Vangoulas
Νεοφερμένο μέλος
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, τελικά τι είναι τα πετ σοπ; Είναι ένα πολύ όμορφο μέρος με ζωάκια και παιχνίδια ή ίσως κάτι λίγο πιο ύπουλο; Όλοι εδώ μέσα πιστεύω έχουν τρυφερά αισθήματα κυρίως για τις γάτες όπως ισχυρίζονται τουλάχιστον, έχουν το "κατοικίδιό" τους, το ταΐζουν, το πλένουν, του βάζουν φιογκάκια και όλα τα σχετικά αλλά πώς το απέκτησαν;
Τα πετ σοπ δεν διαφέρουν από εκείνα τα σκλαβοπάζαρα που βλέπουμε στις ταινίες, με την επιλογή του σκλάβου από το αν θα είναι λευκά τα δόντια του ή το πόσο γυμνασμένος είναι... Δεν το λέω με την έννοια πως κακομεταχειριζόμαστε αυτά τα πλάσματα, μα τα αναγκάζουμε να ζήσουν μαζί μας, να μας ανέχονται, να περιορίζονται και το κυριότερο να εξακολουθούν να είναι ένα εμπόρευμα. ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ! Έπειτα είναι σαφώς μια πολύ κερδοφόρα επιχείρηση, και κερδοσκοπεί από τις "κυρίες" και "κυρίους" με το σπάνιας ράτσας ΔΟΥΛΟ τους ή την καλοπεριποιημένη ΔΟΥΛΑ τους.
Πόσες φορές είδατε στο δρόμο ένα γατάκι να νιαουρίζει, ή ένα σκυλάκι να μην έχει να φάει και το μόνο που σκέφτεστε είναι "αχ το καημένο... κρίμα";
Πόσες φορές σας πρότειναν να πάρετε ένα ζωάκι από κάποιον γνωστό σας λιγότερο "σημαντικής ράτσας" (ράτσα!; ) και αρνηθήκατε ενώ την επομένη ρίξατε 1500 ευρώ για ένα "σκλαβάκι"; Ναι, σκλαβάκι είναι, είτε το θέλετε είτε όχι. (Βέβαια ξέρετε ότι τα μικρά που δεν υιοθετήσατε θα πεθάνουν...)
Τέλοσπάντων, επειδή φοβάμαι ότι σας κούρασα θέλω να καταλήξω στο ότι κάποιος που νοιάζεται πραγματικά για τα ζώα δεν θα ενίσχυε το εμπόριό τους. Έτσι δεν σέβεστε ούτε αυτά, ούτε τον εαυτό σας. Ευχαριστώ.

(Το θέμα μου δεν είναι επιθετικό (νομίζω
) αλλά ειλικρινά το έγραψα καλοπροαίρετα. Όποιος θέλει να το συζητήσουμε εδώ είμαι
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drusilia
Διάσημο μέλος

Οι περισσότεροι απο εμας αδεσποτάκια έχουμε υιοθετήσει και εγώ προσωπικά συμφωνώ μαζί σου 100%.
Απλά απόφευγε τα greeklish γιατί απαγορεύονται απο τους κανόνες του φόρουμ, κάνουν τα ποστ αρεκτά δυσανάγνωστα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Havana
Διάσημο μέλος

αν ψαξεις λιγο στα θεματα επικρατει αυτη η αποψη, οι περισσοτεροι ειναι υποψιασμενοι γαι τα πετ σοπ, εκτος απο την εγκατσασταση των πετ σοπ τιθετε και το ζητημα απο που τα προμηθευονται αυτοι τα ζωακια κατω απο ποιες συνθηκες γεννιουνται και μεγαλωνουν και αν ειν αι ολα αγαθα και ομορφα οπως δειχνουν οι περοσσοτερες αφισσουλες.
για τα greeklish σου ειπε και η drusilia απαγορευονται ρητως εδω μεσα , ευχομαι να μη χρειαστει να στην πουν επιθετικα και αν προλαβαινεις διορθωσε το κειμενο σου γιατι η κουβεντα θα παει περιπατο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Δυστυχως πολλοι μεσα στο φορουμ και αρκετα νέα μέλη εχουν παρει ζωακια απο πετ σόπ με μόνο κριτηριο την ομορφια η τη ρατσα αγνοώντας απο που προερχεται και τι κύκλωμα συντηρουν.
Επιλογη τους να αγνοούν? Εαν καποια πραγματα δεν προωθηθουν παντως και σαν πολιτική του σαιτ δεν γινετε να τρεχουμε να τα λεμε καθε φορα σε καθε νεο που ετοιμαζεται να παρει ζωακι απο κει... κατανταει μονότονο
zorica
Διάσημο μέλος
Συμφωνω,και δεν εχω παρει ποτε μου ζωακι απο το πετ σοπ, αλλα...Ειναι γνωστη σε πολλα παλια μέλη η ιστορια με τα πετ σοπ εχουμε κανει και καταγγελια αλλα δυστυχως χρειάζεται κι αλλη προώθηση. Οσοι ειμαστε σε φιλοζωικά σωματεια ξερουμε πολύ καλα για τα puppy mills απο οπου προερχονται τα ζωα αυτα και με τι συνθήκες φτανουν και ζουν εδω.
Δυστυχως πολλοι μεσα στο φορουμ και αρκετα νέα μέλη εχουν παρει ζωακια απο πετ σόπ με μόνο κριτηριο την ομορφια η τη ρατσα αγνοώντας απο που προερχεται και τι κύκλωμα συντηρουν.
Επιλογη τους να αγνοούν? Εαν καποια πραγματα δεν προωθηθουν παντως και σαν πολιτική του σαιτ δεν γινετε να τρεχουμε να τα λεμε καθε φορα σε καθε νεο που ετοιμαζεται να παρει ζωακι απο κει... κατανταει μονότονο
Οταν καποιος θελει να εχει συντροφια ενα συγεκριμενο ζωακι(δικαιωμα του)διοτι το ειδε καπου και το ερωτευτηκε,τοτε αρχιζουν τα δισκολα και στο τελος...πανε εκει.Ποσους ξερω...αντι τουλαχιστον να ψαξουν εφημεριδες με ιδιωτες και στα χαριζοντε,τρεχουν κατευθειαν στα πετσοπ.
drusilia
Διάσημο μέλος
Αλλά υπάρχουν και φωτεινέςεξαιρέσεις, στο πετ σοπ που ψωνίζω και πάω αφισάκια για υιοθεσίες, πολλοι ζητάνε να τους φέρει γατάκι να αγοράσουν και ο άνθρωπος κατευθείαν τους λέει "Γιατί να αγοράσετε, ορίστε, πάρτε το τηλέφωνο, τόσο γατάκια χαρίζονται!"

aretha
Περιβόητο μέλος
Η μόνη "πολιτική που προωθεί" το MyCat είναι αυτή που περιγράφεται στον κανόνα #0:Εαν καποια πραγματα δεν προωθηθουν παντως και σαν πολιτική του σαιτ δεν γινετε να τρεχουμε να τα λεμε καθε φορα σε καθε νεο που ετοιμαζεται να παρει ζωακι απο κει... κατανταει μονότονο
To site αυτό έχει δημιουργηθεί για την ανταλλαγή απόψεων, γνωμών και συμβουλών μεταξύ γατόφιλων και την γενικότερη βοήθεια προς αυτούς. Εαν διαπιστωθεί ότι κάποιος χρήστης επανειλλημένα εκφράζεται αρνητικά για τις γάτες και αυτούς που τις αγαπούν τότε ο λογαριασμός του θα αποκλειστεί μόνιμα απο το mycat.gr.
Havana
Διάσημο μέλος
γιατι αποτι ξερω τα εκτροφεια στην ελλαδα δεν κανουν επιθετικη διαφημιση,μονο αν τα ψαξεις σε συνδρομητικα περιοδικα η σε ηλεκτρονικο ψαχτιρι....
ασε που (αυτο το ξερω απο προσωπικη εμειρια) μολις ψαχτεις να κανεις ενα εκτροφειο στην "πευτει" μεγαλη αλυσιδα πετ σοπ να στα αγοραζει . εστι δεν μπορεις να ελενξεις σε τι σπιτια θα πανε τα ζωακια ουτε να τους διασφαλισεις καποια στανταρ διαβιωσης...

ruko
Διάσημο μέλος
ασε που (αυτο το ξερω απο προσωπικη εμειρια) μολις ψαχτεις να κανεις ενα εκτροφειο στην "πευτει" μεγαλη αλυσιδα πετ σοπ να στα αγοραζει . εστι δεν μπορεις να ελενξεις σε τι σπιτια θα πανε τα ζωακια ουτε να τους διασφαλισεις καποια στανταρ διαβιωσης...![]()
Γενικά νομίζω πως τα καλά εκτροφεία δεν πουλάνε σε πετ σοπ. Δε συμφέρει κιόλας, ενώ πολλοί απορρίπτουν και ιδιώτες αγοραστές, αν δεν τους φαίνονται κατάλληλοι... ή έτσι λένε τουλάχιστον.

Έχεις πολύ δίκιο ότι δεν κάνουν επιθετική διαφήμιση. Αλλά τι να γίνει που αυτή θέλει παραδάκι.

Vangoulas
Νεοφερμένο μέλος
-NeFeLaKi-
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλησπέρα σας, λέγομαι Βαγγέλης και ζω στο Αμύνταιο. Καθώς χάζευα τα θέματα στις καταγγελίες είδα ενδιαφέροντα θέματα αλλά δεν πρόσεξα κάτι πολύ σημαντικό και ίσως να μην ανήκει στις καταγγελίες απλά δεν ήξερα πού να το βάλω.![]()
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, τελικά τι είναι τα πετ σοπ; Είναι ένα πολύ όμορφο μέρος με ζωάκια και παιχνίδια ή ίσως κάτι λίγο πιο ύπουλο; Όλοι εδώ μέσα πιστεύω έχουν τρυφερά αισθήματα κυρίως για τις γάτες όπως ισχυρίζονται τουλάχιστον, έχουν το "κατοικίδιό" τους, το ταΐζουν, το πλένουν, του βάζουν φιογκάκια και όλα τα σχετικά αλλά πώς το απέκτησαν;
Τα πετ σοπ δεν διαφέρουν από εκείνα τα σκλαβοπάζαρα που βλέπουμε στις ταινίες, με την επιλογή του σκλάβου από το αν θα είναι λευκά τα δόντια του ή το πόσο γυμνασμένος είναι... Δεν το λέω με την έννοια πως κακομεταχειριζόμαστε αυτά τα πλάσματα, μα τα αναγκάζουμε να ζήσουν μαζί μας, να μας ανέχονται, να περιορίζονται και το κυριότερο να εξακολουθούν να είναι ένα εμπόρευμα. ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ! Έπειτα είναι σαφώς μια πολύ κερδοφόρα επιχείρηση, και κερδοσκοπεί από τις "κυρίες" και "κυρίους" με το σπάνιας ράτσας ΔΟΥΛΟ τους ή την καλοπεριποιημένη ΔΟΥΛΑ τους.
Πόσες φορές είδατε στο δρόμο ένα γατάκι να νιαουρίζει, ή ένα σκυλάκι να μην έχει να φάει και το μόνο που σκέφτεστε είναι "αχ το καημένο... κρίμα";
Πόσες φορές σας πρότειναν να πάρετε ένα ζωάκι από κάποιον γνωστό σας λιγότερο "σημαντικής ράτσας" (ράτσα!; ) και αρνηθήκατε ενώ την επομένη ρίξατε 1500 ευρώ για ένα "σκλαβάκι"; Ναι, σκλαβάκι είναι, είτε το θέλετε είτε όχι. (Βέβαια ξέρετε ότι τα μικρά που δεν υιοθετήσατε θα πεθάνουν...)
Τέλοσπάντων, επειδή φοβάμαι ότι σας κούρασα θέλω να καταλήξω στο ότι κάποιος που νοιάζεται πραγματικά για τα ζώα δεν θα ενίσχυε το εμπόριό τους. Έτσι δεν σέβεστε ούτε αυτά, ούτε τον εαυτό σας. Ευχαριστώ.
(Το θέμα μου δεν είναι επιθετικό (νομίζω) αλλά ειλικρινά το έγραψα καλοπροαίρετα. Όποιος θέλει να το συζητήσουμε εδώ είμαι
)
Vangoulas η άποψή σου αυτή είναι κοινή με τα περισσότερα μέλη του φόρουμ. Αν μελετήσεις λίγο τα θέματα θα δεις ότι προωθούνται τα πετ-σοπ που δεν πουλάνε ζώα αλλά μόνο ήδη πρώτης ανάγκης για τα ζώα. Γενικά ο κόσμος είναι ανενημέρωτος αυτό είναι αλήθεια. Το παιδάκι βλέπει το ζωάκι στη βιτρίνα του πετ-σοπ και το ερωτεύεται, περισσότερο από ότι θα ερωτευτεί το αδεσποτάκι. Είναι θέμα γαλούχησης που προκύπτει από την έλλειψη ενημέρωσης για τον τρόπο που αναπαράγονται και μεταφέρονται τα ζωάκια-εμπόρευμα των πετ-σοπ. Επίσης είναι θέμα ωχ-αδερφισμού. Πέρα από τις απάνθρωπες συνθήκες που πολλές φορές βιώνουν τα ζώα των πετ-σοπ τίθεται και η ηθική προέκταση της υπόθεσης... Όσο απαράδεκτο είναι το εμπόριο ανθρώπων και παιδιών τόσο απαράδεκτο είναι και το εμπόριο των πετ-σοπ. Και δυστυχώς αναπαράγεται και επιβιώνει αυτή η αγορά.
Vangoulas με λίγα λόγια οι περοσσότεροι συμμεριζόμαστε την άποψη σου και σαμποτάρουμε τα πετ-σοπ με ζώα. Η ζωή δεν είναι εμπόρευμα

Van_Moufas
Νεοφερμένο μέλος
...μα τα αναγκάζουμε να ζήσουν μαζί μας, να μας ανέχονται, να περιορίζονται...
...Πόσες φορές είδατε στο δρόμο ένα γατάκι να νιαουρίζει, ή ένα σκυλάκι να μην έχει να φάει και το μόνο που σκέφτεστε είναι "αχ το καημένο... κρίμα";...
Αγαπητέ Βαγγέλη,
από ότι θα δεις οι περισσότεροι εδώ μέσα της ίδιας άποψης είναι. Εγώ προσωπικά δεν έκανα ποτέ παρέα με ζωάκια ράτσας παρά μόνο με αλητάμπουρες, τους οποίους και δεν είχα ποτέ περιορισμένους ούτε τους φερόμουν ως αφέντης. Έρχονται και φεύγουν όποια ώρα θέλουν. Θα βρουν εδώ φαγητό, νερό, ζεστό μέρος για ύπνο και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όταν χρειαστεί. Τώρα που το καλοσκέφτομαι μάλλον εγώ είμαι η υπηρεσία τους. Ειδικά ο Τζακ - που είναι κολλητός από το καλοκαίρι - με έχει εκπαιδεύσει καταλλήλως, βάζει φωνή από τον κήπο όταν θέλει να ανέβει κι εγώ τσακίζομαι να κατέβω να του ανοίξω. Μου σφυράει και τρέχω δηλαδή!

Μπορώ μάλιστα να πω ότι και συντριπτική πλειοψηφία (αν όχι όλοι για να μην θεωρηθεί υπερβολή) των φίλων - γνωστών αλλά και της γειτονιάς φέρεται με αυτόν τον τρόπο και στα αδέσποτα γατάκια και στα αδέσποτα σκυλάκια.
Από την άλλη υπάρχουν και οι τύποι που θέλουν ζωάκια ράτσας και στην τελική ζωάκια είναι κι αυτά, κάποιος πρέπει να τα περιποιείται.
Όσον αφορά στην κακή συμπεριφορά ορισμένων προς τα ζωάκια ε... τί να πούμε. Εδώ υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και ασύλληπτες από το μυαλό μας, ανθρώπων προς άλλους ανθρώπους ή ακόμα χειρότερα προς παιδιά.
Κλείνοντας σε καλωσορίζω στην e-γατοπαρέα μας.

Havana
Διάσημο μέλος
Γενικά νομίζω πως τα καλά εκτροφεία δεν πουλάνε σε πετ σοπ. Δε συμφέρει κιόλας, ενώ πολλοί απορρίπτουν και ιδιώτες αγοραστές, αν δεν τους φαίνονται κατάλληλοι... ή έτσι λένε τουλάχιστον.
Έχεις πολύ δίκιο ότι δεν κάνουν επιθετική διαφήμιση. Αλλά τι να γίνει που αυτή θέλει παραδάκι.![]()
ruko ευτυχως εχω γνωρισει και εκτροφεΑ (σκυλων βεβαια) που απεριψε ιδιωτη! πουλουσε μικρωσωμα σκυλακια κι εγω σκοπευα να αγορασω ενα για ενα βαφτιστιρι "8 ετων και αγορι? και θελετε να του πατερε μαλτεζ??? δεν πατε καλα κυρια μου, δε σας πουλαω" ετσι απλα!

zorica
Διάσημο μέλος
ruko ευτυχως εχω γνωρισει και εκτροφεΑ (σκυλων βεβαια) που απεριψε ιδιωτη! πουλουσε μικρωσωμα σκυλακια κι εγω σκοπευα να αγορασω ενα για ενα βαφτιστιρι "8 ετων και αγορι? και θελετε να του πατερε μαλτεζ??? δεν πατε καλα κυρια μου, δε σας πουλαω" ετσι απλα!![]()

ε,μα βεβαιαΑπο `κει που ειμαι ειναι πολα τετοια παραδηγματα
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Vangoulas
Νεοφερμένο μέλος
ohimso
Εκκολαπτόμενο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool