Και οι νυφίτσες έχουν ψυχή και είναι αλτρουΐστριες

Για Αγγελική
Επί της ουσίας δεν διαφωνώ, αλλά αρνούμαι τις απλουστεύσεις.
Αυτό είναι ένα φόρουμ για γάτες. Εκτός από εμάς μπαίνουν ανθρωποι που αγαπάνε τις γάτες αλλά δεν έχουν γάτες, που συμπαθούν τις γάτες, που προσπαθούν να διαμορφώσουν άποψη για αυτές και πολλοί από αυτούς κουβαλούν στο κεφάλι τους διάφορα στερεότυπα γιά αυτές, αλλά και για αυτούς που έχουν γάτες. Για τον περισσότερο κόσμο η γάτα κουβαλάει γενικώς και αορίστως επικίνδυνες αρρώστειες από την μια και από την άλλη οι κάτοχοι γάτας δεν είναι παρά εσωστρεφή, μοναχικά, ανέραστα ή εγκαταλελειμμένα πλάσματα και σαφώς κολλημένα με τάσεις μισανθρωπισμού. Να σου θυμίσω ότι αυτή η διάσταση παίζει και παίζει έντονα, ακόμα και σαν αστείο του στυλ "να πάνε να πνιγιούνε οι άντρες, εγώ ήδη πήρα γάτα". Ή για θυμίσου το χειμώνα το επεισόδιο του "κόκκινου κύκλου". Πόσο τυχαία θεωρείς την επιλογή του χαρακτήρα της ηρωίδας; Με βάση όλα αυτά λοιπόν, εάν κάποιος δεν έχει γάτα και το ψάχνει και περάσει από εδώ και λειτουργήσει με βάση τα στερεότυπα, που για να είμαστε τελείως ειλικρινείς, πολλοί και από εδώ που δεν είχαν την τύχη να μεγαλώσουν με γάτα στον ένα ή στον άλλο βαθμό τα κουβαλούσαν στο κεφάλι τους πριν αποκτήσουν γάτα, τι εικόνα νομίζεις θα σχηματίσει;
Όταν ας πούμε μπαίνει κάποιος με διασταυρωμένη αλλεργία, καταθέτει το πρόβλημα και αντί να του πούμε "ωραία δεν υπάρχουν μόνο γάτες, πάρε ένα σκύλο, ή εάν δεν μπορείς να έχεις κανένα ζώο ταίσε τα αδέσποτα της περιοχής σου ή βοήθησε με όποιον τρόπο μπορείς ένα φιλοζωικό σωματείο ή βρες κάποιο άλλο τρόπο, να εκτονώσεις αυτή σου την ανάγκη", προσπαθούμε να τον πείσουμε ότι η αλλεργία είναι κάτι που με την επίκληση της απόφασης να την αγνοήσεις και να πάρεις γάτα θεραπεύεται. Για να μην μιλήσω για τις κατά καιρούς αναλύσεις περί αναγκαιότητας ή μη της ύπαρξης του ανθρώπινου είδους. Μέχρι πριν λίγο τα παιδιά μου μπαίνανε συχνά στο φόρουμ, περισσότερο για να βλέπουν γάτες ή για να διαβάζουν πως τα πάνε γατούλες που συμπάθησαν, τώρα πια τους το απαγορεύω. Και αυτό γιατί, αυτού του είδους η αντιμετώπιση του είδους τους, μπορεί να τα οδηγήσει σε αντίστοιχες συμπεριφορές, που με όλο το σεβασμό στο δικαίωμα του άλλου να επιλέγει το τι θα λέει και το πως θα ζει, εγώ δεν θα το πρότεινα ως μοντέλο στα παιδιά μου, μέχρι τουλάχιστον να έχουν τις απαραίτητες πληροφορίες για να το κρίνουν. Και πίστεψε με είναι πολύ λίγα τα πράγματα που τους απαγορεύω. Στο ίντερνετ ειδικά -αφού έχω αποκλείσει τις περίεργες σελίδες- τους έχω απαγορεύσει αυτό και να το να κατεβάζουν τζάμπα τραγούδια για το i pod τους. Βέβαια τις γατούλες τις βλέπουμε μαζί. Μόνο εικόνες όμως όχι γράμματα. Πίστεψε με όμως η εικόνα δεν είναι καθόλου ελκυστική προς τα έξω και αυτό δεν έχει να κάνει με την αισθητική, αλλά με την ουσία. Το θέμα δεν είναι να μαζευτούμε οι παντοιοτρόπως "διαφορετικοί" και να επιβεβαιωνόμαστε και εμείς αλλά και η ορθότητα των όποιων απόψεων μας μόνο, αλλά και να πείσουμε και άλλους για αυτήν την επιλογή. Συγνώμη αλλά τον τελευταίο καιρό αρκετές φορές έχω νοιώσει τα πράγματα να ξεφεύγουν από τα όρια τους εδώ μέσα, σε σημείο που νοιώθω ότι λειτουργούν αφοριστικά ακόμα και με άτομα που έχουν περάσει την περισσότερη ζωή τους με ζώα. Και πιστεύω ότι τελικά αυτός που είναι αποδέκτης των αρνητικών συνεπειών αυτών συμπεριφορών είναι αυτός που θεωρούμε όλοι μας ότι προστατεύουμε, νοιαζόμαστε και αγαπάμε, δηλαδή τα ζώα. Και στο βαθμό της ευθύνης που μου αναλογεί οφείλω και να το επισημάνω και να καταθέσω την διαφωνία μου, ή μάλλον την διαφορετική άποψη μου...:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νομίζω ότι έχει ξανασυζητηθεί, αλλά εμένα με ενοχλεί περισσότερο ένα είδος "φανατισμού" και "κραξίματος" που γίνεται τελεύταία από ανθρώπους που αγαπάνε τις γάτες, σε ανθρώπους που επείσης αγαπάνε τις γάτες αλλά είναι ίσως νέα μέλη, ή άπειρα όσον αφορά την φροντίδα των ζώων...Αυτή δεν είναι καθόλου καλή εικόνα για το φόρουμ...:down:
Όσο για τα υπόλοιπα σύγκρισης ανθρώπου με ζώα πιστεύω πως δεν υπάρχει καμια σύγκριση!!
Και αν η Νερίνα που είναι τόσο καιρ'ό μέσα εδώ το απαγόρεψε στα παιδιά της φανταστείτε τι θα κάνει κάποιος που μόλις ήρθε, ή μόλις βρήκε γατάκι, ή αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, ή προσωπικό , ή οτιδήποτε τι γνώμη θα σχηματίσει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν διαφωνω με αυτα που λετε,αλλα nerina,μαλλον αν καταλαβα καλα μιλας γενικα για πολλα θεματα που εχουν γινει τον τελευταιο καιρο φανταζομαι και οχι για το συγκεκριμενο θεμα,γιατι δεν νομιζω να περιμενει εμας ο καθενας που μπαινει στο forum αυτο για να μαθει οτι πολλες μαναδες και γονεις ειναι αδιαφορες( το λιγοτερο)προς τα παιδια τους και το ποσο κακοι μπορει να ειναι οι ανθρωποι.

για τα παιδακια σιγουρα δεν ειναι και οτι καλυτερο παντως να τα διαβαζουν αυτα.

Όταν ας πούμε μπαίνει κάποιος με διασταυρωμένη αλλεργία, καταθέτει το πρόβλημα και αντί να του πούμε "ωραία δεν υπάρχουν μόνο γάτες, πάρε ένα σκύλο, ή εάν δεν μπορείς να έχεις κανένα ζώο ταίσε τα αδέσποτα της περιοχής σου ή βοήθησε με όποιον τρόπο μπορείς ένα φιλοζωικό σωματείο ή βρες κάποιο άλλο τρόπο, να εκτονώσεις αυτή σου την ανάγκη", προσπαθούμε να τον πείσουμε ότι η αλλεργία είναι κάτι που με την επίκληση της απόφασης να την αγνοήσεις και να πάρεις γάτα θεραπεύεται.

μα δεν νομιζω οτι αυτο εχει γινει ποτε.αν καποιος εχει αλλεργια σε γατες δεν νομιζω οτι ποτε καποιος ειπε'',παρε γατα και ας εχεις αλλεργια θα σου περασει'΄.

αν ομως εχει ηδη γατα τοτε αλλαζουν τα πραγματα,δεν μπορει απλα να το πεταξει στο δρομο,ετσι δεν ειναι? πρεπει να βρει μια λυση και για αυτον και για το γατακι!

συμφωνω με τη Νερινα και νομιζω κι εγω οτι τωρα τελευταια διαβαζω ολο και περισσοτερο ακραιες αποψεις εδω μεσα γυρω απο καποια θεματα.ειλικρινα,νομιζω οτι η εικονα που εχει για εμας καποιος καινουργιος στο φορουμ καθε αλλο παρα κολακευτικη ειναι.πολλα νεα μελη εχουν αποχωρισει γι'αυτον ακριβως το λογο.
κι οσο για το θεμα αυτο,ναι,ειναι γενικευση,και μαλιστα ασχημη να πεις οτι ολες οι μαναδες του ανθρωπινουν ειδους ειναι κακες απλα γιατι μερικες ειναι ανευθυνες.τις υπολοιπες που ειναι αξιολογες μητερες δεν τις κοιταμε??

κι οσο για το θεμα αυτο,ναι,ειναι γενικευση,και μαλιστα ασχημη να πεις οτι ολες οι μαναδες του ανθρωπινουν ειδους ειναι κακες απλα γιατι μερικες ειναι ανευθυνες.τις υπολοιπες που ειναι αξιολογες μητερες δεν τις κοιταμε??

μα mariel,δεν ειπε κανεις οτι ολες οι μαναδες του ανθρωπινου ειδους ειναι κακες.

Συμφωνώ με τη Νερίνα στα παραπάνω.
Οπως έχω ξαναγράψει οι υπερβολές με βάζουν σε υποψίες.
"Υπερβολές" εννοώ υπέρμετρη "αγάπη" (τα εισαγωγικά τα τονίζω)προς τα ζώα αλλά αρνητική στάση για τους ανθρώπους.
Δηλαδή Βάλια γιατί είναι κακές οι αλκοολικές και ναρκωμανείς μανάδες?
Αυτές οι ομάδες ανθρώπων χρίζουν οικονομικής υποστήριξης, και κοινωνικής μέριμνας (τουλάχιστον).
Δεν δικαολογώ κανέναν γιατί ο καθένας έχει τις ευθύνες του, αλλά σε διαφορετικό βαθμό, και προσπαθώ πάντα να εξηγώ.

Παλιά είχα ακούσει το εξής: " Από τότε που γνώρισα τους ανθρώπους αγάπησα τα ζώα". Δηλαδή "Με απογοήτευσαν οι άνθρωποι και στράφηκα στα ζώα"?
Αυτή η λογική δημιουργεί διάφορες εξιδανικεύσεις, ταυτίσεις και υποκατάστατα. Τα ζώα είναι αυτά που είναι, και δεν είναι σύντροφοι μας, παιδάκια μας κτλ.
Αυτή η λογική δημιουργεί μια συμπεριφορά προς αυτά που αποβαίνει κακή και καταπιεστική.

Ουτε εγω χαίρομαι (κάθε άλλο), όταν διάβαζω εδω για τον Χ ή τον Ψ που επειδή π.χ. παρουσιάζει αλλεργική αντίδραση, θέλει να δώσει ενήλικη γάτα. Ομως με το να γίνω επιθετική το μόνο που θα καταφέρω είναι να μην ξαναγράψει εδώ και ποιος ξέρει τι θα απογίνει η γάτα αυτή.
Εδω π.χ. κοιτάξτε την τροπή που πήρε το θέμα.:down:

Off topic ειμαστε πάλι....

μα mariel,δεν ειπε κανεις οτι ολες οι μαναδες του ανθρωπινου ειδους ειναι κακες.
Ναι κανείς δεν είπε αυτό.
Απλά ο Θανάσης εννοούσε ότι ως "κακές" ή "καλές" μπορούμε να χαρακτηρίσουμε μονο τις ανθρώπινες μαμάδες.

Τα ζώα δεν είναι "κακά" ή "καλά". Τα ζώα είναι αυτό που είναι, και γι αυτο που είναι τα αγαπάμε!:)

α,οκ,γιατι ετσι εξελαβα το σχολιο του Θαναση.

Δεν μπορείς να δείς τη διαφορά???? αφ' ενός η γάτα δεν έχει τόσο μεγάλη νοημοσύνη σαν των ανθρώπων .... και παραμελούν τα άρρωστα μωρά. Υπάρχουν άνθρωποι που ενώ το γνωρίζουν (κάνουν χρήση ναρκωτικών, αλκόολ κλπ) φέρνουν στον κόσμο άρρωστα μωρά ...... ή εγκαταλείπουν υγιέστατα μωρά..... μεγάλη κουβέντα αρχίσαμε...
βρε παιδί μου μια υπερβολή ήταν στο κάτω κάτω μην το παίρνεις απολύτως τοις μετρητοίς
Αυτο όμως νομίζω είναι σύγκριση.

Νερίνα αν ήμουν σε μια παρέα εκτός φόρουμ και υπήρχαν παιδιά, πολλά πράγματα δεν θα έλεγα, κι όχι μόνο αυτό, αλλά και πολλά που δεν θεωρούνται από κανέναν ακατάλληλα για να τα ακούει παιδί δεν θα τα έλεγα. Αλλά σε ένα φόρουμ, το οποίο μάλιστα δεν είναι παιδικό θέλω να εκφράζομαι πιο ελεύθερα. Το mycat είναι αρκετά μεγάλο φόρουμ και μπορείς να προστατέψεις τα παιδιά δείχνοντας τα άλλα θέματα και κείμενα. Δεν είμαι εγώ ο κίνδυνος, γιατί από όσα γράφω εύκολα προστατεύεις τα παιδιά σου. Κοίτα πως θα βγεις νικήτρια από το βόθρο που εκτοξεύει το περιεχόμενό του με κάθε μέσο, και θέλει τον άνθρωπο συναισθηματικά ανάπηρο και μηχανή.
Και μπορείς να εξηγήσεις στα παιδιά σου ότι ο κάθε Θανάσης λέει όσα λέει γιατί υπάρχουν αυτά και εκείνα και τα άλλα που αν δεν υπήρχαν δεν θα τα έλεγε, ή τέλος πάντων γιατί είναι ένας χαζός και δεν ξέρει τι λέει, ή ότι άλλο θέλεις.
Κι επειδή υποθέτω θέλεις να τα κάνεις έντιμα, φρόντισε να μάθουν να αντιμετωπίζουν και τους κίνδυνους που προκύπτουν απ αυτό το ΄΄ελάττωμα΄΄ και άσε εμένα.

Και προσπάθησε να μάθεις να μη σοκάρεσαι όταν ακούς κάποιον να κατακρίνει το ανθρώπινο είδος και να λέει διάφορα εναντίων του, γιατί μου φαίνεται ότι τελικά αυτό είναι το μόνο που φταίει για τις αντιδράσεις σου. Πιο πολύ σε σοκάρουν όσα λέω εναντίων των βασανιστών παρά οι πράξεις των βασανιστών, παρόλο που τα λεγόμενα μου δεν έχουν καμιά ομοιότητα με τις πράξεις τους.
Εσύ όταν πονάς μπορεί να προσεύχεσαι, εγώ βρίζω.

Και όμως Θανάση, εγώ νομίζω ότι και στα παιδιά μπορείς να μιλάς ακριβώς με το τρόπο που μιλάς σε μια παρέα με μεγάλους. Είναι φοβερό το πόσα πράγματα μπορούν να καταλάβουν και πόσες λεπτές αποχρώσεις, που από εμάς τους μεγάλους μπορούν να περάσουν απαρατήρητες, μπορούν να συλλάβουν. Μόνο που στα παιδιά, όταν φορτίζονται συναισθηματικά, κάποια πράγματα γίνονται ή άσπρα ή μαύρα. Π.χ. λατρεύουν τη γάτα τους. Όταν διαβάζουν για μια γάτα που δηλητηριάστηκε και τις απόψεις που ακολουθούν οι οποίες ταυτίζονται άλλωστε και σε κάποια σημεία με τις δικές τους (η απέχθεια εννοώ για τη πράξη) και οι περισσότερες καταλήγουν στο "να τους κοπούν τα χέρια, να πάθει το ίδιο η οικογένεια τους, άσπρη μέρα να μη δουν ή τι περίμενες από εμάς τους ανθρώπους, μόνο εάν εξαφανιστούμε εμείς θα σωθεί η γη", ακριβώς επειδή είναι φορτισμένα από το γεγονός είναι πολύ εύκολο να τις αποδεχτούν ή ακόμα χειρότερο να τρομάξουν. Αυτό ας πούμε συνέβη με τη μεγάλη μου κόρη, η οποία μιας και μέχρι τώρα ζει προστατευμένη στο χώρο της και με μάνα οπαδό της μη βίας δεν έχει αναπτύξει τέτοιου είδους συμπεριφορές, με αποτέλεσμα να την μπλοκάρουν και ενίοτε να τη φοβίζουν.
Από την άλλη δεν ασχολήθηκα με εσένα παρά ελάχιστα στην αρχή του θέματος, τα υπόλοιπα δεν αφορούν εσένα. Άλλωστε για σένα έχω ήδη μιλήσει στα παιδιά μου, επ' ευκαιρία παλιότερης ιστορίας. Και δεν σε είπα ούτε τρελλό. ούτε κακό, ούτε χαζό. Σε είπα μπερδεμένο γιατί η Νερίνα καταλαβαίνει πολύ καλά τι σημαίνει να είσαι μπερδεμένος. Επίσης σε είπα και φρέσκο ολόφρεσκο Ρωμαίο, που και αυτό το καταλαβαίνει γιατί είναι οικογενειακό αστείο και επίσης διόλου υποτιμητικό, απλά αστείο. Και τη δασκάλα της έτσι τη λέγαμε στην αρχή.
Επίσης διόλου δε σοκάρομαι όταν κάποιος θίγει το ανθρώπινο είδος, θα ήταν καλό, όπως ζητάς από εμένα να μην θεωρώ υποχρέωση μου να προστατεύσω το είδος μου να μην θεωρείς και εσύ υποχρέωση σου σε κάθε ευκαιρία να διαλαλείς την απαξίωση σου σε αυτό. Αυτό που δεν έχεις καταλάβει είναι, ότι το ζητούμενο δεν είνσι το να μπούμε όλοι σε μια διαδικασία εύρεσης ευφάνταστων τρόπων εκδίκησης του είδους, αλλά το να αποτρέψουμε να συνεχίζεται εσσαεί αυτή η ιστορία και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο πολλοί. Εάν εσύ νοιώθεις, ότι άμα φολάρεις κάποιον που έδωσε φόλα σε μια γάτα, έχεις δημιουργήσει τις υποδομές για να μην ξαναφολαριστεί ζώο, τότε δοκίμασε το, για να είσαι συνεπής μεταξύ λόγων και έργων. Εάν πάλι αυτή η αντιμετώπιση, η λεκτική καταδίκη εννοώ, λειτουργεί για σένα ψυχοχαλαρωτικά και σε απελευθερώνει τι να σου πω, κάντο. Τίποτα και κανένας όμως δεν μπορεί να με αναγκάσει να το βουλώνω και να το υφίσταμαι. Και επίσης ούτε βρίζω, ούτε προσεύχομαι. Και αυτό γιατί θεωρώ ότι η λύση των προβλήματων που δημιουργεί το είδος μου είναι και δική μου ευθύνη και υποχρέωση. Δεν ζητάω από κανέναν θεό να μου τα λύσει ή από τη μοίρα, με την επίκληση ποικίλλων σε είδος και φαντασία κατάρων. Και ακόμα περισσότερο δεν κοιμάμαι καλύτερα επειδή τα έψαλλα ένα χεράκι και σήμερα...
:redface:

. Εάν εσύ νοιώθεις, ότι άμα φολάρεις κάποιον που έδωσε φόλα σε μια γάτα, έχεις δημιουργήσει τις υποδομές για να μην ξαναφολαριστεί ζώο, τότε δοκίμασε το, για να είσαι συνεπής μεταξύ λόγων και έργων.

μεταξυ αστειου και σοβαρου,
δυστυχως εκει που εχουμε φτασει και βλεποντας την αντιμετωπιση απο τις αρχες οταν πας να κανεις καταγγελια για φολιασμα ζωων θα αρχιζω πραγματικα να πιστευω οτι αυτη ειναι η λυση!πραγματικα δεν βλεπω να μπορει να γινεται κατι,ακομη και οταν πιαστει ο ενοχος δεν τιμωρειται,σε τι αλλο απο κει και περα να στηριχθεις??

Για Αγγελική: Πλάκα πλάκα σε καταλαβαίνω. Αυτός άλλωστε υπήρξε και ένας από τους λόγους που παράτησα τη νομική. Βλέπεις για μένα ακόμα και τώρα -που γέννησα εννοώ- υπάρχουν περιπτώσεις που η αυτοδικία είναι η μόνη τιμωρία. Που και να μην ήμουνα οπαδός της μη βίας. :rolleyes::lol:

:lol: :lol: :lol: παλι καλα δηλαδην!

Εδώ ένας συνάδελφος έχει μπλέξει με έναν απατεώνα μαντρά που του πούλησε το αμάξι και δεν του δίνει ούτε λεφτά ούτε καινούριο και ο δικηγόρος του είπε πως θα του κάνει μήνυση, θα γίνει δικαστήριο, θα του δώσουν εξαγορά ποινής για ένα γελοίο ποσό και ο μόνος τρόπος να αποφασίσει να τον πληρώσει είναι αν χρειαστεί να καθαρίσει το ποινικό μητρώο του για να μπει σε κανα δημόσιο π.χ. Κι εγώ έμπλεξα με κάτι ακριβά έπιπλα που μου φέρανε κι έχουν προβλήματα που διορθώθηκαν όπως-όπως, κι ο δικηγόρος μου είπε πως θα πληρώσω ένα κάρο λεφτά και μετά από χρόνια που θα γίνει δίκη, μετά από αναβολές φυσικά, ο δικαστής θα πει να πέσει η τιμή. Όπως καταλάβατε αν μας πιάσουν κορόιδα απλά την πατήσαμε.

Και όμως Θανάση, εγώ νομίζω ότι και στα παιδιά μπορείς να μιλάς ακριβώς με το τρόπο που μιλάς σε μια παρέα με μεγάλους.
Εννοείς εμένα ή γενικά; Κι αν εννοείς εμένα, εννοείς ότι μπορεί και να μην προσέχω και να τα λέω και σε παιδιά αυτά;
Είναι φοβερό το πόσα πράγματα μπορούν να καταλάβουν και πόσες λεπτές αποχρώσεις, που από εμάς τους μεγάλους μπορούν να περάσουν απαρατήρητες, μπορούν να συλλάβουν. Μόνο που στα παιδιά, όταν φορτίζονται συναισθηματικά, κάποια πράγματα γίνονται ή άσπρα ή μαύρα. Π.χ. λατρεύουν τη γάτα τους. Όταν διαβάζουν για μια γάτα που δηλητηριάστηκε και τις απόψεις που ακολουθούν οι οποίες ταυτίζονται άλλωστε και σε κάποια σημεία με τις δικές τους (η απέχθεια εννοώ για τη πράξη) και οι περισσότερες καταλήγουν στο "να τους κοπούν τα χέρια, να πάθει το ίδιο η οικογένεια τους, άσπρη μέρα να μη δουν ή τι περίμενες από εμάς τους ανθρώπους, μόνο εάν εξαφανιστούμε εμείς θα σωθεί η γη", ακριβώς επειδή είναι φορτισμένα από το γεγονός είναι πολύ εύκολο να τις αποδεχτούν ή ακόμα χειρότερο να τρομάξουν.
Ε ναι….Γι αυτό, ακόμα κι όταν ακούω να λένε μπροστά σε παιδιά ότι είναι μάγκας όποιος πατάει επί πτωμάτων, είναι μια από τις αιτίες που λέω τα γνωστά.
Αυτό ας πούμε συνέβη με τη μεγάλη μου κόρη, η οποία μιας και μέχρι τώρα ζει προστατευμένη στο χώρο της και με μάνα οπαδό της μη βίας δεν έχει αναπτύξει τέτοιου είδους συμπεριφορές, με αποτέλεσμα να την μπλοκάρουν και ενίοτε να τη φοβίζουν.
Από την άλλη δεν ασχολήθηκα με εσένα παρά ελάχιστα στην αρχή του θέματος, τα υπόλοιπα δεν αφορούν εσένα. Άλλωστε για σένα έχω ήδη μιλήσει στα παιδιά μου, επ' ευκαιρία παλιότερης ιστορίας. Και δεν σε είπα ούτε τρελλό. ούτε κακό, ούτε χαζό. Σε είπα μπερδεμένο γιατί η Νερίνα καταλαβαίνει πολύ καλά τι σημαίνει να είσαι μπερδεμένος. Επίσης σε είπα και φρέσκο ολόφρεσκο Ρωμαίο, που και αυτό το καταλαβαίνει γιατί είναι οικογενειακό αστείο και επίσης διόλου υποτιμητικό, απλά αστείο. Και τη δασκάλα της έτσι τη λέγαμε στην αρχή.
Εχεις καταλαβει όμως σε τι; Γιατι;
Επίσης διόλου δε σοκάρομαι όταν κάποιος θίγει το ανθρώπινο είδος, θα ήταν καλό, όπως ζητάς από εμένα να μην θεωρώ υποχρέωση μου να προστατεύσω το είδος μου να μην θεωρείς και εσύ υποχρέωση σου σε κάθε ευκαιρία να διαλαλείς την απαξίωση σου σε αυτό.
Δεν ξέρω για ποια περίπτωση ακριβώς λες, γενικά μιλάς; Να το προστατεύσεις ή όχι με ποιον τρόπο; Εγώ απλώς αλήθειες λέω
Αυτό που δεν έχεις καταλάβει είναι, ότι το ζητούμενο δεν είνσι το να μπούμε όλοι σε μια διαδικασία εύρεσης ευφάνταστων τρόπων εκδίκησης του είδους, αλλά το να αποτρέψουμε να συνεχίζεται εσσαεί αυτή η ιστορία και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο πολλοί.
Και συμπεραίνεις τι καταλαβαίνω, από το βρίσιμο που κάνω και από τις εκδικητικές τάσεις που εκδηλώνω; Θα το δει και κανένας καινούριος εδώ και θα νομίσει ότι πρότεινα σε κανέναν οργανωμένα σχέδια εκδίκησης. Και: Αυτό που δεν έχεις καταλάβει είναι, ότι ούτε αυτό ούτε αυτό πρόκειται να συμβεί ποτέ. Αν συμβεί κάτι που θα έχει σχέση με τα παραπάνω, αυτό θα είναι η εξέλιξη των όσων συμβαίνουν σήμερα, η χειροτέρευση δηλαδή, και με τέτοιον τρόπο που δεν θα βρουν καμιά αντίσταση.
Εάν εσύ νοιώθεις, ότι άμα φολάρεις κάποιον που έδωσε φόλα σε μια γάτα, έχεις δημιουργήσει τις υποδομές για να μην ξαναφολαριστεί ζώο, τότε δοκίμασε το, για να είσαι συνεπής μεταξύ λόγων και έργων.
Αν έκανα τέτοιο πράγμα δεν θα το έκανα ελπίζοντας σ αυτό βέβαια. Εσύ έτσι κατάλαβες;
Όταν κλαίμε για το θάνατο αγαπημένου προσώπου, το κάνουμε νιώθοντας ότι έτσι θα τον αναστήσουμε; Όχι μεν, αλλά κλαίμε.
Εάν πάλι αυτή η αντιμετώπιση, η λεκτική καταδίκη εννοώ, λειτουργεί για σένα ψυχοχαλαρωτικά και σε απελευθερώνει τι να σου πω, κάντο.
Δεν ξέρω…
Τίποτα και κανένας όμως δεν μπορεί να με αναγκάσει να το βουλώνω και να το υφίσταμαι.
Μην το κάνεις. Μοιάζει όμως λίγο σαν κήρυξη πολέμου αυτό. Και δεύτερον, το ίδιο ισχύει και για μένα.
Και επίσης ούτε βρίζω, ούτε προσεύχομαι. Και αυτό γιατί θεωρώ ότι η λύση των προβλήματων που δημιουργεί το είδος μου είναι και δική μου ευθύνη και υποχρέωση.
Χαρά στο κουράγιο σου. Έτσι θεωρώ κι εγώ αλλά πολλά τα αδιέξοδα.
Δεν ζητάω από κανέναν θεό να μου τα λύσει ή από τη μοίρα, με την επίκληση ποικίλλων σε είδος και φαντασία κατάρων.
Από ποιον ζητάς; Ούτε αυτά τα δυο υπάρχουν αλλά ούτε και κάτι άλλο. Και οι κατάρες δεν πιάνουν οπότε και να ήθελες…
Και ακόμα περισσότερο δεν κοιμάμαι καλύτερα επειδή τα έψαλλα ένα χεράκι και σήμερα...
:redface:
Αυτό που κολλάει; Μας ενδιαφέρει στην κουβέντα που κάνουμε; Εννοείς μήπως ότι συμβαίνει σε μένα;

this means war

1/ Όχι γενικά μιλάω, ότι στα παιδιά μπορείς να μιλάς σχεδόν για τα πάντα.
2/ Και για μένα ισχύει το ίδιο.
3/ Αυτό δεν είναι μια κουβέντα που μπορεί να γίνει ανοικτά σε ένα φόρουμ.
4/ Σε αντιδιαστολή με τα ψέμματα ποιανού;
5/ Το τελευταίο πράγμα που θα καταλάβει ένας καινούργιος στο φόρουμ πίστεψε με θα είναι αυτό.
6/ Δεν κατάλαβα, οι κατά καιρούς εξάρσεις περί αφανισμού του είδους για τη σωτηρία του πλανήτη εντάσσονται στα πλαίσια της παρόρμησης;
7/ Δεν θα μπορούσα να σου κηρύξω πόλεμο Θανάση, αυτό θα έπρεπε να το έχεις καταλάβει πια. Αλλά δεν σου εκχωρώ και κανένα δικαίωμα μου. Επίσης το ίδιο περιμένω και από σένα.
8/ Είναι φορές που και εμένα με εκπλήσσει το κουράγιο μου !
9/ Στο έχω ξαναπεί ζητάω πια μόνο από τον εαυτό μου και είναι φοβερό το πόσα πράγματα μπορεί να αναγκάσει τους άλλους να μου δώσουν.
10/ Εσύ είπες ότι εσύ προτιμάς να βρίζεις όχι εγώ!:rolleyes::redface:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back