Καθαρισμός δοντιών από κτηνίατρο

Τι είναι το καθάρισμα δοντιών;;;;

Ηθελα να σας ρωτησω, μιας κ ειμαι λιγο ασχετη, καπου διαβασα για καθαρισμο των δοντιων της γατας...Γινεται αυτο? Μπορειτε να μου πειτε τι ειναι, πως γινεται κ καθε ποτε;
Ευχαριστω πολυ :redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όπως και στους ανθρώπους αν πιάσουν πολύ πετρα τα δόντια μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην γατούλα.
Ο καθαρισμός γίνεται όπως και σε εμάς είτε με το κατάλληλο εργαλειάκι είτε μα κάποιο μηχάνημα, εξαρτάται τι έχει ο γιατρός. Αν η γατούλα είναι ήρεμη γίνεται και χωρίς νάρκωση.
Συνήθως μια τέτοια διαδικασία, αν η γατούλα τρώει κυρίως κροκέτες χρειάζεται απο τα 5 χρόνια πάνω κάτω και μετά. Αλλά εξαρτάται.
Συνήθως θα προσέξεις την πέτρα στα πίσω δόντια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηθελα να σας ρωτησω, μιας κ ειμαι λιγο ασχετη, καπου διαβασα για καθαρισμο των δοντιων της γατας...Γινεται αυτο? Μπορειτε να μου πειτε τι ειναι, πως γινεται κ καθε ποτε;
Ευχαριστω πολυ :redface:
Αυτο ειναι μια πονεμενη ιστορια.Εχω δει βιντεακια πως να συνηθησιες την γατα στο βουρτσισμα των δοντιων (δυστυχως δεν θυμαμαι το link),δοκιμασα να το εφαρμοσω στην Μυρτουλα αλλα τζιφος με τιποτα δεν το δεχεται.Εδω εχει συνηθησει το καψιμο των νυχιων αλλα το πλυσιμο των δοντιων με τιποτα.Βεβαια δεν βρηκα στην Θεσ/νικη οδοντοκρεμα για γατες και χρησιμοποιησα μια για σκυλους:lol:ισως φταιει αυτο.Το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειδικα αν ειναι ακομη μικρη η γατουλα σου ειναι να τις δινεις μονο κροκετες και πολυ σπανια κονσερβα. Αυτα στα λεει παθουσα που απο υπερβολικη αγαπη εδινε στην Μυρτουλα καθε μερα μικρη κονσερβα και τωρα σχηματιστικαι πετρα στα πανω της δοντακια.:mad:Τωρα της δινω πιο ειδικες κροκετες Oral sensitive της Royal
Canin για να μην σχηματισει περισσοτερη πετρα και παρουσιασει φλεγμονη(ουλιτιδα).Τα ουλα της τοτε ειναι κοκκινα, πρισμενα,ματωνουν και συνηθως δυσκολευεται στο φαγητο γιατι ποναει.Πρεπει να γινει καθαρισμα της πετρας(αποτρυγωση) απο τον κτηνιατρο με ναρκωση.Το θεμα ειναι να μην φτασει η κατασταση ως εκει:hmm:

Όπως και στους ανθρώπους αν πιάσουν πολύ πετρα τα δόντια μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην γατούλα.
Ο καθαρισμός γίνεται όπως και σε εμάς είτε με το κατάλληλο εργαλειάκι είτε μα κάποιο μηχάνημα, εξαρτάται τι έχει ο γιατρός. Αν η γατούλα είναι ήρεμη γίνεται και χωρίς νάρκωση.
Συνήθως μια τέτοια διαδικασία, αν η γατούλα τρώει κυρίως κροκέτες χρειάζεται απο τα 5 χρόνια πάνω κάτω και μετά. Αλλά εξαρτάται.
Συνήθως θα προσέξεις την πέτρα στα πίσω δόντια.
Drusilia ειχες παρομοια εμπειρια για καθαρισμο πετρας σε γατα χωρις ναρκωση.Αν ισχει κατι τετοιο καθαριζω τα δοντακια της εδω και τωρα:)
Το θεωρουσα αδυνατο,ετσι με ειχε διαβεβαιωσει και ο κτηνιατρος και για αυτο δεν τολμουσα να την βαλω σ'αυτην την διαδικασια αλλα αν υπαρχουν και τετοια περιστατικα να το ξανασκεφτω.Αν γνωριζεις κατι σχετικο απαντησε μου:)
Ευχαριστω

niki, μπορείς εσύ να κάνεις καθαρισμό σε ήρεμη γάτα;

niki, μπορείς εσύ να κάνεις καθαρισμό σε ήρεμη γάτα;
Απο τοτε που διαπιστωσα οτι η Μυρτουλα εχει μαζεψει πετρα πολλες φορες το σκεφτηκα να της την καθαρισω.Θα την κρατουσε η μαμα μου αγκαλια στην εδρα ,θα εκλεινα και το νερο στον υπερηχο αφου δεν υπαρχει δυνατοτητα αναρροφησης με σιελαντλια(το σωληνακι που σου βαζουν στο στομα οι οδοντιατροι για τραβαει τα υγρα)και θα εβρεχα τα δοντακια με υγρο βαμβακι για να μην υπερθερμενονται απο τον υπερηχο.
Καπως ετσι το ειχα φανταστει το σκηνικο.:hmm:Το θεμα ειναι στο ηρεμη :D
Εδω οποτε πηγα να τις πλυνω τα δοντακια με βρεφηκη οδοντοβουρτσα
(0-3)παρα του οτι μισοκοιμοταν γινοταν χαλασμος.Που να της πλησιασεις στο στομα μηχανημα που ειναι ο υπερηχος και κανει εστω και λιγο θορυβο.Δεν το'χω ψαξει αν επερνε κατι να ηρεμησει πιο πριν.Για αυτο ρωταω αν ειχε κοποιος η αν ακουσε πορομοια εμπειρια:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back