Κακομαθημένη ή κάνω κάτι λάθος;

Waterlily

Νεοφερμένο μέλος

Η 'Ελενα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 94 μηνύματα.
καλησπερα ομορφο φορουμ! γραφω για την 11 μηνων Αρτεμισουλα η οποια μας εχει τρελανει! νιαουριζει συνεχεια ασταματητα. ξυπναμε το πρωι, νιαουριζει, της βαζω φαγητο τρωει κ μετα νιαουριζει, θελει να παει στο πελετ νιαουριζει, τα κανει νιαουριζει, ειναι χορτατη κ μολις εχει κατεβασει ενα μπωλ τροφη παει κ μου ανοιγει τα ντουλαπια. πραγματικα δε ξερω τι να κανω. εχουμε κ αλλες δυο γατουλες που ειναι πραγματικα τα πιο ησυχα γατακια στον κοσμο. κοιμουνται, παιζουν τρωνε μας κανουν αγαπουλες, κανουν αγαπουλες μεταξυ τους. η Αρτεμισουλα (μεμισουλα τη λεμε χαιδευτικα :p) θελει μονο τον συντροφο μου για αγκαλιες κ μολις μπω στο σπιτι απο την δουλεια, αρχιζει το σοου, καθε μερα! μιαου μιαου μιαου... παρεμπιπτοντως ειναι στειρωμενες κ οι τρεις εχουν ενα καλαθι γεματο παιχνιδια τα οποια δε βαριουνται ποτε, δε μενουν μονες τους παραπανω απο 4 ωρες την εβδομαδα, εχουμε κλεισει την αυλη ειδικα για εκεινες κ τις βγαζουμε κ εξω. Η Λιλη (η μαμα τους) κ η Ριρη ειναι ευτυχισμενες. τι ενοχλει επιτελους την Αρτεμις!;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αγαπητη μου Ελενα καλημερα.:)
Αυτο που μου φαινεται οτι κανεις λαθος,ειναι πως συγκρινεις τη συμπεριφορα των αλλων γατιων με την αρτεμισουλα,και επειδη δεν ειναι η ιδια πιστευεις οτι κατι συμβαινει.
Πρεπει να συνηδειτοποιησουμε οτι και τα ζωα εχουν την δικια τους προσωπικοτητα,την δικια τους συμπεριφορα.Τα αλλα γατακια που εχεις ειναι ησυχα,ε...η αρτεμισουλα προφανως δεν ειναι.Αν ρωτησεις τον καθενα απο εμας εδω στο σαιτ για τα γατια του,εστω οτι ρωτας 30 μελη,θα δεις 30 διαφορετικες προσωπικοτητες γατιων!
Καταρχην ειναι μικρη σε ηλικια.11 μηνων ειναι νεαροτατο ζωακι,πανω στη φουρια του για εξερευνιση.Ειναι δραστηριο γατακι.Μου θυμιζει πολυ την πουπυ μου.
Τι σ εκανει να πιστευεις οτι δεν ειναι ευτυχισμενη;Το οτι ειναι δραστηρια και νιαουριζει;Το νιαουρισμα αυτο το καταλαβαινεις δηλαδη ως νιαουρισμα δυσανασχετησης ή απλα ειναι ενα φωνακλαδικο γατακι;
Θελω να πω,οτι το νιαουρισμα και αυτη η συμπεριφορα που περιγραφεις,απο μονα τους δεν δειχνουν καποιο προβλημα.Ομως εχει σημασια η ολη εικονα του ζωου.Τρωει κανονικα;Παιζει;Ειναι δραστηριο;;Απο οτι καταλαβα παντως δραστηριο ειναι.
μολις εχει κατεβασει ενα μπωλ τροφη παει κ μου ανοιγει τα ντουλαπια.
Αυτο δεν δειχνει δυστυχισμενο γατακι σωνει και καλα.Εμενα μου δειχνει ενα δραστηριο,εξερευνητικο και περιεργο γατακι σαν την πουπυ μου.
θελει μονο τον συντροφο μου για αγκαλιες
Για καποιο λογο,για αγκαλιες προτιμα τον συντροφο σου,δεν εχει αυτο το δικαιωμα;Δεν μπορουμε με το ζορι να τα κανουμε να προτιμουνε εμας,αυτο ομως δεν σημαινει οτι κατι δεν παει καλα μαζι τους.
Αυτο που θα ηθελα να σε ρωτησω ειναι το εξης:Μηπως η συμπεριφορα σου απεναντι στην αρτεμη,ειναι διαφορετικη απο οτι στις αλλες δυο γατες;Εισαι σιγουρη οτι δεν δειχνεις περισσοτερη προσοχη και αγαπη σε αυτες τις 2 απο οτι σε εκεινη;:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλησπερα πουπουλινα!!! εχεις ενα δικιο σε αυτα που μου λες κ ειναι κ πραγματα που δε τα εχω σκεφτει για αυτο κ γραφω εδω και σε ευχαριστω για την απαντηση σου!! αλιμονο μου κ απαιτουςα απο το γατουνι να κανει αγκαλιτςες μαζι μου ντε κ καλα :p οσο για το αν φερομαι διαφορετικα σε εκεινη απο οτι στις αλλες δυο, πραγματικα τις εχω ιδιες οταν παιζω με τα κορδονακια τους κ το λειζερ παιζω με ολες, το μικρο μου τερατακι δε συμμετεχει παντα κ αν συμμετεχει, δε θα ειναι τοσο ενεργα οσο οι αλλες δυο. γενικα δεν ερχεται πολυ σε εμενα που ξαναλεω δεν εχω προβλημα αλλα με το να μην ερχεται, με την λιλη κ την ριρη ειμαστε λιγακι πιο κοντα, δε λεω οτι δε παιζει καθολου μαζι μου οταν προσπαθω. αλλα δε αντιμετωπιζει το ιδιο καλα τα δικα μου χαδια, για του συντροφου μου λιωνει σαν το παγωτο στους 40 βαθμους κελσιου. :) η αρτεμιςουλα για καποιον λογο με προτιμαει πιο πολυ οταν κοιμαμαι :p δεν ξερω πουπουλινα μου και αυτο που λες με τις προσωπικοτητες το καταλαβαινω γτ μεγαλωσα τεσσερα απο την πρωτη τους ημερα κ δεν ειχε καμια σχεση το ενα γατουνι με το αλλο :) ειναι πολυ δραςτηρια γενικα αλλα ειναι απο τις γατες που δε θα τρεξουν σαν τρελες να κυνηγηςουν το παιχνιδι, πρεπει να της το δωςεις στο πατουςακι της σχεδον :p τωρα που τα ξανασκεφτομαι λες να φταιει το γεγονος οτι ξεκινησα δουλιτσα κ ξαφνικα λειπω πολλες ωρες? μηπως δε ξεσπαει αρκετα με το παιχνιδι? επισης το νιαουρισμα της ειναι το βαρυ μαου μαου κ ετσι κ πας κοντα της κανει ενα τσιριχτο χαριτωμενο ιιιιιιιιιιι κ μονιμα πειναει :).. οσο σου γραφω αυτην την απαντηση τοσο πιο πολυ συνηδιτοποιω οτι ιςως θα πρεπει να μαθω καλυτερα το γατακι μου! αυτα! σε ευχαριστω κ παλι :)

Καλημερα σε ολους! Εγω εχω μια γατουλα 13 χρονων που κανει ο,τι θελει μες στο σπιτι! Οι γατες ειναι ανεξαρτητες και με προσωπικοτητα και ο χαρακτηρας της καθε μιας ειναι μοναδικος!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Γεια σας! Έχω ένα υπέροχο γατάκι τεσσάρων μηνών που το πήρα από έναν ασυνείδητο που ήθελε να το πετάξει... τον έχω από ενός μηνών.
Τώρα είναι υγιέστατος ζωηρούλης και παιχνιδιάρης σπιτόγατος (μένω σε διαμέρισμα οπότε δεν βγαίνει έξω). Απλά έχουμε ένα προβληματάκι! όταν πάω να φύγω το καταλαβαίνει και κάθεται μπροστά στην πόρτα και αρχίζει να κλαίει. Αν ανοίξω την πόρτα να φύγω τρέχει κι αυτός έξω μαζί μου νιαουρίζοντας. Όταν γυρίζω κάνει σαν τρελό απ' τη χαρά του. Γενικά δε λείπω πολύ από το σπίτι. Είναι φυσιολογικό αυτό λόγω της ηλικίας του? Μήπως έχει άγχος αποχωρισμού?
Θέλω να μου πείτε εσείς που έχετε εμπειρία ώστε αν είναι κάτι ανησυχητικό να αρχίζω να το αντιμετωπίζω

Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπερα.Ειναι απολυτα φυσιολογικη η συμπεριφορα του.Σκεψου οτι ειναι μωρο ακομα.Σε βλεπει σαν ''μαμα του''.Ασχετα αν εισαι ο μπαμπας του..:P
Οχι μονο δεν ειναι προβλημα,αλλα βασικα σου δειχνει την αγαπη του..και ειναι τοσο υπεροχο!Με τον καιρο θα προσαρμοστει στο προγραμμα σου.
Απλα...πρεπει να το εχεις υποψην σου και να προσεχεις μην βγει εξω και τον χασεις.Εμεις οι γατομαμαδες κανουμε το εξης..βαζουμε μια τσαντα μπροστα απο την πορτα και οταν βγαινουμε και οταν μπαινουμε,χαμηλα..ως εμποδιο.
Κατα τα αλλα ειναι απολυτα φυσιολογικο το γατουνι σου και σου εκφραζει την αγαπη και την αδυναμια που σου εχει.Να το χαιρεσαι..:D

Σε ευχαριστώ πολύ Πουπουλίνα για την απάντηση και για τη συμβουλή :D
χεχε Θα την εφαρμόσω!!!
Με είχε ανησυχήσει λίγο!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back