Καινούργιο μωρούλι!

Ευχαριστώ πολύ!!! Είναι τρομερή φάτσα!!! Ναι το ξέρω ότι αυτοκαθαρίζονται αλλά προς το παρόν μόνο τη μοούρη του καθαρίζει!! Με τι το καθαρίζετε όμως; με μωρομάντηλο; νομίζω ότι δεν καθαρίζει πλήρως ή είναι ιδέα μου;

να σου πω την αληθεια..εγω με μωρομαντηλα δεν θα το καθαριζα...δεν ξερω αν εχουν οινοπνευμα ή οχι..αλλα γτα χημικα τους σιγουρα τα εχουν...με βαμβακι και χαμομηλακι ισως...:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Καινούργιο μωρούλι!!!!

'Εφη 'ομως και τα μωρουλάκια με μωρομάντηλα τα καθαρίζουν....βέβαια το χαμομηλάκι είναι αριστο..(και για τους μαύρους κύκλους και για καθαρισμό στο πρόσωπο..)εγώ το μπιζουδάκι μια φορά που χρειάστηκε με μωρομάντηλο χωρίς οινόπνευμα την καθάρισα...στο ποπουδάκι!:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

'Εφη 'ομως και τα μωρουλάκια με μωρομάντηλα τα καθαρίζουν....βέβαια το χαμομηλάκι είναι αριστο..(και για τους μαύρους κύκλους και για καθαρισμό στο πρόσωπο..)εγώ το μπιζουδάκι μια φορά που χρειάστηκε με μωρομάντηλο χωρίς οινόπνευμα την καθάρισα...στο ποπουδάκι!:redface:

ναι..αλλα η αναλογια στο σωμα τους ειναι εντελως διαφορετικη...τα γατακια ειναι πολυ πιο μικρα απο τα μωρακια....τα χημικα που τρωνε ειναι πολυ πιο επιβαρυντικα...:hmm:..κυριως βεβαια μιλαω για κανεναν ερεθισμο..

Τελικά χρεισιμοποιώ νεράκι σε βαμβάκι κάνει; Τελείωσαν τα μωρομάντηλα και δε πήρα άλλα.. Νομίζω ότι το γατάκι μου δεν το έχει με την καθαριότητα ιδιαίτερα στην "ευαίσθητη περιοχή";) Επίσης να σας πω ότι όλη την ώρα το παιχνίδι μας είναι να με δαγκώνει. να του το κόψω; δε μπορώ να πω ότι δαγκώνει δυνατά , έτσι δεν παίζουν τα γατομωράκια; Γιατί όμως δεν κάθεται να το χαϊδέψω καθόλου; μόνο όταν είναι να κοιμηθεί γουστάρει χαδάκια. έχει χαλάσει η φωτογραφική και το κινητο και δεν έχω άλλες φψτογραφίες..είανι τρελή φάτσα:baby:

Τελικά χρεισιμοποιώ νεράκι σε βαμβάκι κάνει; Τελείωσαν τα μωρομάντηλα και δε πήρα άλλα.. Νομίζω ότι το γατάκι μου δεν το έχει με την καθαριότητα ιδιαίτερα στην "ευαίσθητη περιοχή";) Επίσης να σας πω ότι όλη την ώρα το παιχνίδι μας είναι να με δαγκώνει. να του το κόψω; δε μπορώ να πω ότι δαγκώνει δυνατά , έτσι δεν παίζουν τα γατομωράκια; Γιατί όμως δεν κάθεται να το χαϊδέψω καθόλου; μόνο όταν είναι να κοιμηθεί γουστάρει χαδάκια. έχει χαλάσει η φωτογραφική και το κινητο και δεν έχω άλλες φψτογραφίες..είανι τρελή φάτσα:baby:

Axου ειναι αυτο που εχεις στο avatar soy???? τελειο πορτοκαλι!!!!! κουκλος, τωρα το οτι δεν καθεται να το χαιδεψεις μαλλον εχεις να κανεις με μη χαδιαρη ανδρα!!!! καθε γατακι εχει το δικο του χαρακτηρα, εμενα και τα 2 γαιδουρια μου δυστυχως ανηκουν σε αυτη την κατηγορια ανδρες πολλα βαρυ.....μονο οποτε θελουν αυτοι ....αλλα τι να κανεις τους δεχεσαι ετσι οπως ειναι ....ειναι γλυκες και ετσι...αν δεν σε ποναειστο δαγκωμα οχι εναι παιχνιδακι μην το κοψεις ....και ειναι μικρουλης ακομα για να καθαριζεται θα το κανει μην ανησυχεις ολες οι γατες πλενονται και ειναι πολυ σιχασιαρες!!!

Λοιπόν! Μου θυμίζει το δικό μου γάτο, ο οποίος είναι πολύ ιδιαίτερος με τα χάδια.. Όταν θέλει και όπως τα θέλει και όχι πολλά πολλά! Είναι όμως πολύ τρυφερός, γιατί πάντα κοιμάται δίπλα μου και πολύ συχνά κινείται στο σπίτι κοντά στα πόδια μου και περνάει και με χαιδεύει και με γαργαλάει με σώμα και ουρά και είναι πολύ όμορφο αυτό.. Μου νιαουρίζει γλυκά.. Είναι ερωτιάρης.. Και με δαγκώνει σαν τρελλός! Προσπάθησα να του το κόψω με φωνή, με το να του φυσάω αέρα στο πρόσωπο - κάτι κάνει αυτό - με σφαλιαρίτσες.. Τίποτα.. Ανένδοτος.. Ώσπου, το χειμώνα έβαζα κάτι χοντρά δερμάτινα γάντια με γούνα και τον πείραζα και δάγκωνε τα γάντια και όχι τα χέρια μου! Γενικώς, τα χερ'άκια μου δεν του τα αφήνω πια.. Και φροντίζω να μην του κάνω χάδια ή πειράγματα που τον ενοχλούν.. Είναι λίγο ιδιότροπος..Επίσης, πίστευα ότι ο δικός μου είναι βρωμύλος.. Ότι τον παρακαθάριζα και ότι εξ αυτού έγινε τεμπέλης! Μεγαλώνοντας όμως, άρχισε να αυτοκαθαρίζεται εντατικά και σχολαστικά! Οπότε, είναι ζήτημα χρόνου..;)

τα μικρουλακια δαγκωνουν ουτως ή αλλως καλε...ειναι μερος του παιχνιδιου που κανουν με τη μανα τους και τα αδελφακια τους ενστικτοδως..για να εξασκουνται στο κυνηγι..απλα,επειδη δεν εχει αδελφακια και μαμα...εξασκηται σε εσενα...:hehe::hehe::hehe::hehe:

Μα μολις διάβασα ότι δεν κάνει να ενθαρρύνεις να σε δαγκώνουν στα χέρια... Δεν έχουμε και άλλη οδό επικοινωνίας! Μόνο παιχνίδια θέλει χάδια καθόλου:(:(. Αρχισε ο πονηρός και ανεβαίνει στο κρεβάτι. Το ξέω ότι πολλοί/ες θέλουν αλλά δε μπορώ.. Το μαλώνω και το καημένο φεύγει σα κυνηγημένο, το γλυκό μου... Ευτυχώς δε λερώνεται τόσο πολύ πλέον και διαπίστωσα ότι αφιερώνει περισσότερο χρόνο στο καθάρισμα. οπότε γενικά πάμε καλά. Τη Δευτέρα θα πάμε και για το πρώτο εμβόλιο

σιγα σιγα θα βρειτε τους κωδικες επικοινωνιας μεταξυ σας:) λογικο να θελει παιχνιδια τωρα ειναι μικρουλι γι αυτο.. ομως δεν ειναι λιγο μικρο για εμβολιο? καλο ειναι να πανε 2-2,5 μηνων πρωτα :hmm:

Είναι πανέμορφος! Να σου ζήσει το βρεφάκι σου!! Πως θα τον ονομάσεις;
Είχα γάτους μια ζωή. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι με γατιά κι αυτό γιατί η μάνα μου τους αγαπά τρελά και όταν ήταν μικρή είχε 11 γάτους!! Εδώ και 3μιση χρόνια όμως έχω το δικό μου γατί και μένουμε μαζί. Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι μια μέρα αυτό το γατάκι θα το αγαπάς τόσο πολύ που θα πονάς! Θα εύχεσαι που λέει ο λόγος να γύριζε πίσω ο χρόνος για να το είχες ξανά μωρό και να ζούσες ξανά μαζί του την κάθε στιγμή. Απόλαυσε λοιπόν το ταξίδι!
Το κάθε γατάκι έχει τη δική του προσωπικότητα. Άλλα είναι ήρεμα, άλλα υπερκινητικά. Άλλα ζηλιάρικα και άλλα πιο ανεκτικά. Κάποια τρελλαίνονται για χάδια άλλα με το που θα πας να τα χαιδέψεις θα σε δαγκώσουν. Πάρε το χρόνο σου και γνώρισε το μωρό σου. Θα βρείτε όπως είπε και η Evelyn πιο πάνω τους κώδικους επικοινωνίας σας. Κατά κανόνα όμως τα μικρά τρελλαίνονται για παιγνίδι. Πάρε του αρκετά παιγνίδια και αν μπορείς αγόρασε του και ένα γατόδεντρο. Οι γάτες αγαπούν τα ύψη! Χρειάζεται γενικά πολλά ερεθίσματα για να ικανοποιήσει τη δίψα του για το κόσμο γύρω του. Νομίζω ότι τώρα είναι πολύ νωρίς για να ανησυχήσεις γιατί δαγκώνει αλλά αν μεγαλώνοντας το κάνει συνέχεια και σ' ενοχλεί, μπορείς να του δαγκώνεις απαλά το αυτάκι κάθε φορά που δαγκώνει έτσι θα το κόψει. Όσο τρελό κι αν ακούγεται όμως αυτό πιστεύω πως θα λατρέψεις ακόμα και τις δαγκωνιές του και όταν σε γδέρνει κατά λάθος την ώρα του παιγνιδιού εσύ θα λατρεύεις και τις γρατσουνιές στα χέρια σου γιατί θα σου φέρνουν στο μυαλό το αγοράκι σου.
Τα γατάκια αγαπούν την ανεξαρτησία τους. Μην τον πιάνεις αγκαλιά όποτε θες και μην τον ξυπνάς ποτέ όταν κοιμάται. Άσε το γατάκι σου να σου δείχνει εκείνο πότε θέλει χάδια, παιγνίδι ή απλά λίγη ησυχία.
Κροκέτες εύχομαι να πήρες ειδικές για μωρά μέχρι 6 μηνών. Γενικά να συμβουλεύεσαι το κτηνίατρο.
Νερό για να ενθαρρύνεις το γατάκι σου να πίνει αρκετό (γιατί οι κροκέτες είναι ξηρά τροφή και το γατάκι χρειάζεται να πέρνει και το νερό του):
- Απομάκρυνε το μπολάκι του νερού από το μπωλ με το φαγητό
- Βάλε μέσα στο σπίτι 2 - 3 βαθιά μπολάκια γεμάτα νερό μέχρι πάνω σε διάφορες ήσυχες γωνιές μακριά από παράθυρα ή πόρτες. (Αυτά για το νερό μου τα έχει πει Αγγλίδα γατοσύμβουλος. (Vicky Halls, cat behaviour counsellor)
Δώσε του αγάπη αγάπη και μόνο αγάπη αλλά βάλε και κάποια όρια τώρα που είναι μικρούλης για να μην μάθει άσχημες συνήθειες.
Και όσο για τα κακάκια του, θα σφίξουν. Ίσως να είναι και λίγο ταλαιπωρημένο το καυμένο. Πάρε καλύτερα άμμο ακριβή που σβολιάζει ούτως ώστε να απομακρύνονται όλα εύκολα και να μην παραμένει μέσα στην αμμολεκάνη του μυρωδιά αμμονίας.
Καθάρισε τον με βαμβάκι και χλυαρό νεράκι..αν χρειαστεί.
Και πάλι να σου ζήσει ο μωρούλης σου.. και περιμένουμε περισσότερες φώτο!!

ωραια τα νεα σας..:D

δεν το λυπασε καλε να το διωχνεις απο το κρεββατι;;...εγω παντως ενα εχω να πω...σχεδον ολοι μας οταν τα πρωτοπηραμε...δεν τα θελαμε πανω στο κρεββατι....τωρα αμα δεν ερχονται,τσιναμε...:hehe::hehe::hehe::hehe::hehe:

Πολύ καιρό έχω να γράψω.. και το όνομα αυτού: Νίνο!!!!!!!! Χαχαχαχα το βάφτησε η κολλητή μου και το βρήκα τέλειο! Το σκατούλι μεγαλώνει!!! Εχθές κάναμε και εμβόλιο όλα καλά - μου είπε και ο γιοατρός ότι μπορεί να πέσει η διάθεση για ένα 24ωρο... Ναι σιγά ο σίφουνας που θα ηρεμήσει!!! Τουλάχιστον έχει αρχίσε να καταλαβαίνει πότε το μαλώνω κάτι είναι κι αυτό!! Στο κρεβάτι έχουμε πρόβλημα:P Να πω ότι ξαπλώνει ήρεμα στα πόδια μου και κοιμάται... Σα λυσσαμένο κάνει - που να κοιμηθώ κι εγώ;;; το κατεβάζω - ανεβαίνει, έτσι το πήγαμε εχθές το βράδυ. Εν τελει κατέβηκε μόνο του και πήγε στον καναπέ, πίσω από τα μαξιλάρια στο καταφύγιό του. Ένα άλλο θέμα είναι η άμμος πέρα από όταν τη χρεισιμοποιεί, πολλές φορές μπαίνει για πλάκα και η άμμος σκορπίζεται παντού. Δεν έχω και ηλεκτρική σκούπα, σκουπίζω κάθε μέρα και έχει συνέχεια πετραδάκια- να 'ναι καλα και το swiffer βέβαια αλλά δεν σώζομαι. Αχ αυτό το μωρό:baby::baby:

Παρε κλειστη αμμολεκανη να σωθεις.;)

δεν το λυπασε καλε να το διωχνεις απο το κρεββατι;;...εγω παντως ενα εχω να πω...σχεδον ολοι μας οταν τα πρωτοπηραμε...δεν τα θελαμε πανω στο κρεββατι....τωρα αμα δεν ερχονται,τσιναμε...:hehe::hehe::hehe::hehe::hehe:

Αχ Έφη, πρέπει να δεις τον δικό μου.....
κάθε φορά που έχουμε καινούργιο γατί σπίτι, πηγαίνει και το φέρνει επί τούτου στο κρεβάτι να κοιμηθούμε όλοι μαζί ("η πρώτη μας νύχτα με το νινί" κι έτσι!!), σαν βάπτισμα ένα πράγμα στη θαλπωρή του σπιτιού :bigarmhug:hehe::hehe::hehe:
Μετά μπορεί να αργήσουμε να το επαναλάβουμε... αλλά σε κάθε νέα αρχή, είναι must ιεροτελεστία! :D

Μη νομίζετε ότι μπορώ να το σταματήσω.. Ανεβαίνει έτσι κι αλλιώς απλά όταν αζρχίζει τα δαγκώματα το κατεβάζω. Προς το παρόν μου φάινεται κάπως να είναι στο πρόσωπό μου. Μου είναι κάπως καινούργια όλα.Όσον αφορά την άμμο, σε 1μιση βδομάδα γυρίζω θεσσαλονίκη οπότε ή θα πάρω κλειστή ή θα πάρω μία άμμο που είχα δει που ήταν νομίζω κρυσταλλική. Είναι καλή λέτε;; αυτή η κατάσταση δεν υποφέρεται όμως. Το χαζούλικο παίζει με τη σκιά του τώρα:D!!!

εμενα δεν μαρεσουν οι κρυσταλλικες, τις φοβαμαι κ για μολυνσεις..καλυτερες ειναι οι αμμοι που σβωλιαζουν κ εχει πολλες μαρκες , οπως η shah ?2/5kg ( νομιζω)απο το aldi, η πρασινη biokats περιπου ?9/10kg κ η everclean που για μενα ειναι η κορυφαια αλλα κ ακριβη ?11.50/6kg ή ?18.50/10kg..οποτε βρηκα λυση, να αναμιγνυω την τελευταια με μια απλη αμμο , ετσι μου ερχεται πιο οικονομικα:)

Η ηλεκτρική σκούπα θα σου χρειαστεί. Καi γώ πήρα πρόσφατα και υσήχασα επιτέλους!
Διάβασε αυτο το άθρο εδώ για το πώς μπορείς να την εκπεδεύσεις σε κάποια βασικά πράγματα (αν έχεις υπομονή φυσικά)αλλά μην την αφήσεις να σου πάρει τον αέρα... Κάποια πράματα πρέπει να μαθει να τα τηρεί!

https://www.ailouros.gr/Προβλήματα/Εκπαίδευση/tabid/166/Default.aspx

Είναι γλύκα!

η γατα ,ουτως ή αλλως ειναι ζωο που δεν εκπαιδευεται...μην γελιομαστε...καποια πραγματα,οπως να πηγαινει στην αμμο,θα τα κανειν ουτως ή αλλως διοτι απο ενστικτο παει στην αμμο και ειναι πολυ καθαρο ζωο.οταν ειναι μικρα,ειναι δεδομενο οτι θα εξερευνησει το μερος που μενει..και σε τραπεζια θα ανεβει και σε παγκους κλπ..δεν ειναι δυνατον να μην το κανει..τωρα,καποια το σταματανε,και καποια το συνεχιζουν..εκει αυτο που μπορουμε να κανουμε ειναι οταν το κανει,να την ψιλοτρομαζουμε..με δυνατους κροτους,παλαμακια...δυνατο ΜΗ,φυσηγμα στη μουρη κλπ...τρομαγμα,..ΠΟΤΕ τιμωρια...δεν εχει κανενα απολυτως αποτελεσμα η τιμωρια,και ειναι και απαραδεχτο..
και να πω και κατι αλλο..τα εχουμε,που τα εχουμε φυλακισμενα μεσα στο σπιτι(δεν γινεται αλλιως οντως..)ε...μην τα κανουμε και ζωα τσιρκου..ελεος δηλαδη..στρατιωρακια ακουνητα αμιλητα στον τοιχο...και θα τρεξουν ,και θα παιξουν και θαν ανεβουν...μεσα σε ενα διαμερισμα ζουνε..
το εγραψα και σε αλλο θεμα,θα το γραψω και εδω...τα ζωα ειναι συντροφοι,κια οχι υποτακτικοι μας...:)

Δεν είχα ποτέ γατούλα μέσα στο σπίτι και δεν είναι δυνατόν να ξέρω ούτε τι λειτουργεί ούτε τι συμβαίνει.Γι' αυτό και απευθύνθηκα σε εσάς εδώ στο φορουμ. Ελπίζω για την συμβίωσή μας να μπορέσει να μάθει να μην κάνει κάποια πράγματα. δεν ξέρω αν είναι εφικτό. έχω δεχτεί το γεγονός ότι είναι ζώο, ότι θα υπάρχουν ζημιές και ότι θα προσαρμοστώ πολύ σε αυτό το γεγονός. Εγγειται στο γατί ή μπορώ να επέμβω κάπως στην αποφυγή κάποιον συμπεριφορών;; Ο λόγος στους έμπειρους:)

Δεν είχα ποτέ γατούλα μέσα στο σπίτι και δεν είναι δυνατόν να ξέρω ούτε τι λειτουργεί ούτε τι συμβαίνει.Γι' αυτό και απευθύνθηκα σε εσάς εδώ στο φορουμ. Ελπίζω για την συμβίωσή μας να μπορέσει να μάθει να μην κάνει κάποια πράγματα. δεν ξέρω αν είναι εφικτό. έχω δεχτεί το γεγονός ότι είναι ζώο, ότι θα υπάρχουν ζημιές και ότι θα προσαρμοστώ πολύ σε αυτό το γεγονός. Εγγειται στο γατί ή μπορώ να επέμβω κάπως στην αποφυγή κάποιον συμπεριφορών;; Ο λόγος στους έμπειρους:)
οχι βρε..δεν τα εγραψα για εσενα αυτα...γενικα μιλαω..:) και βεβαια θα εχεις αποριες και καλα κανεις και ρωτας..
οπως σου εγραψα και πριν,καποια πραγματα μπορουν να γινουν..περισσοτερο ομως πιστευω οτι ειναι στην προσωπικοτητα του γατιου..ο μεγαλος μου γατος,αφου οσο ηταν μικρος εξερευνησε οοοολο το σπιτι..ανεβηκε και χωθηκε παντου,μετα βαρεθηκε,και το σταματησε...7 χρονων ειναι τωρα..βεβαια,μπορει να τυχει μια φορα στις τοσες να ανεβει σε κανα τραπεζι,αλλα δεν με πειραζει καθολου...με το φαγητο δεν εχουμε κανενα προβλημα..δεν σε πρηζει δηλαδη οταν τρως,για να τιου δωσεις..αυτο ανετα μπορεις να το αποφυγεις,αν απο την αρχη ,οταν τρωτε και ερθει να ζητιανεψει,δεν υποχωρησεις...αν το συνεχισει,μπορεις,αμεσως πριν φατε εσεις νατου βαλεις να φαει το δικο του φαγητο...
απο την αλλη,η πουπυ μου..ειναι 2 χρονων..και ακομα σκαρφαλω νει οπου μπορεις να φανταστεις..ειναι στο χαρακτηρα της ...και μη της λεω,και παλαμακια δυνατα βαραω..αλλα τπτ..αν θελησει να ανεβει καπου θα ανεβει...σιγα σιγα θα τα μαθεις...απλα αυτο που τονιζω ειναι οτι η γατα ΔΕΝ ειναι σκυλος για να την εκπαιδευσουμε οπως τα σκυλια...καλη σου τυχη με το μικρουλι..:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back