Heidi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η Heidi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 127 μηνύματα.
14-06-08
02:10
Στον Μάρτιν (δυόμιση μηνών) είχα βάλει ένα κολάρο, δεν έδειχνε να ενοχλείται. Του το έβγαλα.
Την Λόλα (τρεισήμισι μηνώ) την κατέβασα από τον πάγκο της κουζίνας, κάπου στο φόρουμ διάβασα ότι πρέπει να τα πιάνεις από το σβέρκο και να τα χαμηλώνεις για λίγο, το έκανα την πρώτη φορά, την έπιασα από τον σβέρκο, την κατέβασα και στην συνέχεια την χαμήλωσα. Όταν ξανανέβηκε την κατέβασα κανονικά γιατί τη λυπήθηκα και θεώρησα ότι είναι άδικος κόπος να προσπαθώ. Αργότερα όμως είδα, βρεγμένη την καρεκλά του υπολογιστή.
Τι λάθος έκανα;
Αυτό το κάνουν τα γατάκια που δεν θέλουν και πολλές αγκαλιές; Ή αυτά που είναι τρυφερά. Ή δεν έχει σημασία
Αυτό με το χαμήλωμα θέλει κάποιον συγκεκριμένο τρόπο; Το κάνουμε, για να δείξουμε κάτι στην γάτα μας; Ή δεν το κάνουμε για να μην δημιουργήσουμε καταστάσεις.
Διάβασα και το θέμα Γατί + πάγκος κουζίνας και το Υπάρχουν μυρωδιές που να αποφεύγουν οι γάτες; Άρα θα το πάρω απόφαση για τον πάγκο.
Κάθε φορά, που δεν θα γίνεται το δικό τής/του, θα μου κάνει αυτό;
Δεν μάλωσα κανέναν, γιατί δεν τον έπιασα στα πράσα, ξέρω ότι μετά είναι αργά.
Στα σκύλια τρώει πρώτα ο αρχηγός. Στις γάτες είναι το ίδιο; Γιατί εδώ τρώει η πιο φονακλού
Έως τώρα, είχα μόνο σκύλο μέσα στο σπίτι και οι γατοσυμπεριφορές μου είναι λίγο άγνωστες.
Την Λόλα (τρεισήμισι μηνώ) την κατέβασα από τον πάγκο της κουζίνας, κάπου στο φόρουμ διάβασα ότι πρέπει να τα πιάνεις από το σβέρκο και να τα χαμηλώνεις για λίγο, το έκανα την πρώτη φορά, την έπιασα από τον σβέρκο, την κατέβασα και στην συνέχεια την χαμήλωσα. Όταν ξανανέβηκε την κατέβασα κανονικά γιατί τη λυπήθηκα και θεώρησα ότι είναι άδικος κόπος να προσπαθώ. Αργότερα όμως είδα, βρεγμένη την καρεκλά του υπολογιστή.
Τι λάθος έκανα;
Αυτό το κάνουν τα γατάκια που δεν θέλουν και πολλές αγκαλιές; Ή αυτά που είναι τρυφερά. Ή δεν έχει σημασία
Αυτό με το χαμήλωμα θέλει κάποιον συγκεκριμένο τρόπο; Το κάνουμε, για να δείξουμε κάτι στην γάτα μας; Ή δεν το κάνουμε για να μην δημιουργήσουμε καταστάσεις.
Διάβασα και το θέμα Γατί + πάγκος κουζίνας και το Υπάρχουν μυρωδιές που να αποφεύγουν οι γάτες; Άρα θα το πάρω απόφαση για τον πάγκο.
Κάθε φορά, που δεν θα γίνεται το δικό τής/του, θα μου κάνει αυτό;
Δεν μάλωσα κανέναν, γιατί δεν τον έπιασα στα πράσα, ξέρω ότι μετά είναι αργά.
Στα σκύλια τρώει πρώτα ο αρχηγός. Στις γάτες είναι το ίδιο; Γιατί εδώ τρώει η πιο φονακλού
Έως τώρα, είχα μόνο σκύλο μέσα στο σπίτι και οι γατοσυμπεριφορές μου είναι λίγο άγνωστες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Vivikos
Νεοφερμένο μέλος
Ο Vivikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών. Έχει γράψει 71 μηνύματα.
14-06-08
09:17
Εγώ νομίζω ότι το γατάκι σου δεν φοβήθηκε γιατί όπως περιγράφεις τις κινήσεις δεν βλέπω κάτι τρομερό που να δικαιολογεί τη ''ζημιά''. Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι είτε δεν έχει μάθει ακόμη να πηγαίνει στην άμμο ή το έκανε από αντίπεινα γιατί κατάλαβε το μάλωμα. Παρόλα αυτά νομίζω ότι θα πρέπει να ασχοληθείς κι άλλο με την εκπαίδευση τους. Τώρα που είναι μικρά. Εμάς ο Βιβίκος μας αν και δεν τον μαλώνουμε (σχεδόν ποτέ δεν χρειάστηκε), όταν τον δούμε να πλησιάζει απειλητικά τον πάγκο, χτυπάμε παλαμάκια και το καταλαβαίνει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
μαγισσα
Διάσημο μέλος
Η μαγισσα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 57 ετών και μας γράφει από Εύοσμος (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2.265 μηνύματα.
14-06-08
09:52
Εγώ με την δική μου αφού έβαλα σαπούνι για τα πιάτα και δεν της άρεσε καθόλου τώρα μόλις την βλέπω έτοιμη να ανέβει της φωνάζω τι κάνεις εκεί και της κόβεται η φόρα...όσο για αυτά που απαγορεύονται τα ξέρει και δεν την νοιάζει πια όταν λέω μή με κοιτάει και φεύγει από το σημείο που απαγορεύεται....

Ασχολήσου λίγο μαζί τους και θαβρεις την άκρη μην στενοχωριέσαι.....

Ασχολήσου λίγο μαζί τους και θαβρεις την άκρη μην στενοχωριέσαι.....

Heidi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η Heidi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 127 μηνύματα.
14-06-08
12:31
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας 

Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρουμε και οι τρεις. Τελικά θέλει τρόπο, όχι κόπο.

Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρουμε και οι τρεις. Τελικά θέλει τρόπο, όχι κόπο.

Elena_p
Δραστήριο μέλος
Ο Elena_p αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 610 μηνύματα.
14-06-08
12:46
΄Στα σκύλια τρώει πρώτα ο αρχηγός. Στις γάτες είναι το ίδιο; Γιατί εδώ τρώει η πιο φονακλού
Το ίδιο είναι και στις γάτες. Πάντα υπάρχει ιεραρχία που εξαρτάται και από το φύλο (τα θηλυκά είναι συνήθως οι 'αρχηγοί') και από την ηλικία (οι μεγαλύτερες γάτες θα φάνε πρώτα και μετά τα μικρά) και από το αν η μια γάτα προϋπάρχει σ'ενα σπίτι (θα φάει πρώτα αυτή και μετά το καινούργιο ζώο) και πάνω απ'ολα απο το χαρακτήρα του ζώου.Υπάρχουν μεγαλύτερα ζώα που είναι πιο δειλά και τρυφερά και δεν έχουν πρόβλημα να φάνε 'δεύτερα' και έχω δει γατάκια 2-3 μηνών να το παίζουν αρχηγοί

Heidi
Εκκολαπτόμενο μέλος
14-06-08
13:24
Τώρα μου λύθηκε μια μεγάλη απορία. Βρήκα ένα από τα λάθη που κάνω, ταΐζω πρώτα την Λόλα και μετά τη Μπουμπού, τη δωδεκάχρονη σκυλίτσα μου.
Τώρα πρώτα θα τρώει η Μπουμπού, η Λόλα και μετά Μάρτιν.
Η Λόλα όντως το παίζει αρχηγός, στον Μάρτιν.

Τώρα πρώτα θα τρώει η Μπουμπού, η Λόλα και μετά Μάρτιν.
Η Λόλα όντως το παίζει αρχηγός, στον Μάρτιν.

ruko
Διάσημο μέλος
Η ruko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.516 μηνύματα.
14-06-08
16:13
Σε πρώτη φάση θα σου έλεγα να εξακριβώσεις ποιο απ' τα δύο το έκανε και στη συνέχεια να παρατηρήσεις τη συμπεριφορά του μπας και βρεις την άκρη του νήματος. Μπορεί το λέρωμα να προκλήθηκε από κάτι άλλο, όχι από τα περιστατικά που περιγράφεις πιο πάνω.
Το χαμήλωμα δεν θέλει κάποιο συγκεκριμένο τρόπο. Βέβαια, δεν πιάνει σ' όλες τις γάτες, το έχω δοκιμάσει και στα δικά μου αλλά δε χαμπάριασαν.
Όσο για τη σειρά στο φαγητό, θα διαφωνήσω με την Έλενα. Πράγματι, υπάρχει κάποιος αρχηγός στις γατίσιες ομάδες, όμως οι γάτες δεν είναι αγελαία ζώα και η ιεραρχία τους είναι πιο χαλαρή. Έτσι, δεν έχει τόση σημασία ποιος τρώει πρώτος: μπορεί να είναι ο αρχηγός, αλλά μπορεί και κάποιος άλλος (συνήθως ο πιο λαίμαργος
- όμως πάντα με την προϋπόθεση ότι υπάρχει αρκετή τροφή για όλους).
Το χαμήλωμα δεν θέλει κάποιο συγκεκριμένο τρόπο. Βέβαια, δεν πιάνει σ' όλες τις γάτες, το έχω δοκιμάσει και στα δικά μου αλλά δε χαμπάριασαν.

Όσο για τη σειρά στο φαγητό, θα διαφωνήσω με την Έλενα. Πράγματι, υπάρχει κάποιος αρχηγός στις γατίσιες ομάδες, όμως οι γάτες δεν είναι αγελαία ζώα και η ιεραρχία τους είναι πιο χαλαρή. Έτσι, δεν έχει τόση σημασία ποιος τρώει πρώτος: μπορεί να είναι ο αρχηγός, αλλά μπορεί και κάποιος άλλος (συνήθως ο πιο λαίμαργος
- όμως πάντα με την προϋπόθεση ότι υπάρχει αρκετή τροφή για όλους).Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum