Καθαρισμός αυτιών

nikolll

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Nικολινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.051 μηνύματα.
Λοιπον, η γατα μας εχει πολυ κυψελιδα και ισως και καποια ψωρα ή ακαρι ατα αυτια και την ξυνουν, αλλα δεν δειχνουν να την πονανε, ετσι ο κτηνιατρος μας προτινε να της κανουμε πλυσεις με otozyme 2 φορες την ημερα για 1 εβδομαδα. τα καταφεραμε μια φορα, αλλα την εχει ψυλλιαστει και δεν καθεται με ΤΙΠΟΤΑ. και μιλαμε οτι βαζει τρελη δυναμη για να ξεφυγει... και στεναχωριομαστε κι εμεις, δεν ειμαστε και ειδικοι και μαλλον δεν τα καταφερνουμε να την κρατησουμε οπως πρεπει? δεν ξερω... υπαρχει κανενα κολπο? καποιο τροπο να ηρεμει, για 2 λεπτα εστω για αυτη τη διαδικασια? η αλλη λυση εαν δε λειτουργησουν αυτοι οι καθαρισμοι, ειναι με χειρουργικο καθαρισμο, ανεβαινει και το κοστος, θα πρεπει να γινει και ναρκωση, το βρισκω κριμα να γινει αυτο εαν υπαρχει περιπτωση να καθαρισουν τα αυτακια της με το otozyme.
οποια προταση δεκτη! Ευχαριστω!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δυστυχώς δεν μπορούν να το καταλάβουν ότι τα φάρμακα είναι για το καλό τους και το κάνουν πραγματικά πολύ δύσκολο μερικές φορές :/: Τα ίδια είχα κι εγώ με το γάτο μου, που χρειαζόταν κολλύριο για πολλούς μήνες και κάθε φορά έκανε σαν να τον έγδερνα :( Ο μόνος τρόπος που είχα βρει εγώ τότε ήταν το τύλιγμα με πετσέτα: παίρνεις μια αρκετά μεγάλη πετσέτα και την τυλίγεις γύρω από τη γάτα έτσι ώστε να είναι μέσα και τα μπροστινά και τα πίσω της πόδια, να εξέχει δηλαδή μόνο το κεφάλι. Πρέπει να είναι αρκετά σφιχτά τυλιγμένη ώστε να μην μπορεί να βγάλει απ' έξω τα πόδια της (μη σκάσει όμως κιόλας :P). Είναι ακόμα πιο εύκολο αν είστε δύο, ο ένας να κρατάει την πετσέτα γύρω της και ο άλλος να βάζει το φάρμακο.
Γενικά, χρειάζονται αρκετά γρήγορες κινήσεις (ώστε να τελειώσεις πριν καλά-καλά καταλάβει τι γίνεται και τρομάξει), αλλά ψύχραιμες και ήρεμες, καθόλου απότομες ή νευρικές. Όσο περισσότερο άγχος έχεις εσύ, τόσο περισσότερο αγριεύει κι η γάτα, γιατί το διαισθάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά.
Θα ήταν επίσης καλό να πηγαίνατε μια φορά στον κτηνίατρο, να της βάλει εκείνος το φάρμακο και να σας δείξει και τον κατάλληλο τρόπο για να το κάνετε στο σπίτι.
Περαστικά!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Καθαρισμος αυτιων, βοηθεια!!!

Την πρωτη φορα ο κτηνιατρος το εκανε και μας εδειξε... δυο ατομα ομως και δεν τα καταφερνουμε,ειμαι σιγουρη οτι καταλαβαινει την ανασφαλεια μας, τωρα ηρθαν δυο φιλοι απο το σπιτι και μας ειπαν πως το βαζουν στη δικια τους οταν χρειαζεται, καθονται πανω της και την ακινητοποιουν (δεν εννοω καθονται με ολο το βαρος φυσικα:P). εμεις τζιφος... θα την παω αυριο το πρωι παλι τελικα, ειτε αν μπορει να το βαζει αυτος, αν την πηγαινω καθε πρωι:hmm: ειτα να μας πει κανενα κολπο, θα τα καταφερω !!!!

Απάντηση: Καθαρισμός αυτιών, βοήθεια!!!

ο δικος μου επειδη καποιες φορες δεν καθεται στο χτενισμα, τον κλεινω στο μπανιο, ανοιγω την βρυση του νιπτηρα, τρομαζει και καθεται σαν αρνακι στο πατωμα να τον χτενισω με την ησυχια μου. Δοκιμασε το αν η γατουλα σας φοβαται τις βρυσες και το μπανιο γενικοτερα.

Απάντηση: Καθαρισμός αυτιών, βοήθεια!!!

Γατι ακινητοποιηθηκε!
Αυτι πλυθηκε!
Γατι ετρεξε μετα πολυ μακρια μας:mad:
Μεχρι το βραδυ θα το εχει ξεπερασει ελπιζω που παμε για την επομενη προσπαθεια:whistle:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back