Καινούριο γατάκι

MENILOU

Νεοφερμένο μέλος

Η MENILOU αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους! Μόλις ανακάλυψα το site και θα ήθελα μερικές συμβουλές. Πριν λίγες μέρες βρήκα έξω από το σπίτι που μένω με τον φίλο μου ένα γατάκι. Πρέπει να είναι 3 μηνών περίπου. Ήταν πληγωμένο στο αυτάκι του και στη μουσούδα του. Αφού πήρα την συγκατάθεση του φίλου μου (δικό του είναι το σπίτι άλλωστε) το πήρα στο σπίτι. Έχει προσαρμοστεί απόλυτα από την πρώτη στιγμή. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής :
Διάβαζα κάτι αγγελίες που χαρίζονται γατιά και μερικά από αυτά είναι πολύ ταλαιπωρημένα και θα ήθελα να βοηθήσω και άλλα πλάσματα που έχουν ανάγκη. Να περιμένω όμως να περάσει λίγος καιρός να εγκληματιστεί κι άλλο ο καινούριος μου γατούλης? Να πάρω αρσενικό ή θηλυκό μιας που το πρώτο είναι αρσενικό? Πρέπει να το στειρώσω πριν έρθει το δεύτερο γατάκι στο σπίτι? Ευχαριστώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσόρισες.:) Καλύτερα να πάρεις 2ο το συντομότερο δυνατό για να εγκλιματιστούν μαζί. Eπίσης να το πας στον κτηνίατρο για εμβολιασμό και αποπαρασίτωση, έτσι ώστε φέρνοντας το 2ο να μην υπάρχει πιθανότητα μετάδοσης κάποιας ασθένειας.
Η στείρωση γίνεται από τους 6 μήνες κι έπειτα.
Διάβασε κι εδω www.ailouros.gr

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσήρθατε! :)
Να περιμένω όμως να περάσει λίγος καιρός να εγκληματιστεί κι άλλο ο καινούριος μου γατούλης? Να πάρω αρσενικό ή θηλυκό μιας που το πρώτο είναι αρσενικό? Πρέπει να το στειρώσω πριν έρθει το δεύτερο γατάκι στο σπίτι? Ευχαριστώ.
Γενικά, όσο μικρότερα είναι σε ηλικία τα γατάκια, τόσο πιο εύκολα δέχονται "συγκάτοικο" στο σπίτι, αν και αυτό δεν είναι απόλυτο. Αν όμως είστε αποφασισμένοι να πάρετε και δεύτερο, θα έλεγα ότι είναι καλύτερα να το κάνετε από τώρα.
Υποτίθεται επίσης ότι τα ίδιου φύλου γατάκια τα πάνε καλύτερα, έχουμε όμως πολλά παραδείγματα στο site επιτυχημένης συμβίωσης αρσενικού με θηλυκό.
Η στείρωση συνήθως γίνεται γύρω στους 6 μήνες.

Καλως όρισες και να σου ζήσει το γατάκι :baby: :up: Στη θέση σου δεν θα κοιτούσα φίλα,αν και θα προτιμούσα θυλικό, για "ισορροπία", όντως αν το πάρεις τώρα το 2ο σίγουρα θα εγκληματιστούν πολύ πιο εύκολα

Καλωσήρθατε! Αν θες δεύτερο καλύτερα παρτο τώρα, θα προσαρμοστούν καλυτερα. Για το φύλο δεν ξέρω, δεν νομίζω να είναι δεσμευτικό.

καλως ήρθατε, συμφωνώ και εγώ ότι όσο νωρίτερα πάρεις 2ο γατάκι , τόσο καλύτερα θα δέσουν μεταξύ τους:up:

Welcome και από μένα!!!!! :up:
Να σου ζήσει το μικρό:). Αν μπορείς, φυσικά και να πάρεις και 2ο, αν δείς στις Αγγελίες χαρίζονται πολλά..... (π.χ Η Bambie είναι γλύκα)...και υπάρχουν και πολλά άλλα.
https://www.mycat.gr/forum/forumdisplay.php?f=17

Περιμένουμε φωτογραφίες.......

Καλώς ήρθες και συγχαρητήρια για την υιοθεσία! :up:
Κι εγώ προτείνω δεύτερο, δεν θα το μετανιώσεις, ειναι πολυ καλύτερα.
Αν ειναι αγοράκι, θα πρότεινα κοριτσάκι, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο όμως, απλά εμένα μου κάθεται πιο καλα σαν ιδέα.

Καλώς ήρθατε! Με το καλό το δευτερο:):):up:

Χαρίζουμε ενα κοριτσάκι 2 μηνών περίπου παρα πολύ όμορφη..Αμα ενδιαφέρεστε για τη σταλίτσα στείλε μου πμ..είναι μαθημένη να πηγαίνει στην άμμο της και τρώει ξηρή τροφή..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back