popppi
Νεοφερμένο μέλος
Είμαι αναπληρώτρια δασκάλα στη Λήμνο και μόλις βρήκα ένα τρελό μωρό έξω από τα ενοικιαζομένα που μένω!! Ε'ιναι πορτοκαλούλι, μάλλον αγοράκι - δν είμαι σίγουρη.. Ήταν κάτω από ένα αμάξι, είναι απίστευτα φιλικό, έχει ανοιχτά ματάκια άρα θα είναι 1-1,5 μηνών. Τα έχασα τελείως όταν μου το είπε μία φίλη μου αλλά δεν αντιστάθηκε καθόλου!!! ευτυχώς που είχα γατοτροφή μιας που ταΐζω ένα γατάκι που τριγυρνάει στη γειτονιά. Αρχικά σκέφτηκα να μην το χωρίσω από τη μαμά του -αν υπάρχει. σήμερα όμως είδα μια γάτα να ψυχορραγεί και είχα στεναχωρηθεί πολύ. Είπα λοιπόν να μην το ρισκάρω και το πήρα. Φαντάζομαι ότι καταλαβαίνεται τον πανικό της πρώτης στιγμ'ης. Πολύ ωραία το πήρα και μετα;;;; Βρήκα ένα κουτάκι, έβαλα μία πετσέτα σε ένα μπολάκι λίγες κροκέτες με νερό, σε ένα άλλο λίγο νερό. Δεν είμαι σίγουρη ότι έφαγε αλλά σίγουρα έγλυφε το ζουμί. νερό δεν μπόρεσε να πιει, πήγαινε να πιει αλλά πνιγόταν. Ευτυχώς υπάρχει ένας κτηνίτατρος εδώ θα το πάω αύριο να το δει. Στο κουτάκι δ καθόταν με τίποτα όλο έκλαιγε. Οπότε τώρα κοιμάται στην αγκαλιά μου. έριξα μια ματιά στα άρθρα αλλά έχωαπορίες. Πρώτον, μήπως το κακομαθαίνω που κοιμάται στην αγκαλιά μου;Μήπως το στερώ από τη μαμά του;;; μπορώ να πάθω τίποτα που είναι αδεσποτούλι και το έχω αγκαλιά, εννοώ από τις βρωμίτσες του. Μέχρι να το πλύνω σιχαίνομαι λίγο.. Καθαρίζω τα χέρια μου με οινόπνευμα μήπως δ κάνει; Θα μάθει αυτά που πρέπει; θα το εκπαιδεύσω σωστά; Θα μάθει να κοιμάται μόνο του; Θα δεχτεί ο ιδιοκτήτης ότι έχω γατάκι ή θα πρέπει να μετακομίσω;; Να του βάλω frontline και μετά να το πλύνω; λέτε να κολλήσω ψύλλους; πόσες ώρες κοιμούνται όταν είναι τόσο μικρά; Είναι όμως απίστευτο μωρό!!!!!!
έχετε πάθει από τις πολλές ερωτήσεις αλλά περνάνε τόσα πολλά από το μυαλό μου!
Ευχαριστώ πολύ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
καλως ηρθες..και μπραβο σου που πηρες το γατακι..πιστευω οτι καλα εκανες..ειναιν πολυ πιθανον να μην ζει η μαμα του..
για την αγκαλια μην αγχωνεσαι...οταν ειναι μικρα,θελουν απειρη αγαπη και τρυφεροτητα για να νιωσουν ασφαλεια...μπορεις στο κουτακι του να βαλεις κατι που να το ζεσταινει..μια σομπα(μην το καψεις εννοειται..)μια θερμοφορα,μια λαμπα κλπ..μην κανεις τπτ απο φαρμακα εσυ αν δεν το πας στιο γιατρο..κοιτα να δεις..ολες που πειραμε αδεσποτακια,τιγκα ηταν στην ψειρα...δεν κολαει ομως στους ανθρωπους και τπτ δεν παθαμε..
..για μπανιο δεν θα στο συνιστουσα τοσο μικρο,,..οταν το πας στο γιατρο,καλο θα ειναι να το ψεκασει εκεινος ...μετα αυτο θα αρχισει να καθαριζεται μονο του και θα ξεβρωμισει..για τον ιδιοκτητη,δεν χρειαζεται και να τον ενημερωσεις..εδω και καποια χρονια,η ευρωπη να ξερεις μας εχει επιβαλλει νομο(και πολυ καλα εκανε) οτι εχουμε δικαιωμα να εχουμε στην κατοικια μς μεχρι 2 κατοικιδια..ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ...κατι αλλο...εισαι σιγουρη οτι ειναι σε ηλικια που μπορει να φαει κροκετες;;εχει δοντακια;αν ειναι παρα πολυ μικρο θα χρειαστει να του παρεις ιδικο γαλατακι και μ[πιμπερο για γατακια,απο το κτηνιατριο..αν ειναι μεγαλυτερο,μπορεις να μουλιασεις ,παλι σε ειδικο γαλα,λιγες κροκετουλες για να του ειναι πιο ευκολο να τις μασισει..ή εστω και σε νερακι αν δεν εχεις τωρα γαλατακι...για την εκπαιδευση...καταρχην οι γατες δεν ειναι σκυλια για να τα εκπαιδευσουμε...αλλα καποια πραγματα σιγουρα μαθαινονται..
να ξερεις οτι πρεπει να του τριβεις απαλα το πωπουδακι του με βαμβακι,και να κανεις μαλαξεις απαλες στην κοιλιτσα του χαμηλα..για να ενεργηθει..ειναι πολυ σημαντικο αυτο...και ΠΑΝΤΑ στα ζεστα..αυριο οταν τον οπας γιατρο,..να τον εχεις καλα τυλιγμενο στα ζεστα..σου ευχομαι τα καλυτερα..και να μας γραφεις νεα του...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sotiria-k
Εκκολαπτόμενο μέλος
Περίμενα πως και πως το πότε θα εγραφα πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία!!!!
Είμαι αναπληρώτρια δασκάλα στη Λήμνο και μόλις βρήκα ένα τρελό μωρό έξω από τα ενοικιαζομένα που μένω!! Ε'ιναι πορτοκαλούλι, μάλλον αγοράκι - δν είμαι σίγουρη.. Ήταν κάτω από ένα αμάξι, είναι απίστευτα φιλικό, έχει ανοιχτά ματάκια άρα θα είναι 1-1,5 μηνών. Τα έχασα τελείως όταν μου το είπε μία φίλη μου αλλά δεν αντιστάθηκε καθόλου!!! ευτυχώς που είχα γατοτροφή μιας που ταΐζω ένα γατάκι που τριγυρνάει στη γειτονιά. Αρχικά σκέφτηκα να μην το χωρίσω από τη μαμά του -αν υπάρχει. σήμερα όμως είδα μια γάτα να ψυχορραγεί και είχα στεναχωρηθεί πολύ. Είπα λοιπόν να μην το ρισκάρω και το πήρα. Φαντάζομαι ότι καταλαβαίνεται τον πανικό της πρώτης στιγμ'ης. Πολύ ωραία το πήρα και μετα;;;; Βρήκα ένα κουτάκι, έβαλα μία πετσέτα σε ένα μπολάκι λίγες κροκέτες με νερό, σε ένα άλλο λίγο νερό. Δεν είμαι σίγουρη ότι έφαγε αλλά σίγουρα έγλυφε το ζουμί. νερό δεν μπόρεσε να πιει, πήγαινε να πιει αλλά πνιγόταν. Ευτυχώς υπάρχει ένας κτηνίτατρος εδώ θα το πάω αύριο να το δει. Στο κουτάκι δ καθόταν με τίποτα όλο έκλαιγε. Οπότε τώρα κοιμάται στην αγκαλιά μου. έριξα μια ματιά στα άρθρα αλλά έχωαπορίες. Πρώτον, μήπως το κακομαθαίνω που κοιμάται στην αγκαλιά μου;Μήπως το στερώ από τη μαμά του;;; μπορώ να πάθω τίποτα που είναι αδεσποτούλι και το έχω αγκαλιά, εννοώ από τις βρωμίτσες του. Μέχρι να το πλύνω σιχαίνομαι λίγο.. Καθαρίζω τα χέρια μου με οινόπνευμα μήπως δ κάνει; Θα μάθει αυτά που πρέπει; θα το εκπαιδεύσω σωστά; Θα μάθει να κοιμάται μόνο του; Θα δεχτεί ο ιδιοκτήτης ότι έχω γατάκι ή θα πρέπει να μετακομίσω;; Να του βάλω frontline και μετά να το πλύνω; λέτε να κολλήσω ψύλλους; πόσες ώρες κοιμούνται όταν είναι τόσο μικρά; Είναι όμως απίστευτο μωρό!!!!!!
έχετε πάθει από τις πολλές ερωτήσεις αλλά περνάνε τόσα πολλά από το μυαλό μου!
Ευχαριστώ πολύ!
Λοιπον, θα προσπαθησω να τα παρω με τη σειρα...
Δεν το κακομαθαινεις που το κοιμιζεις στην αγκαλια σου, στις γατες αρεσει πολυ να κοιμουνται πανω μας
Αν ειναι 1-1.5 μηνων νομιζω οτι ειναι καλυτερα να το κρατησεις εσυ παρα να το αφησεις να μεινει λιγο παραπανω με τη μαμα του (αν υπαρχει) και να το πατησει κανενα αυτοκινητο μετα απο λιγο καιρο...
Αν ειναι πολυ βρωμικο μπορεις να το πλυνεις, υπαρχει και ειδικος αφρος που καθαριζει χωρις νερο. Αν ειναι πολυ μικρο και αδυναμο μην το πλυνεις με νερο γιατι μπορει να κρυωσει. Καλο ειναι, ακομα τωρα που δεν ειναι πλυμενο να μην τρως με τα χερια σου απλυτα αλλα και νατα πλενεις με οινοπνευμα ισως ειναι και λιγο υπερβολικο.
Αυτα που πρεπει, δηλαδη να τρωει ξηρη τροφη και να πηγαινει στην αμμο θα τα μαθει σιγουρα, δε θα χρειαστει να προσπαθησεις ιδιαιτερα, μην ανησυχεις!
Οσον αφορα την εκπαιδευση, οι γατες μπορουν να εκπαιδευτουν ευκολα απο τους ιδιοκτητες τους οποτε μη φοβασαι, οπως το καναμε ολοι μας θα το κανεις κι εσυ! Ειδικα εσυ που το βρηκες μικρουλι δε θα εχεις προβλημα, θα μαθει γρηγορα και θα συνηθισει τους "κανονες του σπιτιου"!
Τι εννοεις αν θα μαθει να κοιμαται μονο του? Αν εννοεις οτι θα πρεπει να το νανουριζεις, σιγουρα οχι! Οποτε εχει ορεξη να κοιμηθει θα κοιμαται, οι γατες κοιμουνται πολλες ωρες καθε μερα αλλωστε.
Οσον αφορα τον ιδιοκτητη του σπιτιου δεν ξερω, αμα περασουν μερικες μερες συζητησε το μαζι του και βλεπεις.
Μην του βαλεις frontline πριν το πλυνεις. Αν σκοπευεις να το πλυνεις καντο πριν την αποπαρασιτωση.
Οι ψυλλοι δεν κολλανε στον ανθρωπο, οπως πχ οι ψειρες. Μπορουν ισως να σε τσιμπησουν και να σου προκαλεσουν μικρη τοποικη φαγουρα, δεν ειναι τιποτα!
Τα μικρα γατακια κοιμουνται πολυ, μην ανησυχεις, οπως ειπα και πριν, οποτε εχει ορεξη για υπνο θα κοιμαται μονο του!

Καλο θα ηταν να το πας στον κτηνιατρο, να του βαλει αμπουλα και να του δωσει και μια ειδικη κρεμα για τα παρασιτα στην κοιλιτσα. Καλο θα ηταν να σου δωσει οδηγιες για τη διατροφη του (πρεπει να τρωει τροφη ειδικη για μικρα γατακια-kitten) και επισης πρεπει να συζητησετε το προγραμμα των εμβολιων του, εφοσον σκοπευεις να το κρατησεις.
Ελπιζω να το κρατησεις
δε θα το μετανιωσεις, ειναι τελεια συντροφια 
sotiria-k
Εκκολαπτόμενο μέλος
catyara
Εκκολαπτόμενο μέλος
) τα ματάκια τι χρώμα έχουν αν ακόμη μπλεδίζουν σημαίνει ότι δεν έχει καιρό που έκοψε το γάλα της μαμάς του, αρά είναι μικρούλι ακόμα. Τώρα για την καθαριότητα του εγώ τον δικό μου των έκανα λίγο με μωρομάντιλα για να φύγουν οι πολλές βρωμιές (δεν ξέρω αν του έκανα καλό
αλλά το έκανα... και το τερατάκι μου ήταν μια χαρά)… όσο για την τουαλέτα βάλτου λίγη άμμο σε ένα κουτάκι σε πρώτη φάση και βλέπεις αν θα πάει … αν έχει απογαλακτιστεί από τη μαμά του θα ξέρει να πάει αν είναι πολύ μικρό θέλει λίγη υπομονή αλλά μπορεί και από στρες τις πρώτες μέρες να σου λερώσει λίγο (μην ανησυχείς δεν σκυλάκι που θέλει 6 μήνες εκπαίδευση) σε λίγες μέρες θα πηγαίνει μόνο στην άμμο του. Άντε και καλά ζυμαράκια και κοιλίτσες ….

popppi
Νεοφερμένο μέλος
θα το αφήσω στο κουτάκι του γιατί έχω και ένα κάρο δουλειές!
Αν ενδιαφέρεστε για την ιστορία μας ευχαρίστως να σας λέω τα νέα μας, άλλωστε θέλω και τη βοήθειά και τις συμβουλές σας!
Καληνύχτα!!
sotiria-k
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οταν θα λειπεις, αφησε του φαγητο και νερο και καλο θα ειναι να εχει ενα μερος να πηγαινει τουαλετα. Αν δεν εχεις αμμο στο σπιτι, τοτε στρωσε στο κουτακι του εφημεριδες και απο πανω σερβιετες για να μη σου λερωσει

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
εγω θα σου ελεγα να μην του πεις τπτ..δεν εισαι καθολου υποχρεωμενη...

kiki808
Εκκολαπτόμενο μέλος
αχ να σου ζήσει....είναι εξαιρετικά τα πορτοκαλόγατα!!!!!!!!εγώ παντως που έχω και συμβόλαιο και η στριμμένη είχε πει οτι δεν θέλει και ζώα δεν της είπα τπτ.και ούτε πρόκειται...δεν έχει δικαίωμα να σου κάνει κάτι μη σκάς...να είσαι ευτυχισμένη με το μωρουλάκι που ήρθε στο δρόμο σου....!!!!!και ο,τι χρειαστείς εδώ είμαστε όλοι...(κι εγώ όλο απορίες έχω...)¨

popppi
Νεοφερμένο μέλος

έφαγε έσκασε αλλά όλο γκρινιάζει, άπα παπαπα γκρινιάρικο γατί. Νερό δεν πίνει του βάζω λίγο το κεφάλι μέσα να πιάσει το νόημα αλλά φεύγει. επίσης ούτε κακα έχει κάνει. ευτυχώς πέρα από τη γκρίνια και το νάζι όλα καλά!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Katerinaki-piou
Νεοφερμένο μέλος
Nα σου ζήσει! Εύχομαι να τα καταφέρετε καλά μαζί! Όσα σου γράφουν οι υπόλοιποι φίλοι είναι αρκετά για αρχή τουλάχιστον και σωστά, οπότε μην ανησυχείς.. Να θυμάσαι ότι όσο είναι μωρό -αλλά και μετά βέβαια - θέλει αγάπη, ηρεμία και υπομονή.. Όπως ένα μικρό δικό μας μωρό..
Εγώ στον δικό μου γατούλη, που τον βρήκα πριν 10 μήνες σε άθλια κατάσταση, τόσο μωρό όσο το δικό σου, στις διακοπές μου στο Βόλο - και τράβηξα μαρτύρια για να επιβιώσιε, για να τον δεχτούν στο σπίτι κλπ κλπ - εδώ και μήνες είναι μια χαρά, τον λατρεύω και με λατρεύει ανέλπιστα, κοιμόμαστε κάθε βράδυ μαζί και αγαπιόμαστε πολύ! Είμαστε βέβαι λίγο εξαρτημένοι ο ένας από τον άλλο, αλλά μου αρέσει τρελλά!!! Τα μωρομάντηλα είναι καλή λύση για το πωπουδάκι του και τα πατουσάκια του, με φειδώ και απαλά, μη του χαλάσεις το "σύστημα" και το ph του. Να έχεις υπ΄όψιν σου ότι πριν τις 6 εβδομάδες ζωής έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να εμβολιαστεί το γατάκι.. Οπότε, μια χαρά είσαι μέχρι να επιστρέψει ο γιατρός. Επίσης, όλα γίνονται πιο πολύ για την προστασία του ζώου από εξωπαράσιτα και ενδοπαράσιτα (εντερικά παράσιτα, ψώρα των αυτιών..) και για λοιμώξεις του αναπνευστικού τους ή και λευχαιμία, που στις γάτες που έρχονται σε επαφή με άλλες γατούλες είναι σημαντική η προστασία.. Οι γάτες είναι πολύ τρυφερές και μπορούν να γίνουν πολύ ήρεμες και συνεργάσιμες αν τους μιλάς συνέχεια και έχεις υπομονή. Χρήσιμο θα ήταν να βρεις πληροφορίες μέσω internet ή να αγοράσεις βιβλιαράκι για την ανατροφή τους και τα μυστικά της. Καλή συμβίωση και να θυμάσαι ότι κι όταν μεγαλώσει και δεν θα είναι πια γλυκό μωράκι, θα είναι παντοτινός σου φίλος, αλλά και διαρκής υποχρέωση μέσα στα επόμενα χρόνια..
popppi
Νεοφερμένο μέλος
popppi
Νεοφερμένο μέλος
και δεν ζητούσα τους αριθμούς του λότο??? μόλις έκανε τη δουλειά στο πάτωμα......
catyara
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πάντως το ότι το μωρό έκανε κακά του (έστω και στο πάτωμα
) είναι καλό σημάδι. Θα δεις ότι με ένα ζωάκι κοντά σου θα αλλάξει όλη η κοσμοθεωρία σου. Περιμένουμε θεματάκι με το μωρό σου και τα νέα σας.
Katerinaki-piou
Νεοφερμένο μέλος
Mπράβο! Λειτούργησε το εντεράκι! Οπότε, όλα καλά, από λειτουργική άποψη! Τώρα απομένει να έχεις υπομονή και να εκπαιδεύσεις το μικρούλι να πηγαίνει στην άμμο του. Κουράγιο!
popppi
Νεοφερμένο μέλος
!!!! Παιδιά, όμως, πασαλείβεται στην άμμο με τα κακά
.. πώς να το καθαρίζω;; Το έκανα με μωρομάντηλο αλλά ακόμα μυρίζει που σημαίνει ότι δεν τον καθάρισα πλήρως.. Οι ενήλικες γάτες πλένονται μόνες τους έτσι δεν είναι; αυτό το μικρό που δεν το κόφτει; Τι να κάνω για να μην πασαλείβει;;;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
popppi
Νεοφερμένο μέλος
Περιμένουμε θεματάκι με το μωρό σου και τα νέα σας.
Να κάνω δηλαδή αλλού θέμα;;
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
οχι καλε..μια χαρα ειναι εδω...Να κάνω δηλαδή αλλού θέμα;;

λοιπον,μην αγχωνεσαι για το καθαρισμα..ειναι μικρο ακομα και σοκαρισμενον ισως...δεν εχει μπει σε κανονικους ρυθμους...σιγουρα θα μαθει να καθαριζεται...εχεις δει ή ακουσει για γατα...βρωμικη ;;;γατα που δενν καθαριζεται;;;αν γινει η δικια σου ετσι..ε..χαλαλι της...θα μπει στο βιβλιο γκινες..

Katerinaki-piou
Νεοφερμένο μέλος
Λοιπόν! Είναι κούκλος!!! Είναι μικρούλης και επειδή δεν σιτίζεται πλήρως έχει πιο μαλακά κόπρανα και, λόγω απροσεξίας, πασαλείβεται κιόλας! Πήρες από την άμμο που σβωλιάζει και "στεγνώνει-στερεοποιεί" τα ούρα και τα κόπρανα; Είναι πολύ πρακτική. Εγώ έχω μείνει έκπληκτη με την εξέλιξη στα είδη φροντίδας της γάτας (Είχα γάτα πριν από 20+ χρόνια, γιατί μεσολάβησε ο σκύλος μου επί 13 χρόνια, ο οποίος κοιμήθηκε το 2002..
)Λοιπόν.. Εγώ το δικό μου μωρό, που είναι 10 μηνών τώρα, ακόμη το καθαρίζω όταν βγαίνει από την τουαλέττα του, γιατί έχω ένα θέμα μήπως έχει μείνει υπόλειμμα.. (Εξάλλου κοιμόμαστε μαζί, ανεβαίνει στα σεντόνια, στις καρέκλες μας..) Συνήθως, το ζώο καθώς μεγαλώνει και εφ΄όσον είναι υγιές, δε λερώνεται και αυτοκαθαρίζεται. Ωστόσο, έχε το νου σου.. Θέλει υπομονή.. Το κάθε ζώο έχει τον οργανισμό του και θέλει το χρόνο του για να εκπαιδευτεί και να γίνει καθαρούλι.. Πάντως είναι γλύκας!!!

popppi
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool