Κακοποίηση ζώων σε τσίρκο

• Thread starter Thread starter mimikaki
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
μπορουμε να στειλουμε ακομη μηνυμα? η ο στοχος επιτευχθει?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μπορουμε να στειλουμε ακομη μηνυμα? η ο στοχος επιτευχθει?
Μπορούμε να στέλνουμε μέχρι να περάσει ο καιρός που έρχεται τσίρκο κατά δω. Τα μηνύματα τα στέλνουμε ζητώντας να μην επαναληφθεί αυτό που έγινε πέρυσι με τον τότε δήμαρχο, εγκατάσταση τσίρκου. Τώρα είναι νέος δήμαρχος κι ελπίζουμε ότι μεταξύ εσόδων και ανθρωπιάς να προτιμήσει την ανθρωπιά
Πέρυσι είχε έρθει τον Ιούνιο που σημαίνει ότι πλησιάζει ο καιρός

Εδω πατήστε

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

οκ εστειλα!

Και ποιοι φταινε κατα κυριο λογο για αυτα τα αισχη ξερετε ετσι??!!
Τα παιδια!!!!!!!!!!!
"Μαμα θελω να παω στο τσιρκο"!!!!!!
"Θελω να δω τον ελεφαντα να υποκλινεται μπροστα μου!!"!!

Θα μου πειτε οι γονεις τους τα πανε, αν δεν υπηρχαν ομως τα παιδια ποιον θα πηγαιναν οι μεγαλοι??!!!

Μπα…μάλλον άλλοθι είναι τα παιδιά και οι γονείς είναι που θέλουν περισσότερο.

Ένα φανταστικό σενάριο

Μπαμπάς: Θα πάαμε στο τσίιιρκοοο θα δούμε τους ελέεφαντεεεεες….ε Γιώργο;
Γιώργος: Μπαμπάαα…. Μπαμπά τι είναι το τσίκοοοο;;;;
Μπαμπάς: Όχι τσίκο ρε! Τσίρκο…. πες το…τσίιιιρκο! τσίρκο
Γιώργος: Τσίλκο…
Μπαμπάς: Χα χα χα….!! Το τσίρκο είναι ένα μέρος, που έχει ζωάκια, έχει τίιιγρεις έχει ελέεφαντες, άαλογα, χορεύουν τα ζωάαακια…έχει μουσική και χορεύουν οι ελέεεφαντες….
Γιώργος: ?????.....Μπαμπάαα? ζε σέλω να πάμε στο τσίκοοο σέλω να πάμε εκεί που πήγαμε….τότε….τότε που πήγαμε μια άλλη φολάααα
Μπαμπάς: Χα χα χα….!!
Χτυπάει το τηλέφωνο απαντάει ο μπαμπάς: Εμπρός! …….. Ελα ρε ……. Καλά εσύ…. ……… Οχι ρε εμείς ετοιμαζόμαστε να πάμε στο τσίρκο τώρα… ……. Ε για τα παιδιά μωρέ, έχουν φαγωθεί από το μεσημέρι τσίρκο και τσίρκο….να τα πάμε να ξεσκάσουν και λίγο….άμα θες έλα ρε ωραία θα είναι…. ……. Ε που να έρθουμε τώρα εμείς εκεί, θα πάμε να κάνουμε το χαβαλέ μας εκεί πέρα να δούνε λίγο και τα παιδιά, και στο γυρισμό αν δεν έχουν νυστάξει μπορεί να κάτσουμε για κανένα ουζάκι….
Μπαίνει στο σαλόνι η Ελενίτσα: Μπαμπάααα δε θέλω να έρθω στο τσίρκοοοο…
Γιώργος: Μπαμπάααα ζε σέλω τσίκοοοο
Μπαμπάς: Ελα σ αφήνω τώρα γιατί έχουν μαζευτεί εδώ πέρα και κάνουν φασαρία και θα τα δείρω μου φαίνεται!! (κλείνει το τηλ.) Δεν θέλεις να έρθεις στο τσίρκο; Και τι θα κάνεις θα κάτσεις εδώ μόνη σου; Χα χα καλό κι αυτό!! Η μαμά σου που είναι; Γιάννααα;
Ελενίτσα: Μπαμπάααα
Μπαμπάς: Φώναξε τη μάνα σου παιδί μου, που είναι η μάνα σου άντε και θ αργήσουμε, Γιάννααααα άντε ρε παιδάκι μου τι κάνεις τόση ώρα πότε θα ετοιμάσεις τα παιδιά;
Ελενίτσα: Μπαμπάααα εγώ δε θέλω…
Μπαμπάς: Αντε πηγαίνετε να σας ετοιμάσει η μαμά να φεύγουμε άντε
Γιώργος: Ζέ σέλω τσίκο ζέ σέλω τσίκο ζέ σέλω…
Μπαμπάς: Αιντε πηγαίνετε γρήγορα στη μανα σας να σας ετοιμάσει να φύγουμε μη σας αρχίσω στις σφαλιάρες άντεεε

Πολύ καλό Θανάση! Δεν θα μπορούσα να το φανταστώ πιο ταιριαστό το σκηνικό... Όντως κάπως έτσι πρέπει να γίνεται. Δε νομίζω ότι ξυπνάει ένα πρωί το 4χρονο και λέει σήμερα δεν θα παίξω με τις κούκλες, το ποδηλατάκι μου ή δεν ξέρω τι άλλο, αλλά θα πάω τσίρκο. Που το έμαθε το τσίρκο το μωρό δηλαδή? Η μλκ τον γονιών είναι συνήθως που τους βάζει την ιδέα. Εγώ πάντως με αυτά που έχω ακούσει από μικρή από τους γονείς μου, όχι τσίρκο δεν ήθελα να πάω αλλά έβλεπα κλόουν στην τηλεόραση μικρή, τον Μπόζο, ή κάπως έτσι λεγόταν, και πλάνταζα στο κλάμα γιατί νόμιζα ότι ήταν ο κακός που χτύπαγε τα ζώα...:confused: Ακόμα το έχω αυτό με τους κλόουν. Με πλησίασε να με ρωτήσει κάτι ο κλόουν΄στο παιδικό πάρτυ του ανηψιού μου πριν αρκετά χρόνια, γύρισα τον είδα απότομα κι έβαλα μια τσιρίδα που μ'άκουσε όλος ο παιδότοπος. Ρεζίλι μιλάμε...:redface:

Ασπασία φοβερό! :lol: (πλάκα πλάκα κι εγώ έχω αντιπάθεια για τους κλόουν για τον ίδιο λόγο !)

Ουτε εμενα μ'αρεσουν!
Με τρομαζουν...:redface:

Ασπασία φοβερό! :lol: (πλάκα πλάκα κι εγώ έχω αντιπάθεια για τους κλόουν για τον ίδιο λόγο !)
:cry: :cry: :cry: Έχω παιδικό τραύμα, τι να κάνω....:(

Το πήρα σήμερα με mail από τη γραμματέα του GAWF

Αγαπητοί
φίλοι,
Όπως γνωρίζεται υπάρχουν 4 βουλευτές που έχουν κάνει επερώτηση στη Βουλή με θετική απάντηση από τον Υπουργό Πολύδωρα και τον Υφυπουργό Κοντό. Επίσης ο Υπουργός Βουλγαράκης υπέγραψε τη σελίδα κατά των τσίρκων. Την Τρίτη 8 Μαίου είχα μια δεύτερη συνάντηση με τη δικηγόρο μας κ. Παπαθεοδώρου όπου της έδωσα όλα τα στοιχεία που διαθέτω σχετικά με τα τσίρκο καθώς και μετάφραση του σχετικού Αυστριακού Νόμου . Μια μικρή ομάδα από τα σωματεία στέλνουν σε εβδομαδιαία βάση φαξ στους βουλευτές ζητώντας συνάντηση και συζήτηση για πιθανότητα κοινοβουλευτικού Νόμου και υπήρξε η πρώτη αντίδραση. Επικοινώνησε μαζί μου ο Γ.γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Φωτεινόπουλος και κλείσαμε ραντεβού για τη Δυετέρα στις 11.00! Ευχηθείτε μου καλή τύχη.
Παρακαλώ όμως όλους σας να μου στείλετε με φαξ ή ιμαιλ carol12@otenet.gr μέχρι τη Δευτέρα ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ σχετικό έχετε στα αρχεία σας για τα τσίρκο. Αποφάσεις των Δήμων σας , αποκόμματα από εφημερίδες, δελτία τύπου φωτός, όλα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να λάβω όσο πιο πολλά γίνεται για τη Δευτέρα.
Σας ευχαριστώ,
Ευγενία

Μετά από πρωτοβουλία της GAWF (Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων) η Ευγενία Ματαράγκα και η Δάφνη Μάντζιου ζήτησαν και είχαν συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Φωτεινόπουλο.
Η συνάντηση έγινε σ' ένα πολύ θετικό κλίμα. Ο Γ. Γραμματέας αφιέρωσε μισή ώρα και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν του αναλύσανε τις οικολογικές επιπτώσεις στο περιβάλλον κάθε φορά που εγκαθίσταται ένα τσίρκο σε μια περιοχή. Έδειξε να μένει άναυδος όταν του περιέγραψαν την κατάσταση με τους Δήμους ότι παρόλο δηλαδή που δε δίνουν άδεια τα τσίρκο συνεχίζουν ανενόχλητα τις παραστάσεις. Έφερε μόνο μια αντίρρηση στο πώς θα βλέπουν τα παιδιά τα ζώα. Του εξήγησαν ότι τα ζώα υπιοφέρουν και αφού του άφησαν ένα DVD, για να δει ιδίοις όμμασι, τη ζωή των ζώων στα τσίρκo. Τόνισε δυο φορές ότι θα επιθυμούσε να βρίσκονται σε επαφή και ότι θα συνεργασθεί με τον Υφυπουργό Αγρ. Ανάπτυξης κ. Κοντό για να δουν τι μπορεί να γίνει. Σύμφωνα με την κα Ματαράγκα γενικά ο κος Φωτεινόπουλος έδειξε να αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη σοβαρότητα και προσοχή το ζήτημα. Στο τέλος οι εκπρόσωποι του GAWG ζήτησαν τη συμβολή του για νόμο κατά των τσίρκων.
Πέμπτη, 17 Μάϊος 2007

Μακάρι να βγει κάτι από αυτή τη συνάντηση και να μην μείνει ο κ.Γενικός Γραμμάτεας στα λόγια και τις υποσχέσεις όπως τόσοι άλλοι πριν από αυτόν...:/:

Υπήρξαν υποσχέσεις και παλιότερα για τα τσίρκα;

Υπήρξαν υποσχέσεις και παλιότερα για τα τσίρκα;
Για τα τσίρκο δεν γνωρίζω, αλλά συνηθίζεται από τους ανθρώπους του πολιτικού χώρου να σου υπόσχονται κάτι και με το που κλείνεις την πόρτα πίσω σου να το ξεχνούν...:down: :down: :down:
Μακάρι αυτή τη φορά ν'αλλάξει κάτι...

Ααα ναι καλά αυτοί άλλα σκέφτονται άλλα λένε και άλλα κάνουν.
Αλλά ελπίζω.

Ολοι μαζί παιδιά

Αγαπητοί φίλοι,
Το τσίρκο Mundial βρίσκεται σε ένα χωριό έξω από τη Θεσσαλονίκη , στο Δήμο Αγίου Αθανασίου,
ΤΟ FAX TOY ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ :
FAX 2310 70 13 90
THL 2310 70 12 58.
Θα μείνει από Παρασκευή έως και Κυριακή και ο Δήμος δεν έχει δώσει ακόμη άδεια. Κατόπιν επικοινωνίας μαζί τους, ενδιαφέρθηκαν για τις καταγγελίες που έχουν ήδη γίνει κατά του Μουντιάλ και τους έστειλα υλικό. Θα σας παρακαλούσα να στείλετε ένα φαξ διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο Αριστείδη Αραμπατζή για την παραμονή του τσίρκο. Υπάρχει κάποιος ντόπιος, ο Χρήστος Τσίντζας ο οποίος έχει δραστηριοποιηθεί και με ενημερώνει σχετικά. Στο φαξ μπορείτε να αναφέρετε ότι τα τσίρκο στην Ελλάδα είναι παράνομα, παραβιάζουν τους Ελληνικούς Νόμους, μολύνουν το περιβάλλον, ηχορύπανση, αφισορύπανση, και το σημαντικότερο βασανίζουν και κακοποιούν τα ζώα για να εκτελούν τα νούμερα , ταλαιπωρούνται κατά τη μεταφορά, μένουν μέσα σε κλουβιά. Επίσης μπορείτε να του προτείνετε να συμπεριληφθεί μέσα στη λίστα των άλλων δήμων* που έχουν απαγορεύσει τα τσίρκο με δημοτικές αποφάσεις.
Σας ευχαριστώ πολύ,
Ευγενία

*Αγρινίου, Αναβύσσου, Γλυκών Νερών, Ελευσίνας, Ελευθερού, Ερεσσού Μυτιλήνης, Ηρακλείου Κρήτης, Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Καβάλας, Καλαμαριάς, Κομοτηνής, Λαμίας, Λαυρίου, Λέσβου, Μαρκόπουλου, Μαλίων Κρήτης, Ν. Μάκρης, Ξάνθης, Πάτρας, Πρέβεζας.

Θανάση υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ενα ετοιμο κειμενο διαμαρτυριας γι αυτο? Πρεπει οπωσδηποτε να στελνουμε τα δικα μας λογια?

Δεν μου ήρθε έτοιμο κείμενο έγραψα δικό μου, σε όποιον αρέσει ας το στείλει αλλά έτσι θα φαίνεται αληθινό;

ΤΟ FAX TOY ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ : FAX 2310 70 13 90
THL 2310 70 12 58.

Κύριε δήμαρχε

Πληροφορήθηκα ότι στο δήμο σας έχει εγκατασταθεί τσίρκο με ζώα, και με το παρόν μήνυμά μου θα ήθελα να σας εκφράσω τη διαμαρτυρία μου για το γεγονός αυτό, καθώς επίσης και την έκκλησή μου να απαγορεύσετε τη λειτουργία του.
Και αυτό Κύριε δήμαρχε, γιατί το τσίρκο με ζώα δεν είναι θέαμα για διασκέδαση και ψυχαγωγία, αλλά ένα βασανιστήριο ζώων πολύ καλά καμουφλαρισμένο με πολύχρωμα φώτα και ευχάριστη μουσική. Πίσω από αυτή την όμορφη ατμόσφαιρα κρύβεται ο πόνος και ο τρόμος που βιώνουν τα ζώα, και ο θεατής στην πραγματικότητα διασκεδάζει με τον πόνο του αιχμαλώτου.

Πολλές φορές παραπλανιέται ο θεατής από τη σκέψη ότι θα δουν τα παιδιά του ζώα που δεν έχουν δει ποτέ από κοντά, και γίνονται έτσι συνένοχοι στο έγκλημα που διαπράττεται, τόσο στο παρασκήνιο, οσο και στα μάτια του μπροστά.
Κύριε δήμαρχε το κάθε ζώο υπάρχει για να ζει στο δικό του περιβάλλον, και θεωρώ προτιμότερο να μην δούμε ποτέ ζώα από κοντά παρά η επιθυμία μας να γίνεται αιτία να βασανίζονται.
Θα χαιρόμουν πολύ αν ο δήμος σας συμπεριλαμβάνονταν στον κατάλογο* των δήμων που έχουν απαγορεύσει την εγκατάσταση τσίρκο με ζώα.
Κύριε δήμαρχε, μεταξύ εσόδων και ανθρωπιάς, επιλέξτε το δεύτερο.
Ευχαριστώ
Ονοματεπώνυμο
Πόλη

*Αγρινίου, Αναβύσσου, Γλυκών Νερών, Ελευσίνας, Ελευθερού, Ερεσσού Μυτιλήνης, Ηρακλείου Κρήτης, Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Καβάλας, Καλαμαριάς, Κομοτηνής, Λαμίας, Λαυρίου, Λέσβου, Μαρκόπουλου, Μαλίων Κρήτης, Ν. Μάκρης, Ξάνθης, Πάτρας, Πρέβεζας.

Συνημμένα

• Clip_7.jpg
    Clip_7.jpg
    20,3 KB · Εμφανίσεις: 38
Ηρθε μόλις τώρα

Νεώτερα από το τσίρκο Μουντιάλ : Αντιγραφή από το ιμέιλ που έλαβα από τον Χρήστο Τσίντζα :
Ευγενία, το πρωί παρέλαβα τα έντυπα και τα μοίρασα και στα τρία δημοτικά σχολεία της περιοχής. Ευτυχώς οι δάσκαλοι ήταν ενημερωμένοι και με βοήθησαν.
Πήρα και "διαβεβαίωση" από δύο δημοτικούς συμβούλους ότι το Δημοτικό Συμβούλιο σύντομα θα αποφασίσει την απαγόρευση των τσίρκων με ζώα στο δήμο μου.
Νομίζω ότι κάτι καταφέραμε.
Ευχαριστώ και πάλι,

Χρήστος

Επίσης σήμερα έλαβα τηλεφώνημα από τον γραμματέα του βουλευτή Θεσσαλονίκης κ. Γαλαμάτη (είναι κτηνίατρος )και κλείσαμε ραντεβού για την Τετάρτη στις 9.30 στην Αθήνα για να μιλήσουμε για τα τσίρκο! Θα σας ενημερώσω για τις πιθανές ευχάριστες εξελίξεις.
Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τα φαξ που στέλνετε διότι έχουν πολλή μεγάλη σημασία μιας και σχεδόν πάντα προκαλούν μια αντίδραση από τις Αρχές , ευχάριστη έκπληξη όταν είναι θετική και δείχνουν επίσης ότι υπάρχει κόσμος που νοιάζεται!
Καλό τριήμερο σε όλους σας,
Ευγενία

Νεώτερα από το τσίρκο Μουντιάλ

Το τσίρκο Mundial έχει εγκατασταθεί στην Ορεστιάδα και θα προσφέρει θέαμα με βασανιστήρια ζώων από 31 Μαΐου μέχρι 3 Ιουνίου.

Παρακαλώ πολύ στείλτε φαξ διαμαρτυρίας στο δήμαρχο.

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Δήμαρχος
Μουζάς Δημήτριος

Fax 25520-29966
E-mail prog_off@orestiada.gr
θαναση βαζε κα τα εμαιλ οσοι δεν εχουμε φαξ
Οι διευθύνσεις e-mail των δήμων μερικές φορές έχουν αλλάξει και δεν ισχύουν.

Απ ότι έχω δει οι νεότεροι υπολογιστές διαθέτουν όλοι εσωτερικό μόντεμ, άρα όλοι οι υπολογιστές μπορούν να στείλουν και να λάβουν φαξ, αρκεί να γίνουν οι ρυθμίσεις στην κονσόλα φαξ. Αν διαθέτει ένας υπολογιστής μόντεμ, φαίνεται από την θύρα που θα έχει για σύνδεση τηλεφωνικού καλωδίου. Το κακό όμως είναι ότι δεν μπορεί το ενσωματωμένο πρόγραμμα των windows (κονσόλα φαξ) να κάνει επισύναψη αρχείου, με αποτέλεσμα, ή θα πρέπει να ανοιχτεί το αρχείο με το Word και να σταλεί απο εκει ή να υπάρχει ξεχωριστό πρόγραμμα αποστολής φαξ που κάνει και επισύναψη.
Νομίζω κάνει επισύναψη το Microsoft Outlook, το οποίο στέλνει και E-mail και φαξ

Τελευταία επεξεργασία:
Κειμενο για φαξ- εμαιλ

Ονομα:
Επώνυμο:
Πόλη:
Τηλέφωνο:

Θέμα: Διαμαρτυρία για εγκατάσταση τσίρκου με ζώα

Κύριε Δήμαρχε,

Πληροφορήθηκα ότι στο δήμο σας έχει εγκατασταθεί τσίρκο με ζώα, και με το παρόν μήνυμά μου θα ήθελα να σας εκφράσω τη διαμαρτυρία μου για το γεγονός αυτό, καθώς επίσης και την έκκλησή μου να απαγορεύσετε τη λειτουργία του.

Και αυτό Κύριε δήμαρχε, γιατί το τσίρκο με ζώα δεν είναι θέαμα για διασκέδαση και ψυχαγωγία, αλλά ένα βασανιστήριο ζώων πολύ καλά καμουφλαρισμένο με πολύχρωμα φώτα και ευχάριστη μουσική. Πίσω από αυτή την όμορφη ατμόσφαιρα κρύβεται ο πόνος και ο τρόμος που βιώνουν τα ζώα, και ο θεατής στην πραγματικότητα διασκεδάζει με τον πόνο του αιχμαλώτου.

Πολλές φορές παραπλανιέται ο θεατής από τη σκέψη ότι θα δουν τα παιδιά του ζώα που δεν έχουν δει ποτέ από κοντά, και γίνονται έτσι συνένοχοι στο έγκλημα που διαπράττεται, τόσο στο παρασκήνιο, οσο και στα μάτια του μπροστά.

Κύριε δήμαρχε το κάθε ζώο υπάρχει για να ζει στο δικό του περιβάλλον, και θεωρώ προτιμότερο να μην δούμε ποτέ ζώα από κοντά παρά η επιθυμία μας να γίνεται αιτία να βασανίζονται.

Θα χαιρόμουν πολύ αν ο δήμος σας συμπεριλαμβάνονταν στον κατάλογο (Δήμοι Αγρινίου, Αναβύσσου, Γλυκών Νερών, Ελευσίνας, Ελευθερού, Ερεσσού Μυτιλήνης, Ηρακλείου Κρήτης, Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Καβάλας, Καλαμαριάς, Κομοτηνής, Λαμίας, Λαυρίου, Λέσβου, Μαρκόπουλου, Μαλίων Κρήτης, Ν. Μάκρης, Ξάνθης, Πάτρας, Πρέβεζας) των δήμων που έχουν απαγορεύσει και επιμείνει στην απαγόρευση, εγκατάστασης τσίρκου με ζώα.

Κύριε δήμαρχε, μεταξύ εσόδων και ανθρωπιάς, επιλέξτε το δεύτερο.

Ευχαριστώ πολύ

Ενας ευαισθητοποιημένος πολίτης του δήμου σας

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back