Κακοποίηση Φιλοζωϊκών Σωματείων και Ομάδων από φιλόζωους

yasmin1gr

Περιβόητο μέλος

Η yasmin1gr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.478 μηνύματα.
Δεν ξερω αν το γνωσριζετε ολοι αυτο, αλλα οσοι κραταμε τηλεφωνο φιλοζωικης κακοποιουμαστε βαναυσα. Ολοι αυτοι που ντρεπονται η φοβουνται να βρισουν τους Δημους να στειλουν επιστολες και που εχουν κρατημενο θυμο σε μας τα βγάζουν! Μας εκβιαζουν να παρουμε ζωα , ενω εχουν ταλαιπωρηθει απο τους δημους που δε κανουν τιποτα και στελνουν στα σωματεια το μπαλακι οι περισσοτεροι τα βγαζουν σε μας και περιμενουν να ειμασε η μανα γατα η σκυλα ολου του κοσμου. Κυριως τα ακουμε οσοι πραγματικα σηκωνουμε τηλεφωνο γιατι πολλα σωματεια τα χουν παιξει και δινουν μονο μαιλ οπως το στραυ πχ

Συγκεκριμένα τις τελευταιες μονο μερες στη ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης ειχαμε τα εξης:

α. Μας παιρνουν ατομα απο μακρυνες περιοχες χαλκιδικης η αλλους νομους γιατι εκει οι δημοι ασχολουνται η τα σωματεια μονο με σκυλια ( για τους δημους οι γατες δεν ενοχλουν αρα δεν υπαρχουν)

β. Μας βριζουν / εκβιάζουν ψυχολογικά αν δεν παρουμε το γατακι που βρηκαν λεγοντας οτι δε κανουμε τιποτα, συγκεκριμενα δυο κυριες δεν πιστευαν οτι δεν εχουμε εθελοντες η οτι εινα ολοι γεματοι μεχρι εκει που δε παιρνει και οτι δεν εχουμε χρηματα και απαιτουσαν να δειξουμε τη φιλοζωια μας σε αυτες γιατι ηταν χηρα η μια χαμηλομισθη με κορη η αλλη.

γ. Ενας κυριος σημερα μας κατηγορησε οτι δεν κανουμε τιποτα και οτι κανεις δε βοηθαει σε αυτη τη πολη ενω ειχε βρει δυο μωρα γατακια τα οποια πηγε στο κτηνιατρο μας με κινδυνο να κολλησουν κατι και ενω του βρηκα δυο αδεσποτες μανες γατες ηθελε να τον συνοδεψουμε στη χαλκιδικη που ηταν η μια που βρηκα για να τον βοηθησουμε στη διαδικασια ( οι εθελοντες γραφουν εξετασεις η δουλευουν εκεινη την ωρα) ενω ο ιδιος δεν δουλευε και αυτο επρεπε να γινει σε κεινον γιατι ασχολουνταν και ταιζε σκυλια.Οι συμβουλες που του εδωσα και η πιθανη εθελοντρια δεν του εφτανε.Τον περασμενο χρονο του ειχαμε δωσει τη αομματη τιγρουλινα για υιοθεσια σε σουπερ σπιτι στην αθηνα και αυτο ηταν το ευχαριστω φετος.

δ. Μας απειλησε νεαρος οτι θα παει το γατακι πισω σε κεντρικο δρομο αν δε το παρουμε και θα φταιμε εμεις φυσικα γιατι αυτος εκανε το καθηκον του, το εσωσε, ουτε μια ωρα δε το κραταγε ομως.

ε. Μας απειλησε κυριος του οποιου τα γατακια προωθησαμε περυσι οτι θα το ξαναφηνε σε κεντρικο δρομο και αυτο το βαλαμε σε κηπο φιλοξενειας και τελικα το δωσαμε τη προηγουμενη βδομαδα. Πηρε ομως το τηλ της ευθελοντριας και με παραπονα της φορτωσε και δευτερο μωρο κλεινοντας χωρις να ξερουμε ενα αλλο σπιτι φιλοξενειας και λεγοντας της οτι επρεπε να το παρει γιατι αυτος ηταν απο τη Γατοομαδα....φυσικα ειχε προβλημα να αναλαβει και τα εξοδα τους κα εξισου δεν μας ειπε οτι το πρωτο ειχε τριχοφαγο και η απειρη εθελοντρια κολλησε....Οταν του το ειπαμε οτι δε σεβαστηκε τους κανονισμους , μας σκυλοβρισε ως μη φιλόζωους και το γατακι το καημενο δε το λυπόμαστε? φυσικα δεν πληρωσε τα απαραιτητα του...αλλο ευχαριστω.

Γενικα αυτα συμβαινουν και σε αλλα σωματεια και ειναι τροποι που βρισκουν οι δηθεν φιλοζωοι να μας κακοποιουν ψυχικα κα ηθικα και να μας κανουν να καταριομαστε την ωρα και τη στιγμη που ασχοληθηκαμε με αυτο το πραγμα ενω παραλληλα το παιζουν καλοι πολίτες και δεν ενοχλουν με τετοιο τροπο τον δημο τους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έχεις απόλυτο δίκαιο. Δεν ξέρω τί φαντάζεται ο κόσμος όταν ακούει "φιλοζωικό σωματείο" πραγματικά..Στο σωματείο που βοηθάω παίρνουν καθημερινά τηλέφωνα για να δώσουν τα ίδια τους τα ζώα για αστείους λόγους και βρίζουν όταν τους λέμε ότι είναι δική τους υποχρέωση κτλ

(Να σε ρωτήσω, επειδή τα είδα τα γατάκια στο ιατρείο(περίπτωση γ που ανέφερες), τους δώσαμε γαλατάκι και γενικά τα σκέφτομαι συνέχεια, τελικά ξέρεις τί θα γίνουν? Υπάρχει μάνα εντός της πόλης? Να κάνω μια απόπειρα να τα πάω?Αν θες πες μου λεπτομέρειες. Σ΄ευχαριστώ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω οσους ρωτησα δεν εχουν γατα που γεννησε προσφατα ολο μωρακια εχουμε φετος σκετα. Βρηκα μια μανα γατα στη περιοχη χαριλαου αλλα ειναι εξω και η εθελοντρια κατεβηκε νατη βρει καιε ειχαν κατι κατασκευες και ειχε φυγει και στη χαλκιδικη εχουμε μια που γεννησε τη τεταρτη αλλα ειναι νε αμανα αδυνατουλα και γεννησε 4 η 5, δεδομενου οτι 8 ειναι οι θηλες και δεν λειτουργουν μερικες δεν ξερω αν θα τα επαιρνε. Εξηγησα στον κυριο πως να κανει την προσαρμογη ετσι ωστε αν ειναι καλη μανα, να θελησει λογω μυρωδιας να τα παρει αλλα δεν με ακουγε καν. Νομιζω οτι απλα ηθελε καποιος να τα παρει και μου ειπε οτι "δηλαδη εφοσον κανεις δε τα παιρνει, τι δηλαδη καλυτερα θα ηταν να τα εχω αφησει εκει να πεθανουν???". Αν θελεις εχω το τηλεφωνο του αν θελεις να βοηθησεις, αλλα δεν ξερω καμμια μανα αλλη γι αυτο εβαλα και αγγελια εδω, περυσι φιλοξενουσαμε και μανες αλλα τωρα οι εθελοντες ειναι πηχτρα στα μωρα η πολύ κουρασμενοι απο τα περσινα οσοι φιλοξενουσαν συνεχεια και ειναι ανθρωπινο να θελουν να κανουν ενα διαλειμμα η να επιλεξουν και πιο ευκολο για φιλοξενεια, εθελοντες ειναι. Εξισου εχουμε και τα τυφλα που ειναι πια 3 η 4 και φιλοξενουνται.... χαμος.

Αν θελεις παρε στο 6979780445 (2-4/22-2300) αν τα μεγαλωσει καποιος η βρουμε μανα ευχαριστως να κανουμε οτι μπορουμε μετα αλλα δεν γινεται σε τετοια ηλικια αυτη τη στιγμη. Οσοι εδωσαν ενα εχουν ηδη ξαναπαρει αλλο στη θεση του ηδη.

Θα περάσω το πρωι από το κτηνιατρείο να δω τί έγινε τελικά.
Και εμείς έχουμε μια ετοιμόγεννη στη γειτονιά αλλά την έχουμε χάσει 2-3 μέρες τώρα, ίσως πήγε κάπου να γεννήσει. Θα την ψάξω αύριο, αν και δύσκολο να τη βρώ.
Αν τα καταφέρω και τα αναλάβω στο σπίτι για τάισμα, πόσο καιρό θα πρέπει να τα κρατήσω?

Αν θελεις εχω ενα γαλα μιξολ δεν πρεπει να εχει ληξει, το βασικο ειναι να εχουν φτασει στον μηνα δηλαδη να τρωνε μονα τους μετα φιλοξενουνται πιο ευκολα. Οι φιλοξενειες σε υγιη γατακια στη γατοομαδα κρατανε το πολύ δυο μηνες μεσα σε αυτο το διαστημα τα εχουμε δωσει συνηθως και ο ανθρωπος που βρηκε το καθε γατακι καλειται να συνεισφερει την αμμο η τροφη η γαλα γατας τους και να υπογραψει καρτα φιλοξενειας οπου δεσμευομαστε κι εμεις κι εκεινος. Εσυ σαν σπιτι φιλοξενειας βαζεις τη φροντιδα και κολλας το αφισσακι τους και οταν στειλω γονεις ελεγμενους βοηθας να γινει ο ελεγχος με ερωτηματολογιο και στην προσαρμογη στο νεο σπιτι φυσικα σου εξηγω τα παντα και σου στελνουμε οδηγιες και αν δε μπορεις σε βοηθαει πιο εμπειρος εθελοντης.

Αν τα αναλαβεις ο κυριος αυτος πρεπει να φανει κι αυτος υπευθυνος γιατι αν δε φανει θα αναγκαστεις να παιρνεις εσυ τα γαλατα πραγμα που δεν ειναι δικαιο και δεν παει συμφωνα με τους κανονισμους μαςπου προωθουν την υπευθυνοτητα οσων βρηκαν γατακι και οχ την δικη μας εκμεταλευση

Μάλιστα!Ήσουν κατατοπιστικότατη.
Θα δω τί μπορώ να κάνω αύριο και θα σε πάρω τηλέφωνο αν είναι.
Σ΄ευχαριστώ και πάλι.

Μωρε μακαρι να μπορεσεις να τα παρεις κι εγω τα σκεφτομαι. Εστειλα μυνηματακι στον κτηνιατρο να σε περιμενει και να του τριξει λιγο τα δοντια να συμμετεχει οικονομικα ειναι κριμα να τα φορτωθεις εσυ η καποιος που δε του περισσευουν. Λογικα θελει κι αυτος οποτε θα δεχτει πιστευω.Αντε μακαρι να τα καταφερουμε και με δαυτα.

Σε πρώτη φάση θα προσπαθήσω να βρω τη μάνα που είναι στη γειτονιά γιατί έχω και σκυλί στο σπίτι και δεν ξέρω πως θα αντιδράσει και αν θα έχουμε φασαρίες.
Ακόμη και να μπορέσω να τα πάρω θα μου είναι δύσκολο να τα κρατήσω 2 μήνες γιατί έχω και εξετάσεις. Σκεφτόμουν αν μπορούσα να βοηθήσω μέχρι να απογαλακτιστούν αλλά το θέμα είναι τί γίνεται μετά.

ΥΓ. Αν πάω αύριο στο γιατρό και του πω ότι εγώ είμαι αυτή που περιμένει να τα πάρει θα γελάσουμε πάλι:lol: γιατί τρέχω και δε φτάνω με τα αδέσποτα. Κάθε μέρα πάω εκεί γιατί όλο κάτι προκύπτει..

ΥΓ2. Σήμερα που ρώτησα το γιατρό τώρα που το θυμήθηκα νομίζω ότι μου είπε πως θα τα έπαιρνε τελικά ο κύριος αυτός και θα τα τάιζε ή κάτι τέτοιο??:hmm:

Τέλοσπάντων..Όπως και να έχει θα σε ενημερώσω αύριο αν είναι. Ελπίζω να βρώ κάποια λύση.

Τι εγινε τελικα? Ο κυριος αυτος λεει οτι δε θα τα ταιζει αν τα απρει παρα μια φορα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back