Καινούργιο σπίτι και καινούργια γάτα

Ιωάννα89

Νεοφερμένο μέλος

Η Ιωάννα89 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους!
Είμαι νέο μέλος της γατοπαρέας και μέλουσα γατομαμά!
Εχω κ εγώ ορισμένους προβληματισμούς σχετικά με τη γάτα στο διαμέρισμα.

Αρχικά,να ενημερώσω πως σύντομα πρόκειται να μετακομίσω σε νέο διαμέρισμα και σκέφτομαι να υιοθετήσω το γατάκι μιας φίλης (μια Καραμελίτσα-3μηνών!!!)

Το διαμέρισμα είναι πολύ μεγάλο και η Καραμελίτσα θα έχει σίγουρα δικό της χώρο κ ησυχία.
-Στην αρχή σκεφτόμουν να βάλω την άμμο της στο μπάνιο αλλά από ό,τι κατάλαβα από άλλα θέματα είναι καλό να την έχει κοντά της μιας και θα έχει δικό της χώρο,σωστά;
-Ο μεγάλος μου φόβος είναι το μπαλκόνι.Υπάρχουν 2 μπαλκόνια-είχα σκεφτεί τώρα το καλοκαίρι να έχω έξω την άμμο της αλλά το έχω ήδη βγάλει από το μυαλό μου- και μένουμε στον 2ο όροφο.Δυστυχώς ο δρόμος είναι κεντρικός(λεωφόρος) και ανησυχώ πολύ μην κάνει κανένα σάλτο.Προς το παρόν μένει σε σπίτι με αυλή επομένως θα είναι ασχημο να την κλείσω σε ένα διαμέρισμα κ αποκλείεται να μη βγει στο μπαλκόνι.
Ξέρω ότι η περίφραξη βοηθάει αλλά κ πάλι ανησυχώ.Εν τω μεταξύ οι γάτες είναι σουρτούκες(!!) πώς να την κλείσω στο διαμέρισμα;;

-τέλος,ο τελευταίος μου προβληματισμός έχει να κάνει με τα έπιπλα.
Παλιότερα είχα γάτο αλλά το μόνο που του άρεσε ήταν να αράζει στον καναπέ,ποτέ όμως δεν γρατζούνισε τίποτα!Σκέφτομαι να φροντίσω να την μάθω να μην ανεβαίνει σε κραβάτια,καναπέδες κλπ.
Θα έχει δικό της κρεβατάκι,πουφ για το σαλόνι,το δωμάτιο της,θα καταφέρω λέτε να την κρατήσω μακριά από τα υπόλοιπα έπιπλα;

Αυτά για αρχή!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημερα Ιωαννα.:)
Εκ πειρας θα σου πω οτι,ναι..ισως της κακοφανει στην αρχη που θα κλειστει σε ενα διαμερισμα,ομως τα περισσοτερα συνηθιζουν.Αλλα αμεσως,αλλα πιο δυσκολα.
Το μπαλκονι καλα κανεις και το φοβασαι.Ομως μπορεις να κανεις μια καλη περιφραξη και να ειναι ασφαλης.Η καλυτερη ειναι με πασαλους σε σχημα Γ.Δηλαδη στο τελειωμα οι πασαλοι θα εχουν αυτην την οριζοντια γραμμη του Γ,ετσι ωστε ακομα και αν σκαρφαλωσει να μην μπορει να το περασει.Το Γ βεβαια θα ειναι απο την μεσα μερια του μπαλκινιου.Δες εδω.
09_2.jpg

Δεν ξερω αν διακρινεις το Γ που σου λεω.Κοιτα ψηλα στην φωτο,και αριστερα.Αν το παρατηρησεις προσεκτικα θα το δεις.

Και εδω επισης
9oct10010.jpg

Βεβαια η τελεια περιφραξη ειναι αυτη που κλεινει τον χωρι μεχρι το ταβανι,δες..

p10103766.jpg

Για περισσοτερα δες αυτο το θεμα.
Σκέφτομαι να φροντίσω να την μάθω να μην ανεβαίνει σε κραβάτια,καναπέδες κλπ.
Αυτο καταρχην ειναι πολυ δυσκολο εως αδυνατον να γινει.ΟΚ,αλλο να προσπαθησεις να μην ανεβαινει πχ στον παγκο της κουζινας,και αλλο να μην ανεβαινει πουθενα αλλου εκτος απο τα δικα της σημεια.Δεν ειναι δυνατον να μην ανεβαινει σε καναπεδες κλπ.Για το κρεβατι,οκ..κλεινε την πορτα της κρεβατοκαμαρας σου ή βαλε ενα καλυμμα απο πανω(εγω εχω ενα σεντονι απλα για να μην γεμιζει τριχα η κουβερτα ή το σεντονι που χρησιμοποιω για να σκεπαστω).Ομως πως ειναι δυνατιον να μην ανεβαινει σε πολυθρονες,καναπεδες κλπ;ΟΚ,τα περιοριζουμε μεσα σε διαμερισματα για το καλο τους,ομως μεσα στον χωρο που ζουνε,δεν ειναι δυνατον να ειναι τοσο περιορισμενα.:/:.Οσο και να εχει τα δικα της πραγματα,(και εκ πειρας παλι θα σου πω οτι συνηθως δεν τα καταδεχονται-διαλεγουν αυτες το σημειο που θα καθονται),σιγουρα θα θελει να ανεβαινει και αλλου.
Επισης να εχεις υποψην σου οτι θα βρισκεις και τριχες.Οι γατες μαδανε βεβαια.Αυτο λυνεται με ενα ρολακι με αυτοκολλητη ταινια που θα βρεις στο σουπερμαρκετ,αλλα και με ειδικα γαντια,βουρτσες κλπ που θα βρεις σε κτηνιατρεια ή πετ σοπ.
Για να μην γρατζουναει επιπλα παρε κανα δυο ονυχοδρομια,και μπορεις να παρεις και κανεναν κομμενο κορμο δεντρου που τους αρεσει πολυ να ξυνουν εκει τα νυχακια τους.
Ευχομαι να πανε ολα καλα και να την καλοδεχτεις .:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστω πολύ για την απάντηση.
Το σπίτι είναι ακόμα υπό διαμόρφωση άρα έχω καιρό να σκεφτώ τί αλλαγές πρέπει να γίνουν.
Θα το ψάξω με την περίφραξη και μάλλον θα ξεχάσω τα μαύρα καλύμματα του καναπε!:)

Γεια σου Ιωάννα και καλοσώρισες στο My Cat :)
Όσον αφορά την περίφραξη με κάλυψε η Έφη. Ψάξ'το πάντως,είναι πολύ σημαντικό. Πάρα πολλές γάτες έπεσαν από μπαλκόνι!! Σίγουρα δεν μπορεί να μπαινοβγαίνει χωρίς επίβλεψη και χωρίς να έχετε φτιάξει τον χώρο ούτως ώστε να μην κινδυνεύει.

Κοίτα κι εδώ: Περίφραξη μπαλκονιού;

Για τα άλλα όλα που σε προβληματίζουν σίγουρα τη γάτα σου μπορείς να την εκπαιδεύσεις ως ένα σημείο να συμμορφώνεται με κάποιους κανόνες όπως να μην ανεβαίνει σε πάγκους της κουζίνας κτλ
Απ' εκεί και πέρα να ξέρεις ότι κι εκείνη θα σε εκπαιδεύσει και πολύ σύντομα θα δεις τον εαυτό σου να κάνει υποχωρήσεις.. :P
(Σ' αυτό το σημείο όμως οφείλω να πω ότι εξαρτάται πολύ και από την γάτα και από εσένα. Οι γάτες της μαμάς μου π.χ. δεν ανεβαίνουν πουθενά, ο δικός μου ανεβαίνει παντού)
Αυτό που μπορείς να κάνεις για να την ενθαρρύνεις να προτιμά άλλα σημεία του σπιτιού για να ξύνει τα νύχια της ή για να κοιμάται είναι να της παρέχεις επιλογές! Μπορείς να πάρεις ένα γατόδεντρο ας πούμε το οποίο θα τοποθετήσεις κοντά σε παράθυρο..μπορεί να γίνει το αγαπημένο της σημείο, εκεί όπου θα την αράζει και θα χαζεύει τα πουλιά έξω.. Στις γάτες βλέπεις, αρέσει να ανεβαίνουν ψηλά γιατί τις κάνει να αισθάνονται ασφαλείς.
Τους αρέσει πάλι να κρύβονται κάποιες φορές γι' αυτό καλό είναι να της παρέχεις και κρυψώνες.
Αν η γάτα σου δείξει να προτιμά ένα συγκεκριμένο...καναπέ για να ξύνει τα νύχια της μπορείς να τοποθετήσεις εκεί κοντά ένα ονυχοδρόμιο, αν και αν περιφράξεις το μπαλκόνι, το γεμίσεις φυτά και εμπλουτίσεις και με κάποιο κομμένο μικρό κορμό απο δέντρο τον οποίο θα στήσεις, δεν υπάρχει περίπτωση να σου κάνει ζημιές στο σπίτι..θα έχει ήδη το δικό της βασίλειο!! Εκεί θα λιάζεται, θα κρύβεται ανάμεσα σε φυλλώματα, θα ξύνει τα νύχια της, θα κυνηγάει ζουζούνια...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back