Κάταγμα στην κνήμη

SofiaSam

Νεοφερμένο μέλος

Η SofiaSam αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Γεια σας.
Το γατάκι μιας φίλης μου έπεσε από τον τρίτο όροφο και τελικά έπαθε κάταγμα στην κνήμη. Ο κτηνίατρος που το πήγαμε μας είπε ότι η μόνη λύση είναι το χειρουργείο για το οποίο ζητάει 300 ευρώ. Η φίλη μου είναι φοιτήτρια και συντηρείται μόνη της και δε μπορεί να τα διαθέσει με τίποτα. Ένας άλλος κτηνίατρος με τον οποίο μίλησα μας είπε ότι αφενός η επιστημονική λύση είναι το χειρουργείο αλλά αφετέρου υπάρχει και μια θεωρία που λέει πως αν αφήσεις μια γάτα κλεισμένη σ' ένα διαμμέρισμα σε 15 μέρες τα οστά της επανέρχονται μπορεί και πλήρως. Ποια είναι η γνώμη σας; Γνωρίζετε κάποιον που θα έκανε την εγχείρηση με μέγιστο 100 ευρώ; Πιστεύετε ότι θα επουλωθεί το κάταγμα μόνο του; Τι να κάνουμε; Πάντως ο κτηνίατρος που ζήτησε 300 ευρώ γενικά είναι ψιλοκλέφτης. Του είχα πάει ένα γατάκι αδέσποτο που βρήκα και μου χε πάρει 50 ευρώ και την επόμενη ημέρα πέθανε. Και σήμερα μας πήρε 35 και δε μας έδωσε και την ακτινογραφία! Βοηθήστεεεεε!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα.Καθολου δεν γνωριζω αν μπορει απο μονο του να φτιαξει το προβλημα,ομως γενικα μην ακουτε το τι λεει ο ενας και ο αλλος.Μονο ενας γιατρος ξερει σιγουρα.
Απο εκει και περα,γιατι δεν πηγαινετε και σε αλλους;Να ρωτησετε και να δειτε τι θα σας πουν και αυτοι.
Δεν γραφεις περιοχη για να σου πουμε για γιατρο.:)
Δες εδω,εχει γιατρους προτεινομενους απο τα μελη του my cat.Αυτοι με τα γαλαζια γραμματα κανουν ειδικες τιμες(για τα αδεσποτα βεβαια)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ζωγράφου είμαστε...Πήγα στον πρώτο του καταλόγου και αυτός που μου είπε ότι θα φτιαχτεί μόνο του είναι ο δεύτερος. Δυστυχώς μόνο αυτούς τους δύο έχουμε.

Υπάρχει κάποιος γιατρός που θα επιτρέψει στη φίλη σου να τον πληρώσει σταδιακά με δόσεις; Ίσως αυτό να είναι καλή λύση..:hmm:

Φοβάμαι πως ούτε αυτό μπορεί να κάνει. Είμαι παράλογη που μου φαίνεται πολύ ψηλό το ποσό; Δεν υπάρχουν φιλοζωικές οργανώσεις να βοηθήσουν; Εγώ ρε παιδιά έκανα στείρωση στη σκυλίτσα μου (αφαίρεση μήτρας) με 50 ευρώ. Μου φαίνεται εξωφρενικό να ζητάς 300. Και εν τέλει όταν του ζητήσαμε να πάρουμε την ακτινογραφία μας είπε να κρατάμε άλλα 20 ευρώ για να την πάρουμε γιατί τα 35 ήταν με έκπτωση!

Η μικρη μου ειχε σπασει το ποδαρακι της οταν ηταν περιπου 5 μηνων.
Η κτηνιατρος (πολυ καλη γιατρος και απο τους οικονομικους κτηνιατρους)
μας ειχε πει κοστος χειρουργειου 300-400 ευρω και μαλιστα ντρεποταν να μας το πει.
Μας ειπε επισης οτι συνηθως αυτου του ειδους τα σπασιματα στις γατες φτιαχνουν μονα τους,
μπορει καμμια φορα να αφησουν ενα μικρο κουσουρι.
Εμεις δεν καναμε το χειρουργειο τελικα, εδεσε σε περιπου 30 μερες, βγαλαμε ακτινογραφιες,
ολα πηγαν καλα ευτυχως.
Ομως η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη, εαν βρεις εναν κτηνιατρο που εμπιστευεσαι και δει τη γατουλα
και σας πει οτι μπορει να δεσει μονο του το ποδι, και δεν υπαρχουν τα χρηματα, τοτε αφηστε το ετσι,
μεσα στο σπιτι φυσικα και με λιγη προσοχη.

Αλλη επεμβαση η στειρωση ομως, δυστυχως τα χειρουργεια ακομα και στα ζωα ειναι πολυ ακριβα.
Κι εγω για ακτινογραφια ειχα πληρωσει 40 ευρω.
Η συμπεριφορα του παντως απο αυτα που λες ακουγεται ενοχλητικη:/:

Εγώ πιστεύω ότι είναι στο χέρι του καθενός να κάνει καλύτερες (λογικές βασικά) τιμές. Ξέρω και κτηνίατρο στην αργυρούπολη που σε πρώτη επίσκεψη με εμβολιασμό, αποπαρασίτωση και βιβλιάριο πήρε 20 ευρώ. Κι όταν σου λέει μια κοπέλα 20 χρονών δεν έχω όσο κι αν το αγαπάω γιατί δουλεύω και ζω μόνη μου, δεν της ζητάς άλλα 20 ευρώ για να πάρει την ακτινογραφία μήπως βρει μια φιλοζωική να τη βοηθήσει. Όταν κάποιος είναι φιλόζωος είναι κι όταν δε μπορείς να είσαι πελάτης του πια. Θα πάρουμε κι άλλες γνώμες. Παρακαλώ όποιος γνωρίζει κάποιον γιατρό ή φιλοζωική που μπορεί να βοηθήσει ας γράψει εδώ.

Δυστυχώς τα 300 ευρώ είναι λογική τιμή. Αν δεν είχες ασφάλεια και πάθαινες κάτι παρόμοιο με το γατί, πόσα χρήματα θα σου έπαιρναν; Σίγουρα όχι 50 ευρώ :) Ρωτήστε τον μήπως μπορείτε να τον πληρώσετε με δόσεις. Εγώ πάντως θα τον πήγαινα. Η γάτα μου είχε σπάσει το πόδι της και δεν μπορούσαμε να την πιάσουμε να την πάμε και της κόλλησε στραβά το κόκκαλο. Περπατούσε φυσιολογικά όμως.

Παντως οι εγχειρησεις τοσο περιπου κοστιζουν.
Και ας μην μπερδευουμε τα πραγματα βρε παιδια.Η δουλεια τους ειναι..δεν ειναι φιλοζωικες οργανωσεις.:/:
Απο εκει και περα,ρωτηστε τον αν μπορει να πληρωθει με δοσεις,οπως ανεφεραν και σε προηγουμενο ποστ

Δε θα μου έπαιρναν 50 ευρώ, με τη διαφορά ότι εγώ είμαι άνθρωπος... Και 300 ευρώ είναι μισός μισθός για πολλούς (και πολλά λέω). Δεκτό ότι δεν είναι φιλοζωική αλλά είναι άσχημο να ζητά 20 ευρώ συν επειδή διαλέγω να βρω κάτι φθηνό μήπως κάνω καλά το γατί μου. Ειδικά σε τέτοιες εποχές. Και ειδικά όταν απευθύνεται σε φοιτήτρια που τα 20 ευρώ μετράνε. Για εκείνον δε νομίζω και τόσο. Ούτως ή άλλως μετά τη συζήτηση που είχαμε με το συγκεκριμένο γιατρό δε θα ξαναπηγαίναμε σε αυτόν σε καμία περίπτωση. Ψάχνουμε για άλλες γνώμες. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Κι όταν σου λέει μια κοπέλα 20 χρονών δεν έχω όσο κι αν το αγαπάω γιατί δουλεύω και ζω μόνη μου, δεν της ζητάς άλλα 20 ευρώ για να πάρει την ακτινογραφία .

Αυτό και μόνο με εξοργίζει.

Δε θα μου έπαιρναν 50 ευρώ, με τη διαφορά ότι εγώ είμαι άνθρωπος... Και 300 ευρώ είναι μισός μισθός για πολλούς (και πολλά λέω). Δεκτό ότι δεν είναι φιλοζωική αλλά είναι άσχημο να ζητά 20 ευρώ συν επειδή διαλέγω να βρω κάτι φθηνό μήπως κάνω καλά το γατί μου. Ειδικά σε τέτοιες εποχές. Και ειδικά όταν απευθύνεται σε φοιτήτρια που τα 20 ευρώ μετράνε. Για εκείνον δε νομίζω και τόσο. Ούτως ή άλλως μετά τη συζήτηση που είχαμε με το συγκεκριμένο γιατρό δε θα ξαναπηγαίναμε σε αυτόν σε καμία περίπτωση. Ψάχνουμε για άλλες γνώμες. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Aπό όσο γνωρίζω, το γατάκι έσπασε το οστό του, όχι καλαμάκι από σουβλάκι. Δεν βλέπω γιατί πρέπει να διαφέρει η τιμή στα ζώα. Αν ο κτηνίατρος αυτός δεν σας καλύπτει, μπορείτε να πάτε το γατί σε κάποιον άλλον. Η διαφορά στη τιμή δε νομίζω να είναι μεγάλη όμως. Αναισθησία θα χρησιμοποιήσει, λεπτή χειρουργική επέμβαση θα κάνει, ιατρικά εργαλεία και μηχανήματα θα χρειαστεί και θα σπαταλήσει αρκετό χρόνο για την επεμβάση. Σε τι ακριβώς διαφέρουν αυτά από έναν γιατρό που κάνει επέμβαση σε σπασμένο ανθρώπινο οστό; Κτηνίατρος είναι ο άνθρωπος, όχι υδραυλικός. 300 ευρώ είναι πολλά, αλλά αν ήσουν στην θέση του γατιού τι θα έκανες; Θα άφηνες το πόδι σου να "δέσει" μόνο του;

Όταν δεν έχεις να συντηρήσεις τον ίδιο σου τον εαυτό, τότε ναι θ' αφήσεις το πόδι ενός γατιού όσο κι αν το αγαπάς να δέσει μόνο του αφού μάλλον αυτό θα γίνει. Γιατί με 300 ευρώ βγάζω ένα μήνα.Δε βάζω στην ίδια κλίμακα σοβαρότητας το να ραγίσει το δικό μου οστό με το να ραγίσει το πόδι του γατιού μου, άρα δε μπορώ να σου απαντήσω στο τι θα έκανα. Προφανώς και θα πλήρωνα για να φτιάξω το πόδι μου.

Αυτοι οι γιατροι κανουν ειοδικες τιμες για αδεσποτα.Ισως αν εξηγησετε την κατασταση να κανουν κατι καλυτερο.Να ευχαριστεις που βρισκεσαι Αθηνα,γιατι εμεις στα νησια δεν εχουμε την πολυτελεια των πολλων κτηνιατρων.Καποιοι δεν εχουν καν κτηνιατρο.:)

• Ιατρικό κέντρο μικρών ζώων Αγίας Παρασκευής./Αγίου Ιωάννου79&Δ.Ράλλη 1
ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ:Χειρουργική μαλακών μορίων.
2106000911,6944384842 WEBSITE:www.klms.gr

Ειδικα αυτοι του ΣΩΖΩ που θα σου βαλω τωρα,θεωρουνται πολυ ευαισθητοποιημενοι

• Σωματείο Ζωόφιλων ΣΩΖΩ./ Αρμένη Βράιλα 23(Λ.Αλεξάνδρας)
2106460782 WEBSITE: www.sozo.gr

Αυτος ειναι και ορθοπεδικος

-ΧΑΛΑΝΔΡΙ

• Νικόλαος Καραμήτσος / Αιτωλίας 14
2106753850 ,Ορθοπεδικός

• Θωμάς Μαραγκός / Δαβάκη 16
2106850120 (ΧΑΛΑΝΔΡΙ)

Ευχαριστώ πολύ! Το ΣΩΖΩ που πήρα, δεν κάνει επεμβάσεις αλλά μπορεί να δει την ακτινογραφία να μου πει μία γνώμη... Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!!

Θα ηθελα να ρωτησω και εγω κατι. Το γατακι μου δεν μπορει να περπατησει με τα πισω ποδια δηλαδη τα σερνει οποτε λογικα και το χτυπησε πισω στην λεκανη του και πρεπει να εχει καταγμα. Δεν ξερω τι να κανω το λυπαμαι που το βλεπω ετσι. Ο πατερας μου δεν θελει να το παμε σε κτηνιατρο λεει θα γινει μονο του. Δεν εχει ορεξη να φαει και νερο πινει με το σταγονομετρο... Ειδα επισης οτι σημερα εκανε κοκκινα κοπρανα. Μηπως ξερει καποιος τι μπορω να κανω για να μην υποφερει;

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Aιμα (ζωηρό κόκκινο)στα κόπρανα σημαίνει τραυματισμός στο παχύ έντερο ή στο κατώτερο τμήμα του λεπτού εντέρου. Το πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί μόνο του με ινωση χωρις πρόβλημα. Όμως μπορεί να δημιουργηθεί αποφραξη και κατεπέκταση ειλεός και αφού ο πατέρας σου δε θέλει να το πάρει στον ιατρό θάνατος. Επίσης υπάρχουν και λίγες πιθανότητες για διάτρηση εντέρου (σε αυτό το τμήμα είναι αρκετά δύσκολο να συμβεί) , σηψαιμία, περιτονίτιδα και θα απαιτείται γερές δόσεις αντιβιοτικών και αφού ο πατέρας δε θέλει να πάει στο ιατρό θάνατος. Το ότι το γατί δεν έχει ορεξη για φαί πάντως ακούγεται αρκετά ανησυχητικό και αυξάνει τις πιθανότητες για δυσμενή επιπλοκή

Το πιο καλό είναι να πας τώρα στο ιατρό ώστε να αποτρέψεις τις 2 τελευταίες πάνω πιθανότητες αλλιώς να παρακαλάς τον Θεό να διορθωθεί το πρόβλημα μόνο του. Πέρα από τις προσευχές μπορείς να δώσεις στο γατί ειδικές τροφές ή κατά προτιμήση υδαρης τροφή τις πρώτες μερες ώστε να κάνει μαλακά κακά για 1 βδομάδα περίπου ώστε να διορθωθεί η βλάβη φυσικά (τα σκληρά κακά τραυματίζουν τον εντερικό βλεννογόνο και καθυστερούν την ουλοποίηση).

Αυτά τα προβλήματα μπορουν να γίνουν μόνο με την ζημιά που ίσως προκλήθηκε στο έντερο. Μπορεί να υπάρχουν και άλλες ζημιές σε άλλα ζωτικά όργανα (μην ξεχνάς πως πάνω από την λεκάνη έχουμε πολλά ζωτικά όργανα και δυνητικά μπορεί να επηρεάσει πολλες διαδικασίες. Επίσης μπορεί να δημιουργηθηκαν και νευρολογικά προβλήματα που σε αυτή την περίπτωση ο ιατρός δε μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα πέρα από ΜΣΑΦ . Ο χρόνος θα δείξει.

Πάντως η άποψη του πατέρας σου είναι πέρα από πέρα λανθασμένη και αφού σου επέστρεψε να έχεις ζωάκι έχει ηθική ευθύνη στο ζώο (αφού εσύ είσαι ανήλικη) και πρέπει τουλάχιστον να πληρώσει μαι επισκεψη σε ιατρό.

Τελευταία επεξεργασία:
Αν θες να ζησει το γατακι,επειγοντως στον κτηνιατρο.Η κατασταση δειχνει πολυ σοβαρη.:worry:
Υγ Να πεις στον πατερα σου οτι οταν αναλαμβανουμε ενα ζωακι,ειμαστε υποχρεωμενοι να του παρεχουμε ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη.Μακαρι να το καταλαβει.:/:Και οχι..οπως τα περιγραφεις μονο του δεν μπορει να γιατρευτει,και ουτε ειοναι δυνατον να το ρισκαρει καποιος.Εδω μιλαμε για αιμα στα κοπρανα,,τι συζηταμε τωρα;

Το γατάκι πρέπει να πάει στον γιατρό άμεσα.
Το να έχει αίμα στα κόπρανα μπορεί να υποδηλώνει κάτι πολύ σοβαρό για την υγεία του οπότε θα πρέπει να το δει ο κτηνίατρος το συντομότερο δυνατόν.
Και συμφωνώ απόλυτα με αυτό που ανέφερε η πουπουλίνα παραπάνω:

Υγ Να πεις στον πατερα σου οτι οταν αναλαμβανουμε ενα ζωακι,ειμαστε υποχρεωμενοι να του παρεχουμε ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back