Κακάκια

• Thread starter Thread starter κζ8
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

κζ8

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η μαρια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 231 μηνύματα.
ηρθε το μωρακι μας στο σπιτι,εδω κ 3 ωρες μενει μαζι μας.το πηγα εγω στην αμμολεκανη οταν καταλαβα οτι ηθελε.ολα καλα:D:D.ηθελα ομως να ρωτησω καθε ποτε θελει τουαλετα?αναλογα με το ποσες φορες το ταιζεις?μεχρι να μαθει που ειναι η αμμολεκανη πρεπει να το πηγαινω εγω.κ τσισακια?πως το καταλαβαινουμε?:/::/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ηρθε το μωρακι μας στο σπιτι,εδω κ 3 ωρες μενει μαζι μας.το πηγα εγω στην αμμολεκανη οταν καταλαβα οτι ηθελε.ολα καλα:D:D.ηθελα ομως να ρωτησω καθε ποτε θελει τουαλετα?αναλογα με το ποσες φορες το ταιζεις?μεχρι να μαθει που ειναι η αμμολεκανη πρεπει να το πηγαινω εγω.κ τσισακια?πως το καταλαβαινουμε?:/::/:

Ποσο μικρο ειναι καλε και το πατε εσεις στην αμμολεκανη? :confused: Εγω ειχα φιλοξενησει ενα γατακι μικροτερο απο μηνα,και πηγαινε μονη της για τσισακια και κακακια :D Δεν χρειαζεται να μαθει που ειναι, αφου τα εκανε μια φορα εκει θα την τραβηξει και η οσφρηση της :) Τουαλετα θα θελει οποτε να'ναι βασικα. Τωρα που ειναι μωρουλι θα σου ελεγα να μην την ταιζετε συγκεκριμενες ωρες, αλλα να εχετε παντα γεματο μπωλ με φαγακι και νερο (μια καλη τροφη για μωρα, οπως η royal canine kitten) Μετα οποτε θελει αυτο θα πηγαινει στην αμμο του, μην αγχωνεσαι. Εμενα ο δικος μου παει οποτε να'ναι :P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: κακακια

επειδη η αμμολεκανη ειναι στο μπανιο κ δεν το ξερει το σπιτι γι αυτο λεω.ειναι 1.5 μηνων:P

Συνήθως όσες φορές τρώνε, τόσες τα κάνουν, 5-10 λεπτά μετά το φαγητό θα θελήσουν τουαλέτα. Βέβαια μπορεί να πάνε και άσχετη ώρα, μετά απο παιχνίδι, ύπνο κλπ.;)

απλα φοβαμαι μην κατουρηθουμε κ γινουμε κατουρλουδες....

Ξέρεις πόσα γατάκια έχουν κατουρήσει τον καναπέ, το κρεβάτι, το μαξιλάρι, τα ρούχα μου???:P:D

Μωράκια είναι και ατυχήματα συμβαίνουν...δεν σημαίνει ότι θα γίνουν κατουρλίδες!:D:P
Απλά μετά το φαγητό και τα άλλα.... μάλλον θα θελήσουν τουαλέτα, οπότε και έχεις το νού σου.:)

αν εχεις ανοιχτει την πορτα της τουαλετας δεν υπαρχει προβλημα..θα την βρει..και εγω στο παλιο σπιτι στην τουαλετα την ειχα την αμμολεκανη..:)

χιχι,μην ανχωνεσται :D
κατ'αρχην καλως ορισε η μικρουλα/μικρουλης ειναι αυτο στο αβαταρ σας? ιδιο με την δικια μ οταν ηταν μικρη ειναι :P
Σχετικα με το φαϊ πιστευω πως 3-5 φορες την μερα μικρες ποσοτητες βεβαια ειναι οκ! για την αμμο θα μαθει μονη της αρκει να ειναι παντα ανοιχτη η πορτα του μπανιου!Αν γινει κανα ατυχες (τις φυγουν καπου αλλου :redface:) αυτο που κανουμε εμεις(οταν τις φευγουν της δεσποινιδος καμμια φορα;) :mad:) και πιανει ειναι να ριχνεται λιγο ξυδι σε εκεινη την περιοχη και επειτα να την πηγαινετε στην αμμο της! ποτε ομως μην εφαρμοσετε τον "κανονα" που λεει να του βαζεις το κεφαλι στο μερος οπου τα εκανε και να το μαλωνεις:mad:

χιχι,μην ανχωνεσται :D
κατ'αρχην καλως ορισε η μικρουλα/μικρουλης ειναι αυτο στο αβαταρ σας? ιδιο με την δικια μ οταν ηταν μικρη ειναι :P
Σχετικα με το φαϊ πιστευω πως 3-5 φορες την μερα μικρες ποσοτητες βεβαια ειναι οκ! για την αμμο θα μαθει μονη της αρκει να ειναι παντα ανοιχτη η πορτα του μπανιου!Αν γινει κανα ατυχες (τις φυγουν καπου αλλου :redface:) αυτο που κανουμε εμεις(οταν τις φευγουν της δεσποινιδος καμμια φορα;) :mad:) και πιανει ειναι να ριχνεται λιγο ξυδι σε εκεινη την περιοχη και επειτα να την πηγαινετε στην αμμο της! ποτε ομως μην εφαρμοσετε τον "κανονα" που λεει να του βαζεις το κεφαλι στο μερος οπου τα εκανε και να το μαλωνεις:mad:

Ενα γατακι τους πρωτους 6 μηνες παιρνει νομιζω το 200% του μεγεθους του, χρειαζεται πολλες θερμιδες, και γι'αυτο οι τροφες για γατακια ειναι πολυ θρεπτικες. Ο μονος λογος να μοιραζετε τα γευματα ειναι για να αναγκαζεται το γατακι να πινει πολυ νερο. Εφοσον το βλεπετε και πινει νερο (τον πρωτο χρονο μπορειται να δινετε και γαλα, χωρις λακτοζη ομως) καλο θα ηταν να μην μοιραζετε τα γευματα, να εχετε γεματο συνεχεια το μπωλ ΕΚΤΟΣ και αν δειτε να αναπτυσει λιπακι στην κοιλια. Που λογω των αυξημενων θερμιδικων αναγκων μεχρι τους 6 μηνες ειναι και πολυ δυσκολο.

παιδια..ολοι οι γιατροι το ιδιο λενε..μεχρι ενος ετους..ή μεχρι την στειρωση..ΔΕΝ περιοριζουμε την τροφη..εχουμε παντα το μπολακι του φαγητου γεματο...ειναι πανω στην αναπτυξη το γατι...ακομα και στειρωση ,αν γινει πολυ νωρις..6 μηνων δηλαδη...κανονικα δεν περιοριζεις αμεσω το φαγητο..:)

πιστεψτε με παντα γεματο ειναι και αν δεν ειναι γεματο για 5 λεπτα μονο θα αρχησουν και οι δυο την κλαψα μιαου και μιαου και ας μην πεινανε ετσι για να ειναι γεματο.ασε που ο αξελ τρωει πρωτα της μικρης και μετα το δικο του!;) και αν αυτος τρωει της μικρης και την ωρα εκεινη και εμφανιστει η μικρη παει να φαει απο το δικο του και αυτος της ορμαει!ακου τον ατιμο! σορρυ για το οφφ

οχι δεν ειναι αυτη στο avatar.θα φωτογραφηθουμε λιαν συντομως....οποτε γεματο το μπωλακι.του εχω τις κροκετες τις hills για γατακια μουσκεμενα με λιγο νερο κ μυριζουν ασχημα...δεν ξερω γιατι:worry: αλλα ενταξει δεν με πειραζει.πολυ υπνος ρε παιδι κ ολο αγκαλιες κ χαδια το ζουζουνι...:)

τις κροκετες μπορεις να τις μουσκευεις με γαλα για γατακια, ισως να μη μυριζουν πολυ ασχημα ετσι. Επισης εννοειται πως δεν αφηνουμε μουσκεμμενες κροκετες για ωρες στο πιατο του γατιου. Οτι αφηνει το πεταμε το πολυ μετα απο 2 ωρες και πλενουμε καλα το πιατακι του με ζεστο νερο και σαπουνι.

Στην τουαλετα μπορεις να το πηγαινεις για 1-2 μερες μεχρι να μαθει που ειναι και τις επομενες φορες μπορεις απλα να το παρακολουθεις και οταν το δεις οτι παιρνει την σταση να κατουρησει αλλου, το πιανεις και το πας κατευθειαν στην αμμο. Εγω ετσι εκανα με τον δικο μου για 1-2 βδομαδες πριν μαθει να πηγαινει στην αμμο του. Επισης φροντισε η λεκανη του να ειναι χαμηλη γιατι πολλα γατακια δυσκολευονται να μπουν σε ψηλη λεκανη.

Εννοειται πως επειδη ειναι μικρουλι του αφηνουμε τροφη 24/7 και δεν του κανουμε διαιτες και αλλα τετοια παρομοια. Ακομα και τωρα στον δικο μου του εχω μονιμα εξω μπολακι με ξηρα τροφη για να τρωει οταν πεινασει, παρολο που ειναι 2 ετων! Οι περισσοτερες γατες μπορουν να ελεγξουν τον εαυτο τους και ξερουν ποτε πρεπει να σταματησουν να τρωνε. Αν το περιοριζεις απο τωρα ειναι πολυ πιθανο να εμφανιστουν προβληματα αργοτερα, οχι τοσο στην αναπτυξη του, οσο στην συμπεριφορα του. Πιστευω πως κανεις δεν θελει να εχει μια γατα που να ζητιανευει συνεχεια για φαγητο, να κλεβει το φαγητο σου μεσα απο το πιατο και να τρωει παντα λαιμαργα.

μαθαμε που ειναι η τουαλετα μας!!!!!!!!!!!!γιουπι:D:D:D ειναι δυνατον 5 φορες τη μεραααααα:redface:!!!!!!!!!!???????? κ να πω οτι ετρωγε κ σαν τρελο:(.....ελα που τσιμπουσε ομως λιγοοοοοο:worry:....τι ποπος!!!!!!!!!:P

αχ εχουμε ενα προβλημα:( η τουαλετα δεν μπορει να μεινει στο μπανιο δεν χωραμε με τπτ ουτε να πλυθουμε ουτε τπτ κ επειδη ειναι ανοιχτη κ παμε για υπνο το βραδυ το γατουλι θα παει για κακακια τουλαχιστον 2 φορες βραδιατικα κ το πρωι βρωμαει ολο το σπιτι σαν αμμωνια με κακακια,τι να κανουμε?να παμε την τουαλετα στο μπαλκονι?ειναι μικρουλι κ δεν μπορω να το αφηνω χωρις επιβλεψη κ ας ειναι με πλεγμα το μπαλκονι.τι προτεινετε??????ειναι ενα πολυ αγχωτικο θεμα κ δεν μπορω να βρω λυση.οταν ειμαι σπιτι κατευθειαν μολις τα κανει τα μαζευω κ δεν εχουμε θεμα με μυρωδιες....αχ τι θα κανω δεν χωραει στο μπανιο.....βοηθειαααα παιδες:redface:

εγω ,απο προσωπικη πειρα προτεινω κλειστη αμμολεκανη ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ..(εχει τεραστια διαφορα)..και πολυ καλη αμμο...biocats την πρασινη..ή everclean..μονιο που αυτη ειναι πολυ πιο ακριβη...αν τα κανεις αυτα,θα δεις μεγαλη διαφορα..:)..τι αμμο χρησιμοποιεις τωρα;

κλειστη ειναι η αμμολεκανη απλα εγω την εχω χωρις το καλυμα κ το πορτακι κ να το βαλω σταδιακα.χρησιμοποιω την shah απο τα aldi.μου φαινεται καλη σαν αμμος δεν ξερω αλλα κ το προβλημα ειναι οτι δεν χωραει στο μπανιοοοοοοο:(

ακου..θα βαλεις το καλυμα..αλλα οχι ακομα το πορτακι...αστο ετσι κανα δυο μερες..μετα,θα βαζεις το πορτακι για λιγες ωρες,θα την πας κιολας στην αμμολεκανη..και θα της ανοιγεις το πορτακι...αν δεις οτι φοβαται,θα το βγαζεις,για να εισαι σιγουρη οτι τελος παντων θα την κανει την αναγκη της καποια στιγμη..καθε μερα θα βαζεις το πορτακι και για λιγη περισσοτερη ωρα..και ετσι θα την συνηθισει..εγω ετσι εκανα με την δικια μου που την φοβοταν,και ολα μια χαρα..:D..αν μπει το καλυμα και το πορτακι..πιστευω οτι δεν θα εχεις προβλημα..

σε ευχαριστω παρα πολυ αλλα το προβλημα ειναι οτι δεν χωραει στο μπανιο.κ αυτο παραμενει ενα αλυτο μυστηριο για το που τελικα θα βαλω την αμμολεκανη:(

Αν η αμμολεκάνη δεν χωράει σε κάποιο δευτερεύοντα χώρο του σπιτιού (μπάνιο, wc, αποθήκη), τότε μπορείς να φτιάξεις ένα ωραίο κάλυμμα και να τη βάλεις οπουδήποτε, σε κοινή θέα: στο χωλ, στο διάδρομο ή ακόμα και στο σαλόνι. Υπάρχουν διάφορα έτοιμα καλύμματα, σαν αυτό:

wlbc.jpg

αλλά μπορείς να αυτοσχεδιάσεις, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε μεγάλο κουτί, μπαούλο ή ντουλάπι, στο οποίο θα ανοίξεις μια τρύπα για να μπαινοβγαίνει το γατάκι. Πολλές τέτοιες ιδέες θα βρεις εδώ.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back