Κακαδάκια στη μύτη

youla

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η youla αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει από Νέα Ιωνία (Αττική). Έχει γράψει 388 μηνύματα.
Παιδιά καλησπέρα
για άλλη μια φορά παρατήρησα ότι ο Τζούνο ο μονόφθαλμος γατούλης μου έχει μαύρα κακαδάκια στη μύτη, συνήθως από το ρουθούνι που έχει χάσει το ματάκι του. Του άλλου μου γατούλη που έχει τα ματάκια του η μύτη του είναι πεντακάθαρη.
Νομίζω ότι τα μαύρα κακαδάκια σημαίνουν σκοτωμένο αίμα. Ρώτησα τον κτηνίατρο μου που έχει και αυτός μονόφθαλμό γατούλη και μου είπε ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό.
Ομως είχα για έξι χρόνια έναν αγαπημένο γάτο που είχε χτυπησει όταν ήταν μκρός σοβαρά στο κεφάλι, είχε και αυτός μαύρα κακαδάκια στη μύτη και πέθανε ξαφνικά, πιθανόν από όγκο στον εγκεφάλο όπως είπαν οι γιατροί.
Πραγματικά ανησυχώ πολύ μήπως συμβαίνει κάτι στο κεφαλάκι του και του δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα:(.
Παρακαλώ πολύ όποιο μέλος έχει μονόφθαλμο γατάκι να μου πει αν συμβαίνει το ίδιο και αν έχει ρωτήσει κάποιο γιατρό.
Σας ευχαριστώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα.
Μέσα στη μύτη είναι τα κακαδάκια ή φαίνονται και απέξω; Απέξω η δικιά μου δεν έχει τίποτα (και μέσα μου φαίνεται ότι είναι πολύ μικρή η μύτη της για να δω τι γίνεται :-).
Βέβαια, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, αλλά η δικιά μου το έχει το μάτι της, απλώς δεν βλέπει, λόγω μόλυνσης (βασικά, έχει αναπτυχθεί κάτι σαν μεμβράνη και το καλύπτει).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γεια σου δεν ξερω αν εννοουμε τα ιδια αλλα το βλεπω συνεχεια στο γατο μου αλλα και σε αλλες γατες που εχουμε στο πατρικο μου. αυτα που βλεπω εγω ειναι μεσα στη μυτη κατι μαυρακια και οποτε καθεται του τα καθαριζω με μπατονετα βρεγμενη. καπου ειχα διαβασει οτι ειναι σαν μυξες, σιγουρα κατι οχι ανησυχητικο... αν βαλεις μια φωτο θα καταλαβουμε αν λεμε τα ιδια :)

Είναι μέσα στη μύτη αλλά φαίνονται και εξωτερικά. Με ένα κομματάκι χαρτί μπορώ να του τα βγάλω και αν τα διαλύσω είναι σκούρα καφέ.
Αυτό που φοβάμαι είναι μήπως αιμορραγεί από κάπου το κεφαλάκι του...
Την εγχείρηση στο μάτι την έκανε πριν δυο χρόνια.
Οταν έλεγα στους γιατρούς για τον μακαρίτη το γάτο μου μου έλεγαν αποκλείεται να είναι από το χτύπημα στο κεφάλι γιατί έχουν περάσει χρόνια μέχρι που τελικά αποδείχτηκε ότι το κεφαλάκι του δεν έγινε ποτέ καλά.
Μήπως μπορείτε να ρωτήσετε και το δικό σας κτηνίατρο;

Παντως ο δικος μου ο μικρος βγαζει συνεχεια τετοια στη μυτουλα του και δεν εχει χτυπησει ποτε το κεφαλι του. Μια γατουλα που ειχα που ειχε χτυπησει ασχημα το κεφαλι της και περασαμε πολλα απο αυτο, δεν εβγαζε ποτε τετοια στην μυτη της.
Νομιζω πως η εκτιμηση του κτηνιατρου σου εναι σωστη και πρεπει να παψεις να ανησυχεις. Τωρα αν θες να εισαι 100% σιγουρη μπορεις παντα να παρεις και μια δευτερη γνωμη απο αλλον κτηνιατρο, εγω αυτο θα εκανα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Οπως καταλάβατε έχω πάθει φοβία από την προηγούμενη ιστορία:worry:
Ισως να ρωτήσω και κανένα άλλο κτηνίατρο

Και εδω τα ίδια , ο δικός μου τα εχει απο τότε που τον εχω, άλλες φορές περισσότερα άλλες λιγότερα. Του τα καθαρίζω . Σε 2 γιατρούς που πήγα μου είπαν οτι δεν ειναι κάτι ανησυχητικό. Μπορεί να ειναι κάποιου είδους αλλεργία . Αλλα σίγουρα δεν ειναι αίμα.
Μην ανησυχείς :)

Ή εχει κρυωσει ή εχει αλλεργια όπως είπε η Κρυσταλλία. Μυξουλες ειναι που απλα ξεραινονται και γινονται καφε. Το ειχε και η δικια μου.

Της Μπριάμ είναι από την ξηρασία, τα έχει κυρίως το χειμώνα που με τη θέρμανση ξεραίνεται η ατμόσφαιρα μες στο σπίτι. :)
(κι έχει πλάκα γιατί με πιάνουν κι εμένα μονίμως τα ρινικά μου, πάρε τη μία και χτύπα την άλλη :hehe: )

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back