Κάτι πρέπει να γίνει στα σχολεία

Εαν προσεξεις ασπασια δεν προκειται για ιδιωτικα σχολεια αλλα για φορεις οπως χαμογελο του παιδιου, ιδρυμα κωφων κλπκλπ και απο εκει και περα οσα σχολεια τους εχουν ζητησει να πανε μεσω της φορμας επικοινωνιας.
Εδώ είναι μόνο ιδιωτικά, εκτός από το Δημόσιο Νηπιαγωγείο της Εκάλης. Αυτό λεώ κι εγώ, ότι τα δημόσια δεν έχουν ζητήσει να πάνε για ενημέρωση. Χρειάζονται άραγε ειδική άδεια από το Υπουργείο, δεν γνωρίζουν την ύπαρξη του προγράμματος αυτού, ή απλά δεν τους ενδιαφέρει το να ενημερώσουν τα παιδιά σχετικά? Αναρωτιέμαι τι από τα τρία συμβαίνει...:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πολυ καλο που υπαρχει τετοιο σαιτ αλλα το θεμα ειναι οτι αντε τα σκυλια ειναι μεγαλα τα φοβουνται κιολα τα παιδια λιγο.. τα γατακια? πολυ πιο ανυπερασπιστα...
Τα σκυλιά όμως είναι εύκολο να πηγαίνουν επισκέψεις στα σχολεία και να γίνεται πρακτικά η γνωριμία, ενώ τα γατάκια όχι.
Επίσης σημαντικό είναι ότι πολλά παιδάκια μισούν τα ζώα επειδή τα φοβούνται. Εάν μάθουν να μην φοβούνται τα σκυλιά που είναι μεγαλύτερα, θα μάθουν ότι και τα γατάκια-ως μικρότερα- "δεν θα τα φάνε"!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δε νομίζω να χρειάζονται ειδική άδεια, άλλωστε δεν εντάσσουν κάτι στο πρόγραμμά τους, απλώς καλούν μια οργάνωση για παρουσίαση. Μάλλον δεν γνωρίζουν ή/και δεν ενδιαφέρονται.
Τώρα, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, υπάρχουν και καταπληκτικά δημόσια που κάνουν φοβερή δουλειά. Οπότε, Life, δεν χάνεις τίποτα να το προτείνεις στο διευθυντή.

Νομιζω οτι τα δημοσια δεν ξερουν. Η δεν τολμουν η δεν ξερουν εαν πληρωνεται η κατι τετοιο. Εμενα μου ζητησαν να παει η εθελοντρια μας μονο οταν εμαθαν εμενα και ειδαν τι εκανα με στειρωσεις γατων και με εμπιστευτηκαν...

Υποψην η εθελοντρια μας δεν χρησιμοποιει ζωα αλλα υλικο οπως το "σκυλομαντερ" η κουκλοθεατριο η αλλα αναλογα με την ηλικια του παιδιου. Εαν ειχαμε κι αλλους εθελοντες και μαλιστα σκυλοφιλους θα μπορουσαμε να κανουμε μια ομαδουλα με κανονικα ζωα και γατακι και σκυλακι αν και αυτο εχει πολλες φορες λαθος αποτελεσματα απ οσο ακουσα σε δημοσια με μεγαλες ταξεις αν δεν υπαρχει καλος καθηγητης να σιγονταρει... μπορει να γινει και το αναποδδο να βιωθει σαν κατι που απλα τα αναστατωσε.. ηρθε ενας σκυλος κοιταξαν αυτον κοροιδεψαν αλλα δεν εγιονε κατι.. δεν ειναι πανακεια το να πηγαινεις με ζωα παντα..

Παρεπιπτοντως προσωπικα ετοιμαζω και "γατομαντερ" βρηκα σκηνοθετιδα και μουσικοσυνθετη και θα γινει κι αυτο απο του χρονου.

Πιστεύω το θέμα ξεκινά από την οικογένεια και συνεχίζεται στο σχολείο..Εγώ κάποτε όταν θα βγω στο δημοτικό, γιατί δασκάλα σπουδάζω , θα προωθήσω τη φιλοζωία και μέσα από το μάθημα γενικότερα γιατί αυτό είναι στάση ζωής. Και επίσης, τα παιδιά βλέπουν πολλή τηλεόραση. Αν εκεί υπήρχε κάποιο πρόγραμμα θα ήταν ιδανικό

Πιστεύω το θέμα ξεκινά από την οικογένεια και συνεχίζεται στο σχολείο..Εγώ κάποτε όταν θα βγω στο δημοτικό, γιατί δασκάλα σπουδάζω , θα προωθήσω τη φιλοζωία και μέσα από το μάθημα γενικότερα γιατί αυτό είναι στάση ζωής. Και επίσης, τα παιδιά βλέπουν πολλή τηλεόραση. Αν εκεί υπήρχε κάποιο πρόγραμμα θα ήταν ιδανικό
Αν υπάρχουν δάσκαλοι σαν την πεθερά μου, η οποία ευτυχώς πήρε σύνταξη, που θεωρούν τα ζώα εστίες μόλυνσης και άξια μόνο για έξω -και μακρυα!!!!- από το σπίτι τότε χαθήκαμε!!!!:down: Ελπίζω ότι στο μέλλον εκπαιδευτικοί σαν έσένα ή την Ελένη (Sardela) που σπουδάζει νηπιαγωγός, θα φροντίσουν ώστε να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο;)

Αρχική Δημοσίευση από ruko;. Οπότε:
Αυτο θα κανω,θα παω κατευθειαν στο διευθυντη και θα επικαλεστω για πρωτη και τελευταια φορα την εγγραφη μου στον αργο.[δεν θεωρω τον εαυτο μου μελος μιας και δεν εχω το χρονο να προσφερω τιποτα περαν συνδρομης κτλ]Θα ζητησω πολυ ευγενικα την αδεια στο να παμε να μιλησουμε τα παιδια,σαν κατι που ειναι καλο να γινεται γενικα..Θα σας ενημερωνω για τις εξελιξεις

Σημερα παντως που μιλησα με την κορη μου,οταν γυρισε απο το σχολειο μου ειπε τα εξης...1.Εβγαλε που λετε η Υβονη τα τετραδια της και επειδη 2 ειναι με εικονες απο γατακια και σκυλακια,δεχτηκε ενα ειρωνικο σχολιο απο το παιδακι που λεγαμε ''καλα με ζωακια ειναι ολα σου τα τετραδια?της ειπε:hmm:Ναι του λεει αυτη κι εχω και αλλα τετοια στο σπιτι...Αρχισαν τα οργανα:mad: 2.Γραψαν εκθεση στο σχολειο την οποια διιαβασαν στην ταξη με θεμα ''αγαπημενες συνηθειες-περιγραφη του εαυτου μας'' και φυσικα αυτη εγραψε ενα κατεβατο για το ποσο αγαπαει τα ζωα,οτι εχουμε σωσει 2 γατακια κ.α..:hmm:Τουλαχιστον ο δασκαλος θα ξερει τι θα εχει απεναντι του αν παω να μιλησω για το παιδακι

Αυτο πιστευω πως χρειαζεται.
Πρεπει οι παιδαγωγοι να μαθουν στα παιδια(απο την ηλικια του νηπιαγωγιου ακομα), να αγαπουν και να σεβονται οχι μονο τα ζωα αλλα και τους ανθρωπους.:)
Ο σεβασμος για ολα αυτα που μας περιβαλλουν, διδασκεται, δεν γεννιομαστε μ' αυτον. Ειτε εμψυχα, ειτε αψυχα.
Ενα παιδι, που μπορει με τοση ευκολια, και χωρις καμια ενοχη να βλαψει ενα ζωο, σιγουρα θα το κανει και αργοτερα, με μεγαλυτερη επεκταση.

Οι γονεις μου με εμαθαν απο πολυ μικρη να σεβομαι αυτους που με μεγαλωνουν, αλλα και το περιβαλλον μου. Ειδικα η γιαγια μου-η οποια με μεγαλωσε-, μου εμαθε να αγαπαω τα ζωα. Με πηγαινε στην αυλη, με αφηνε να χαιδευω τις γατες(που δεν ειναι εστια μολυνσεως:down:) και να παιζω μαζι τους.

Αν υπάρχουν δάσκαλοι σαν την πεθερά μου, η οποία ευτυχώς πήρε σύνταξη, που θεωρούν τα ζώα εστίες μόλυνσης και άξια μόνο για έξω -και μακρυα!!!!- από το σπίτι τότε χαθήκαμε!!!!:down: Ελπίζω ότι στο μέλλον εκπαιδευτικοί σαν έσένα ή την Ελένη (Sardela) που σπουδάζει νηπιαγωγός, θα φροντίσουν ώστε να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο;)

Εγω εχω σκοπο να μαθω τα παιδια να ζουν μαζι με τα ζωα(εξαλλου, ειδικα στη Χιο που θελω να διοριστω, υπαρχει πολλη μεγαλη αναγκη να μαθουν τα παιδια να μην τα κακοποιουν).
Ειμαι σιγουρη πως αν το παιδι δει την μαμα-γιαγια του να πνιγει γατακια ή να θαβει νεογεννητα σκυλακια, θα κανει το ιδιο.
Τα προτυπα τους ειναι οι γονεις του, ακομα και οταν κανουν αιχρες πραξεις.:/:
Διαβασα μια ερευνα, που δειχνει οτι οταν τα παιδια μεγαλωσουν με ζωα, κοινωνικοποιουνται πιο ευκολα. Εξαλλου, δεν ειναι λιγο, ενα παιδι 4-5 χρονων, να βλεπει μια γατα και να ξερει οτι εχει την "ευθυνη" της.
Η μοναδα(δηλ. η μια γατα/σκυλος) θα οδηγισει το παιδι να αγαπισει το συνολο.
Νομιζω πως και για τους μεγαλους, το ιδιο ισχυει.;)

Εβγαλε που λετε η Υβονη τα τετραδια της και επειδη 2 ειναι με εικονες απο γατακια και σκυλακια,δεχτηκε ενα ειρωνικο σχολιο απο το παιδακι που λεγαμε ''καλα με ζωακια ειναι ολα σου τα τετραδια?της ειπε:hmm:Ναι του λεει αυτη κι εχω και αλλα τετοια στο σπιτι...Αρχισαν τα οργανα:mad:
Βρε συ, μήπως του μικρού απλώς του γυάλισε η κόρη σου και ψάχνει αφορμή για κουβέντα; :D

Βρε συ, μήπως του μικρού απλώς του γυάλισε η κόρη σου και ψάχνει αφορμή για κουβέντα; :D
Μακαρι να ειναι αυτο ..αλλα μονο και μονο τα λογια που της ειπε για τα γατακια,ηταν τοσο σκληρα που δεν τα ξεστομιζει ευκολα εως καθολου καποιος φιλοζωος..η Υβονη ηρθε ετοιμη να κλαψει μονο απο την περιγραφη..Και περσυ ειχε ενα περιστατικο που ειδε ενα παιδακι να κλωτσαει ενα πουλακι που ειχε πεσει στην αυλη και ετρεξε αγαναχτησμενη να το πει σε μια δασκαλα:mad:

:lol::lol::lol: Είναι κι αυτό μια πιθανότητα!!!

:lol::lol::lol: Είναι κι αυτό μια πιθανότητα!!!
Για να εχει πιθανοτητες να τον δει η καστανοξανθη,γαλανοματα κουκλαρα μου,με αλλο ματι πρεπει να αναλαβει την φροντιδα 1 τουλαχιστον αδεσποτου:lol:αλλιως θα ειμαι πολυ κακια πεθερα:lol:

:D:D μπραβο λαιφ.. χωρις πλακα τωρα δεν χρειαζεται να κανεις ποιος ξερει τι για να δικαιουσαι τον τιτλο του μελους του Αργου, εφοσον γραφτηκες και δινεις την συνδρομη σου ( εσυ εδωσες και παραπανω!) αυτο αρκει!
Αλλο τον να εισαι εθελοντρια επιπλεον κι αλλο το να εισαι μελος....οποτε πες το παντου μη φοβασαι θα δεις οτι θα σε παρουν και πιο στα σοβαρα εαν το πεις γιατι θα ξερουν οτι θα εχουν να κανουν και με ενα σωματειο.Το λεω γιατι οι απλοι φιλοζωοι συνηθως αντιμετωπιζουν ειρωνειες ως γραφικοι τυποι...

:D:D μπραβο λαιφ.. χωρις πλακα τωρα δεν χρειαζεται να κανεις ποιος ξερει τι για να δικαιουσαι τον τιτλο του μελους του Αργου, εφοσον γραφτηκες και δινεις την συνδρομη σου ( εσυ εδωσες και παραπανω!) αυτο αρκει!
Αλλο τον να εισαι εθελοντρια επιπλεον κι αλλο το να εισαι μελος....οποτε πες το παντου μη φοβασαι θα δεις οτι θα σε παρουν και πιο στα σοβαρα εαν το πεις γιατι θα ξερουν οτι θα εχουν να κανουν και με ενα σωματειο.Το λεω γιατι οι απλοι φιλοζωοι συνηθως αντιμετωπιζουν ειρωνειες ως γραφικοι τυποι...
Σου ειχα πει και τοτε πως δεν αισθανομαι μελος,γιατι πολυ απλα δεν μπορω να προσφερω ουσιαστικη βοηθεια κτλ...Αν βγω εγω και το παιξω μελος σωματειου ,τοτε ολοι οσοι τρεχουν καθημερινα τι πρεπει να κανουν?Αλλα στο σχολειο θα το επικαλεστω,μονο και μονο για να καταφερω το σκοπο μου..

Κι εγω σου λεω μελος να αισθανεσαι.. εθελοντρια να μην αισθανεσαι;):Dαν κι ετσι που πας εξελισεσσαι σε ενεργο μελος ( περιεθαλψες και τον νεαρο...)... ασε που ισως για να αισθανθεις μελος με την δικη σου εννοια να χρειαζεται να φιλοξενεις γατια και να τρεχεις και περα δωθε και να κανεις και το ενα κα το αλλο... εμμμ μηπως εισαι λιγακι αυστηρουλα??? μηπως λεω...:hmm:;)

:D οσοι τρεχουν καθημερινα ειναι εθελοντες οχι μελη

:redface::redface::redface:

Σημερα παντως που μιλησα με την κορη μου,οταν γυρισε απο το σχολειο μου ειπε τα εξης...1.Εβγαλε που λετε η Υβονη τα τετραδια της και επειδη 2 ειναι με εικονες απο γατακια και σκυλακια,δεχτηκε ενα ειρωνικο σχολιο απο το παιδακι που λεγαμε ''καλα με ζωακια ειναι ολα σου τα τετραδια?της ειπε:hmm:Ναι του λεει αυτη κι εχω και αλλα τετοια στο σπιτι...Αρχισαν τα οργανα:mad: 2.Γραψαν εκθεση στο σχολειο την οποια διιαβασαν στην ταξη με θεμα ''αγαπημενες συνηθειες-περιγραφη του εαυτου μας'' και φυσικα αυτη εγραψε ενα κατεβατο για το ποσο αγαπαει τα ζωα,οτι εχουμε σωσει 2 γατακια κ.α..:hmm:Τουλαχιστον ο δασκαλος θα ξερει τι θα εχει απεναντι του αν παω να μιλησω για το παιδακι
Νομίζω ότι το αγοράκι έχει ερωτευτεί την κόρη σου και το παίζει "κακός" για να της κάνει κόρτε!;) Συμβαίνει συχνά στα παιδάκια. Εμένα στο νηπιαγωγείο με είχε ταράξει κάποιο αγοράκι στο ξύλο. Πήγε λοιπόν η μαμά μου και τον ρώτησε:- Δημητράκη γιατί χτυπάς την Ισμήνη? και αυτός απάντησε (κλαίγοντας:lol:)-Γιατί την αγαπάωωωωω!:lol:

Ειμαι σιγουρη πως αν το παιδι δει την μαμα-γιαγια του να πνιγει γατακια ή να θαβει νεογεννητα σκυλακια, θα κανει το ιδιο.
Τα προτυπα τους ειναι οι γονεις του, ακομα και οταν κανουν αιχρες πραξεις.:/:
Οχι δεν ισχύει αυτό. Ευτυχώς και (δυστυχώς), αλλάζουν οι γενιές.

Λετε?Παντως εγω μια απο αυτες τις μερες θα παω στο σχολειο για να δω αν τους καταφερω γιαυτο που λεγαμε..Δεν ειναι κακο να ενημερωθουν τα παιδια,με σωστο τροπο για το θεμα αυτο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back