Κάτι πρέπει να γίνει στα σχολεία

LIFE

Πολύ δραστήριο μέλος

Η LIFE αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών. Έχει γράψει 1.643 μηνύματα.
Δεν ηθελα στην αρχη να το γραψω αλλα τελικα δεν αντεξα..:mad:Ηρθε η κορη μου απο το σχολειο την πεμπτη,ετοιμη να κλαψει..φυσικα την ρωτησα πως και τι...και τι μου ειπε..Ανεφερε η κακομοιρα στον καινουριο δασκαλο που εχουνε,οτι εμεις εχουμε γατακια,αγαπαμε πολυ τα ζωα και ολοι πρεπει να κανουν το ιδιο..Ενα ''παιδακι λοιπον [να μην το χαρακτηρισω αλλιως γιατι θα φαω ποινη]της λεει εκεινη την ωρα...Α,εγω μια φορα πηρα εναν κουβα νερο και εβαλα μεσα κατι μωρα γατακια,το ενα ηταν εξυπνο και βγηκε,τα αλλα πνιγηκαν:mad::mad::mad:Ερχομαι λοιπον στο ερωτημα..Να παω να του δωσω καμμια μπατσα?δεν γινεται..Να ψαξω να βρω την μανα του και να ακουσει αυτη οσα πρεπει να πω στο καμαρι της?μπορει να μου πει,οτι το εβγαλε απο το μυαλο του...Το θεμα λοιπον ειναι να οργανωθουμε και να ζητησουμε αδεια απο τα σχολεια,για να παει καποιος να μιλησει στα παιδια...Απο αυτη την ηλικια αν συγκινηθουν με το θεμα των αδεσποτων,ισως αλλαξει κατι..Γιατι αν μεγαλωσουν με αυτη τη νοοτροπια,θα γινουν τερατα:mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν το πιστέυω.....

Και ο Δάσκαλος δεν είπε τίποτα????? Άλλο θέμα και αυτό ποιός ο ρόλος των Δασκάλων??? και μέχρι που μπορούν να φτάσουν????

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ θα έλεγα σε πρώτη φάση, πριν πιάσεις το μλκνο καθώς επίσης και τους γονείς του στα χέρια σου, πήγαινε πιάσε τον δάσκαλο και μίλησέ του σχετικά. Καλό θα ήταν να μιλήσει εκείνος στα παιδιά σχετικά με τα ζώα. Αν δεις ότι δεν έχει γνώσεις και μπορεί να τα κάνει χειρότερα, συζήτησέ το με την Γιασμίν. Αν δεν κάνω λάθος, σε κάποιο θέμα είχα διαβάσει ότι οργανώνουν επισκέψεις σε σχολεία για ενημέρωση των παιδιών. Ίσως μπορέσουν να κανονίσουν κάτι στο συγκεκριμένο σχολείο;)

Δεν το πιστέυω.....

Και ο Δάσκαλος δεν είπε τίποτα????? Άλλο θέμα και αυτό ποιός ο ρόλος των Δασκάλων??? και μέχρι που μπορούν να φτάσουν????
Απο οτι μου ειπε η κορη μου ,δεν πρεπει να το ακουσε ο δασκαλος..Το θεμα ομως ειναι οτι τα παιδια πρεπει να ενημερωθουν σωστα,απο ανθρψπους που αγαπαν τα ζωα και ακομα και αν δεν μπορουν να τα αγαπησουν,να μαθουν πως δεν εχουν κανενα δικαιωμα να τα κακοποιουν:mad:Πραγματικα με τρομαζουν κατι τετοια παιδια,που ενω υποτιθεται βρισκονται σε μια τρυφερη ηλικια,ειναι γεματα κακια και αγρια ενστικτα:mad:

Εγώ θα έλεγα σε πρώτη φάση, πριν πιάσεις το μλκνο καθώς επίσης και τους γονείς του στα χέρια σου, πήγαινε πιάσε τον δάσκαλο και μίλησέ του σχετικά. Καλό θα ήταν να μιλήσει εκείνος στα παιδιά σχετικά με τα ζώα. Αν δεις ότι δεν έχει γνώσεις και μπορεί να τα κάνει χειρότερα, συζήτησέ το με την Γιασμίν.;)
Θα μιλησω με την yasmin..Επισης σκεφτομαι να πω στην κορη μου να μιλησει στο δασκαλο..γιατι αν παω εκει και δω και ειρωνικη αντιμετωπιση και απο εκεινον,τοτε θα με γνωρισει μια και καλη:mad:Ειναι φρικτο,αν εχει οντως συμβει-παιδακι τεταρτης δημοτικου να ειναι ικανο για τετοια πραξη..

Επισης σκεφτομαι να πω στην κορη μου να μιλησει στο δασκαλο..γιατι αν παω εκει και δω και ειρωνικη αντιμετωπιση και απο εκεινον,τοτε θα με γνωρισει μια και καλη:mad:
Μα γι'αυτό πρέπει να πας εσύ!!! Φαντάζεσαι τι θα πάθει η μικρή αν αντιμετωπίσει εκείνη ειρωνικά σχόλια από το δάσκαλο?:confused:
Ειναι φρικτο,αν εχει οντως συμβει-παιδακι τεταρτης δημοτικου να ειναι ικανο για τετοια πραξη..
Και για χειρότερες!!! Στο σχολείο του ανηψιού μου, όταν πήγαινε δημοτικό, ήταν ένα κοριτσάκι το οποίο είχε πρόβλημα στην ομιλία και στο περπάτημα. Δεν ξέρω τι ακριβώς είχε, αλλά τα παιδάκια το φώναζαν καθυστερημένο!:( Κάποια στιγμή ο ανηψιός μου σταμάτησε να κάνει παρέα με τη μικρή Μαρία και όταν τον ρώτησα γιατί, μου είπε ότι τα άλλα παιδάκια δεν τον έπαιζαν και τον έλεγαν καθυστερημένο κι αυτόν επειδή της μίλαγε και έπαιζε μαζί της!!!:mad: Είχαμε πάει με την αδελφή μου στο σχόλασμα και κάποιοι γονείς τα είχαν ακούσει χοντρά για τα κακομαθημένα κωλοπαιδάκια τους!!! Από εκεί ξεκινάει δυστυχώς και ο ρατσισμός και η αντιπάθεια και ο φόβος προς τα ζώα. Από τους γονείς!!!:down:

Μα γι'αυτό πρέπει να πας εσύ!!! Φαντάζεσαι τι θα πάθει η μικρή αν αντιμετωπίσει εκείνη ειρωνικά σχόλια από το δάσκαλο?:confused:
Λες να φτασει η μλκ του ανθρωπου ως εκει?Να ειρωνευτει το παιδι μονο και μονο επειδη ειναι πολυ ευαισθητο,με το θεμα των ζωων και να μην ασχοληθει καθολου με το αλλο?Αλλα κανεις δεν ξερει τι σοι ανθρωπος ειναι και αυτος.Πρωτη χρονια τον εχουμε...Καλυτερα να παω εγω:/:Ελπιζω μονο να συγκρατηθω αν ακουσω τιποτα ακραιο:blink:

Παιδια ο κόσμος των παιδιών δυστυχώς ειναι πολύ σκληρός. Η υπερβολική ευασιθησία και η διαφορετικότητα αντιμετωπίζονται πάντα με πολύ σκληρότητα. Δεν υπάρχουν οι αναστολές που αποκτάμε μεγαλώνοντας.
Έχω ακούσει αρκετά περιστατικά με παιδάκια που βασανίζουν ζωάκια. Εδώ πιστεύω οτι έρχεται και ο ρόλος του γονιού να τα ελέγξει και να τα μάθει να σέβονται τα ζώα. Αλλά αν δεν τα σέβονται οι ίδιοι οι γονείς, να τους μάθουν τι;

Καλή ιδέα αυτή με τα σχολεία. Να πήγαινε καμιά ομάδα με κανένα γατάκι να κάνει παρουσίαση για τα αδέσποτα, τα κατοικίδια κλπ. Αλλά πώς να το οργανώναμε αυτό και θα δεχόταν τα σχολεία;

Παιδια ο κόσμος των παιδιών δυστυχώς ειναι πολύ σκληρός. Η υπερβολική ευασιθησία και η διαφορετικότητα αντιμετωπίζονται πάντα με πολύ σκληρότητα. Δεν υπάρχουν οι αναστολές που αποκτάμε μεγαλώνοντας.
Έχω ακούσει αρκετά περιστατικά με παιδάκια που βασανίζουν ζωάκια.
Συμφωνώ. Τα παιδάκια είναι πολύ σκληρά πολλές φορές. Το ότι είπε βέβαια το συγκεκριμένο παιδάκι αυτά τα πράγματα δεν σημαίνει και ότι τα εννοούσε.
Οσον αφορά τις επισκέψεις φιλοζωϊκών οργανώσεων στα σχολεία γνωρίζω ότι γίνονται. https://www.serres-pets.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=34&Itemid=34
Μάλιστα πηγαίνουν με εκπαιδευμένα σκυλιά. Ισως να βοηθούσες να οργανωθεί κάτι ανάλογο με τον Σύλλογο Γονέων?

Θα κοιταξω τι μπορει να γινει...Ευτυχως,δεν ξεκινησα ακομη τη δουλεια[μαλλον σε κανα 10ημερο] και θα εχω το χρονο να κανω καποια πραγματα.απλα, κατευθυνσεις θα χρειαστω.Δεν εχω προβλημα στο να παω και εγω σε σχολεια,για να ενημερωθουν παιδια-θελω ομως την γνωμη καποιων που γνωριζουν πως και τι...Παντως πρεπει να το δουμε σοβαρα,τα παιδια ειναι το μελλον μας και ισως αν καταφερουμε να αλλαξουμε την αποψη καποιων πανω στο θεμα να βαλουμε γερες βασεις απο τωρα για κατι καλυτερο..Δεν υπαρχει παντως σοβαρη πληροφορηση στα σχολεια,για να μην πω οτι ειναι ανυπαρκτη:(

:mad:¨Οποτε ακούω τέτοια μου έρχεται στο μυαλό μια έρευνα που είχα διαβάσει και μέσα σε όλα ανέφερε: "Οι μεγαλύτεροι εγληματίες, σε παιδική/εφηβική ηλικία βασάνιζαν, κακοποιούσαν ή σκότωναν μικρά ζώα"......Τα συμπεράσματα δικά σας....

ακριβως ετσι ειναι μιμικα, ακριβως ετσι...:(:(:down::down::down:

Κι εγώ εκνευρίζομαι με κάτι τέτοια αφάνταστα!!! Τουλάχιστον απ'το σχολείο μου θυμάμε που είχαν έρθει 2 κυρίες και μας είχαν μιλίσει για 1 ωρίτσα για τα ζώα, στο λύκειο πάλι είχα μαλώσει με ένα παιδί γι αυτό το πράγμα επειδή κλώτσισε ένα σκυλάκι. Πιστεύω όμως ότι δεν ευθύνονται μόνο τα σχολεία γι αυτό,αλλά και οι γονείς,εγώ μεγάλωσα σε οικογένεια φιλόζωη.
Τον Ιούλιο είχα πάει διακοπές με την φίλη μου στην Πάρο και καθόμουν το απόγευμα στο μπαλκόνι,και είχε ο ξενοδόχος 1 οικογένεια γάτες,η μαμά γάτα και 5 ζουζούνια,ήταν όμως ένα μλκσνο παιδάκι που τα τρόμαζε και βγαίνανε στο δρόμο,το βλέπω εγώ το περιστατικό και του κάνω παρατήριση,με άκουσε η μάνα του και άρχισε να με βρίζει,μου είπε χαρακτηριστικά "Ποια είσαι εσύ που λες τι να κάνει στο παιδί μου?" και της απάντησα με όλο το θάρρος "Με τέτοιους γονείς πάει η Ελλάδα μας μπροστά" και συνέχισε μετά από 10 λεπτά περίπου να βρίζει τους πάντες.Δηλαδή, έλεος,που ζούμε ρε παιδιά???

Sapt Hellas

Το πρόγραμμα
Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η μετάδοση στα παιδιά βασικών γνώσεων που λείπουν ως επί το πλείστον από την Ελληνική Oικογένεια. Ενημερώνουμε τα παιδιά με σκοπό να μην επαναλάβουν την τακτική των προγόνων τους, εξαιτίας της οποίας υπάρχουν σήμερα τόσοι αδέσποτοι σκύλοι. Και, το κλειδί των παρουσιάσεών μας είναι η πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα δύναμη του βιώματος, δηλαδή όχι μόνο μία προφορική γεμάτη οδηγίες παρουσίαση προς τα παιδιά, αλλά και πρακτική εφαρμογή των οδηγιών αυτών, μέσω αλληλεπίδρασής των παιδιών με τους σκύλους που μας συνοδεύουν.
Επισκεπτόμαστε λοιπόν παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και σχολεία, και «περνάμε» στα παιδιά σημαντικά μηνύματα όπως, τι σημαίνει υπεύθυνη ιδιοκτησία σκύλου (=κηδεμονία), ποιες είναι οι ανάγκες του σκύλου, πώς μπορούμε να γνωρίσουμε έναν αδέσποτο ή δεσποζόμενο σκύλο και να τον χαϊδέψουμε, τι πρέπει να προσέχουμε εάν ο σκύλος έχει κάποια δερματική πάθηση, πώς να μην προκαλούμε τα αμυντικά ένστικτα των σκύλων που συναντούμε στον δρόμο, ότι - ως υπεύθυνοι κηδεμόνες σκύλου - πρέπει να στειρώνουμε την σκυλίτσα μας αλλά και όταν πηγαίνουμε βόλτα τον σκύλο μας να συλλέγουμε τις ακαθαρσίες του, κλπ. Το περιεχόμενο της παρουσίασης αυτής (περίπου 15-20 λεπτά της ώρας) υπάρχει βήμα προς βήμα και στο ενημερωτικό φυλλάδιο που διανέμουμε σε όλα τα παιδιά. Επίσης, η προφορική μας παρουσίαση συνοδεύεται - όπου προσήκει - από πρακτικά παραδείγματα αλληλεπίδρασης των εθελοντών με τους σκύλους τους. Τέλος, αλλά ίσως το σημαντικότερο, έρχεται η ώρα για το βιωματικό κομμάτι της επίσκεψής μας: Καλούμε τα παιδιά να μιμηθούν τον τρόπο μας με τους σκύλους και, καθ’ όλη τη διάρκεια της γνωριμίας τους, συνεχίζουμε την καθοδήγησή μας και απαντάμε στις ερωτήσεις τους. Δείτε φωτογραφίες των επισκέψεών μας σε νηπιαγωγεία και σχολεία στο Photo Gallery.
Η συνέχεια εδω

εγω θα ελεγα καλυτερα να πιασεις εσυ η ιδια το δασκαλο να του πεις το περιστατικο κ να του πεις οτι πρεπει να διδαξει το σεβασμο σε ολα τα πλασματα της φυσης κ οτι τα αδυνατα κ ανισχυρα πλαβματα δεν πρεπει να τα βασανιζουν

Πολύ καλό πρόγραμμα, Ισμήνη! Ακριβώς κάτι τέτοιο χρειάζεται, γιατί ως γνωστόν, τα δακρύβρεχτα και τα κηρύγματα απ' το ένα αφτί μπαίνουν κι απ' το άλλο βγαίνουν.

Αν βέβαια οι γονείς είναι φοβικοί απέναντι στα ζώα, δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, εκτός από το να βοηθήσεις το παιδί να εκλογικεύσει κάπως αυτές τις φοβίες και μεγαλώνοντας να έχει μια αδιάφορη στάση απέναντι στα ζώα. Κι αυτό κάτι είναι.

Όσο για τα παιδιά που κακοποιούν ζώα, να θυμίσω ότι δεν είναι natural born killers, αλλά παιδιά που κατά πάσα πιθανότητα έχουν βιώσει τα ίδια τη βία στο οικογενειακό τους περιβάλλον και αναπαράγουν τη συμπεριφορά του θύτη. Μπορεί πολλοί εγκληματίες να ξεκίνησαν κακοποιώντας ζώα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όποιος κακοποιεί ζώα θα γίνει εγκληματίας.

Δείτε φωτογραφίες των επισκέψεών μας σε νηπιαγωγεία και σχολεία στο Photo Gallery.Η συνέχεια εδω
Αν μπεις μέσα Ισμήνη θα δεις ότι ΟΛΑ τα σχολεία δημοτικά και νηπιαγωγεία είναι ιδιωτικά. Με τα δημόσια τι γίνεται? Δεν ενδιαφέρονται ή απλά θεωρούν ότι οι εκπαιδευτικοί που έχουν στην διάθεσή τους είναι οι καλύτεροι (λέμε τώρα!!!:rolleyes:) και μπορούν να καλύψουν όλα τα θέματα χωρίς εξωτερική βοήθεια?:hmm:

Αν μπεις μέσα Ισμήνη θα δεις ότι ΟΛΑ τα σχολεία δημοτικά και νηπιαγωγεία είναι ιδιωτικά. Με τα δημόσια τι γίνεται? Δεν ενδιαφέρονται ή απλά θεωρούν ότι οι εκπαιδευτικοί που έχουν στην διάθεσή τους είναι οι καλύτεροι (λέμε τώρα!!!:rolleyes:) και μπορούν να καλύψουν όλα τα θέματα χωρίς εξωτερική βοήθεια?:hmm:
Δεν ξέρω. Ωστόσο είναι μια πολύ καλή αρχή. Ισως με λίγη πίεση από τον σύλλογο γονέων και τη συνεργασία κάποιων εκπαιδευτικών γίνει κάτι αντίστοιχο και σε δημόσια σχολεία. Εξάλλου δεν έχουν να χάσουν τίποτα!;)
Και μην ξεχνάμε ότι μπορεί να μην τα γνωρίζουν καν τα προγράμματα αυτά πολλοί εκπαιδευτικοί.

Αν μου πεις που ειναι το σχολειο μπορω να σου δωσω τηλεφωνο μιας εθελοντριας παιδαγωγου που παει στα σχολεια με υλικο και να κανονισετε να ερθει στο δικο σας.

Καλο θα ηταν να μαθεις περισσοτερα γι αυτο το παιδακι, που ζει, τι γονεις εχει.. σιγουρα κατι εχει και η οικογενεια για να μεταδιδεται τετοιος σαδισμος...

Πολυ καλο που υπαρχει τετοιο σαιτ αλλα το θεμα ειναι οτι αντε τα σκυλια ειναι μεγαλα τα φοβουνται κιολα τα παιδια λιγο.. τα γατακια? πολυ πιο ανυπερασπιστα... εξισου δεν ξερω εαν πληρωνονται η το κανουν δωρεαν η μεσω προγραμματος.. σιγουρα στα ιδιωτικα κατι τετοια τα πρωοθουν και τα ιδια τα σχολεια .. ποσα δημοσια εχουν καλο διευθυντη που ενδιαφερεται και θα κατσει να το ψαξει και να καλεσει διαφορους για τα παιδια? εαν κανενας γονιος το ψαξει η κανενας δασκαλος μονο τοτε κατι ξεκιναει...
Εαν προσεξεις ασπασια δεν προκειται για ιδιωτικα σχολεια αλλα για φορεις οπως χαμογελο του παιδιου, ιδρυμα κωφων κλπκλπ και απο εκει και περα οσα σχολεια τους εχουν ζητησει να πανε μεσω της φορμας επικοινωνιας.

Αν μου πεις που ειναι το σχολειο μπορω να σου δωσω τηλεφωνο μιας εθελοντριας παιδαγωγου που παει στα σχολεια με υλικο και να κανονισετε να ερθει στο δικο σας.

Καλο θα ηταν να μαθεις περισσοτερα γι αυτο το παιδακι, που ζει, τι γονεις εχει.. σιγουρα κατι εχει και η οικογενεια για να μεταδιδεται τετοιος σαδισμος...
οκ,θα τα πουμε κι απο κοντα.Φυσικα και θα σου πω το σχολειο..Ασχετα παντως με το αν η οχι το εκανε η απλα ηθελε να πειραξει την κορη μου ,καλο θα ειναι να γινονται τετοιες ενημερωσεις στα παιδια..παντως θα προσπαθησω να μαθω και για το παιδακι..Θα κοιταξω να ζητησω αδεια για να ερθει η εθελοντρια και αν μου την δωσουν μπορω να παω και εγω μαζι της..θα τα πουμε

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back