Κακοποίηση ζώων σε τσίρκο

Βρε Θαναση εμενα με φτυουν ολοι....
Ουτε ο Δημος απαντησε ποτε ουτε η Ετ3...
:mad: :mad: :mad:
Σε κανέναν δεν απαντάνε όχι μόνο σε σένα. Ούτε σε μένα απαντάνε ούτε σε κανέναν άλλον, ούτε πρόκειται να μας απαντήσουν ποτέ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
ΚΑΙ
ΤΣΙΡΚΟ MEDRANO
27 Ιουλίου 2007

Διαμαρτυρηθείτε για το τσίρκο με ζώα στο δήμο Μαραθώνα,
διαμαρτυρηθείτε για τις τέντες βασανιστηρίων ζώων!!
Πείτε όχι στη διασκέδαση σε βάρος του αιχμαλώτου!!
Τα φώτα και η χαρούμενη μουσική κρύβουν την αλήθεια,
η τέντα είναι μια κόλαση!!

Δήμαρχος: Ζαγαρης Σπυριδων
Τηλέφωνο 1: 2294067777
Τηλέφωνο 2: 2294066281
Fax: 2294066282
E-Mail: dmar2004@otenet.gr
Δημαρχείο Μαραθώνα
Αντιδήμαρχος ΡΑΦΗΝΑ 22940 69268
Διοικητικές Υπηρεσίες ΡΑΦΗΝΑ 22940 66281

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μηπως να φτιάχναμε ένα ωραίο κείμενο και να το στελναμε με μαιλ στο Δημο Μαραθώνα??? ο καθένας ξεχωριστα??

Έχω στείλει το δικό μου φαξ μαζί με ενημερωτικό υλικό. Αν θέλετε στείλτε το παρακάτω, κόψτε ράψτε παραλλάξτε και στείλτε.

----------------------------------
Κύριε δήμαρχε

Πληροφορήθηκα ότι στο δήμο σας πρόκειται να εγκατασταθεί τσίρκο με ζώα, από 27 Ιουλίου 2007, και με το παρόν μήνυμά μου θα ήθελα να σας εκφράσω τη διαμαρτυρία μου για το γεγονός αυτό, καθώς επίσης και την έκκλησή μου να απαγορεύσετε τη λειτουργία του.

Και, αυτό Κύριε δήμαρχε, γιατί το τσίρκο με ζώα δεν είναι θέαμα για διασκέδαση και ψυχαγωγία, αλλά ένα βασανιστήριο ζώων πολύ καλά καμουφλαρισμένο με πολύχρωμα φώτα και χαρούμενη μουσική. Πίσω από αυτή την όμορφη ατμόσφαιρα κρύβεται ο πόνος και ο τρόμος που βιώνουν τα ζώα, και ο θεατής στην πραγματικότητα διασκεδάζει με τον πόνο του αιχμαλώτου.

Οι γονείς στη σκέψη ότι θα δουν τα παιδιά τους ζώα που δεν έχουν δει ποτέ από κοντά, γίνονται συνένοχοι στο έγκλημα που διαπράττεται, τόσο στο παρασκήνιο, όσο και στα μάτια τους μπροστά.

Κύριε δήμαρχε το κάθε ζώο υπάρχει για να ζει στο δικό του περιβάλλον, και θεωρώ προτιμότερο να μην δούμε ποτέ ζώα από κοντά παρά η επιθυμία μας να γίνεται αιτία να βασανίζονται.

Θα χαιρόμουν πολύ αν ο δήμος σας συμπεριλαμβάνονταν στον κατάλογο* των δήμων που έχουν απαγορεύσει την εγκατάσταση τσίρκο με ζώα.
Κύριε δήμαρχε, μεταξύ εσόδων και ανθρωπιάς, επιλέξτε την ανθρωπιά.
Ευχαριστώ
Ονομα επώνυμο
Περιοχή

*Αγρινίου, Αναβύσσου, Γλυκών Νερών, Ελευσίνας, Ελευθερού, Ερεσσού Μυτιλήνης, Ηρακλείου Κρήτης, Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Καβάλας, Καλαμαριάς, Κομοτηνής, Λαμίας, Λαυρίου, Λέσβου, Μαρκόπουλου, Μαλίων Κρήτης, Ν. Μάκρης, Ξάνθης, Πάτρας, Πρέβεζας.

να΄σαι καλά βρε Θανάση, το αλλάζω λίγο και το στέλνω:up:

Θανάση γραφείς στο κείμενο , ότι ο Δήμος Αναβύσσου δεν φιλοξενεί τσίρκο, νομίζω ότι αυτό δεν ισχυει γιατί το τσίρκο MEDRANO εδώ και 8 ημέρες είναι στην Ανάβυσσο ακριβώς πίσω απο την παραλια της αναβύσσου σε μια μεγαλή έκταση που υπάρχει εκεί:hmm:

Θανάση γραφείς στο κείμενο , ότι ο Δήμος Αναβύσσου δεν φιλοξενεί τσίρκο, νομίζω ότι αυτό δεν ισχυει γιατί το τσίρκο MEDRANO εδώ και 8 ημέρες είναι στην Ανάβυσσο ακριβώς πίσω απο την παραλια της αναβύσσου σε μια μεγαλή έκταση που υπάρχει εκεί:hmm:
Ναι το ξέρω. Αλλά συμβαίνει το εξής:
Την πληροφορία για τους δήμους που δεν δέχονται τσίρκα με ζώα την έχω από ανθρώπους που ασχολούνται από πολύ κοντά, (το gawf και άλλες ζωοφιλικές οργανώσεις).
Επίσης, το γεγονός ότι ένας δήμος δεν δέχεται τσίρκο, δεν μπορεί να το εμποδίσει να εγκατασταθεί, γιατί βρίσκουν ιδιωτικούς χώρους και εγκαθίστανται. Για να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει το τσίρκο χρειάζεται άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας, τις οποίες μπορεί ο δήμος να μην τις δίνει, αλλά το τσίρκο δεν φεύγει. Ετσι στην πραγματικότητα, αυτό που μπορεί να κάνει ένας δήμος που δεν θέλει το τσίρκο, είναι να του δημιουργήσει πρόβλημα με πρόστιμα, για έλλειψη άδειας και για διάφορες άλλες παρανομίες. Στην πραγματικότητα δηλαδή είναι ένα κρυφτοκυνήγητο. Και όλο αυτό, γιατί δυστυχώς τα τσίρκα με ζώα είναι νόμιμα ακόμα, (γίνονται προσπάθειες να απαγορευτούν).
Μέχρι στιγμής, το μόνο που μπορεί να γίνει και που το προσπαθούμε, είναι συνδυασμός προστίμων και να μην πηγαίνει κόσμος.

Δες παρακάτω να πάρεις μια εικόνα του τι γίνεται.
Ένα παράδειγμα δράσης κατά των τσίρκο

Επίσης νέα από το τσίρκο Mundial στη Λαμία, δια γραφής Γ. Μαυρουλέα :
«Για το θέμα του τσίρκο Μουντιάλ που εγκαταστάθηκε προσωρινά στην πόλη της Λαμίας τα νέα ήταν ευχάριστα. Οι δράσεις από τις εκεί φιλοζωικές οργανώσεις και τα FAX διαμαρτυρίας επηρέασαν σημαντικά τις αρμόδιες τοπικές αρχές οι οποίες επέβαλλαν πρόστιμα 1.000 Ευρώ στο τσίρκο, για κάθε μέρα εγκατάστασής του στην πόλη. Επίσης μετά από διαδικασία αυτοφώρου δύο υπευθύνων του τσίρκο, τους επεβλήθη ποινή φυλάκισης 2 μηνών.

Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε μέλος του Φιλοζωικού Ομίλου Λαμίας, αστυνόμος της Λαμίας δήλωσε πως τον έχουν τρελάνει στα FAX από όλη τη χώρα.

Ελπίζουμε πως παρόμοιας αντιμετώπισης θα τύχει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Νομίζουμε ότι πλέον ήρθε ο καιρός να ζητήσουμε την πλήρη κατάργηση των τσίρκο με ζώα στην Ελλάδα.»

Στα Μάλλια ,Circo di Praga ο υπεύθυνος του τσίρκου φυλακίστηκε για σύντομο διάστημα και ο Δήμος επέβαλλε 1000? πρόστιμο στο τσίρκο για κάθε ημέρα εγκατάστασής του.

Εστω κι ετσι, ειναι καλυτερο απο το να εγκαθισταται με τις ευλογιες του Δημου.

Ζητούμε την απαγόρευση εισόδου σε τσίρκο με ζώα, στην Ελλάδα.

Παρακαλώ υπογράψτε

Στο παρασκήνιο,

τσίρκο σημαίνει βία, αιχμαλωσία, εγκλεισμός, βασανιστήρια, δίψα, πείνα, ξύλο και τρόμος για τα ζώα που είχαν την ατυχία να αιχμαλωτιστούν από λαθροθήρες ή να γεννηθούν στην αιχμαλωσία.

Προσκήνιο:

Τα ζώα δεν δίνουν παράσταση!!!
Αυτό που θα δεις είναι ένα βρώμικο τρυκ καμουφλαρισμένο με πολύχρωμα φώτα και χαρούμενη μουσική.

Άραγε τι διδάσκονται τα παιδιά μας, βλέποντας τον εξευτελισμό ενός περήφανου πλάσματος, τα κάγκελα και το μαστίγιο;

ΤΣΙΡΚΟ MEDRANO
ΚΑΙ
ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

7 Αυγούστου 2007

Δήμαρχος: ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ
Τηλέφωνο 1: 22940-22122
Τηλέφωνο 2: 22940- 23681
Fax: 22940-23481
E-Mail: admin@arafin.gr

ΤΣΙΡΚΟ MEDRANO
ΚΑΙ
ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

7 Αυγούστου 2007
ανοιχτή ημερομηνία τέλους

Δήμαρχος: ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ
Τηλέφωνο 1: 22940-22122
Τηλέφωνο 2: 22940- 23681
Fax: 22940-23481
E-Mail: άγνωστο

ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ MUNDIAL

ΣΤΟ
ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Έναρξη 1η Αυγούστου 2007
ανοιχτή ημερομηνία τέλους

Δήμαρχος: ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΦΩΤΗΣ
Τηλέφωνο: 22990-20000
Fax: 2299024003
E-Mail: άγνωστο
Διαμαρτυρηθείτε με φαξ ή εδώ

Με αφορμή το τελευταίο μήνυμα του Θανάση, ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια οργάνωση ή κάποιος τέλος πάντων που παρακολουθεί τις κινήσεις των τσίρκο, ώστε να μας ενημερώνει για το πρόγραμμά τους εκ των προτέρων.

Πχ το Mundial εγκαταστάθηκε στο Δήμο Μαρκοπούλου την 1η Αυγούστου. Δηλαδή βρίσκεται εκεί δέκα μέρες τώρα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να στείλουμε μέιλ διαμαρτυρίας. Εξίσου, το να στέλνουμε μηνύματα 2-3 μέρες πριν από την έναρξη των παραστάσεων πάλι δεν έχει νόημα, γιατί οι άδειες λειτουργίας έχουν ήδη δοθεί.

Ενώ αν ξέραμε το πρόγραμμά τους από πριν, θα μπορούσαμε να τους πλακώσουμε με μηνύματα εβδομάδες πριν από την εγκατάσταση του τσίρκο - περίπου τον ίδιο καιρό που υποβάλλουν αιτήσεις για άδεια λειτουργίας.
Αυτό θα ήταν πιο αποτελεσματικό.

Ναι το τσίρκο έχει εγκαταστθεί έξω απ' το Μαρκόπουλο εδώ και δέκα μέρες. Αλλά δεν είναι η πρώτη χρονιά, το τσίρκο έρχεται εδώ κάθε χρόνο και εγκαθίσταται στην ίδια τοποθεσία. Μπάινουν αφίσες παντού και βγαίνει και ντουντούκα που το διαφημίζει. Αν δεν κάνω λάθος κάποτε μοιράζονταν και διαφημιστικά φυλλάδια, φέτος δεν τα χει πάρει το μάτι μου. Είναι λοιπόν κάτι σαν καθιερωμένο:down:. Εγώ μένω δέκα λεπτά από κει. Εδώ πάντως, στον τόπο μας τόσα χρόνια δυστυχώς τίποτα δεν κινείται εναντίον του.:(:(:(:(:(

Οργάνωση υπάρχει, το gawf, αλλά δεν ξέρει το πρόγραμμα και τις διαδρομές που πρόκειται να ακολουθήσουν κάθε φορά τα τσίρκο, από καταγγελίες μαθαίνει κι αυτή πού είναι κάθε φορά.
Γι αυτό έχει στραφεί σε ενέργειες προς την κυβέρνηση για απαγόρευση τέτοιων τσίρκο στην Ελλάδα. Επίσης συγκεντρώνει υπογραφές σε έντυπα για να τις παρουσιάσει. Δεν ξέρω αν συνεχίζει να στέλνει διαμαρτυρίες και ενημερωτικό υλικό στους δήμους όπως έκανε στην αρχή, κάποιοι συνεχίζουμε αυτή την ενέργεια, επίσης ανοίξαμε και petitionsite για υπογραφές, για υποστήριξη, για να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Δείτε αν θέλετε εδώ
Κι εδώ στο ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΣΙΡΚΟΥ- ΛΟΥΝΑ-ΠΑΡΚ

Υπεγραψα κι εγω.... Κομμα που να κανει αναφορα σε προγραμματικη δηλωση του για τα τσιρκο η τα ζωα γενικα υπαρχει;;; :hmm::hmm::hmm:
Ειναι μια καλη περιοδος ασκησης πιεσεων

Μήνυμα από Σέρρες σχετικά με το https://www.thepetitionsite.com/1/stop-using-animals-in-the-circus

Αγαπητή Δάφνη,
ευχαριστούμε για την επικοινωνία και το ενδιαφέρον για το θέμα των τσίρκο στην Ελλάδα.
Θα βοηθούσε αν μας έγραφες λίγο περισσότερα στοιχεία για το ποιοί είστε και από που, αν πχ. εκπροσωπείτε κάποια φιλοζωική οργάνωση ή είστε αυτόνομη εθελοντική κίνηση πολιτών.

Εμείς, ως Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών, επειδή τα τσίρκο επισκέπτονται κάθε χρόνο την περιοχή μας, ξεκινήσαμε έναν δύσκολο αγώνα πριν 3 χρόνια με πολλές παρεμβάσεις, επαφές σε φορείς και εμφάνιση στα τοπικά ΜΜΕ, μέχρι που φέτος την άνοιξη καταφέραμε να πείσουμε τον Δήμο να βγάλει απαγορευτική απόφαση για την είσοδο σε τσίρκο με ζώα. Επίσης επιτύχαμε και την στήριξη της Νομαρχίας στο θέμα αυτό, με απόφαση που θεωρεί ανεπιθύμητα τα τσίρκο με ζώα στις Σέρρες. Αυτά σε τοπικό επίπεδο.

Σε πανελλήνιο επίπεδο ανήκουμε στο δίκτυο των οργανώσεων που συνεργάζονται στην εκστρατεία του GAWF (Αγγλικό Ταμείο Μέριμνας των Ζώων) στην Ελλάδα με στόχο, μέσα από διαρκείς επαφές με Έλληνες βουλευτές και το Υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης, την ευαισθητοποίηση του κοινοβουλίου ώστε να απαγορευτεί μια και καλή η είσοδος σε τσίρκο με ζώα στην χώρα. Οι εξελίξεις είναι θετικές, έχουν ενημερωθεί για το θέμα αρκετοί βουλευτές και αυξάνεται σταθερά ο αριθμός των Δήμων που απαγορεύουν τα τσίρκο στην περιοχή τους. Σιγά σιγά βαδίζουμε προς την επίτευξη του στόχου και είναι σαφές ότι όσο πιο πολλές οι πιέσεις τόσο καλύτερα!

Αυτά από τις Σέρρες, είμαστε στη διάθεσή σου για πληροφορίες σχετικά με το θέμα.

Με τιμή

Βιντεάκι από έναν που εκπαιδεύει ελέφαντες για να κάνουν νούμερα στο τσίρκο....Δίνει οδηγείες σε άλλον και τον βάζει να τους εκπαιδεύσει φωνάζοντας του να τους Γμσει στο ξύλο...
επειδή είναι στα αγγλικά σας παραθέτω μερικές εκφράσεις που χρησιμοποιεί την ώρα που τους χτυπάει με γάντζους στα πόδια και ηλεκτροφόρα γκλόμπ..
"χώσε τον γάντζο μέσα τους"
"μόλις τους ακούς να φωνάζουν, ξέρεις πώς έχεις την προσοχή τους":down::down:

Να του χώσει ο ελέφαντας κανένα χαυλιόδοντα στα πλευρά να δει και αυτός πως θα έχει την προσοχή του μετά!!! Καθ*^%ια!!!:mad::mad::mad:

Είδες τα καημένα όμως παρόλο το μέγεθος:( τους κακό δεν του κάνουν του μλκ:mad:

δυστυχως εχω παει σε τσιρκο και εχω βοηθησει σε αυτο το χαλι. σιγουρα δεν θα ξαναπαω και δεν θαπαω τα παιδια μου αν κανω ποτε. γενικα η εκπαιδευση των ζωων ειναι οτι χειροτερο. δεν ειδα κανενα βιντεακι γιατι δεν θα το αντεχω. αμαν πια αυτος ο κοσμος τον εχω σιχαθει.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back