Και πάνω που σκεφτόμασταν για δεύτερη γατούλα...

Πολύ θετικές οι εξελίξεις!!!!!! :clapup::clapup:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδιά τα νέα δεν είναι ευχάριστα... από το μεσημέρι το γατάκι δεν αντιδρά ιδιαίτερα στο περιβάλλον, φαίνεται πάρα πολύ εξαντλημένο. Περίπου στις 7 έκανε διάρροια, ο κτηνίατρος μας είπε ότι πρέπει να είναι επειδή έφαγε κροκέτες το πρωί... Από τις δώδεκα το βράδυ μέχρι τώρα που γράφω έχει σπασμούς, στην αρχή πολύ έντονους και ταυτόχρονα ενεργούνταν όπως ήταν ξαπλωμένο. Εδώ και περίπου μία ώρα οι σπασμοί έχουν ηρεμήσει λίγο, αλλά πονάει και κάνει έναν περίεργο σπασμό, σαν αντανακλαστικό, ανοιγοκλείνοντας το στόμα... Ο κτηνίατρος που καλέσαμε μας είπε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα τώρα, είναι πολύ μικρό δυστυχώς... το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε να βγάλει το βράδυ και το πρωί να το πάμε στον κτηνίατρο για οδηγίες... η νύχτα προβλέπεται μεγάλη... αν έχει κάποιος κάποια συμβουλή, έστω και αυτή την ώρα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελικά το γατάκι δεν τα κατάφερε παιδιά... έφυγε καθώς πηγαίναμε σε κλινική ζώων που εφημέρευε.... ο γιατρός μας είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα η αιτία ήταν κάποια ιογενής λοίμωξη που εκδηλώθηκε και για αυτό επιδεινώθηκε τόσο γρήγορα η υγεία του μικρούλη.... Φαντάζομαι οι περισσότεροι εδώ πέρα έχετε χάσει κάποια γατούλα οπότε καταλαβαίνετε πως αισθανόμαστε... δυστυχώς το συγκεκριμένο πρόλαβε να γνωρίσει μόνο έναν ΜΑΛ..ΚΑ που το πέταξε στο δρόμο και το μικρό δωμάτιο στο οποίο το είχαμε αυτές τις μέρες στο σπίτι μας... δυστυχώς η προσπάθεια μας δεν έφτασε.

Σας ευχαριστούμε όλους για το κουράγιο, και τις τόσο χρήσιμες συμβουλές που μας δώσατε. Επιτρέψτε μου να μην ανεβάσω φωτογραφία του μικρού, αν και την είχα έτοιμη.

Τελευταία επεξεργασία:
ΟΧΙ το μικρουλι..., λυπαμαι παρα πολυ !! τουλαχιστον προλαβε να ζησει λιγο ευτυχισμενα...

:cry_x::cry_x::bye::bye:

καταλαβαίνω κι εγώ, πώς νιώθετε που χάσατε το γατάκι, όμως, δυστυχώς, συμβαίνει συχνά με τα κακόμοιρα ζωάκια, που τα βρίσκουμε τόσο μικρούλια και σε τόσο χάλια κατάσταση.
Μπορεί να μην το πιστεύεις, όμως, είμαι ΣΙΓΟΥΡΗ πως ένιωσε την αγάπη και την ενέργειά σας αλλά και τα χάδια και τα γλυκά και τρυφερά λόγια που του λέγατε όταν το φροντίζατε. Εφυγε ευτυχισμένο γιατί γνώρισε, έστω και για λίγες μέρες, αγάπη.
Να είστε καλά και να φροντίζετε πάντα τα ζωάκια - όσο πόνο κι αν έχει αυτό, παίρνουμε τόσες χαρές και τόση αγάπη από αυτά, που αξίζει.

Πολύ λυπάμαι Meleki... :bigarmhug
Κάνατε ό,τι ήταν δυνατό και το γατάκι έφυγε ευτυχισμένο και ζεσταμένο... Κουράγιο!!

Κρίμα το ταλαίπωρο μικρούλι!:'( Ομολογώ δεν το περίμενα τόσο αιφνιδιαστικά.... αφού έδειχνε να πηγαίνει καλύτερα..

Παρότι το περιθάλψατε πρόσφατα και δεν έμεινε πολύ καιρό κοντά σας, μπορώ πολύ καλά να καταλάβω τον πόνο σας.
Έχει τύχει να "χάσω" κι εγώ, όπως και αρκετοί άλλοι γατο-γονείς υποθέτω,
γατί μικρό, αναπάντεχα, και έπαθα μεγάλο σοκ:(

Όμως, επίτρεψέ μου να σε διορθώσω λέγοντάς σου, οτι το αγγελάκι αυτό, δεν γνώρισε μόνο τον μ... όπως τον χαρακτηρίζεις ( παρεπιπτόντως μου φαίνεται πολύ ήπιος χαρακτηρισμός, το ασυνείδητος μου πάει καλύτερα) που το πέταξε σα σκουπίδι.
Πρόλαβε και γνώρισε και ανθρώπους -εσάς- που περιβάλλατε με αγάπη και φροντίδα τη σύντομη ζωούλα του.
Η ψυχούλα του θα σας ευγνωμονεί γι αυτό, από το γατοπαράδεισο που βρίσκεται.

Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω, σίγουρα είστε απαρηγόρητοι...

Απλά άφησε το χρόνο να επουλώσει και αυτή την πληγή.
Δεν θα το ξεχάσεις ποτέ, αλλά ο πόνος, με τον καιρό, θα γίνεται ηπιότερος. :/:
Θα μείνει ένα σημαδάκι στην ψυχή, να θυμίζει οτι πέρασε από τη ζωή σου αυτό το πλασματάκι.
Μόνο και μόνο για να προλάβει να πάρει από εσάς,
μια γεύση από το πιο σημαντικό πράγμα που υπάχει: την αγάπη.

Ευχαριστούμε πολύ παιδιά... alcyone ο γιατρός στην κλινική μας είπε ότι για να επιδεινωθεί τόσο γρήγορα ήταν (με βάση τη δική του εμπειρία βέβαια, δεν έγιναν κάποιες εξετάσεις στο συγκεκριμένο) κάποιος ιός που υπήρχε και κάποια στιγμή εκδηλώθηκε. Ήταν ούτως ή άλλως αδύνατος ο οργανισμός του και για αυτό δεν μπόρεσε να το πολεμήσει... πολύ τραγικό όμως ρε παιδιά... ένα τέτοιο πλασματάκι να υποφέρει και να φεύγει έτσι...

Ευχαριστούμε πολύ παιδιά... alcyone ο γιατρός στην κλινική μας είπε ότι για να επιδεινωθεί τόσο γρήγορα ήταν (με βάση τη δική του εμπειρία βέβαια, δεν έγιναν κάποιες εξετάσεις στο συγκεκριμένο) κάποιος ιός που υπήρχε και κάποια στιγμή εκδηλώθηκε. Ήταν ούτως ή άλλως αδύνατος ο οργανισμός του και για αυτό δεν μπόρεσε να το πολεμήσει... πολύ τραγικό όμως ρε παιδιά... ένα τέτοιο πλασματάκι να υποφέρει και να φεύγει έτσι...
Αν κατάλαβα καλά, θα μπορούσε να είχε προληφθεί, αν γίνονταν οι κατάλληλες εξετάσεις νωρίτερα?
Θα μου πεις ίσως, τι σημασία έχει τώρα, εφ'όσον το γατάκι "έφυγε", αλλά έχετε κι άλλο γάτο, και μήπως η εμπιστοσύνη
στον τωρινό σας κτηνίατρο έχει λίγο κλονιστεί?:hmm:
Πάλι υποθέσεις κάνω, μπορεί λόγω της ηλικίας και την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του γατιού
να μην ήταν δυνατό να ταλαιπωρηθεί με περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.
Αν όμως, ΑΝ γινόταν αλλιώς και υπήρχε μια πιθανότητα να προλάβετε τη ραγδαία εκδήλωση της νόσου, τότε ίσως
να χρειάζεται να επαναδιαπραγματευτείτε το θέμα της εμπιστοσύνης στον τωρινό κτηνίατρό σας.
Δεν μπορώ να ξέρω... Υποθέτω οτι οι κτηνίατροι γενικά, όσο καλοί γιατροί και να είναι δεν έχουν και τα απαραίτητα μέσα
που έχει μια κλινική ζώων για ειδικές εργαστηριακές εξετάσεις..

Αυτό που ξέρω όμως, φίλε "Meleki" είναι σίγουρα οτι η ίδια η ζωή είναι άδικη, όσο κι αν δυσκολευόμαστε να το συνειδητοποιήσουμε και να το αποδεχτούμε. Και πρέπει να μάθουμε να επιβιώνουμε έχοντας τη γνώση αυτή.:/:
Κουράγιο και πάλι..

Τόσο ξαφνικά ρε γαμώτο..τουλαχιστον είχε την τύχη να σας γνωρίσει και να μην πεθάνει μόνο και τρομαγμένο. Δυστυχώς με τα μωράκια, όσο και αν το παλεύουμε είναι πάντα και θέμα τύχης. Και το κακό είναι ότι εκεί που τα βλέπεις μια χαρά, ανατρέπεται η κατάσταση ξαφνικά.
Να είστε πάντα καλά που φροντίσατε αυτό το ταλαίπωρο πλασματάκι..

Τελευταία επεξεργασία:
Πολύ λυπάμαι...κρίμα μωρέ το μικρούλι, κρίμα....:cry_x:

Λυπάμαι πολύ, Meleki! :(
Δυστυχώς με τα μικρά γατάκια, τα πράγματα είναι αρκετά αβέβαια και πολλές φορές δεν μπορούν να τα καταφέρουν αν δεν έχουν την φροντίδα της μητέρας τους...
Να είσαι σίγουρος πως γνώρισε εκτός από τον απαράδεκτο τύπο που το πέταξε κι ανθρώπους που ενδιαφέρθηκαν για αυτό, το φρόντισαν και του έδειξαν το καλό πρόσωπο των ανθρώπων...

alcyone όπως καταλάβαμε και απ' ότι μας είπε και ο δικός μας κτηνίατρος αλλά και ο γιατρός στην κλινική, σε αυτή την ηλικία δεν μπορείς να κάνεις σχεδόν τίποτα, μιλάμε για ένα πλασματάκι 45 ημερών.Όπως είπε και ο Γιώργος, φαντάζομαι ότι αν ήταν με τη μητέρα του να ήταν διαφορετικά, αλλά και πάλι, με τα "αν" δε βγαίνει άκρη. Ο κτηνίατρος που τον πήγαμε πάντως και παρακολουθεί και τον γάτο μας είναι συνεπής, δεν έχουμε παράπονο. Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να τον κατηγορήσω για αδιαφορία... απλά κρίμα...

Στενοχωρήθηκα με το μικρούλι.... Νόμιζα ότι θα είχαμε καλά νέα τώρα που μπήκα...:(:(

Κάνατε ότι καλύτερο μπορούσατε όμως παιδιά!!!
Το γατάκι μπορεί να μην τα κατάφερε όμως δεν ήταν παρατημένο σε κάποιο δρομάκι, ένιωσε και την στοργή και όλη την αγάπη που θα μπορούσατε να του είχατε δώσει!!!:hug:
Για αυτό και μόνο σας αξίζουν πολλά μπράβο!!!;)

Καλή δύναμη παιδιά σε αυτή την κακοτυχία. Σύντομα εύχομαι να βρεθεί ο δεύτερος γατούλης που ψάχνετε και που θα συντελέσει στο να επουλωθούν πιο γρήγορα οι πληγές σας... Οι ψυχούλες μένουν πάντα στις καρδιές μας. Να είστε πάντα καλά.

Κριμα...
Παντως προσπαθησατε να το σωσετε,και κανατε ο,τι καλυτερο μπορουσατε...

Κριμα...:'(:'( τουλαχιστον τις τελευταιες μερες της ζωης του της περασε με αγαπη και φροντιδα.

Λυπαμαι κι εγω πολυ Meleki μου, μολις τωρα το ειδα. Απ' οτι εχω δει σε διαφορες ιστοριες με πολυ μικρα γατακια, εδω στο Mycat, λιγα ειναι αυτα που τα καταφερνουν. Τελικα ο παραγοντας μανα, ειναι φαινεται καθοριστικος. Εσεις κανατε το καλυτερο που γινοταν και το γατακι σας (γιατι πια ηταν σας), ειμαι σιγουρη πως το ενοιωσε. Πολυ κουραγιο σε σενα και στη γυναικα σου και μια γλυκεια αγκαλια στον γατουλη σας. :bigarmhug

alcyone όπως καταλάβαμε και απ' ότι μας είπε και ο δικός μας κτηνίατρος αλλά και ο γιατρός στην κλινική, σε αυτή την ηλικία δεν μπορείς να κάνεις σχεδόν τίποτα, μιλάμε για ένα πλασματάκι 45 ημερών.Όπως είπε και ο Γιώργος, φαντάζομαι ότι αν ήταν με τη μητέρα του να ήταν διαφορετικά, αλλά και πάλι, με τα "αν" δε βγαίνει άκρη. Ο κτηνίατρος που τον πήγαμε πάντως και παρακολουθεί και τον γάτο μας είναι συνεπής, δεν έχουμε παράπονο. Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να τον κατηγορήσω για αδιαφορία... απλά κρίμα...
Έχεις δίκιο Meleki, μάλλον θα έπρεπε να είχα λάβει υπ'όψη περισσότερο το θέμα της πολύ νεαρής ηλικίας του γατιού, η οποία παίζει τον πρώτο και καθοριστικό ρόλο στην έκβαση μιας οποιασδήποτε ασθένειας που μπορεί να τα προσβάλει.
Από την άλλη, ενώ φάνηκε οτι είχε ξεπεράσει το πρόβλημα, ξαφνικά κατέρρευσε το μικρούλι..
Ήταν άτυχο, μόνο αυτό:(
Πάντως σιγά σιγά, κι αφού επουλωθούν κι οι δικές σας πληγές που το ζήσατε και το φροντίσατε με τόση αγάπη,
πιστεύω θα επιστρέψετε πάλι στη αρχική σας ιδέα για παρέα στον γατούλη σας (μη τον ξεχνάμε κι αυτόν:)).
Και εύχομαι το επόμενο γατάκι που θα έρθει στη ζωή σας να είναι υγιέστατο, τυχερό και να σας φέρει μόνο χαμόγελα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back