Κάποιος ρίχνει φόλες

Και εγώ συμφωνώ στο ότι είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου. Υπάρχει όμως διαφορά μεταξύ του "δεν μ'αρέσουν τα ζώα" και του "δεν μ'αρέσουν τα ζώα αλλά τα σέβομαι" . Κάθε γονιός που για οποιοδήποτε λόγο φοβάται ή σιχαίνεται τα ζώα δεν θα πρέπει να το περνάει αυτο το συναίσθημα και στα παιδιά του.
Σίγουρα γιατί αυτό οδηγεί στην σύγχυση και μετά στον φόνο αλλά και πάλι δέν μπορώ να τους δικαιολογίσω και ούτε να τους δώσω τον οίκτο μου και πάλι τα συναισθήματά μου είναι μίσως!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και ο φόνος είναι συνέπεια της άγνοιας...
Εγω παλι ειμαι καθετη σε αυτο.Το ενστικτο του δολοφονου το εχει μεσα του καποιος ειτε εκ γενετης ειτε αν στην πορεια της ζωης του διαταραχτηκε η ψυχικη του ισορροπια,οποτε θα χρειαστει βοηθεια απο ειδικους.Δηλαδη αν ενας γονιος λεει στο παιδι του απο μικρο οτι το σωστο ειναι να βασανιζουμε κ να σκοτωνουμε ζωα,θα το κανει;Υποτιθεται οτι οι ανθρωποι ειναι νοημονα οντα.Εκτος αυτου,αν εχεις ευαισθησιες σαν ανθρωπος(που το να μη σκοτωνεις ζωα δεν ειναι θεμα ευαισθησιας,αλλα κοινης λογικης),ποσο κτηνος μπορει να γινεις με αυτα που ακους;Εκτος αν εχεις για πατερα τον Χιτλερ που φημιζεται για την επιρροη κ την πλυση εγκεφαλου που ασκουσε με τους λογους του,και τοτε ομως υπηρξαν πολλοι που δεν τον ενστερνιστηκαν.Καλα,πλατιασα μαλλον...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τώρα διάβασα και αυτο το θέμα και πόνεσα πάρα πολύ!Απο μικρη και εγώ ειχα μία γατουλα που λάτρευα οσο τιποτα αλλο!Ο γατος μου εμενε στο σπιτι αλλα έβγαινε και εξω στην γειτονια για τσαρκα γιατι μεναμε λιγο εξω απ την πόλη,είχαμε μεγάλη αυλη και μονο μονοκατοικίες γύρω μας!Με λίγα λόγια ήταν ο παράδεισος για το μικρό μου!Ομως μια μέρα το γατουλίνι μου δεν γυρισε σπίτι......Τον έψαχνα εβδομάδες δεν ήθελα να τον εγκαταλείψω με τίποτα!(Τώρα γράφω και τρέμουν τα χερια μου!)Μου τον ΣΚΟΤΩΣΑΝ με φόλα και τόν βρηκε η θεία μου στην αποθήκη της ΝΕΚΡΗ!Ο πόνος που ένιωσα ηταν τρομερός!ΓΙΑΤΙ?Γιατι κάποιος να την σκοτώσει?ποιον πειραξε και ποιον ένόχλησε μια γάτα που κυκλοφορούσε καμαρωτη με το υπεροχο λουράκι της!Εμένα αυτη η μικρή ύπαρξη με εκανε πολύ ευτυχισμένη!Με ποιο δικαίωμα την σκότωσαν και μου την πήρανε?Και η τραγωδία μου συνεχιστηκε γιατι εξω απο το σπίτι μου τις επόμενες μέρες έβρισκα φόλες και σκυλια πέθαιναν μπροστα στα μάτια μου!Μικρή όπως είμουνα δεν μπορουσα και δέν ήξερα τι να κάνω!ΔΕ ξαναπήρα γάτα ωσπου μετά απο χρόνια εξω απο την πολυκατοικια που μενω τώρα ακουσα κλάμα απο ενα μωρό γατάκι και το πήρα για να το σώσω!Αυτη ειναι η Ντάλια μου και είμαι παλι χαρούμενη!Κατάρα και Οργη σε οσους σκοτώνουν ζωάκια!Ζωάκια που μόνο την αγάπη μας ζητάνε και εμεις τα Ανώτερα Οντα τα πληγωνουμε κάθε μέρα!Αυτα δε μπορώ να πω άλλα γιατί πονάει!

Δεν το εχω δει με τα ματια μου και οργιζομαι..δεν ξερω πως θα αντιδρουσα αν αντικρυζα μια τετοια εικονα,ειδικα αν ηταν σε δικη μου γατα..Παναγια μου,μονο που το σκεφτομαι μου ανεβαινει το αιμα και βουρκωνουν τα ματια μου..Ευχομαι,Νταλια,ποτε ξανα στη ζωη σου να μην βιωσεις κατι τετοιο και προσεχε πολυ το μικρο σου!!Σας ευχομαι τα καλυτερα!:happy:

Δεν το εχω δει με τα ματια μου και οργιζομαι..δεν ξερω πως θα αντιδρουσα αν αντικρυζα μια τετοια εικονα,ειδικα αν ηταν σε δικη μου γατα..Παναγια μου,μονο που το σκεφτομαι μου ανεβαινει το αιμα και βουρκωνουν τα ματια μου..Ευχομαι,Νταλια,ποτε ξανα στη ζωη σου να μην βιωσεις κατι τετοιο και προσεχε πολυ το μικρο σου!!Σας ευχομαι τα καλυτερα!:happy:
Georgia εγώ το μόνο σίγουρο είναι ότι αν ήταν η Λούσυ μου θα τον πλάκωνα στο ξύλο θα τον έβριζα κτλ. Αυτό πιο πολύ από σοκ και υστερία!!
Ίσως είμαι και εγώ δολοφώνα γιατί δεν ξέρω που θα έφτανα!:/:
Αν ήταν άλλο γατάκι θα κοκάλωνα και όταν ξυπνούσα θα το πήγαινα στο νοσοκομείο!

Εκτος αν εχεις για πατερα τον Χιτλερ που φημιζεται για την επιρροη κ την πλυση εγκεφαλου που ασκουσε με τους λογους του,και τοτε ομως υπηρξαν πολλοι που δεν τον ενστερνιστηκαν.Καλα,πλατιασα μαλλον...[/quote]

Δεν ξέρω αν γεννιούνται οι γίνονται στη πορεία... Το σίγουρο είναι ότι τα παιδικά μας βιώματα παίζουν μεγάλο ρόλο στη μετεξέλιξη της ζωής μας, όπως υποστηρίζει και ο φίλτατος Σίγκμουντ Φρόυντ! Αλλά για γατοπαγίδες δεν συζητούσαμε??? :P:D:P

Απλά μονο ΑΥΤΟ. :cry::cry:
Τότε σας βρήκα.... και Αφιερωμένο στε ΟΛΑ τα άλλα που έχω χάσει με τον ίδιο τρόπο!!!!!!!!!:mad:

Georgia εγώ το μόνο σίγουρο είναι ότι αν ήταν η Λούσυ μου θα τον πλάκωνα στο ξύλο θα τον έβριζα κτλ. Αυτό πιο πολύ από σοκ και υστερία!!
Ίσως είμαι και εγώ δολοφώνα γιατί δεν ξέρω που θα έφτανα!:/:
Αν ήταν άλλο γατάκι θα κοκάλωνα και όταν ξυπνούσα θα το πήγαινα στο νοσοκομείο!
Μακάρι να ήξερα ποιός τα έκανε όλλα αυτά μα κανενας δεν άνοιγε το στόμα του!Κανένας δεν μιλούσε και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε!
Μία φορά μόνο πρόλαβα ενα μικρό γατάκι που κατι παιδια το βασάνιζαν και του έκαψαν το μάτι!Δέν θυμαμαι και πολλά μετά γιατί είμουν σε κατάσταση υστεριάς ,έκλαιγα και χτυπούσα!Εννοείται οτι το πηρα σπίτι μου και γιατρεύτηκε!

Μακάρι να ήξερα ποιός τα έκανε όλλα αυτά μα κανενας δεν άνοιγε το στόμα του!Κανένας δεν μιλούσε και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε!
Μία φορά μόνο πρόλαβα ενα μικρό γατάκι που κατι παιδια το βασάνιζαν και του έκαψαν το μάτι!Δέν θυμαμαι και πολλά μετά γιατί είμουν σε κατάσταση υστεριάς ,έκλαιγα και χτυπούσα!Εννοείται οτι το πηρα σπίτι μου και γιατρεύτηκε!
:mad::mad::mad:

Τότε σας βρήκα.... και Αφιερωμένο στε ΟΛΑ τα άλλα που έχω χάσει με τον ίδιο τρόπο!!!!!!!!!:mad:
Αχ βρε julia τι μου έκανες και είμαι στην δουλειά!
Ευτυχώς είμαι μόνη και δεν με είδε κανείς.
Να σου ζήσει ο Silvestor Junior!
Οι φώτο που έχεις για avatar και υπογραφές πια γατάκια είναι;

Πρέπει να σταματήσει αυτό! Δεν γίνεται στον 21ο αιώνα που ζούμε να υπάρχουν άνθρωποι που κακομεταχειρίζονται τα ζωα!!!! :mad::mad::mad: Ε Λ Ε Ο Σ ΠΙΑ!!!!!

Πρέπει να σταματήσει αυτό! Δεν γίνεται στον 21ο αιώνα που ζούμε να υπάρχουν άνθρωποι που κακομεταχειρίζονται τα ζωα!!!! :mad::mad::mad: Ε Λ Ε Ο Σ ΠΙΑ!!!!!
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!Αλλα δυστυχως ειμαι σχεδόν σίγουρη οτι στη χώρα μας σε αντίθεση με άλλες χώρες όπως είναι η Γερμανία Νόμοι και συνέίδηση για την προστασία όλων των ζώων θα αργήσουν να έρθουν!
Ιστοσελιδες σαν αυτήν εδώ που εχετε και μολις μπηκα στην γατοπαρέα σας μου δίνουνε ελπίδα και ξέρω τώρα πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι!!!!!!

αχ βρε julia με εκανες κομματια.

Σε ευχαριστώ πολύ ελένη έβγαλα ήδη φωτοτυπίες και θα τις βάλω και έξω απο την πόρτα του για να πίασει το υπονοούμενο:up::up::up:

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!!:down::down::down::down:

Θα συμφωνήσω με την ΛΕΚ ΛΥΔΙΑ, ότι οι ελληνίδες οι γιαγιάδες ρίχνουν φόλες. :down: :down::down:
Βγαίνουν κρυφά - κρυφά το βράδυ, με τις λιχουδιές τους και γυρνάνε στο σπίτι τρίβοντας τα χέρια τους, σαν να μοίρασαν τα δώρα των Χριστουγέννων. Κοιμούνται ήσυχα – ήσυχα στο κρεβατάκι τους και ονειρεύονται για την αυριανή μέρα, για το πόσα λιγότερα γατάκια έχουν μείνει και πόσες φορές ακόμα, θα πρέπει να κάνουν το καθήκον τους.

Μύνημα προς ολους που μου γραφουν για φόλες:
ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΝΑΙ Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ, ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΜΕ ΑΠΛΑ ΠΑΘΗΤΙΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΝΕΝΟΧΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ
( Δεν απευθύνομαι σε καποιον ειδικά, απλα ειναι γεγονός οτι αν δεν κανουμε κατι εμεις οι ιδιοι, δυστυχως θα συνεχισει και ναι ισως μονο εμεις ειμαστε που μπορουμε να κανουμε κατι, ολα απο εναν αρχιζουν)

Οταν βλέπουμε να πεφτουν φόλες καπου

1. Υπαρχει καποιος-οι τρελλος-οι ή καποιος υποπτος δημος
2. Δεν εχει προληψη σε θεμα στειρωσεων και δεν εχει ενημερωθει ο κοσμος,πραγμα που βοηθαει την εκδηλωση των παραπανω .

Τι κανουμε:
Αν τον δουμε του πέρνουμε το ζωο ενω προσπαθει να το σκοτωσει και κανουμε τα παρακατω.

Αν δεν μπορεσαμε να σταματήσουμε καποιον απο το να σκοτώσει ενα ζώο:

Δράση Αμεσα:
Οτι εγινε εγινε αλλα χρειαζεται τιμωρια: αν το ειδαμε επιτοπου εχουμε δικαωμα να τον παμε αυτοφορο που εκδικαζεται αμεσως αν εχει περασει ωρα παμε στην αστυνομια, επιμενουμε να γραφτει στο βιβλιο συμβαντων ( εστω κι αν μας ειρωνέυονται) και εαν η αστυνομια δεν δρα επικοινούμε με φιλόζωο δικηγόρο ( ολα τα σωματεια ξερουν καποιον αν θελετε ξερω εναν δυο κι εγω) και παμε κατευθειαν στον εισαγγελέα υπηρεσίας.

Πρόληψη νέων θανάτων:

Επιμενουμε το ατομο να υποχρεωθει να στειρωσει τις γατες του η η περιοχη και βοηθαμε οι ιδιοι σε αυτο μεταφεροντας τις γατες πχ και κανοντας τη συνδεση με ενα σωματειο που εχει γιατρους που θα κανουν καλύτερες τιμές.

Ελέγχος και Ενημέρωση:

Ελέγχουμε οτι εγινε η στειρωση και βαζουμε αφισσες βαζω μια ενδεικτική απο το Αργος ( μοιραζουμε και τα φυλλαδια που ειναι στην αρχή του πόστ εδω)στη γειτονια οτι τα ζωα ειναι στειρωμενα (αρα ο αριθμος τους και η υγεια τους ελεγχεται, αυτο αποτρεπει τους τρελους) απο το ταδε σωματειο και ενημερωνουμε οτι εγινε μυνηση και εαν τολμησει κανεις να τα ξαναπειραξει εχουμε λαβει μετρα και ενημερωνουμε για τιμές και προστιμα.
Μπορουμε να βαλουμε και οτι δινεται αμοιβη σε οποιον μας πει ποιος το εκανε εαν δεν ξερουμε ποιος.Αυτο δειχνει γενικα σαν διάβημα οτι εχουμε υπευθυνη σταση μεν και δευτερον οτι οντως το εχουμε παρει στα σοβαρά.

Σε περίπτωση που εχουμε κανει ολα τα παραπανω και ο τρελος (που δεν ξερουμε γιατι αν τον ξερουμε τρεχει ηδη στα δικαστήρια) συνεχιζει στειρωνουμε οσα ζωα μπορουμε και τα απομακρυνουμε σε αλλη περιοχη πιο φιλική.

Οσοι θελουν δικηγορους και σωματεια ας επικοινωνήσουν

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back