Και τώρα η ευχή

τωρα ειδα το μηνυμα Μελινακι.κι εγω δεν τρωω κρεας.εδω και αρκετα χρονια υπαρχει αυτη η σκεψη,αλλα πριν 2 μηνες το πηρα τελικα αποφαση να σταματησω να τρωω κρεας.ανεκαθεν μου φαινοταν "ασχημο" να τρωω ζωακια που υποτιθεται οτι αγαπουσα.η αφορμη ομως σταθηκε η αποφαση μου να αρχισω να μαγειρευω μονη μου.ε,δεν μπορουσα με τιποτα να δω ωμο κρεας(πτωματα στην ουσια),κρεας που πριν μερικες μερες ζουσε και αισθανοταν.ποσο μαλλον να το πιασω και να το μαγειρεψω.συν του οτι μικροτερη επειδη πηγαινα συνεχεια στο χωριο ειχα δει ποσο υποφερουν τα ζωα κατα τη σφαγη...:/:
υπαρχει και ολοκληρο θεμα στη γενικη συζητηση για τη χορτοφαγια.

παντως εγω φετος το Πασχα περασα μια χαρα με χορτοφαγικο μουσακα:P :up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

παντως εγω φετος το Πασχα περασα μια χαρα με χορτοφαγικο μουσακα:P :up:

Και η μαγειρίτσα με μανιτάρια είναι σούπερ!:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οντως ροτοντα ειναι πολυ καλη και εγω τετοια εφαγα:up: Αρνι μπλιαχ

Μελινάκι ναι είμαι χορτοφάγος:)
Είναι και ο τρόπος που φέρονται στα ζώα στις βιομηχανίες, είναι και η εκμετάλλευση, είναι και το χρήμα και η αναισθησία αυτών που δουλεύουν στις βιομηχανίες αφού ο μόνος τους σκοπός είναι να βγάλουν χρήμα και δε νοιάζονται για τον πόνο του ζώου και τη ζωή του, και το δικαίωμά του στη ζωή,... Οι άνθρωποι στα παλιά χρόνια κυνηγούσαν μόνοι τους, για να ζήσουν και μόνο, δεν περούσαν φαγητό όπως κάνουμε σήμερα, δεν τους το φέρνανε delivery στο σπίτι (βιομηχανίες-όταν οι άλλοι σκοτώνουν για να το φας εσύ), δεν το τρώγανε για να διασκεδάσουν (και μετά σου λέει Αθανάσιος Διάκος), ούτε για να ευχαριστηθούν (παριζάκι, ζαμπόν, φιλέτο), το τρώγανε καθαρά και μόνο για να επιβιώσουν και το τρώγανε ωμό. Γιατί σήμερα δεν το τρώμε ωμό; Αν λοιπόν (κατά τη γνώμη μου πάντα) ο άνθρωπος πρέπει να τρώει κρέας κι αν αυτό είναι φυσικό, θα μπορούσες ποτέ εσύ να φας τη μπριζόλα σου ωμη; Όχι. Αυτό σημαίνει ότι πλέον εσύ έχεις το δικαίωμα της επιλογής και πως θα μπορούσες κάλλιστα, όπως δεν τρως τη μπριζόλα σου ωμή, να μην τη φας καθόλου. Αυτάάά... Για περισσότερα ρίξε μια ματιά εδώ: www.vegan.thisblueplanet.net

λοιπον εγω θα προσπαθησω να γινω χορτοφαγος αλλα οι γονεις μου δεν θα με αφησουν να σταματησω ακομα και τα προιοντα τους οποτε θα προσπαθησω αυτα να τα ελλατωσω ή να περνω γαλα πχ απο ρταιριες που δεν εχουν τις αγελαδες να ζουν σε ενα τετραγωνικο εκατοστο!!:down: ενημερωσε με οσο αναφορα τι αλλο να κανω:happy:
(το καναμε τα θεμα...:redface: )

Και η μαγειρίτσα με μανιτάρια είναι σούπερ!:up:

Θέλω τη συνταγή της μαγειρίτσας με μανιτάρια!
Κι εγώ φέτος δεν εφαγα αρνί, ούτε μαγειρίτσα, στην προσπάθειά μου να γίνω χορτοφάγος!
Δεν μπορώ να πω ότι μου έλειψε!

.....το τρώγανε καθαρά και μόνο για να επιβιώσουν και το τρώγανε ωμό.....
καθαρά πληροφοριακά, εδώ και 400.000 χρόνια περίπου (από τότε που ανακαλύφθηκε η φωτιά) ο άνθρωπος το κρέας του δεν το έτρωγε ωμό...

Βικτωρία, τη μαγειρίτσα μπορείς να τη βρεις στο site του Μαμαλάκη, εδώ ;)

Ευχαριστώωωωωωωωωωωωωωωωω

μελινάκι που το μαθες βρε για το ένα τετρ.εκατοστό;:blink:
Ναι, όντως έτσι είναι...:down: Χαίρομαι που θα γίνεις χορτοφάγος:) κι ελπίζω να παραμείνεις σε αυτή σου την απόφαση. Η χορτοφαγία κανει καλό στον πλανήτη, τα ζώα, την υγεία σου και πάνω απόλα την ψυχή σου:) :) Να είσαι έτοιμη πάντως να χαρακτηριστείς πολύ άσχημα από συμμαθητές, γνωστούς, ακόμα και φίλους:( :/: Μπήκες στο σάιτ που σου δωσα; Απαντάει σε όλα τα ερωτήματα περί χορτοφαγίας;) και μπορείς να τους απαντήσεις με λογικά και σωστά επιχειρήματα. Ακόμα στο σάιτ αυτό έχει πολλές κι ωραίες συνταγές! Μιαμ μιαμ!!!:P Από αυτό δοκίμασα φαγητά που δεν έτρωγα παλιά και που αγνοούσα και μου αρέσουν τώρα πάάάρα πολύ! Όσο για το γάλα, υπάρχει και το γάλα αμυγδάλου που κοστίζει μεν αρκετά (13-15 ευρώ το κουτί αλλά είναι σε σκόνη και σε κρατάει για 2 βδομάδες αν πίνεις 1 ποτήρι την ημέρα)αλλά δεν έχει ούτε ορμόνες, ούτε υποφέρει κανείς για να το πιείς εσυ και είναι και νόστιμο;) :P Να φανταστείς εγώ παλιά έπινα 5 ποτήρια φρέσκο γάλα την ημέρα αλλά μόλις τα άκουσα όλα αυτά περί βιομηχανιών, βασανισμών στα ζώα κλπ και δοκίμασα κια το γάλα αμυγδάλου...:P Α! Και μέσα στο σάιτ που σου δωσα έχει και συνταγή με κέικ σοκολάτας με γλάσο σοκολάτας βέγγαν!!!:up: ΣΟΥΠΕΡ! Αυτό έφτιαξα για τα γενέθλιά μου!
Όσο για τους γονείς σου τώρα...εμένα λέει ότι θα με πάει σε ψυχολόγο (για αυτό μην ανησυχείς, υπάρχει και ψυχολόγος εδώ στο φόρουμ, η γιασμίν;) :rolleyes: ) αλλά πλέον έγινε χορτοφάγος και η αδερφή μου με όλα αυτά που άκουσε και είχαν γίνει και ο πατέρας μου και ο αδερφός μου αλλά...(άσε αυτό είναι μια πονεμένη ιστορία:/: ) Και η μαμά μου έχει συνηθίσει πια στην ιδέα της χορτοφαγίας και του βεγγανισμού;) Καλά, για τα υπόλοιπα θα σου στείλω πμ, γιατί όντως το κάναμε το θέμα...:redface:
Χουζούρη μαγειρίτσα με μανιτάρια έχει και στο σάιτ που έδωσα στο μελινάκι!:P Εδώ: https://vegan.thisblueplanet.net/forum/index.php?topic=202.0
Αρήθα, εμένα τη σελίδα δε μου την ανοίγει...:(

Αρήθα, εμένα τη σελίδα δε μου την ανοίγει...:(
Περίεργο, εμένα μου την ανοίγει κανονικά :hmm: Αν θες τη συνταγή, δοκίμασε να μπεις στην αρχική σελίδα του site (www.eliasmamalakis.gr) και κάνε κλικ στις Συνταγές, μετά στην κατηγορία "Νηστίσιμα - Πασχαλινά".

Περίεργο, εμένα μου την ανοίγει κανονικά :hmm: Αν θες τη συνταγή, δοκίμασε να μπεις στην αρχική σελίδα του site (www.eliasmamalakis.gr) και κάνε κλικ στις Συνταγές, μετά στην κατηγορία "Νηστίσιμα - Πασχαλινά".

Ούτε...:blink: :blink: :blink: :blink: :/:
Άσ, το τί να πω; Έχω και πολύ αργό ίντερνετ...:mad: :( (16,8 Kbps)

ναι νιαου μπηκα στο σαιτ. αντε και καλη αρχη!!:) (για 'μενα και οποιον αλλον θα ξεκινησει την χορτοφαγια):up:

Λοιπόν, χθες το βράδυ έφτιαξα τη χορτοφαγική μαγειρίτσα! Παιδιά ήταν super!!! Δεν είναι υπερβολή να πω ότι δεν έχει καμία διαφορά με την αυθεντική! Μοσχομύρισε το σπίτι! Και είναι και υγιεινή!!! :)

:) :up: Μπράβο!! Να ρωτήσω, τι είδους μανιτάρια χρησιμοποίησες;

Τα κανονικά που έχουν τα μανάβικα στη συσκευασία την πλαστική (λεκανίτσα) με την μεμβράνη από πάνω και μερικά μεγάλα, όχι πλευρότους, κάτι θεόρατα που τα έχουν χύμα. Καλό είναι να τα κόψεις σε μικρά κομματάκια, όσο γίνεται...

Να ευχηθω κι εγω.....
Τα καλύτερα σε όλους!!! Καθε ευτυχία!!!
Αντε και του χρόνου σε άλλου το σπίτι να γλυτωσουμε μαγειρεμα, καθαρισμα, πιάτα κλπ......
:P :P :P :P
Καλα πλάκα κάνω!!!

Να ευχηθω κι εγω.....
Τα καλύτερα σε όλους!!! Καθε ευτυχία!!!
Αντε και του χρόνου σε άλλου το σπίτι να γλυτωσουμε μαγειρεμα, καθαρισμα, πιάτα κλπ......
:P :P :P :P
Καλα πλάκα κάνω!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: καλοοοοοοο

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους, έστω και λίγο καθυστερημένα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back