Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Προσωπικά φοβάμαι παθολογικά τα φίδια…όπως λέμε κλειστοφοβία; Έτσι εγώ πάσχω από φιδοφοβία. Αλλά δεν είμαι υπέρ της εξόντωσης των φιδιών, και είμαι και κάθε μέρα στην ύπαιθρο.
Φαντάζεσαι να βρεθεί μπροστά μου ένα τέτοιο;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
kostasss
Νεοφερμένο μέλος
εγω λεω να εξαφανησουμε τις φαλαινες της παραλιας !!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
vicki v.
Δραστήριο μέλος
Όχι, αλλά γιατί να βοηθήσω να σωθεί ένα από τα πιο επικίνδυνα πλάσματα του πλανήτη? Σε τι είναι χρήσιμος ο καρχαρίας? Τι προσφέρει?(Εδώ θα μου απαντήσεις "Σε τι είναι χρήσιμος ο άνθρωπος?") Ένα καλό λόγο θέλω...
Το πιο επικίνδυνο είδος στον πλανήτη είναι ο άνθρωπος. Απλά μία υπενθύμιση.
vicki v.
Δραστήριο μέλος
Ασπασία μήπως είχες δει ¨τα σαγόνια του καρχαρία¨ σε παιδική ήλικια???![]()
![]()
![]()
πάντως ο καρχαρίας χρησιμοποιείται ΚΑΙ σε πειράματα γιατί λέγεται ότι είναι ο μόνος οργανισμός που έχει αντισώματα απέναντι στον καρκίνο...
Mimikaki μου αυτό για τον καρκίνο είναι μύθος. Δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να το αποδεικνύει.

Πάντως σχετικά με τον καρχαρία και τις φοβίες που υπάρχουν....
Από τη wikipedia.org.
Οι καρχαρίες είναι από τους πιο παρεξηγημένους κυνηγούς της φύσης, αφού σπάνια επιτίθενται σε ανθρώπους εκτός αν τους προκαλέσουν. Οι άνθρωποι σκοτώνουν περίπου 26 με 73 εκατομμύρια καρχαρίες κάθε χρόνο, ενώ οι άνθρωποι που πεθαίνουν από επίθεση καρχαρία είναι μόλις 5 το χρόνο. Οι περισσότεροι καρχαρίες δολοφονούνται για τα πτερύγιά τους (για να γίνουν σούπα) ενώ μεγάλοι αριθμοί καρχαριών πιάνονται κατα λάθος στα δίχτυα των μεγάλων εμπορικών αλιευτικών..Από τα 360 είδη καρχαριών μόνο τα τέσσερα είναι αυτά που έχουν επιτεθεί ποτέ σε άνθρωπο.
Κανένα ζώο δεν αξίζει τέτοια μοίρα απλά γιατί θεωρείται επικίνδυνο από τους ανθρώπους...Το ίδιο πράγμα συνέβαινε παλιότερα με τις αρκούδες και τους λύκους στη χώρα μας και είδαν κι έπαθαν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις να διασώσουν τα είδη. Οι άνθρωποι σκότωναν τα ζώα αυτά χωρίς λόγο, απλά γιατί τα φοβόντουσαν ΜΗΠΩΣ και τους πειράξουν..
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Εγώ πάλι έχω τρέλλα με τα φίδια! Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου....Προσωπικά φοβάμαι παθολογικά τα φίδια…όπως λέμε κλειστοφοβία; Έτσι εγώ πάσχω από φιδοφοβία. Αλλά δεν είμαι υπέρ της εξόντωσης των φιδιών, και είμαι και κάθε μέρα στην ύπαιθρο.
Φαντάζεσαι να βρεθεί μπροστά μου ένα τέτοιο;
Συμφωνώ και επαυξάνω!!!!εγω λεω να εξαφανησουμε τις φαλαινες της παραλιας !!
Μα γι΄αυτό το έγραψα κι εγώ Βίκυ!Το πιο επικίνδυνο είδος στον πλανήτη είναι ο άνθρωπος. Απλά μία υπενθύμιση.
Άντε να ψήφίσω κι εγώ, αλλά με μισή καρδιά το κάνω... Αν δω κανένα καρχαρία όταν κολυμπάω, να του το υπενθυμίσω ότι ψήφισα υπέρ της προστασίας του για να μη με φάει?

anabou
Διάσημο μέλος

Ειναι οντως πολυ παρεξηγημενα γιατι ειναι αγρια.
Ασπασια στα ελληνικα νησια δεν νομιζω να υπαρχουν καρχαριες. Και εγω τους φοβαμαι(οχι οπως εσυ βεβαια
), αλλα το θεωρω πολυ δυσκολο να δω καποιον στην θαλασσα.Επισης, μονο ενα ζωο φοβαμαι, και αυτο ειναι οι καμπιες.
Μπλιαχ!

aspasiapef
Διάσημο μέλος
Κι όμως! Στο Ιόνιο εμφανίζονται συχνά-πυκνά γιατί ακολουθούν τα πλοία από Ιταλία! Επίσης, έχουν πιαστεί από ψαράδες στην Εύβοια, στην Πάρο και αν θυμάμαι καλά πέρυσι στις ειδήσεις είχαν δείξει καρχαριάκι που είχαν πιάσει ψαράδες στη Ραφήνα...Ασπασια στα ελληνικα νησια δεν νομιζω να υπαρχουν καρχαριες. Και εγω τους φοβαμαι(οχι οπως εσυ βεβαια), αλλα το θεωρω πολυ δυσκολο να δω καποιον στην θαλασσα.

aretha
Περιβόητο μέλος
Ασπασία, ο καρχαρίας έχει ακριβώς την ίδια χρησιμότητα που έχουν όλα τα ζώα και τα φυτά στον πλανήτη: είναι μέρος του οικοσυστήματος. Ένας κρίκος του να χαθεί, στραβώνουν τα πάνταΌχι, αλλά γιατί να βοηθήσω να σωθεί ένα από τα πιο επικίνδυνα πλάσματα του πλανήτη? Σε τι είναι χρήσιμος ο καρχαρίας? Τι προσφέρει?(Εδώ θα μου απαντήσεις "Σε τι είναι χρήσιμος ο άνθρωπος?") Ένα καλό λόγο θέλω...
Μεγαλύτερη χρησιμότητα από τη διατήρηση των πολύ λεπτών ισορροπιών στη φύση δεν υπάρχει.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κείρα
Δραστήριο μέλος
1. Καθαρίζει τα νερά από τα νεκρά ζώα που αλλιώς θα μολύναν την θάλασσα με την αποσύνθεση.
2. Εξοντώνει με φυσικό τρόπο τα άρρωστα ψάρια που θα μετεφέραν αλλιώς την αρρώστια τους στα υπολοιπα και στους απογόνους τους.
3. Τα μεγαλύτερα είδη καρχαριών τρέφονται σχεδόν αποκλειστικά με πλαγκτον φιλτράροντας την θάλασσα.
Επίσης μόνο 5 είδη καρχαρία απο τα 35 είναι επικινδυνα για τον άνθρωπο. Ο φόβος μας δημιουργείται κυρίως απο την εμφάνισή του και οχι απο την επιθετικότητά του: Ο ιπποπόταμος σκοτώνει πολύ περισσότερους ανθρώπους τον χρόνο αλλά μας είναι μάλλον συμπαθής.
anabou
Διάσημο μέλος
aspasiapef
Διάσημο μέλος
mimikaki
Διάσημο μέλος
Και εμένα τώρα το είδα... τι να φταίει?

aspasiapef
Διάσημο μέλος

Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
Επισης, μονο ενα ζωο φοβαμαι, και αυτο ειναι οι καμπιες.
Μπλιαχ!![]()
![]()
Eγώ πάλι μικρή, έκανα τρενάκι με τις κάμπιες (με τα χέρια μου σημειωτέον ε; )

Τις έβαζα τη μια πίσω απ' την άλλη και εννοείται ότι μετά τα χέρια μου ήταν σαν αναβράζοντα..
Από τότε δεν ξανακοίταξα κάμπια..Μπλιαχ όντως!
Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
Cannot find server..
Ασπασία μήπως είδαν τη φωτό -του καρχαρία- που έβαλες και το μετάνιωσαν, ε;
mimikaki
Διάσημο μέλος
Παιδιά εμένα πάλι μου βγάζει
Cannot find server..![]()
Ασπασία μήπως είδαν τη φωτό -του καρχαρία- που έβαλες και το μετάνιωσαν, ε;
η σελίδα δουλεύει κανονικά, αλλά έστειλα e-mail να τους ενημερώσω.
Ασπασία μήπως έκανες σαμποτάζ???

aspasiapef
Διάσημο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool