Καθαρισμός δοντιών από κτηνίατρο

ΑΝΝΑ ΚΑΤΣ

Νεοφερμένο μέλος

Η ΑΝΝΑ ΚΑΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών. Έχει γράψει 93 μηνύματα.
Καλημέρα σε όλους.
Η μπιλίτσα χρειάζεται καθαρισμό δοντιών
Αυτό γίνεται με νάρκωση.Φοβάμαι γενικά τις ναρκώσεις γιατί είναι 12 χρονών και ζυγίζει 5 κιλά.Επίσης για την κυστοκέντηση που πρέπει να της κάνω είπε ο γιατρός ότι ίσως χρειαστεί να την ηρεμήσει λίγο για να βρεί την κύστη και να πάρει ούρα..Μπορεί κάποιος να με καθησηχάσει;Τι γνώμη έχετε εσείς για την νάρκωση σ' αυτήν την ηλικία.
Στην lady μου ο πρώτος ο γιατρός της είχε κάνει 2 ναρκώσεις(χωρίς εξετάσεις) μέσα σε ένα μήνα για εξαγωγή δοντιών και δεν έπρεπε...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στην Νταίζη όταν έκανε την πρώτη αφαίρεση, στα 11, έγιναν γενικές εξετάσεις πρώτα για να δουν αν είναι ΟΚ για τη νάρκωση. Γενικότερα, όταν είναι μεγάλα τα ζώα προτείνουν πρώτα εξετάσεις πριν τη νάρκωση. Δεν θα μπορούσε να της κάνει την κυστοκέντηση όταν τη ναρκώσει και για τα δόντια, οπότε να γλιτώσετε έτσι τη μία;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στις εξετάσεις αίματος που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα,έδειξε κρεατινίνη,ουρία και λίγο χοληστερίνη και γι' αυτό θέλει ο γιατρός να γίνει κυστοκέντηση,για να δεί για νεφρική ανεπάρκεια.Αυτό θέλω να του προτείνω,να γίνει η νάρκωση και για τα δύο,αλλά θέλω να έχω τα λεφτά και για τα δύο..Μάλλον θα πάω την άλλη εβδομάδα.

ελα καλε που θα την ναρκωσης για να ης παρει λιγο αιμα στην κυστοκεντηση τους κανουν κ υπνωση θυμαμαι το εκανε στο λαμπη πριν 2 εβδομαδες

Δεν θα της κάνει ύπνωση για να της πάρει αίμα!Νάρκωση θα γίνει για την κυστοκέντηση και για τον καθαρισμό δοντιών

Η γενική αναισθησία έχει πάντα κινδύνους για κάθε ζώο. Αναισθητικά ατυχήματα συμβαίνουν πάντα, για λόγους που συχνά δεν γνωρίζουμε. Η πιθανότητα εμφάνισης κάποιας επιπλοκής κατά την περιαναισθητική περίοδο (ο κίνδυνος υπάρχει πριν, κατά και μετά την αναισθησία) αυξάνεται με την ηλικία και τις συνυπάρχουσες παθολογικές καταστάσεις.

Ένα ζώο με νεφρική ανεπάρκεια χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη χορήγηση γενικής αναισθησίας. Επομένως, μία ηλικιωμένη γάτα με νεφρική ανεπάρκεια είναι ασθενής υψηλού κινδύνου.

Δεν έχω καταλάβει γιατί χρειάζεται αναισθησία για την κυστοκέντηση και δεν χρειάστηκε για την αιμοληψία, που είναι δυσκολότερη στις γάτες.

Είναι απαραίτητος ο καθαρισμός των δοντιών; Αν πρέπει να χορηγηθεί αναισθησία, πρέπει πρώτα να ελεγχθούν οι νεφροί. Αν ήταν να κοιμίσω εγώ τη γάτα, θα ζητούσα ξανά βιοχημικές (ουρία, κρεατινίνη) και εξέταση ούρου, για να σιγουρευτώ για την κατάσταση των νεφρών. Αν οι νεφροί είναι πολύ επιβαρημένοι (η κατάσταση των δοντιών θα μπορούσε να οφείλεται στη νεφρική ανεπάρκεια), τι νόημα έχει ο καθαρισμός των δοντιών;

Δεν έχω καταλάβει γιατί χρειάζεται αναισθησία για την κυστοκέντηση και δεν χρειάστηκε για την αιμοληψία, που είναι δυσκολότερη στις γάτες.

Είναι απαραίτητος ο καθαρισμός των δοντιών; Αν πρέπει να χορηγηθεί αναισθησία, πρέπει πρώτα να ελεγχθούν οι νεφροί. Αν ήταν να κοιμίσω εγώ τη γάτα, θα ζητούσα ξανά βιοχημικές (ουρία, κρεατινίνη) και εξέταση ούρου, για να σιγουρευτώ για την κατάσταση των νεφρών. Αν οι νεφροί είναι πολύ επιβαρημένοι (η κατάσταση των δοντιών θα μπορούσε να οφείλεται στη νεφρική ανεπάρκεια), τι νόημα έχει ο καθαρισμός των δοντιών;

Ο Γιάννης εννοεί (και αυτή είναι και η δική μου γνώμη) ότι είναι καλύτερα να γίνει πρώτα η λήψη ούρου και αίματος (που δεν απαιτούν οπωσδήποτε γενική αναισθησία, θα μπορούσαν να γίνουν με ένα ελαφρύ ηρεμιστικό αν η γάτα δεν συνεργάζεται) για να γίνουν πρώτα οι εξετάσεις και να σιγουρευτείτε για την κατάσταση των νεφρών. Αν ο καθαρισμός των δοντιών είναι απαραίτητος, μπορεί να γίνει μετά από τις εξετάσεις, με αναισθητικό πρωτόκολλο κατάλληλο για την κατάσταση των νεφρών.

να ρωτησω κατι χαζο εαν γινει μερικη ναρκωση στο γατι δεν θα μπορουσε να του κανει κυστοκεντηση η καθαρισμο στα δοντια αυτο που ειναι σαν να κοιματε οχι την κανονικη ναρκωση

Αρχική Δημοσίευση από ladycat:
να ρωτησω κατι χαζο εαν γινει μερικη ναρκωση στο γατι δεν θα μπορουσε να του κανει κυστοκεντηση η καθαρισμο στα δοντια αυτο που ειναι σαν να κοιματε οχι την κανονικη ναρκωση

Η κυστοκέντηση είναι υπόθεση ενός λεπτού. Γίνεται χωρίς αναισθησία ή το πολύ με ένα ηρεμιστικό. Ο καθαρισμός μπορεί να κρατήσει μία ώρα και χρειάζεται γενική αναισθησία. Το θέμα είναι ότι για να προχωρήσουμε σε γενική αναισθησία πρέπει πρώτα να γίνουν οι εξετάσεις, δηλαδή η κυστοκέντηση πρέπει να προηγηθεί.

Καλημέρα σε όλους!
Είμαι μια ευτυχισμένη γατομάνα!!
Πήγα την Μπιλίτσα εχθές για κυστοκέντηση. 1047 το μωρό μου!!Είναι καλά, δεν έχει νεφρική ανεπάρκεια,πρέπει να μου είχε ξεφύγει και να είχε φάει πρίν τις εξετάσεις αίματος..
Το χοντρουλό μου έκατσε μια χαρά και της πήρε ούρα ο γιατρός, δεν χρειάστηκε ούτε καν ηρεμιστικό!
Τωρα για τον καθαρισμό των δοντιών θα πάμε σε καμιά βδομάδα και είπε ο γιατρός οτι δεν υπάρχει πρόβλημα με την αναισθησία.Βάζει αέριο έτσι κι αλλιώς και δεν επιβαρύνει
Ειμαι πολύ χαρούμενη,επιτέλους έχω και καλά νέα!!!!

Είδες που άδικα ανησυχούσες? 'Ολα καλά θα πάνε με την Μπιλίτσα σου και θα την έχεις για πολλά - πολλά χρόνια ακόμα. :P :P :P

μπραβο!!! happy end!!:up: :up: :up:

Ευτυχώς είναι όλα καλά!!!Αντε να ησυχάσει και η γατομαμά....:)

Τελεια:up: :up: :up:

Μπράβο βρε Άννα! Πολύ χάρηκα! Επιτέλους και ένα καλό νέο! Να είναι καλά η Μπιλίτσα σου, να την χαίρεσαι και να σε χαίρεται για πολλά-πολλά χρόνια ακόμα!

αντε μπραβο καλο μου να ειναι καλα το γατονι σου αυτο με το αεριο το χρησημοποιει κ ο δικος μου γιατρος ειναι φοβερη ναρκωση παντως κ μου την εξηγησε την πρωτη φορα με παρα πολλες λεπτομερειες που ειχα μεινει με το στομα ανοικτο

ladycat,νομίζω οτι έχουμε τον ίδιο γιατρό!Μετά απο τόσους που γύρισα για την lady μου,κατέληξα στον αίλουρο.
Σας ευχαριστώ όλους που είσαστε δίπλα μου στις άσχημες,μα και στις όμορφες στιγμές μου.Να είστε όλοι καλά!!;)

Τα δοντάκια μας

Η Ζvetlana είναι 6 χρονων και στα δοντάκια της έχει σχηματιστεί πλακα. Αποτέλεσμα μάλλον αυτού είναι και η κακοσμία. Μήπως υπάρχει κάποια ειδική τροφή που να έχετε παρατηρήσει ότι βοηθάει πολύ? Επίσης μήπως έχει πάει τι γατούλα του για καθαρισμό δοντιών? Γιατί νομίζω ότι γίνεται αλλα δεν ξέρω ποσο ενοχλητικό μπορεί να είναι για μια γατούλα..:confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Θα σε παρακαλούσα να γράφεις ελληνικά, διότι τα greeklish απαγορεύονται.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλημερα,ο καθαρισμος κραταει περιπου 1 ωρα και γινεται με αναισθησια ,οποτε η γατουλα δεν καταλαβαινει,ειδικη τροφη υπαρχει,της royal ή hills ειδικες για τα δοντια.αλλα αν εχει ηδη μεγαλο προβλημα πρεπει πρωτα να της κανεις καθαρισμο και μετα να δινεις την ειδικη τροφη μετα απο συννενοηση με τον κτηνιατρο

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back