πόρτα. Φυσικά το ένα κουταβάκι είχε πεθάνει από ασφυξία και το άλλο τρομερά ταλαιπωρημένο έζησε μόνο μία μερα. Άλλο ένα περιστατικό που θυμάμαι και που έχει μείνει έντονα χαραγμένο στη μνήμη μου ήταν μιά μέρα που γύριζα από το σχολείο στο σπίτι, παίρνοντας τη συνηθισμένη μου πορεία κάποια στιγμή στη άκρη του δρόμου είδα έναν τύπο ,παιδί για την ακρίβεια να κλωτσάει κάτι με μανία.. καθώς τον πλησίαζα συνειδητοποιήσα οτι αυτό που κλωτσούσε ήταν ένα γατάκι!!! Δεν ήξερα τι να κάνω. Άρχισα να φωνάζω για να σταματήσει. Αυτός γύρισε με είδε και απτόητος έφυγε.. Το γατάκι έκανε μερικά βήματα ,έπεσε κάτω με σπασμούς και στο τέλος ξεψύχησε. Είχα πάθει σοκ! Έκανα πολλές μέρες να το ξεπεράσω. Τέτοιες εικόνες και ειδικά στα μάτια ένος παιδίου είναι τραυματικές και τις θυμάσαι για πάντα. Άνθρωποι σαν και αυτούς τους λυπάμαι πραγματικά γιατί ποτέ δεν θα είναι ευτυχισμένοι να νοιώσουν το γουργούρισμα μιας γάτας...
Ελεος!!!:down::down::down:Δεν ειναι μονο οτι δεν θα εχουν την ευτυχια(και την τυχη κ την ευλογια) να νιωσουν το γουργουρισμα μιας γατας,δεν θα νιωσουν ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!Εγω τυπωσα 15 αντιγραφα απ'το φυλλαδιο για τις φολες κ εχω σκοπο να γεμισω ΟΛΗ τη γειτονια.:mad::mad::mad:Ευχαριστω,Heidi!

Αν αν μπορούσαν τα ζώα να αντιδράσουν σε όλους αυτούς που τα κακομεταχειρίζονται, νομίζεις ότι θα το ξαναέκαναν? Είναι πολύ εύκολο να δείχνεις τη δύναμή σου στους αδύναμους, για προσπάθησε να το κάνεις όμως και σε κάποιον δυνατότερο από σένα να δεις?

Με αφορμη το μνμ σου Καστρατο,ηθελα κι εγω να αναφερω οτι μου εχει κανει τρομερη εντυπωση και ανησυχια το γεγονος οτι εχουν εξαφανιστει ΟΛΑ τα αδεσποτα της γειτονιας μου τους τελευταιους 5-6 μηνες..Μεχρι πριν τα Χριστουγεννα ειχαμε πολλες αδεσποτες γατουλες κ καποια σκυλακια.Ενα ψιλικατζιδικο 3 τετραγωνα πανω απ'το σπιτι μου ειχε χρονια μια γλυκυτατη γατουλα,αρκετα μεγαλη σε ηλικια και ηταν τυφλη η καημενη..:(Ηταν ομως τοσο φιλικη κ ησυχη κ οποιος πηγαινε να ψωνισει,την χαιδευε κ γουργουριζε ολο ευτυχια..Μια μερα πηγα να ψωνισω κ ελειπε,μολις ρωτησα μου ειπαν οτι την βρηκαν νεκρη,καποιος της ειχε ριξει φολα..:mad::mad::mad:Μετα απο ενα μηνα,μαζεψαν απ'το δρομο ενα μικρο καταλευκο γατακι κ ηταν ξετρελαμενοι!Ε,δεν περασε ουτε βδομαδα κ ειχε την ιδια τυχη..:down:Πολυ φοβαμαι οτι καποιος/καποιοι στην γειτονια μου μισουν τα ζωα(και τη ζωη την ιδια μαλλον) κ σκορπανε φολες(για να μη σκεφτω τιποτα χειροτερο:mad: ).Εγω λειπω αρκετα απ'το σπιτι κ γενικα δεν εχω πολλα-πολλα με τη γειτονια,δεν ειναι κ πολυ φιλικοι..Δεν εχω δει κατι περιεργο παντως..Υπαρχει καποιος τροπος να εξιχνιασω την ''υποθεση'';Θα μου πεις,τωρα που ''εξαφανιστηκαν'' ολα τα ζωακια,πως θα το κανω..:hmm:Παντως,οποτε βγαζω εξω τα μικρα μου στο μπαλκονι με λουρακι,παρακολουθω τριγυρω μηπως δω τιποτα περιεργο,κανενα περιεργο βλεμμα στους γατους η' σ'εμενα κ τετοια..Καλα,απ'τον φοβο μου μη γινει καμια μ... ,και για πιπι μου να παω,τα βαζω μεσα στο σπιτι 2 λεπτα κ ΜΟΝΟ οταν τα επιβλεπω,τα βγαζω..Ο διαολος εχει πολλα ποδαρια!:mad:;)
Καλά κάνεις!Και εγώ στην αρχή δεν την αφηνα ούτε στιγμή αλλά τώρα ξέρω ότι όλοι οι γείτονες είναι φιλόζωοι απότον πιό στριμμένο μέχρι τον πιο καλό γείτονα. Όλοι σχεδόν έχουν ζώα!:)
Και να φανταστείς ότι οι περισσότεροι είναι ξένοι.
Όχι... γιατί υποτίθεται ότι πάντα οι ξένοι φταίνε!Όταν είναι ελληνίδες οι γιαγιάδες ρίχνουν φόλες δεν το επισημένουμε!:down:

ΔΕΝ τους λυπάμαι!!!!
Δεν αξίζουν ούτε τον οίκτο μας!!!!
Για την ακρίβεια τους Μισώ γιατί μου προκαλούν πόνο όχι μόνο όταν τους βλέπω να κάνουν τέτοιες πράξεις αλλά και όταν τις ακούω ή διαβάζω απο κάποιον άλλο!

Ελεος!!!:down::down::down:Δεν ειναι μονο οτι δεν θα εχουν την ευτυχια(και την τυχη κ την ευλογια) να νιωσουν το γουργουρισμα μιας γατας,δεν θα νιωσουν ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!Εγω τυπωσα 15 αντιγραφα απ'το φυλλαδιο για τις φολες κ εχω σκοπο να γεμισω ΟΛΗ τη γειτονια.:mad::mad::mad:Ευχαριστω,Heidi!

Τους λυπάμαι γιατι τις περισσότερες φορές φταίνε οι ίδιοι οι γονείς για το τι παιδεία θα δώσουν στα παιδιά τους. Όταν ενας άνθρωπος έχει μεγαλώσει με συμβουλές του τύπου "Πρόσεχε το σκυλάκι είναι κακό θα σε φάει" , "Μη πιάνεις τη γατά έχει μικρόβια" κ.τ.λ.. λογικό είναι αυτός ο άνθρωπος μεθαύριο να βάζει φόλες στα αδέσποτα :mad::mad::mad:

Τους λυπάμαι γιατι τις περισσότερες φορές φταίνε οι ίδιοι οι γονείς για το τι παιδεία θα δώσουν στα παιδιά τους. Όταν ενας άνθρωπος έχει μεγαλώσει με συμβουλές του τύπου "Πρόσεχε το σκυλάκι είναι κακό θα σε φάει" , "Μη πιάνεις τη γατά έχει μικρόβια" κ.τ.λ.. λογικό είναι αυτός ο άνθρωπος μεθαύριο να βάζει φόλες στα αδέσποτα :mad::mad::mad:
Αλλο η αγνοια,που ειναι θεμα κοινωνικης παιδειας(''δε μ'αρεσουν οι γατες ειναι μοχθηρες'',''τα σκυλια ειναι επικινδυνα'',''γιατι να κανω στειρωση κριμα δεν ειναι;'' κλπ.) και αλλο ο ΦΟΝΟΣ.

Αλλο η αγνοια,που ειναι θεμα κοινωνικης παιδειας(''δε μ'αρεσουν οι γατες ειναι μοχθηρες'',''τα σκυλια ειναι επικινδυνα'',''γιατι να κανω στειρωση κριμα δεν ειναι;'' κλπ.) και αλλο ο ΦΟΝΟΣ.
Συμφωνώ απόλυτα!!!!
Το αν δεν θέλει ζώα είναι επιλόγη του κάθε ανθρώπου και δικαίομα, αλλά όχι να κάνουν φόνους!!!

Και εγώ συμφωνώ στο ότι είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου. Υπάρχει όμως διαφορά μεταξύ του "δεν μ'αρέσουν τα ζώα" και του "δεν μ'αρέσουν τα ζώα αλλά τα σέβομαι" . Κάθε γονιός που για οποιοδήποτε λόγο φοβάται ή σιχαίνεται τα ζώα δεν θα πρέπει να το περνάει αυτο το συναίσθημα και στα παιδιά του.

Και ο φόνος είναι συνέπεια της άγνοιας...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back