Καθάρισμα!

.

Μπάνιο παιδιά μου δεν τα έχω κάνει ποτέ...
Δεν το θεωρώ καθόλου, μα καθόλου απαραίτητο...τα γατιά μοσχοβολάνε και το θεωρώ ψιλονευρωσούλα να πλένεις μία γάτα... (μόνο τοπικά έχει χρειαστεί να τις πλύνω)
αλλά είναι καθαρά υποκειμενική άποψη...
Συμφωνω απολυτα.Κατα την αποψη μου μπανιο στη γατα κανουμε ΟΤΑΝ υπαρχει λογος.Και οχι στο στυλ..πρεπει να την κανω μπανιο ,πχ μια φορα τη βδομαδα ή το μηνα.Αυτο βασικα ειναι "εξανθρωπισμος" της γατας..κατα μια εννοια.Δηλαδη επειδη εμεις κανουμε μπανιο..νομιζουμε οτι και τη γατα πρεπει να την κανουμε.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συμφωνω με τα κοριτσια!
Νομιζω το συχνο μπανιο επιβαλλεται στις γατες που συμμετεχουν σε εκθεσεις και στις ατριχες (βλεπε sphynx).
O μοναδικος σοβαρος λογος να τις μπανιαρουμε, εκτος εαν ειναι πολυ λερωμενες, για μενα ειναι η μειωση των αλλεργιογονων:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα να πω και εγώ το πρόβλημά μου με τη Ροζαλία, μου την έκαναν δώρο από Pet Shop και όταν μου την έφεραν ήταν 3,5 μηνών από τους οποίους τους 2,5 μήνες τους είχε περάσει μέσα στο γυάλινο κλουβί. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα εκτός του ότι δαγκώνει και γρατζουνάει (διάβασα το σχετικό άρθρο και περιμένω να δω αποτελέσματα) δεν καθαρίζετε κι'όλας, ούτε το τρίχωμα της καθαρίζει ούτε τα νύχια της ούτε τον ποπό της, μόνο το καλοκαίρι που μας πέρασε που την κούρεψα λόγο του ότι θα πηγαίναμε εξοχή άρχισε να πλένετε, αλλά τώρα που έχει πάλι μακρύ τρίχωμα τίποτα. Ο γιατρός μου είπε ότι συμβαίνει μερικές φορές και οι γάτες να μην είναι και τόσο καθαρές να τεμπελιάζουν έχετε να μου προτείνετε κάτι?

Μαρια μου δυστυχως τα ζωακια που μεγαλωνουνε μεσα σε κλουβι δεν κοινωνικοποιουνται σωστα με οτι συνεπαγεται αυτο.
Αυτος ειναι κι (ενας απο τους) ο λογος που λεμε να μην αγοραζουμε ζωα απο pet shop.
Πιστευω οτι με το χρονο θα καλυτερευσει η κατασταση:)

Ναι το ξέρω και εγώ είμαι πολύ κατά των Pet Shop που πουλάνε ζωάκια αλλά δεν την πήρα εγώ μου την πήρε ο αρραβωνιαστικός μου μετά από δεκαήμερο θρήνο για το χαμό του πρώτου μου γάτου, τι να του έλεγα? Άσε που είναι και κουκλίτσα και να την έβλεπες πως έκανε που βγήκε από το κλουβί... έτρεχε σαν παλαβή σε όλο το σπίτι, σχεδόν δύο χρόνια την έχω και ακόμα πηδάει πάνω από τα κεφάλια μας, είναι όμως το κορίτσι μου, η κουκλάρα μου με τον βρώμικο ποπό :D

Βρε δε σου τη λεω. Πολλα μελη εχουν υπεροχα γατονια απο pet shop και σιγουρα ολοι εχουμε καψουρευτει
μουτρακια σε "βιτρινες" περνωντας απέξω, και φανταζομαι τη χαρα που νιωθει το ζωο που "σωζεις":)
Ωστε ειναι και 2 χρονων+ η βρωμοκωλα σου ε?:D
Τι να πω βρε συ, ισως να την καθαριζεις με μωρομαντηλο οταν λερωνεται?

Αχ την καθαρίζω με μωρομάντιλα αλλά είναι και τα νύχια της βρώμικα ξέρεις τα πίσω που τα καθαρίζουν, άσε στην αρχή την πήγα και στο γιατρό γιατί είδα τα πίσω νύχια μαύρα και νόμιζα πως έχει πάθει καμιά μυκιτίαση ο γιατρός μου είπε πως πρέπει να τα καθαρίζει μόνη της και ίσως όταν μεγαλώσει να το κάνει αλλά μεγάλωσε και τίποτα:( Δεν πειράζει όμως ακόμα και βρωμιάρα εγώ την αγαπώ:redface:

Αχ την καθαρίζω με μωρομάντιλα αλλά είναι και τα νύχια της βρώμικα ξέρεις τα πίσω που τα καθαρίζουν, άσε στην αρχή την πήγα και στο γιατρό γιατί είδα τα πίσω νύχια μαύρα και νόμιζα πως έχει πάθει καμιά μυκιτίαση ο γιατρός μου είπε πως πρέπει να τα καθαρίζει μόνη της και ίσως όταν μεγαλώσει να το κάνει αλλά μεγάλωσε και τίποτα:( Δεν πειράζει όμως ακόμα και βρωμιάρα εγώ την αγαπώ:redface:

Μηπως δεν τα καθαριζει..γιατι το κανεις εσυ;:hmm:...Δεν ξερω...αλλα ισως ειναι καλυτερα να δοκιμασεις να την αφηνεις μονη της να καθαριζεται.Δεν μπορει..ενστικτο ειναι αυτο...θα της ερθει.:)

Τα νύχια δεν της τα καθαρίζω και μένουν έτσι μαύρα:(

Πόσο συχνά την κτενίζεις; Έχω παρατηρήσει από τον δικό μου ότι το κτένισμα τον ενθαρρύνει να καθαρίζεται συχνότερα.

Τη χτενίζω συχνά γιατί δεν γίνετε και αλλιώς γεμίζει το σπίτι τρίχες αν δεν το κάνω, και τα ματάκια της κάθετε να της τα καθαρίσω η μπέμπα μου απλά προτιμάει να παίζει παρά να καθαριστεί τη βλέπω ώρες ώρες που ξεκινάει το γλύψιμο και μετά βλέπει κάτι και της αποσπάει την προσοχή και αρχίζει το παιχνίδι...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back