Και τώρα έχουμε τον Ταζ...

elenidn

Νεοφερμένο μέλος

Η elenidn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 117 μηνύματα.
παιδιά γειά σας και πάλι... πλέον εκτός από τη κούκλα μπέμπα μου (γατούλα μου ) έχουμε κ τον Ταζ ,ένα σκυλάκι που αποκτήσαμε μόλις προχθές και είναι τοσοδούλης και μικρούλης ... :)
ενώ γενικά είναι πολύ καλός και καθόλου κλαψιάρης (λίγο κλαίει όταν τον περιορίζουμε αλλά τον αγνοούμε και σταματάει αμέσως ) , έχουμε το συνηθισμένο πρόβλημα με τα τσισάκια κ τα κακά..:P γενικά δεν είναι οτι δε θα πάει καθόλου στη πάνα αλλά μπορεί και να μην πάει πάντα.. δηλαδή δεν πάει πάντα... κ ενώ ως σήμερα κακάκια δεν είχε κάνει έξω απο το μπάνιο ,σήμερα μας τα έκανε στη μοκέτα :eek:
τι μπορούμε να κάνουμε για να τον μάθουμε σιγα σιγα? ξέρουμε οτι δεν είναι όπως τις γάτες που μαθαίνουνε αμέσως και ότι απαιτεί χρόνο...απλά αν κάποιος είχε σκυλάκι πολλά χρόνια ή αν έχει εμπειρία ας μας δώσει καμία συμβουλήηηηηη......:clapup:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

https://thessalonikidogstraining.wordpress.com/2009/06/11/η-τουαλετα-του-σκυλου-μην-τιμωρειτε-το/
Να το χαίρεστε το σκυλουλίνο και να καταευχαριστηθείς την υπέροχη συνύπαρξη με αυτό το πλάσμα...:)
Εμείς , όταν ήταν μωρούλια (ο Ρόκυ και η Ίρμα) με το που τα έκαναν στο ¨λάθος μέρος¨
τα βάζαμε να τα μυρίζουν, και τα παίρναμε γρήγορα και τα πηγαίναμε στην πάνα....
το έμαθαν σε χρόνο d/t!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν μπορω να σου πω πολλα για σκυλακια,αυτο που θα σου πω ομως ειναι να το χαιρεστε!!:D

παιδιά ευχαριστούμε πολύ...:clapup::clapup: γενικά είναι γλύκας και πολύ μικρούλης ... είναι μόλις 2 μηνών μωράκι... :D αλλά πολύ αγαπησιάρης..σήμερα τον πήγαμε και στο κτηνίατρο ... πολύ γέλιο ... :D
το θέμα όμως με τη φυσική του ανάγκη είναι μεγάλο...:P το θέμα είναι οτι εγώ δεν μπορώ να τον μαλώσω ...:worry: μου κακοφαίνεται...

Χμ....σε νιώθω....και εγώ δεν το είχα καθόλου το να βάζω όρια,
με αποτέλεσμα ο Ρόκυ να μου πάρει για τα καλά τον αέρα
και μετά όσο και αν κόρναρα, με έγραφε κανονικότατα και επιδεικτικά...
Σε αντίθεση με την Ίρμα, που επειδή την είχε αναλάβει ο άντρας μου
ήταν ευθυγραμμισμένη και κιουρρρία!
Πάλεψέ το και ψάξου σχετικά όσο είναι μικρούλι... μετά θα το χάσεις το παιχνίδι...

μα είναι τόσο μικρούλης και δεν μπορώ... ενώ το αγόρι μου τον μαλώνει όταν τα κάνει αλλού... αφήστε που εγώ με το μόνο θέμα που έχω αφηνιάσει είναι γιατί τη μέρα που τον πήραμε είδα πάνω του ψύλλο..:P καλά σα τρελή έκανα ... και ο καημενούλης ξύνεται ... :redface:

Πρέπει να τον ψεκάσετε για τους ψήλους ... σας το είπε ο κτηνίατρος;;;
Τώρα για το θέμα της εκπαίδευσης , σε καταλαβαίνω, είναι λίγο ζόρι να μαλώνεις ένα τέτοιο πλασματάκι...και εγώ δεν το έχω καθόλου,
αλλά θα σου βγει στην πορεία η όποια έλλειψη εκπαίδευσης
και θα λες ¨κακώς έκανα που ήμουν ελαστική μαζί του όταν ήταν μικρός και μπορούσα να του μάθω κάποια πράγματα¨...
Μετά, θα είναι αργά...;)
Ααααα,και μην νομίζεις ότι θα του βάλει όρια το αγόρι σου και θα καλύπτει η εκπαίδευση του αγοριού σου και εσένα....
Αχ τα άτιμα, τα λατρεμένα, τα πανέξυπνα πλάσματα, ...στο αγόρι σου θα είναι τύπος και υπογραμμός ,
και σε σένα -που θα ξέρει ότι έχει περιθώριο και θα σε έχει ¨μετρήσει¨-
θα κάνει τον μάγκα... :hehe:

ναι μας τον ψέκασε ευτυχώς..αλλά ξύνεται διαρκώς ακόμη...:(
δικιο έχεις ... αλλά είναι τόσο μικράκι...τώρα το απόγευμα τον μάλωσε το αγόρι μου κ μπήκε λυπημένος στο κρεβατάκι του και κρύφτηκε...:(

ωχ το πιζί μου....ωχ το πιζάκι μου!....
και κατεβάζουν και το κεφαλάκι τους μωλέ μωλέ όταν τα μαλώνεις....................:console:

ναι και πες μου πώς μετά να το μαλώσεις ξανά...:( εγώ βέβαια κυρία ... δεν τον πήρα αγκαλιά.. αν κ στο τσακ ήμουνα... εσυ που ξέρεις ,ισχύει αυτό που μας είπε ο κτηνίατρος ότι για κν δίμηνο ακόμη θα κάνει όπου νάναι την ανάγκη του ? ή λες παίρνει παραπάνω ?? ποπο σε πρίζωωωωωω....:redface:

Κατάλαβα...δαγκωνόσουν να μη λυγίσεις!!:hehe:
Θυμάμαι ο Ρόκυ μας ο λατρεμένος, ακόμη και όταν τον μάλωνε κάποιος
και προσπαθούσα να το παίξω και εγώ κάπου παραδίπλα αλώβητη και αυστηρή,
αναζητούσε εμένα, τη ματιά μου... με το που διασταυρωνόταν το βλέμμα μας,
προφανως και ¨διάβαζε¨ στο βλέμμα μου ότι έχω λιώσει που τον βλέπω με το κεφαλουλίνο και τα αυτάκια κατεβασμένα
έπαιρνε θάρρος
και άρχιζε τις παλαβομάρες πάλι , σαν να έπαιρνε το πράσινο φως από το ύφος μου.... :P

(Δεν με πρήζεις! Τα αγαπάω πολύ τα σκυλουλίνια!!:inlove:
Όταν είχα πάρει την πρωτη μου γατούλα, τη Μελίνα, γλυκοκοίταζα ένα κοκεράκι,
αλλά με πήρε χαμπάρι ο άντρας μου ότι είχα αρχίσει να δρομολογώ στα μουλωχτά διαδικασίες και με σταμάτησε... ;)
(οκ, από μία μεριά είχε τα δίκια του...)

Τα δικά μας είχαν μάθει πιο γρήγορα να ξέρουν πού πρέπει να πάνε απ'ότι σου είπε ο κτηνίατρος,
αλλά πάλι είναι και θέμα προσωπικότητας σκύλου...
και μετά έμαθαν και κρατιόντουσαν μέχρι την ώρα της βόλτας ...(2 την ημέρα)
...ένας γνωστός που έχει σκυλίτσα, επειδή η βόλτα τους είναι μία την ημέρα, την έχει μάθει και πάει στις πάνες,,οπότε οκ!
Μακάρι να μην αργήσει να μάθει,
γιατί τώρα με τα χαλιά καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολα...

κατάλαβα...και κάτι ακόμη ....τώρα που είναι τόσο μωράκι κάθε πότε να τον ταίζουμε ?? ξηρα τροφή να πώ πως του δίνουμε... αλλά πόση πρέπει δε καταλαβαίνουμε...:redface:

Εξαρτάται από τη ράτσα ή τελος πάντων τον τύπο του σκύλου, την ηλικία και τις όποιες ιδιαιτερότητες (πχ στείρωση, αλλά το δικό σου είναι μωρούλι ακόμα)...
Ρώτα τον κτηνίατρο, και για τις τροφές ρώτα τον επίσης ποιες θεωρεί καλές..και την ενδεδειγμένη ποσότητα...
Θεωρώ ότι αυτή η ποσότητα που γράφουν συνήθως οι συσκευασίες τροφών απέξω
είναι λίγο τραβηγμένες απ'τα μαλλιά..περισσότερο απ'όσο πρέπει...

εμείς πήραμε μία απο Petshop αλλά δε ξέραμε τι τροφή ήτανε ... ήτανε χύμα.. κ σήμερα που τον ρωτήσαμε μας έλεγε για άλλες τροφές αλλά δοσολογία δεν μας είπε.. ενώ είναι μόλις δυο μηνών τρώει πολύ λαίμαργα και τις δύο φορές που τον ταιζουμε...

στάκα , σου στέλνω πμ :)

οκ ..περιμένωωωω....:):):):):):):):):):):):):):)

Η εκπαίδευση για την αναγκη του θέλει πολυ υπομονή. Οταν τα κάνει σε σημειο που δε πρέπει θα του λέτε με αυστηρό υφος"όχι" και θα τον βαζετε στο σημειο που θελετε. Συνηθως είναι μετα τον ύπνο, το φαγητο ή το παιχνίδι. Θα πάρει καιρό να μάθει, ειναι κ μικρουλης ακόμα, αλλα θα μάθει! Όσο για το φαί, αφηστε τον να τρώει όσο θέλει για τωρα, όλα τα κουταβια ειναι λαίμαργα.. Το σκυλί είναι όπως το παιδί. Μη τον μαλώνει ο ένας κ τον κανακέυει ο άλλος, όσο δύσκολο κ αν είναι! Το "οχι" πρέπει να το μάθει απο τώρα. Να σας ζήσει.. και υπομονή!:clapup: Εμενα η δικιά μου πλέον πάει κ περιμενει στην μπαλκονόπορτα, όταν θελει για την αναγκη της,και αμα δε τη δει κανεις να της ανοιξει αρχίζει να γαυγίζει κ να σηκώνει τον κόσμο στο πόδι...:P

δε ξέρω αν πρέπει σήμερα να χαρούμε ή οχι ...:confused: ενώ χθές μας έκανε τσισάκια κ στη πάνα κ στο πάτωμα σήμερα το πρωί είχε κάνει το παιδάκι μας μόνο την ανάγκη του μόνο στη πάνα .. :clapup::clapup: δε ξέρω αν το έκανε τυχαία όμως ή αν πραγματικά αρχίζει να καταλαβαίνει που πρέπει να τα κάνει ... ώρες ώρες μου δείχνει πως καταλαβαίνει πολύ και πολλά ... βέβαια χθες παιδιά μας έκανε τρελά παιχνίδια κ χαρούλες ... είναι τέλειος... κ όσο περνάνε οι μέρες ξεπετάγεται πολύ....:P:P

Βάλε και καμιά φωτο να λιώσουμε!:)

Να τον χαίρεσαι!!:D

με την πρώτη ευκΑιρία υπόσχομαι να βάλω ... είναι γλύκας πάντως...:P;):teasing::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back