Chal
Νεοφερμένο μέλος

Θα ήθελα να καταθέσω και τη δική μου "ιστορία" που τώρα ξεκινά και να ζητήσω τις συμβουλές των "βετεράνων"

'Αυριο παραλαμβάνω μια υπέροχη χνουδωτή φατσούλα που μια εξαιρετική γυναικα περιμαζεψε και το φρόντισε. Είναι μια αγορίνα 3ων εβδομάδων!

Το 1ο πράγμα που έκανα ηταν να ξεσκονίσω αρθρα & συμβουλές που παρέχετε στο site σας για την αντιμετώπιση της "πρώτης γνωριμίας", την υγεία, τη σωστή συμπεριφορά και εκπαίδευση. 'Εκανα μια έφοδο σε pet shop για τη προίκα του μικρού ώστε να κάνω οσο γινεται πιο άνετη τη μεταβασή του στο νέο σπιτικό.
Διάβασα επείσης περι διατροφής, τι πρέπει να αποφεύγουμε, τις αναλογίες συστατικών που πρέπει να έχει το γεύμα σε κάθε στάδιο ανάπτυξης απο 6 εβδομαδες και μετα κτλ . Παραυτα δεν εχω ξεκάθαρη πληροφορία για το ποιά θα ήταν μια σωστή "σπιτική" διατροφή, με συμπληρώματα φυσικά οπως το ειδικό γάλα για τα μικρά γατάκια κτλ.
Θα ήθελα να ρωτήσω πρώτα ποιά ειναι η ιδανική διατροφή για γατάκια 3 - 6 εβδομάδων (όταν δεν υπάρχει το μητρικό γαλα), καθως και αν 'εχετε κάποια παραδείγματα "σπιτικής" κουζινας που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν μετα τις 4 εβδομάδες οπου και θα μπορεί να ξεκινήσει μια διατροφή με μεγαλύτερη γκάμα συνδιασμών?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Μέλλουσα μαμά
Κατερίνα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

καλως ηρθες καταρχην στο σαιτ..
..και καλως να δεχτεις την χνουδομπαλα σου!!
.....καταρχην..αν το γατακι σου μπορει να τρωει ξηρη τροφη..δεν υπαρχει λογος να δινεις γαλα..αν ειναι πιο μικρο..υπαρχουν ειδικα γαλατα στα κτηνιατρια για γατες..σιγουρα δεν θελει τα γαλατα τα δικα μας..γιατι μπορει να κανουν διαρροιες..τωρα,οσον αφορα την διατροφη...εννοεις να του μαγειρευεις εσυ;..αυτο..ειναι ποκλυ δυσκιλο για να εχει μια σωστη διατροφη...πρεπει να το ψαξεις παρα πολυ..να κοιτας συστατικα συγκεκριμενα και ακριβης δοσολογιες..και συμπηρωματα διατροφης..και τρεχα γυρευε...μπορεις να του δινεις μια πολυ καλη κτηνιατρικη ξηρα τροφη τωρα στην αρχη για μικρα...καιν που και που και καμμια κονσερβα..παλι κτηνιατρικη,..προς θεου..οχι τροφερς απο σουπερ μαρκετ..ειναι οτι χειροτερο..αργοτερα..οταν στειρωθει,θα χρειαστει να του δινεις ειδικη τροφη για στειρωμενες γατες...σιγα-σιγα ολα θα τα μαθεις..σου ευχομαι οτι καλυτερο..και μπραβο σου που τα ψαχνεις...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Chal
Νεοφερμένο μέλος

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση !
'Αρα θα απευθυνθώ αμέσως σε κτηνίατρο για να προμηθευτώ τη κατάλληλη τροφή για την ηλικία του πέρα απο το ειδικό γαλατάκι του!

nenaki20271
Νεοφερμένο μέλος

Γεια σου Κατερινα!Να χαιρεσαι το καινουργιο γατακι σου!Λοιπον αυτο το γατακι ειναι πολυ μικρουλι.Κανονικα η μανα θα το θηλαζε ακομα.Εσυ πηγαινε στο pet shop και παρε μια κονσερβα για γατακια και ξηρα τροφη παλι για γατακια.Εγω σου προτεινω της εταιρειας hill's.Ειναι παρα πολυ καλες τροφες.Αν μπορει να τις φαει συνεχισε ετσι.Παρολα αυτα μπορεις να του δινεις και γαλα για γατακια που εχουν χασει τη μαμα τους.Ειναι πολυ καλο και ειδικα σχεδιασμενο για γατες γιατι το γαλα το δικο μας τους προκαλει "κοιλιακα",και δεν το θες!!Μην της μαγερευεις εσυ.Με μια καλη τροφη που θα εχει ολα τα αναλογα συστατικα θα ειναι ενταξει και πολυ καλυτερα απο το να ετρωγε ανθρωπινο φαγητο!!Καλη προσαρμογη!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

ναι..και να συμπηρωσω..οτι καλο ειναι να μην ψωνιζουμε απο πετ που εμπορευονται ζωα..για να μην διαιωνιζεται αυτη η κατασταση..ασχετο λιγο με το θεμα..αλλα καλο ειναι να το λεμε..

Chal
Νεοφερμένο μέλος

Ευχαριστώ και πάλι για τις οδηγίες προς "νέες μαμάδες" χεχεχε! Βοηθάνε να κάνω μια σωστή αρχή
Εσείς ποιο pet shop προτείνετε, εχετε καποια "αλυσίδα" που να εμπιστεύεστε η καλύτερα να προμηθεύομαι τροφες, αμμους κτλ απο κτηνιατρικο κεντρο μονο?
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ευχαριστώ και πάλι για τις οδηγίες προς "νέες μαμάδες" χεχεχε! Βοηθάνε να κάνω μια σωστή αρχή![]()
Εσείς ποιο pet shop προτείνετε, εχετε καποια "αλυσίδα" που να εμπιστεύεστε η καλύτερα να προμηθεύομαι τροφες, αμμους κτλ απο κτηνιατρικο κεντρο μονο?
κοιτα να δεις..εγω..ειμαι σε επαρχια..οποτε δεν εχω πολλες επιλογες...ομως γενικα προτιμω τα κτηνιατρια...γιατι εκει υποτιθεται οτι υπαρχει γιατρος..για να σου πει και καποια πραγματα κιολας..τωρα...δεν ξερτω αν υπαρχουν αλυσιδες πετ..δεν νομιζω...

nenaki20271
Νεοφερμένο μέλος

Κοιτα εγω ψωνιζω απο το πετ της γειτονιας μου μιας και ο κτηνιατρος μου δεν εμπορευεται τροφες.Δεν εχει διαφορα αν ειναι αλυσιδα η οχι αλλα να εχει αυτα που θες!!
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

καλως να το δεχτεις το γατακι!!! Εισαι αρκετα ενημερωμενη απο οτι βλεπω!

Εγω δεν εχω εμπειρια με τοσο μικρα γατακια, αλλα θα σου πω τι θα εκανα αν ημουν στην θεση σου.
Διατροφη: γαλα για γατακια (ειδικη φορμουλα και οχι γαλα τυπου whiskas) και κονσερβα για γατακια (royal canin γιατι δεν ξερω τι αλλες μαρκες υπαρχουν στην ελλαδα. Μεινε μακρια απο hill's). Εγω θα του εδινα λιγη κονσερβα ανακατεμενη με 1-2 κουταλιες γαλα επειδη ειναι μικρουλι ακομα και δεν μπορει να μασησει καλα. Την ξηρα τροφη θα την απεφευγα προς το παρον, οχι μονο επειδη ειναι πολυ μικρο και θα δυσκολευεται να την μασησει, αλλα επειδη δεν ειναι μαθημενο να πινει νερο. Εναλλακτικα μπορεις να δινεις ξηρα τροφη για γατακια της royal canin αλλα να την μουσκευεις με γαλα για να μπορει να την φαει και να παιρνει και το νερο που χρειαζεται. Οταν μεγαλωσει και δεις οτι μπορει πλεον να μασαει καλα, μπορεις σταδιακα να το ταιζεις μονο κροκετες. Οταν μεγαλωσει μπορεις να του δινεις καπου καπου λιγο βραστο κοτοπουλο.
Αμμος: Παρε μια μικρη αμμολεκανη για να μπορει να μπαινει ευκολα και προτιμησε μια οικολογικη αμμο, πχ απο καλαμποκι, μεχρι να μεγαλωσει τουλαχιστον. Πολλα γατακια εχουν την ταση να τρωνε αμμο, οποτε η οικολογικη αμμος δεν θα του προκαλεσει κακο.
Παιχνιδια: Προτιμησε παιχνιδια που δεν εχουν φτερα ή αλλα πραγματακια πανω τους που θα τα μασουλησει και θα τα φαει. Μπαλακια, ποντικακια και αλλα τετοια παρομοια ειναι ενταξει.
Επικινδυνα πραγματα: Καλυψε/κρυψε ολα τα καλωδια γιατι τα μικρα εχουν μια ταση να τα μασουλανε. Οταν θα λειπεις απο το σπιτι ή οταν θα κοιμασαι μπορεις να το περιοριζεις σε ενα δωματιο με λιγα καλωδια τα οποια θα τα εχεις βγαλει απο την πριζα. Εξαφανισε ολες τις ναυλον σακουλες απο προσωπου γης, οπως επισης και διαφορα κορδονια και κλωστες. Μπορει να αποβουν μοιραια.
Εκπαιδευση: Δεν θα σου πω πολλα πραγματα γιατι υπαρχουν πολλες ενοτητες στο φορουμ σχετικες με αυτο το θεμα. Θα επικεντρωθω στην κοινωνικοποιηση του γατιου. Οταν το γατακι σου γινει 2 μηνων, και αφοτου εχει κανει τα εμβολια του, φερτο σε επαφη με ανθρωπους που δεν εχει συναντησει παλαιοτερα. Με οσους περισσοτερους ερθει σε επαφη τοσο πιο κοινωνικο θα γινει. Αν σκοπευεις να το βγαζεις βολτα στο μελον με λουρι, αυτη ειναι η καταλληλη ηλικια για να κανεις τις πρωτες του συντομες βολτες. Γενικα αυτη ειναι η πιο καταλληλη ηλικια για να μαθει διαφορα πραγματα, οπως το τι επιτρεπεται και τι οχι, το βουρτσισμα των δοντιων, το χτενισμα κτλ.
Εμβολια/αποπαρασιτωσεις: Αυτα θα πρεπει να τα συζητησεις με τον κτηνιατρο σου για να επιλεξεις το καλυτερο για το γατακι σου. Εγω ειμαι υπερ να κανετε ενα τεστ κοπρανων για να δειτε αν και τι ενδοπαρασιτα εχει, ωστε να επιλεξετε την πιο αποτελεσματικη και καταλληλη θεραπεια.
Αυτα προς το παρον! Αν θυμηθω τι αλλο χρειαζεται να γνωριζεις θα σου το γραψω!
Chal
Νεοφερμένο μέλος

Φίλτατη σε ευχαριστω πολύ για τις συγκεντρωτικές σου πληροφορίες! Οφείλω να ομολογήσω οτι απο το πρωί ειμαι σε μια τρομερή ανυπομονησία, το μόνο που σκέφτομαι ειναι να περάσει η ωρα να πάω να παραλαβω το καινούργιο μελος της φαμίλιας χεχεχεχεχε !
Οι συμβουλες σας ειναι πολυ σημαντικές και προσφέρουν προβάδισμα στο να προλάβουμε καταστάσεις και να κάνω τη μετάβαση του μικρού μας φιλου πιο εύκολη και σωστή! Μπορεί ο μικρος μας φιλος να ερχεται απο το "δρομο" αλλα θα εχει μια ανετη ζωουλα

Το θέμα της κοινωνικοποιήσης ειναι πολύ σημαντικό μιας και αποχωρίστηκε τη μανούλα του πολύ μικρό. Και λέω οτι ειναι σημαντικό γιατι φανταζομαι οτι έτσι θα περιοριστεί η πιθανότητα νευρικής συμπεριφοράς λογο αυτης της προωρης αποκοπης απο τη μαμα του και την απομακρυνση απο το αδελφάκι του.
Σκεφτόμουνα οτι ίσως ειναι καλο για 2 εβδομάδες περίπου να το εχω "περιορισμένο" σε μικρότερο χωρο (πχ. να μπορει να κυκλοφορεί σε 2 δωμάτια μονο) ετσι ωστε να εξερευνησει πιο συγκροτημένα και σιγά σιγά να εχει μια "βαση" οπου θα εχει βολευτει πριν να ξεκινήσει η "εξερευνηση" με το υπολοιπο σπιτι.
ΥΓ. Να προσθέσω οτι σκεφτομαι για ονόματα οποτε καθε προταση ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ χεχεχεχε

Chal
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος

Εγω θα σου ελεγα αφου ειναι απο τοσο νωρις χωρις τη μαμα και το αδερφακι του,να παρεις κι ενα ακομη γατουλι για να μεγαλωσουν μαζι.Τους κανει πολυ καλο η συναναστροφη με αλλες γατες,και θα κοινωνικοποιηθει καλυτερα.Κατα τα αλλα με καλυψαν οι προλαλησαντες.Να χαιρεσαι τον μπλε κουκλο σου,για ονοματακια ριξε μια ματια στο εξελακι εδω:
https://www.mypetz.gr/threads/mycat-και-βαφτίσια-γατιών.223330/
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

και κατι ακομα που πιστευω πως ειναι σημαντικο! Την αμμολεκανη του να την εχεις σε ησυχο μερος κοντα στο μερος που θα συχναζει γιατι τα γατακια δεν εχουν καλη μνημη και θα του παρει λιγο διαστημα να μαθει που ειναι
Συμφωνω με την Δωρα για 2ο γατακι γιατι βλεπω τον δικο μου που τον πηρα 2 μηνων και εχει μια ταση να δαγκωνει πιο πολυ απο οτι πρεπει. Αν μεγαλωνε με 2ο γατακι θα ειχε καποια ορια στο ποσο συχνα και με ποση πιεση να δαγκωνει 
μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
καλές δοκιμές!
Chal
Νεοφερμένο μέλος
Ξερω οτι θα τα έχετε ακούσει αυτα 50.000 φορές αλλα θελω να τα βγάλω απο μέσα μου σαν "πρωτάρα"
Χτες ο Αστρής (ΝΑΙ βρηκα τι του ταιριαζει
) για 1η φορα πηγε κανονικά στην αμμο του χωρίς να μου έχει λερώσει καπου πρωτα.. μετα απομακρυνα το καλαθακι και το εντοπισε παλι !!! Αυτο το πλασματάκι εχει απλουστεύσει πολυ τα πραγματα αφήνοντας μου πίσω μονο το εγερτήριο ανα 4 ωρες που θέλει λιγο γαλατακι και κανα παιχνίδι μεχρι να ξαναηρεμήσει καθως και τα φαρμακακια του! Μπορείτε να καταλαβετε τις αλλαγες απο εκεί που ημουνα 10 ωρες μπροστα απο ενα Η/Υ και αλλες 8 ωρες υπνου με διαλληματα εξοδων... (μαυροι κυκλοι σημερα)

Μιάς και σημερα ειναι η επίσημη 1η μέρα στο καινουργιο του σπιτικο , του εβγαλα μερικες ακομα φοτος - επιτελους καθαρές και φωτεινές -

Συνημμένα
μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
οι καθαρές αυτές φωτογραφίες εξηγούν το πόσο σε ξετρέλανε!!!!!
να τον χαίρεσαι!!!!!!!!!!!

moukelis
Επιφανές μέλος

Απιθανος ειναι,τι ομορφες φωτογραφιες!Μπορεις να μου βγαλεις μια την πλατουλα του να δω τις ραβδωσεις του;
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

απαπαπα..τι μαναρακι ειναι αυτο καλε;...να το χαιρεσαι καλη μου!!!!!

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

αχουτο!!! Τι ομορφο που ειναι!!! Θα γινει πανεμορφος οταν μεγαλωσει!!! Τετοιο χρωμα ειχε και ο δικος μου μικρος, αλλα σε πιο μαλλιαρη εκδοση

Οι αναλογιες του στο προσωπακι του ειναι πολυ καλες, ειδικα τα αυτακια του ειναι για δαγκωμα!

natalouko
Επιφανές μέλος

Καλώς τον δέχτηκες!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool