25-07-11
18:03
Πρόκειται να πάρω 2 γατάκια τα οποία θα τα πάω στο εξοχικό μας , σκέφτομαι να τα έχω έξω εκτός απο κάποιες ώρες , όμως δεν έχω ιδέα για το ποιές είναι οι ανάγκες μιας γατούλας , βλέπετε μέχρι τώρα είχα και έχω σκύλους. Κάθε συμβουλή δεκτή !
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kstinion
Νεοφερμένο μέλος
Η kstinion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών και μας γράφει από Καλάβρυτα (Αχαΐα). Έχει γράψει 34 μηνύματα.
29-07-11
19:46
να ρωτησω.τα γατακια στο εξοχικο θα τα πας για να ειναι μονυμα στο εξοχικο;δηλαδη εσυ καθε ποτε μπορεις να τα βλεπεις και να τα ταιζεις ας πουμε;γιατι ενταξει ειναι εξοχη αλλα και αυτα ζωακια ειναι και θελουν μια φροντιδα και αν τα εχεις εξω μονα τους θα θελουν και μια επιτηρηση.το λεω αυτο γιατι πολυς κοσμος φερνει ζωακια στα εξοχικα τα οποια αργοτερα μενουν μονυμα εκει αλλα οταν ερχεται ο χειμωνας σταματανε να πηγαινουν στα εξοχικα και τα ζωα αφηνονται στη μοιρα τους.επισης οπως ακριβως και τα σκυλακια τα γατακια εχουν εντονα και πολλα συναισθηματα και ανεξαρτητες προσωπικοτητες που θελουν να ειναι μερος της οικογενειας μας οπως εμεις.και αν και ναι οντως θα σκεφτει κανεις οτι ειναι φυση και ειναι πιο ευτυχισμενα στο φυσικο τους περιβαλλον θα στεναχωρεθουν εαν ξαφνικα χαθει η παρουσια σας.
καταρχην θα σου πουν σηγουρα αμα διαβασεις και αλλα ποστ οτι εφοσον τα εχεις εξω πρεπει να τα κανεις στειρωση για να μη δημιουργηθουν κι αλλα αδεσποτα.επιπλεον με τη στειρωση δε θα ψαχνονται κατα τη περιοδο του οιστρου και του ζευγαρωματος οποτε θα ειναι θεωρητικα ασφαλη μονο γιατι θα εχουν ενα λογο λιγοτερο για να την κοπανησουν για κανενα μηνα.απο κει και περα ομως αν εχεις μεγαλη αυλη μπορεις να την περιφραξεις ωστε να μη βγαινουν εξω.επισης θα πρεπει να τους φτιαξεις κατι σαν φωλια εφοσον θα ειναι εξω με ρουχαλακια τα οποια πρεπει να καθαριζονται τακτικα η να τοποθετηθει το ολο κατασκευασμα καπου που να μην εχει εισοδο σε χωματα και βροχη.αυτο ωστε αν οι γατουλες σου βρεθουν μονες τους εξω σε ασχημες καιρικες συνθηκες να μπορουν να προστατευθουν.τωρα βεβαια ολα αυτα θεωρητικα μιλωντας.εγω τον γατο μου τον εχω σε διαμερισμα.αλλα οι απο κατω που εχουν αυλη εχουν 3 γατουλες που ειναι αρκετες ωρες τη μερα στην αυλη χωρις προβλημα.εξαρταται βεβαια και απο το χαρακτηρα του ζωου για το πως θα αντιδρασει σε κατι τετοιο αμα θα του αρεσει η οχι αμα θα προσπαθησει να το σκασει κτλ.αλλα και στα σκυλια περιπου ετσι ειναι οποτε θα εχεις μια ιδεα φανταζομαι
κατα τ αλλα οι γατουλες ειναι πολυ καλοβολα ζωακια και στο φαι τους και στην τουαλετα τους.το μονο που χρειαζονται τα περισσοτερα ειναι αμμος αν ζουν σε σπιτι η το απλο χωματακι που φανταζομαι στο εξοχικο θα το εχετε αρκετο.οσο για τροφη υπαρχουν διαφορες τροφες αν σε ενδιαφερει εδω στο σαιτ τις εχουν βρει ολες και τις εχουν βαθμολογισει κιολας.
α και να μην ξεχασεις να τις αποπαρασιτονεις καθε 3 μηνες εφοσον θα ειναι εξω και πιθανον να ερχονται σε επαφη και με αλλα ζωακια της περιοχης.
επισης ελεγξε αν εχεις κανενα τρελλο γειτονα που ριχνει φωλες πριν τα πας εκει.δυστυχως ειναι πολυ συχνο φαινομενο και ειδικα τους καλοκαιρινους μηνες ανα την ελλαδα γιαυτο καλητερα πρωτα μαθε τι παιζει πριν γυρισεις μια μερα στο εξοχικο και τα βρεις και τα δυο σκοτωμενα...
καταρχην θα σου πουν σηγουρα αμα διαβασεις και αλλα ποστ οτι εφοσον τα εχεις εξω πρεπει να τα κανεις στειρωση για να μη δημιουργηθουν κι αλλα αδεσποτα.επιπλεον με τη στειρωση δε θα ψαχνονται κατα τη περιοδο του οιστρου και του ζευγαρωματος οποτε θα ειναι θεωρητικα ασφαλη μονο γιατι θα εχουν ενα λογο λιγοτερο για να την κοπανησουν για κανενα μηνα.απο κει και περα ομως αν εχεις μεγαλη αυλη μπορεις να την περιφραξεις ωστε να μη βγαινουν εξω.επισης θα πρεπει να τους φτιαξεις κατι σαν φωλια εφοσον θα ειναι εξω με ρουχαλακια τα οποια πρεπει να καθαριζονται τακτικα η να τοποθετηθει το ολο κατασκευασμα καπου που να μην εχει εισοδο σε χωματα και βροχη.αυτο ωστε αν οι γατουλες σου βρεθουν μονες τους εξω σε ασχημες καιρικες συνθηκες να μπορουν να προστατευθουν.τωρα βεβαια ολα αυτα θεωρητικα μιλωντας.εγω τον γατο μου τον εχω σε διαμερισμα.αλλα οι απο κατω που εχουν αυλη εχουν 3 γατουλες που ειναι αρκετες ωρες τη μερα στην αυλη χωρις προβλημα.εξαρταται βεβαια και απο το χαρακτηρα του ζωου για το πως θα αντιδρασει σε κατι τετοιο αμα θα του αρεσει η οχι αμα θα προσπαθησει να το σκασει κτλ.αλλα και στα σκυλια περιπου ετσι ειναι οποτε θα εχεις μια ιδεα φανταζομαι
κατα τ αλλα οι γατουλες ειναι πολυ καλοβολα ζωακια και στο φαι τους και στην τουαλετα τους.το μονο που χρειαζονται τα περισσοτερα ειναι αμμος αν ζουν σε σπιτι η το απλο χωματακι που φανταζομαι στο εξοχικο θα το εχετε αρκετο.οσο για τροφη υπαρχουν διαφορες τροφες αν σε ενδιαφερει εδω στο σαιτ τις εχουν βρει ολες και τις εχουν βαθμολογισει κιολας.
α και να μην ξεχασεις να τις αποπαρασιτονεις καθε 3 μηνες εφοσον θα ειναι εξω και πιθανον να ερχονται σε επαφη και με αλλα ζωακια της περιοχης.
επισης ελεγξε αν εχεις κανενα τρελλο γειτονα που ριχνει φωλες πριν τα πας εκει.δυστυχως ειναι πολυ συχνο φαινομενο και ειδικα τους καλοκαιρινους μηνες ανα την ελλαδα γιαυτο καλητερα πρωτα μαθε τι παιζει πριν γυρισεις μια μερα στο εξοχικο και τα βρεις και τα δυο σκοτωμενα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
Η ρένα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Πάτμος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 1.842 μηνύματα.
29-07-11
21:06
καταρχην καλη επιτυχια με τα γατακια σου,δε θελω να σε ανχωσω,ενα μπολακι νερο σε σημειο που εχει καλη προσβαση για τα γατακια,ενα μπολακι ξηρα τροφη,ενοηται οτι ποτε-ποτε θα τα ταιζεις και κατι εξτρα,καμια κονσερβα,κοτοπουλακι,κανα μπιφτεκακι αμα περισευει απ το μεσημεριανο σας.εφοσον η αυλη εχει φυλαξη κι ειναι ακομα μικρα θα μπορεσεις να τα κρατησεις εντος αυλης κανα διμηνο ακομα,αν δεν τα στειρωσεις μεγαλωνοντας θα φυγουν για να ζευγαρωσουν.
αν σκοπευεις να τα παρεις μαζι σου οταν επιστρεψεις απ τις διακοπες εχει καλως,αν οχι το λιγοτερο που μπορεις να κανεις,ειναι να αφησεις καποιον να τα φροντιζει οσο λειπεις,να δωσεις δλδ χρηματα για τροφες και ποτε-ποτε να τα επισκεπτεσαι,ομως μην περιμενεις και πολλα απ αυτο,ειναι μεγαλος ο χειμωνας και δυσκολα θα επιβιωσουν μονα τους.καλη τυχη στα γατακια σου!
αν σκοπευεις να τα παρεις μαζι σου οταν επιστρεψεις απ τις διακοπες εχει καλως,αν οχι το λιγοτερο που μπορεις να κανεις,ειναι να αφησεις καποιον να τα φροντιζει οσο λειπεις,να δωσεις δλδ χρηματα για τροφες και ποτε-ποτε να τα επισκεπτεσαι,ομως μην περιμενεις και πολλα απ αυτο,ειναι μεγαλος ο χειμωνας και δυσκολα θα επιβιωσουν μονα τους.καλη τυχη στα γατακια σου!
Lorelei
Νεοφερμένο μέλος
Η Δανάη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών και μας γράφει από Ρέθυμνο (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 3 μηνύματα.
02-08-11
21:19
Γεια σου Ζετούλη, είμαι η Δανάη!
Καλή αρχή με τα γατάκια σου! Ξέρω λίγα πράγματα από γατάκια στην εξοχή (από τον αγαπημένο μου θείο
)
Θα είναι καλό να είσαι κοντά τους, όχι τόσο για τις υλικές τους ανάγκες. Στην εξοχή δεν υπάρχουν μόνο γάτες, αλλά και άλλα ζωάκια, και οι γατούλες εκτείθενται σε πολλά ερεθίσματα που δεν θα είναι πάντα στον έλεγχο σου! Κατά τα άλλα με κάλυψαν πλήρως το ρενάκι και ο κστινιον
Καλή αρχή με τα γατάκια σου! Ξέρω λίγα πράγματα από γατάκια στην εξοχή (από τον αγαπημένο μου θείο
)Θα είναι καλό να είσαι κοντά τους, όχι τόσο για τις υλικές τους ανάγκες. Στην εξοχή δεν υπάρχουν μόνο γάτες, αλλά και άλλα ζωάκια, και οι γατούλες εκτείθενται σε πολλά ερεθίσματα που δεν θα είναι πάντα στον έλεγχο σου! Κατά τα άλλα με κάλυψαν πλήρως το ρενάκι και ο κστινιον

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum