Καθημερινές κακοποιήσεις και λύσεις

yasmin1gr

Περιβόητο μέλος

Η yasmin1gr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.478 μηνύματα.
Σκεφτηκα οτι δεν κακοποιούνται μονο τα ζωα και οι ανθρωποι. εχετε κακοποιηθει? θελετε να το μοιραστειτε? Δεν μιλαω για χοντρα περιστατικα εδω αλλα για καθημερινα απλα. Πχ ενας υπαλληλος delivery που επειδη δε ειχατε να του δωσετε αρκετα μεγαλο φιλοδωρημα τον ακουτε να σας βριζει με τα χειροτερα λογια στο ασανσερ ενω μπροστα σας ηταν χαμογελαστος.
Τι κανετε? παιρνετε η οχι τηλεφωνο να το πειτε στον υπευθυνο του?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγώ θα έπαιρνα πάντος...:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παραδειγμα ηταν εγω πηρα σε αυτη τη περιπτωση αλλα εχει χιλιαδες μικρες κακοποιησεις καθημερινα που συμβαινουν σε ολους, ο ενας μπορει να μαθει απο τον αλλο

Δεν ξερω αν ανηκει στο θεμα που ανοιξες αλλα μολις πριν 3 ημερες με χτυπησε αυτοκινητο, ειχα παει στο pet shop και καθως εφευγα ενιωσα κατι να με σπρωχνει κι επειτα να με χτυπαει απο αριστερα, επεσα με ολο μου το βαρος στο πλαι του αυτοκινητου και γδαρθηκε-καηκε ασχημα το χερι μου μεχρι τον αγκωνα. Ειχα μια τεραστια σακουλα με πριονιδι μπροστα απο το σωμα μου, η οποια διαλυθηκε, αν δεν την ειχα, υποθετω θα ειχα δεχτει πολυ πιο ισχυρο χτυπημα.Ο οδηγος με ρωτησε αν ειμαι καλα, ειπα ναι -αφου δεν ενιω8α πως ειμαι του θανατα- και την επομενη στιγμη εξαφανιστηκε! Ετρεχε ενω ηταν κοκκινο αρα σκεφτηκε οτι θα βρει μπελα.
Πραγματικα δεν ειχα σκοπο να κανω μηνυση αλλα τετοια συμπεριφορα; Να σηκωθει και να με αφησει σοκαρισμενη χωρις καν να ξερει αν και ποσο χτυπησα; :mad:

Στο σχολειο....κλασσικα.τα κωλοπαιδα της ταξης κοροιδευαν τους πιο αδυναμους μαζι τους κι εγω.Συνηθως απο διαλυμενες οικογενειες που βγαζουν τα ψυχολογικα τους πανω μας.

Κανατε κατι γι αυτα???

Κανατε κατι γι αυτα???
Για το σχολειο οχι....τα συγκεκριμενα ατομα ειχαν παιε πολλες φορες στον διευθυντη,φαγαν μια απλη επιπληξη κι αυτο ηταν ολο.:/:

Οντως τα παιδια αυτα ειναι κυριως απο διαλυμενους ψυχικα γονεις ειτε ειναι σε οικογενεια ενωμενη ειντε ειναι χωρσμενοι.

Οντως τα παιδια αυτα ειναι κυριως απο διαλυμενους ψυχικα γονεις ειτε ειναι σε οικογενεια ενωμενη ειντε ειναι χωρσμενοι.
αλλο αυτό, με αυτό συμφωνω. αλλα το τι εχω ακούσει τόσα χρόνια δεν φαντάζεσαι, οτι αποκλειστικά θα βγούνε τα παιδια προβληματικά αν εχουν χωρισμένους γονεις.
γιατι εχω δει οικογένειες επιφανειακά να είναι σωστές και με κλειστες τις πόρτες τα τέρατα..οπότε ας μην το γενικεύουμε

ok, για μενα να κατηγοριοποιείς οτι απο διαλυμένες οικογένειες εχουν ψυχολογικά, είναι και αυτό κακοποίηση προς παιδιά διαλυμένων οικογενειών. σορρυ που πιανομαι ετσι αλλα επειδή κι εγώ απο διαλυμένη οικογένεια είμαι δεν αντέχω να λέει καποιος τέτοιες κουβέντες. και μιας και λεμε αυτό, μια φορα ήμουνα σε ταξι, μπροστα ο ταξιτζης διπλα μια γυναικα και να συζητάνε δυνατά για τα παιδιά χωρισμένων γονιών με τα χειρότερα λόγια και για τα ψυχολογικά τους και για τους γονείς τους.γενικα εγω σαν ατομο όταν ακουω τετοια πράγματα δεν μπορω να μην ανοιξω το στόμα μου, τους τα είπα ενα χεράκι και μετά απο την ντροπή τους προσπαθούσαν να με καλοπιάσουν. οποτε αυτές οι κατηγοριοποιήσεις δεν μου αρεσουν , οπως αυτός είναι εγκληματιάς γιατι είναι μετανάστης, αυτός είναι κλεφτης γιατι είναι αλβανός.
Συνηθως ειπα και διαλυμενη δε σημαινει απαραιτητα χωρισμενη. Μια απλη παρατηρηση εκανα οντως τα παιδια του σχολειου μου που ηταν απο κακες οικογενειες να το πω,ειτε χωρισμενων ειτε οχι,αναπαρηγαγαν βια.

ακριβως συμφωνω, αλλα ας ξαναγυρισουμε στο θεμα μας
"μαχαιραν ελαβες κα μαχαιραν θα δωσεις " ετσι παει σ'άυτα

αλλο αυτό, με αυτό συμφωνω. αλλα το τι εχω ακούσει τόσα χρόνια δεν φαντάζεσαι, οτι αποκλειστικά θα βγούνε τα παιδια προβληματικά αν εχουν χωρισμένους γονεις.
γιατι εχω δει οικογένειες επιφανειακά να είναι σωστές και με κλειστες τις πόρτες τα τέρατα..οπότε ας μην το γενικεύουμε
Δεν ειπα κατι τετοιο;)

Η έλειψη βασικών τρόπων και ευγένιας στη καθημερινή συναναστροφή μας είναι μεγάλο θέμα. Προσωπικά με ενοχλεί όσο τίποτα!!!!
Για παράδειγμα να προσπαθείς να βγείς απο στενό με το αυτοκίνητο σε κεντρικό δρόμο και να μην σε αφήνει κανείς.Ίσα ίσα με το που σε βλέπουν να γκαζώνουν μη και δεν προλάβουν.
Να βλέπουν γυναίκες με καροτσάκι και να μην τις βοηθά κανείς, να σου κλείνουν την πόρτα στα μούτρα, να σου κλέβουν τη σειρά με κουτοπονηριές, να πετάνε σκουπίδια απο το μπαλκόνι για να μην κατέβουν, να σου κλέβουν το πάρκινγκ για το οποίο περιμενες εσύ, να αδειάζουν σκουπίδια στο δρόμο στα φανάρια, να σε φεσώνουν στην πληρωμη με κάθε γελοία δικαιολογία για δουλειά που έχει γίνει, να σε ειρωνεύονται αν ασχολεισαι με κάτι που ξεφεύγει απο το βασικό lifestyle, να σε αμφισβητούν χωρίς να σε ξέρουν, να ακούς τα ίδια και τα ίδια χαζά απο διαφορετικούς ανθρώπους.
Αναισθησια, αναισθησία αναισθησία.
Αυτό είναι κακοποίηση είτε είσαι ο άμεσος αποδέκτης είτε όχι και συμβαίνει κάθε μέρα μα κάθε μέρα.
Τι κάνεις; Προσπαθείς να μην το κάνεις εσύ. Καμιά φορά όμως η αίσθηση οτι είσαι μαλάκας σε πνίγει τόσο πολύ και θέλεις να ουρλίαξεις να πιάσεις κανέναν απο το μαλλί να κάνεις κάτι για να μην νιωθεις τόσο απόγνωση πια.

Η έλειψη βασικών τρόπων και ευγένιας στη καθημερινή συναναστροφή μας είναι μεγάλο θέμα. Προσωπικά με ενοχλεί όσο τίποτα!!!!
Για παράδειγμα να προσπαθείς να βγείς απο στενό με το αυτοκίνητο σε κεντρικό δρόμο και να μην σε αφήνει κανείς.Ίσα ίσα με το που σε βλέπουν να γκαζώνουν μη και δεν προλάβουν.
Να βλέπουν γυναίκες με καροτσάκι και να μην τις βοηθά κανείς, να σου κλείνουν την πόρτα στα μούτρα, να σου κλέβουν τη σειρά με κουτοπονηριές, να πετάνε σκουπίδια απο το μπαλκόνι για να μην κατέβουν, να σου κλέβουν το πάρκινγκ για το οποίο περιμενες εσύ, να αδειάζουν σκουπίδια στο δρόμο στα φανάρια, να σε φεσώνουν στην πληρωμη με κάθε γελοία δικαιολογία για δουλειά που έχει γίνει, να σε ειρωνεύονται αν ασχολεισαι με κάτι που ξεφεύγει απο το βασικό lifestyle, να σε αμφισβητούν χωρίς να σε ξέρουν, να ακούς τα ίδια και τα ίδια χαζά απο διαφορετικούς ανθρώπους.
Αυτό είναι κακοποίηση είτε είσαι ο άμεσος αποδέκτης είτε όχι και συμβαίνει κάθε μέρα μα κάθε μέρα.
Τι κάνεις; Προσπαθείς να μην το κάνεις εσύ. Καμιά φορά όμως η αίσθηση οτι είσαι μαλάκας σε πνίγει τόσο πολύ και θέλεις να ουρλίαξεις να πιάσεις κανέναν απο το μαλλί να κάνεις κάτι για να μην νιωθεις τόσο απόγνωση πια.

Δεν θα μπορούσα να συμφωνω περισσότερο με κάποιον! Με κάλυψες 100%.

Αυτο με το μαλλι ξαναπες το. Εμενα με εκνευριζουν και οι δηθεν ευγενεις πχ αυτοι που σε αρχιζουν αγαπητη μου... και μετα περνανε σε υπουλες επιθεσεις (κυριως σε κυριες ανω των αντα το εχω δει με μαλλι κομμωτηριου η και χωρις). Πολύ μου τη δινει αυτο που δεν εινα ντομπρες και σου τη λενε και καλα ευγενικα και αφ υψηλου με ευγενικο περιτυλιγμα απο εξω ενω μεσα το περιεχομενο ειναι οχια και βαλε. Δυστυχως αυτο μονο σε γυναικα η σε πολιτικο θα το δεις. Θυμαμαι μια που εγραφε μαιλς και ελεγε οτι μπορειτε να φανταστειτε στο μαιλ κι απο κατω παντα εγραφε φιλικα .. η ταδε... αν αυτο ηταν φιλια θα ηταν μονο λυκοφιλια και αυτο παλι προσβαλλοντας τους λυκους

Αυτό το σχέδιο με τις καινούργιες πόρτες στις τράπεζες μπορεί κανείς να μου πει τι ακριβώς εξυπηρετεί; Αυτές που μπαίνεις ένας ένας και δεν ανοίγει η εσωτερική αν δεν σε πάρει καλά καλά η κάμερα. Στο λέει κιόλας "παρακαλώ κοιτάξτε στο κόκκινο φωτάκι, παρακαλώ κοιτάξτε στο κόκκινο φωτάκι". Να περιμένουν έξω καμιά τριανταρια ανθρωποι γιατί είναι και Εθνική και να μην μπορούμε να μπούμε. Ειδικά άνθρωποι μεγάλης ηλικίας μπερδεύονται και καθόμαστε όλοι μαζί με την γνωστή στωική, υπομονετική διάθεση του Νεοέλληνα και περιμένουμε να μπούμε για να δώσουμε 9 στις 10 και όχι για να πάρουμε κιόλας!! Κάθε φορά που μπαίνω νιώθω οτι μου λείπει να κρατάω μια ταμπέλα με το νούμερο μπροστά μου και ο αστυνομικός να μου πάρει αποτυπώματα απο την άλλη πλευρά.Δεν ξέρω πως φαίνεται αλλά το θεωρώ προσβλητικό και δεν πιστεύω οτι είναι ότι πιο σύγχρονο να έχεις το συγκεκριμένο σύστημα ασφάλειας το 2009. Δεν ξέρω απο αυτά αλλά δεν μου φαίνεται και τόσο σοι ούτε προηγμένο. Μου φαίνεται πρόχειρο,χρονοβόρο,δυσλειτουργικό και προσβλητικό.

Πολλοί απο εμάς δεν έχουν μιάμιση ώρα στη διάθεση τους για να πληρώσουν μια επιταγή έχουν μισή και αυτό θα έπρεπε να το σέβονται οι τράπεζες που ούτως η άλλως ανοίγουν αργά και κλείνουν νωρίς και κατα συνέπεια πρέπει να λείψεις απο τη δουλειά σου για να πας.Για να μην μιλήσω για εμπορικά ταμεία ωστε να μην περιμένουν στην ίδια ουρά όσοι έχουν εμπορικές συναλλαγές και η γιαγιά που θέλει ενημέρωση βιβλιαρίου.

Κάνεις το παραπονό σου εγγράφως και στη συνέχεια αρχειοθετείται στα παλαιότερα των υποδημάτων για να μην το πω πιο χυδαία.

ΥΓ Και δεν μπορείς να μπεις με αναπηρικό καροτσάκι ούτε με καροτσάκι μωρού.

Πραγματικά είπες ό,τι νιώθω... Αν είσαι λίγο ευαισθητοποιημένος και λίγο διαφορετικός σε αυτή τη χώρα πραγματικά υποφέρεις...

Αυτο με το μαλλι ξαναπες το. Εμενα με εκνευριζουν και οι δηθεν ευγενεις πχ αυτοι που σε αρχιζουν αγαπητη μου... και μετα περνανε σε υπουλες επιθεσεις (κυριως σε κυριες ανω των αντα το εχω δει με μαλλι κομμωτηριου η και χωρις). Πολύ μου τη δινει αυτο που δεν εινα ντομπρες και σου τη λενε και καλα ευγενικα και αφ υψηλου με ευγενικο περιτυλιγμα απο εξω ενω μεσα το περιεχομενο ειναι οχια και βαλε. Δυστυχως αυτο μονο σε γυναικα η σε πολιτικο θα το δεις. Θυμαμαι μια που εγραφε μαιλς και ελεγε οτι μπορειτε να φανταστειτε στο μαιλ κι απο κατω παντα εγραφε φιλικα .. η ταδε... αν αυτο ηταν φιλια θα ηταν μονο λυκοφιλια και αυτο παλι προσβαλλοντας τους λυκους
αυτο το εχω ζησει και μαλιστα με το χειροτερο τροπο!!!!!!αλλα εγω δεν ειμαι κατινα για να κατηγορω πισοπλατα οπως αυτες και ετσι εβγαινα η κακια της υποθεσης χωρις να ξερει κανενας τι πραγματικα ειχε γινει...και δεν τους ενοιαζε..αφορμη γυρευαν για να κατηγορισουν...:( και το χειροτερο ειναι να δουλευεις σε εταιρια που οι περισσοτερες ειναι γυναικες σαν κιαυτες....

Μια μικρη αλλαγη θεματος....Ακουσα κ λεω ακουσα για να μου πει καποιος αν ισχυει ή ειναι ραδιο αρβυλα...Οτι απο ολα τα πετ σοπ θα αποσυρθουν τα ζωακια για την ακριβια οτι απογορευετε η πωληση ζωων σε πετ σοπ γιατι θεωριτε κακοποιηση το να μενουν σε κλουβια αρκετο καιρο (λογικοτατο) και κατι σχετικα με το ζευγαρομα ρατσα με ρατσα που καποιοι φυλακιζουν ζωα ωστε να αναπαραγουν μονο το ιδος τους με σκοπο την πωληση τους κυριος απο πετ σοπ.Ειναι αληθεια?κ κατι ακομα...τα ζωακια που δεν καταφερνουν να πουληθουν στα πετ σοπ μετα τι τα κανουν?Γιατι μονο ασχημα πραγματα σκεφτωμαι...:(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back