Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ναι..και θα δεις μετα απο καποια χρονια..να λεει αυτα που ήδη τα λενε τωρα στο εξωτερικο..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marzep
Δραστήριο μέλος
Αγαπητε ισως δεν εδωσες και τοση σημασια στην αρχη του αρθρου,που ο ιδιος δημοσιευσες.Αναφερεται σε οικογενειες με ιστορικο αλλεργιων.Αν και λιγη σημασια εχει πλεον.Καποιες πιο αυστηρες οδηγιες δινονται σε γονεις πολυ προωρων νεογνων και παλι δεν ξεπερνουν τα μετρα ασφαλειας τους 6-12 μηνες της ζωης του παιδιου.Ας αφησουμε λοιπον τον καθενα να εχει την αποψη του,να μεγαλωνει το παιδι του οπως επιθυμει,να επιλεγει τον παιδιατρο του συμφωνα με τις αποψεις του,ας μην γενικευουμε και ας μην αερολογουμε,δημοσιευοντας ξενες εργασιες,που δεν τις διαβαζουμε κιολας.Αφού θέλετε πηγη΄έψαξα και βρηκα πηγη βεβαίως αυτά που λέω δεν είναι υπερβολικά ούτε τα βγάζω από το κεφάλι μου
https://www.iator.gr/2010/04/20/what-is-allergy/
Πηγή:Νοσο/μείο Παίδων Αγλ.Κυριακού
Νομίζω ότι η πηγή μου είναι ισχυρη αν και προσωπικά δε μου αρέσει να χρησιμοποιώ πηγές στην επιχειρηματολογία μου. Δε λέω ότι η άλλη άποψη είναι λάθος (πράγματι τα βρέφη που εκτείθονται από μικρά σε αντιγόνα εχουν μελλοντικά καλυτερη ανθεκτικότητα σε αυτά) απλώς πρέπει να κάποιοι να παραδεχτούν ότι υπάρχει και αντίλογος και όχι να χαρακτηρίζουν μπακάληδες τους ιατρούς που το υποστηρίζουν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fockos
Επιφανές μέλος
Σαν τι συμφερον εχει δηλαδη ενας κτηνιατρος ή ενα φιλοζωικο σαιτ απο την αναπτυξη αλλεργιων και νοσηλειας των παιδιων αν ισχυουν οσα λες;
Ένας κτηνίατρος σαφώς θέλει οι οικογένειες να έχουν κατοικίδια.
____________________Γιωργο..εχεις μπερδεψει λιγουλακι τα πραγματα.Το λινκ που εβαλες..λεει απλα οτι η πηγη ειναι του νοσοκομειου Παιδων...δεν λεει πουθενα οτι το νοσοκομειο εχει κανειΕΡΕΥΝΕΣ πανω στο θεμα.Εγω σου μιλω για επιστημονικες ερευνες..προσπαθησε να ξεχωρισεις το ενα απο το αλλο.Και παλι αυτο σου λεω και θα στο ξαναπω.Στην ελλαδα οι γιατροι δεν ενημερωνονται σωστα για τις νεωτερες εξελιξεις..με αποτελεσμα πραγματα ήδη γνωστα στο εξωτερικο,εδω να εφαρμοζονται απο τους δικους μας γιατρους με χρονοκαθηστερηση αιωνων.Καταλαβε τι λεω...εσυ απλα εβαλες τις αποψεις του νοσοκομειου παιδων πανω στο θεμα,που ειναι απο την εποχη της προγιαγιας μου..και εγω σου μιλω για προσφατες ερευνες και νεα επιστημονικα δεδομενα.
Άλλα λένε οι ξένες έρευνα που παρέθεσατε υποστηρίζουν ότι τα παιδιά που είναι εκτεθειμένα σε αλλεργιογόνους παράγοντες σε μικρή ηλικία αναπτύσσουν μεγάλη αντοχή στην συνέχεια και άλλα λέει το κείμενο που παρέθεσα που λέει ότι η κλινική εικόνα στα βρέφη στις αλλεργίες είναι πιο δύσκολη και η αντιμετώπιση πιο δύσκολη. Το κείμενο αυτό είναι από το νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα και το υποστηρίζει η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρία. (συνεπώς δεν είναι αερολογίες και αν δεν ακολουθείτε είναι επικύνδινος, το ότι βγήκε ένα συμπερασμα σε μια έρευνα δεν σημαίνει ότι πρέπι να ακολουθείται). Η πιθανότητα να συμβεί σημαντική επιπλοκή είναι ιδιαίτερα μικρή περίπου 1/500 (για αυτό δεν είναι καλό να λέμε δεν έγινε στην Θεία μου οπότε δε θα γίνει ούτε και σε μένα). Για την ιατρική όμως αυτό το ποσοστό είναι μεγάλο (ειδικά για ένα νοσοκομείο που νοσηλεύει 200 περιστατικά σε κάθε εφημερία) για την Κτηνιατρική τέτοιο ποσοστό θεωρείται πιο μικρό κακά τα ψέματα η ζωή ενός ζώου υπολογίζεται λιγότερο από την ζωή ενός ανθρώπου. Όταν ήμουν μικρός είχα ένα σκυλάκι που με δάγκωσε δεν έπαθα τίποτα αυτό δε σημαίνει ότι δε θα πάθει κάποιος άλλος.
Το Αγλαΐα Κυριακού είναι Πανεπιστημιακό νοσοκομείο ότι εκδίδει το κάνει με βάση καινούριων ερευνών και πρωτοκόλλων, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ειδικό νοσοκομείο Παίδων της Ελλάδος. Δεν είναι απόψεις αναχρονιστικές ούτε απόψεις ενός μεμονωμένου ιατρού. Ότι εκδίδει ένα νοσοκομείο έχει προηγηθεί ανάλυση ξένων ερευνών και διεξαγωγή ερευνών από τα στατιστικά του ίδιου του νοσοκομείου).
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Συγνώμη εγώ θέλω να ξέρω πως όταν παιδί έρχεται με περιστατικό αλλεργικού σοκ στο νοσοκομείο είναι σίγουρο το νοσοκομείο ότι αυτό προέρχεται από το κατοικίδιο και όχι από ένα γάλα ή κάποιο φάρμακο. Από ότι ξέρω για να εντοπιστεί η αλλεργία σε κάποιο άτομο πρέπει να γίνει και το αντίστοιχο τεστ. Ο πατέρας μου πχ έχει πάει με αλλεργικό σοκ από μια ασπιρίνη όχι την κοινή ασπιρίνη αλλά μια άλλη που είχε πάρει από το νοσοκομείο. Πως το Αγλαϊα Κυριακού ή οποιοδήποτε άλλο νοσοκομείο είναι σίγουρο ότι το αλλεργικό σοκ προέρχεται από ζώο.
fockos
Επιφανές μέλος
Συγνώμη εγώ θέλω να ξέρω πως όταν παιδί έρχεται με περιστατικό αλλεργικού σοκ στο νοσοκομείο είναι σίγουρο το νοσοκομείο ότι αυτό προέρχεται από το κατοικίδιο και όχι από ένα γάλα ή κάποιο φάρμακο. Από ότι ξέρω για να εντοπιστεί η αλλεργία σε κάποιο άτομο πρέπει να γίνει και το αντίστοιχο τεστ. Ο πατέρας μου πχ έχει πάει με αλλεργικό σοκ από μια ασπιρίνη όχι την κοινή ασπιρίνη αλλά μια άλλη που είχε πάρει από το νοσοκομείο. Πως το Αγλαϊα Κυριακού ή οποιοδήποτε άλλο νοσοκομείο είναι σίγουρο ότι το αλλεργικό σοκ προέρχεται από ζώο.
Δεν είναι σίγουροι αλλά υποθέτω πως βγαίνουν στατιστικά δηλαδή κάποιοι άνθρωποι που παρουσιάσαν κοινά συμπτώματα είχαν κατοικίδιο. Δεν το λέω μόνο για τις γάτες (μην το παίρνετε προσωπικά αλλά για όλους τους αλλεργιογόνους παράγοντες)
Ακόμα ένα αρθράκι:
Η έρευνα αυτή συμφωνεί με αυτή που παρέθεσε η πουπουλίνα "[FONT="]προστατευτικό αποτέλεσμα στην ευαισθητοποίηση τους στα εισπνεόμενα αλλεργιογόνα" αλλά αυτή αναφέρει και τα αρνητικά που η άλλη τα αποκρύπτει.![]()
Η πιο συνηθισμένη αλλεργία σε οικόσιτο ζώο είναι της γάτας. Από τους ανθρώπους που συντηρούν μέσα στο σπίτι τους γάτα ή γάτες το 50% παρουσιάζει αλλεργική ρινίτιδα και επιπεφυκίτιδα, ενώ το 40% παρουσιάζει άσθμα. Το αλλεργιογόνο της γάτας προκαλεί ευαισθητοποίηση σε υγιή άτομα συχνότερα από το αλλεργιογόνο του σκύλου. Έχει υπολογιστεί ότι η αλλεργία στη γάτα μεταξύ των αλλεργικών ατόμων φτάνει το ποσοστό του 10,3-14% (Yuen et al., 2007). [FONT="]Στα παιδιά μέχρις ηλικίας 4 ετών το ποσοστό ευαισθησίας τους στα αλλεργιογόνα της γάτας φτάνει το 8% (Baatenburg de Jong A, et al, 2009).[/FONT]
[FONT="]Ο [/FONT] [FONT="] Kerkhof M, [/FONT] et al[FONT="] (2009) στην προοπτική μελέτη τους (PIAMA study), που αφορούσε τα αποτελέσματα της παρουσίας οικοσίτων ζώων στην κατοικία στην ανάπτυξη άσθματος σε παιδιά μέχρι 8 ετών, διαπίστωσαν τα εξής. Η πρώιμη έκθεση των παιδιών σε οικόσιτα ζώα μέσα στην κατοικία τους ασκεί προστατευτικό αποτέλεσμα στην ευαισθητοποίηση τους στα εισπνεόμενα αλλεργιογόνα, όχι όμως στην πρόληψη ανάπτυξης άσθματος. Επιπλέον τα παιδιά με κατοικίδια ζώα είχαν πιο συχνά παροδικά ή διαλείποντα συμπτώματα άσθματος.
[/FONT]
[/FONT]
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
E μην τρελαθούμε τώρα. Είμαστε ένα φόρουμ με γάτες βάση της έρευνας το 40% θα έπρεπε να είμαστε αλλεργικοί στην γάτα. Εγώ πειράζει που είμαι αλλεργική στην σκόνη και στην υγρασία αλλά όχι στην γάτα?
Οπότε ας κουλάρουμε όλοι λίγο με το να ρίχνουμε όλα στα ζώα.
fockos
Επιφανές μέλος
E μην τρελαθούμε τώρα. Είμαστε ένα φόρουμ με γάτες βάση της έρευνας το 40% θα έπρεπε να είμαστε αλλεργικοί στην γάτα. Εγώ πειράζει που είμαι αλλεργική στην σκόνη και στην υγρασία αλλά όχι στην γάτα?
Οπότε ας κουλάρουμε όλοι λίγο με το να ρίχνουμε όλα στα ζώα.
Δεν τα λέω εγώ η έρευνα τα λέει
. Και είναι πρόσφατη όπως αυτή της πουπουλίνας. Εγώ ήμουν αυτός που είπα να μην εμπιστεύεστε τόσο πολύ τις έρευνες. Αρκετοί έχουν άσθμα και δεν έχουν καταλάβει επειδή είναι ελαφριάς μορφής. Προσωπικά μου φένεται μεγάλο το ποσοστό αυτό της έρευνας δεν σημαίνει βέβαια ότι υποστηρίζω ότι οι γάτες δεν προκαλούν αλλεργιες.
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
E καλά τώρα να κάνουμε το άσπρο μαύρο για να πούμε ότι το 40% εδώ μέσα έχει αλλεργία στην γάτα. Έλεος ρε fockos. Και η κοπέλα που σου μίλησε πιο πάνω νοσηλεύτρια είναι .
fockos
Επιφανές μέλος
E καλά τώρα να κάνουμε το άσπρο μαύρο για να πούμε ότι το 40% εδώ μέσα έχει αλλεργία στην γάτα. Έλεος ρε fockos. Και η κοπέλα που σου μίλησε πιο πάνω νοσηλεύτρια είναι .
Δεν τα λεω εγώ, ο ερευνητής τα λέει και διαφωνώ μαζί του ως προς το ποσοστό. Οι γάτες προκαλούν αλλεργίες αλλά όταν δεν είσαι σε ομάδα υψηλού κινδύνου (όπως είναι τα μωρά μέχρι ενός χρόνου) δεν υπάρχει λόγω ανησυχίας. Ακόμα και το άσθμα μπορεί να είναι παροδικό.
Αφού είναι συναδέλφισα θα ξέρει ότι έχω δίκαιο. Όπως ακριβώς δεν δίνουμε αυγό στα μωρά μέχρι να κλείσουν χρόνο έτσι πρέπει να αποφεύγεται η επαφή με τα κατοικίδια. Αυτά είναι εντολές της ελληνικής παιδιατρικής εταιρίας και πρέπει να ακολουθούνται από όλους τους παιδιάτρους. Αν κάποιος γιατρός δεν τις ακολουθεί σημαίνει ότι κάνει του κεφαλιού του και είναι επικίνδυνος. Πως θα σας φαινόταν όταν κάποιος γιατρός δεν ακολουθούν πρόγραμμα εθνικού εμβολιασμού και έκανε ότι εμβολιο ήθελε όποτε το ήθελε.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
E τότε να τα κρατάμε σε θερμοκοιτίδα μέχρι ενός χρόνου γιατί το κάθε τι μπορεί να είναι αλλεργιογόνο από την κουρτίνα μέχρι το στρώμα από το κρεβατάκι του μέχρι η πάνα του. Κι όσο για μία έρευνα μπορεί μια άλλη έρευνα να την ανατρέψει. Εγώ προτείνω να γίνει δημοσκόπηση εδώ μέσα με μητέρες που έχουν και ζώο και μωρό παιδάκι και να βγει συμπέρασμα. Εγώ έχω μάθει από το πανεπιστήμιο ότι μια έρευνα βασίζεται σε πηγές και σε δημοσκοπήσεις και βγαίνουν βάση στατιστικών στοιχείων. Τώρα το ότι ένα ποσοστό μικρών παιδιών έχει αλλεργια αυτό δεν μου λέει κάτι από την στιγμή που δεν αναφέρεται πουθενά ότι αυτό το ποσοστό αναφέρεται 100% στο ζώο ως αλλεργιογόνο παράγοντα. Όλα τα υπόλοιπα φαίνονται σε εμένα επικίνδυνα γιατί δημιουργείται πανικός και αρρωστοφοβία.

fockos
Επιφανές μέλος
E τότε να τα κρατάμε σε θερμοκοιτίδα μέχρι ενός χρόνου γιατί το κάθε τι μπορεί να είναι αλλεργιογόνο από την κουρτίνα μέχρι το στρώμα από το κρεβατάκι του μέχρι η πάνα του. Κι όσο για μία έρευνα μπορεί μια άλλη έρευνα να την ανατρέψει. Εγώ προτείνω να γίνει δημοσκόπηση εδώ μέσα με μητέρες που έχουν και ζώο και μωρό παιδάκι και να βγει συμπέρασμα. Εγώ έχω μάθει από το πανεπιστήμιο ότι μια έρευνα βασίζεται σε πηγές και σε δημοσκοπήσεις και βγαίνουν βάση στατιστικών στοιχείων. Τώρα το ότι ένα ποσοστό μικρών παιδιών έχει αλλεργια αυτό δεν μου λέει κάτι από την στιγμή που δεν αναφέρεται πουθενά ότι αυτό το ποσοστό αναφέρεται 100% στο ζώο ως αλλεργιογόνο παράγοντα. Όλα τα υπόλοιπα φαίνονται σε εμένα επικίνδυνα γιατί δημιουργείται πανικός και αρρωστοφοβία.![]()
Η θερμοκοιτίδα είναι για να διατηρείται η θερμοκρασία του μωρόυ σταθερή (άσχετο με αυτό που συζητάμε). Αν εφαρμόζονται κάποιοι κανόνες που σε ορισμένους φαίνονται υπερβολικοί μειωνεται σημαντικά ο κίνδυνος άρα δεν συμφέρει μωράκια να μπαίνουν τα μωράκια σε αποστηρωμένους θαλάμους αρνητικής πίεσης.
Παραθέω από το ίδιο άρθρο κάποια συμτώματα. Μπορεί κάποιοι να τα παρουσιάζουν αλλά να μην τους δίνουν σημασία επειδή δεν είναι έντονα.
Δημοσκόπηση δεν έχει νόημα να μπει γιατί δεν έχουμε το απαραίτητο στατιστικό δείγμα. Το ποσοστό να έχει κάποιο μωρό αλλεργία σε επικίνδυνο βαθμό όταν είναι εκτεθειμένο σε αλλεργιογόνους παράγοντες είναι μικρότερο του 1/500 άρα δεν θα βγει το σωστό συμπέρασμα. Το ποσοστό κινδύνου 1/500 για τα ζώα είναι καλό αλλά για τους ανθρώπους όμως όχι. Αν το ποσοτό κινδυνου ήταν 1/100.000 τότε θα ήταν ικανοποητικό ώστε να υπάρχει πλήρη έκθεση των ομάδων υψηλού κινδυνου σε αλλεριογόνους παράγοντες.Κλινικές εκδηλώσεις της αλλεργίας στη γάτα
Το αλλεργικό άτομο στη γάτα μόλις μπει σε χώρο που βρίθει αλλεργιογόνων μπορεί να εμφανίσει αμέσως συμπτώματα ρινίτιδας, επιπεφυκίτιδας και δύσπνοια με συριγμό. Τα συμπτώματα αυτά ποικίλουν σε ένταση, ανάλογα βεβαίως με τη βαρύτητα της αλλεργίας του πάσχοντος. Αυτό είναι το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα της αλλεργίας στη γάτα. Όψιμες αλλεργικές αντιδράσεις παρατηρούνται μετά την απομάκρυνση από το περιβάλλον διαμονής του ζώου, που επιμένουν για βδομάδες. Οι αλλεργικές αντιδράσεις διακρίνονται στις άμεσες, δηλαδή σʼ αυτές που συμβαίνουν μέσα σε μια ώρα από την έκθεση στα αλλεργιογόνα και τις όψιμες, δηλαδή αυτές που συμβαίνουν 2-4 ώρες μετά την έκθεση σʼ αυτά. Στην αλλεργία της γάτας τα συμπτώματα της άμεσης αντίδρασης μπορεί να είναι ασήμαντα και σε μερικούς έντονα . Είναι όμως κλινικώς εμφανή τα συμπτώματα της όψιμης αντίδρασης. Έτσι λοιπόν ένας αλλεργικός στη γάτα μπορεί να αντιληφθεί ότι η μύτη του είναι επίμονα μπουκωμένη ή εμφανίζει ασθματική κρίση την επομένη ημέρα από την επίσκεψη που έκανε σε χώρο που φιλοξενούσε γάτα.
Άλλες εκδηλώσεις αλλεργίας στη γάτα
Εφόσον η αλλεργία στη γάτα παραμένει αδιάγνωστη και συνεχίζεται η έκθεση του πάσχοντος στα αλλεργιογόνα της γάτας μπορεί να υπάρχουν οι παρακάτω κλινικές εκδηλώσεις.
Χρόνιο μπούκωμα, οπισθορρινικός κατάρρους, χρόνιος ανεξήγητος βήχας, καθυποτροπήν λαρυγγίτιδες, και ιγμορίτιδες, χρόνο σοβαρό ασταθές άσθμα. Στα σημεία του δέρματος του ασθενούς, τα οποία έρχονται σε επαφή με τη γούνα ή το σάλιο της γάτας μπορεί να εμφανίζεται κνιδωτικό εξάνθημα. Οι ασθενείς που πάσχουν από έκζεμα μπορεί να τους επιδεινωθούν τα δερματικά συμπτώματα. Το αλλεργιογόνο της γάτας πυροδοτεί συνήθως το ατοπικό έκζεμα.
Η αλλεργία στη γάτα μπορεί να είναι αιτία ολοετήσιας ρινίτιδας και να αισθάνονται οι πάσχοντες μόνιμα κρυολογημένοι.
Το ότι στα νοσοκομεία παίδων υπάρχουν ειδικές μονάδες για μωράκια που έχουν αλλεργίες σημαίνει κάτι....
moukelis
Επιφανές μέλος
Σημαινει οτι εχουμε αποστειρωσει τοσο πολυ την καθημερινοτητα μας,που πλεον οι αλλεργιες ειναι οι μαστιγες του αιωνα μας.Προσωπικα προτιμω να απευαισθητοποιειται ο οργανισμος στο αλλεργιογονο,αν οντως υπαρχει αλλεργια,κι οχι να αποκλειω το αλλεργιογονο απο το περιβαλλον,γιατι ετσι ο οργανισμος γινεται περισσοτερο επιρρεπης σε αλλεργιογονα της ιδιας ομαδας.
Το ότι στα νοσοκομεία παίδων υπάρχουν ειδικές μονάδες για μωράκια που έχουν αλλεργίες σημαίνει κάτι....
Απο εκει και περα ο καθενας εχει την αποψη του.Δεν σου ειπε κανεις να εχεις το μωρο σου αγκαλια με τη γατα αν δεν θελεις,αλλα οπως ειπα και πιο πανω καλο ειναι να μην προτρεπουμε τον κοσμο σε ακραιες ενεργειες.Εσυ το θεωρεις καλο να εχεις το παιδι σου σε αποστειρωμενο περιβαλλον,κι εγω να ειναι αγκαλια με τα ζωα,ο καθενας κανει ο,τι θεωρει σωστο,οπως κι εγω ομως δε θα πω σε καποιον που εχει νεογνο να μην τηρει τους κανονες υγιεινης και να το αφηνει να παιζει με την αμμο της γατας,ετσι κι εσυ δεν θα πεις να εκδιωχθει το ζωο απο το σπιτι μεχρι να γινει τριων ετων το μωρο.Αυτο ειναι το ολο νοημα της συζητησης για μενα,οχι να αλλαξυμε με το ζορι ο ενας τη γνωμη του αλλου.
marzep
Δραστήριο μέλος
Οχι χρυσο μου,δεν πιστευω,οτι εχεις δικιο.Επισης ενω πιστευω στον αποκλειστικο μητρικο θηλασμο,δεν πιστευω καθολου στην αποστειρωση και υποστηριζω τις θηλαζουσες,αντιθετα απο πολλουςπαιδιατρους που ξερω,ακριβως γιατι το νεογνο ερχεται ετσι σε επαφη με βακτηρια/μικροβια/ενδεχομενως αλλεργιογονα,που το θωρακιζουν δια βιου.Επισης αν αποκτησω παιδι,θα σκεφτω πολυ αν θα ακολουθησω το κλασσικο προγραμμα εμβολιασμων.Ναι καποια εμβολια ειναι χρησιμα,αλλα υπαρχει και η εναλλακτικη πλευρα της ιατρικης.Δεν τα λεω εγώ, ο ερευνητής τα λέει και διαφωνώ μαζί του ως προς το ποσοστό. Οι γάτες προκαλούν αλλεργίες αλλά όταν δεν είσαι σε ομάδα υψηλού κινδύνου (όπως είναι τα μωρά μέχρι ενός χρόνου) δεν υπάρχει λόγω ανησυχίας. Ακόμα και το άσθμα μπορεί να είναι παροδικό.
Αφού είναι συναδέλφισα θα ξέρει ότι έχω δίκαιο. Όπως ακριβώς δεν δίνουμε αυγό στα μωρά μέχρι να κλείσουν χρόνο έτσι πρέπει να αποφεύγεται η επαφή με τα κατοικίδια. Αυτά είναι εντολές της ελληνικής παιδιατρικής εταιρίας και πρέπει να ακολουθούνται από όλους τους παιδιάτρους. Αν κάποιος γιατρός δεν τις ακολουθεί σημαίνει ότι κάνει του κεφαλιού του και είναι επικίνδυνος. Πως θα σας φαινόταν όταν κάποιος γιατρός δεν ακολουθούν πρόγραμμα εθνικού εμβολιασμού και έκανε ότι εμβολιο ήθελε όποτε το ήθελε.

Alni
Νεοφερμένο μέλος
Διαφέρει το "εμβόλιο όποτε θέλει" με το να έχει κάποιος άλλη άποψη περι εμβολιασμού. Αν το ψάξεις θα δεις ότι δεν είναι επικίνδυνος κάποιος που προτείνει κάτι άλλο στο θέμα.
Σχετικά με τις γάτες έχω τον αδερφό μου που δεν έχει έρθει επίσκεψη 2 χρονια τώρα κι ας είναι σε άλλο δωμάτιο οι γάτες ... λάθος 3 χρονια η γυναίκα του έχει περάσει τοξόπλασμα αλλα για καλό και για κακό δεν τους έχω δει από τότε που έμεινε εγκυος και έχω και φίλη που είχε αγκαλία τις γάτες στην εγκυμοσύνη και την μικρή της τώρα να παίζει με τις γάτες στην αυλή. Το πόσο θέλει να προσέχει κανείς είναι προσωπικο. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι δεν έχω δει κανέναν να λέει "μείνε μακρία από την μικρή γιατί φοράς άρωμα" και γενικά βλέπω μια πολύ επιλεκτική προσοχή. Η γάτα κάνει κακό, ο μπαμπάς που μυρίζει τσιγάρο γιατί μόλις έκανε ένα στο μπαλκόνι δεν κάνει κακό? Νομίζω ότι προσέχουμε τα εύκολα και όσα μας βολεύουν.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
σου λεει ο γιατρος να μην ερχεται σε επαφη με κατοικιδιο, αλλα δεν σου λεει να το βαλεις το παιδι σε γυαλα για να μην ερχεται σε επαφη με τα ακαρεα σκονης ή τους μυκητες... go figure
despoinaxkal
Νεοφερμένο μέλος
Που καταντήσαμε οι άνθρωποι; ΠΟυ φτάσαμε. θα τρελαθώ. Ασχετοι γιατροί, αδιάβαστοι κρηνίατροι. Εγκληματίες. τι σχολές τελειώνουν; τι βιβλιά διαβάζουνν; ποιος τους δίνει τα πτυχία τους; ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool